Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 augusti 2022

Extremegoisten Nancy Pelosi muckar med Kina å USA:s vägnar

 


 

DN intervjuar en amerikansk expert som ser som "lite själviskt" Nancy Pelosis besök i Taiwan med start det sista dygnet av den intensivaste delen av "Eldkvast 2022" (även känd som Värmebörjan 2022). Detta eftersom USA:s muckande med Kina riskerar gå ut över taiwaneserna istället. "Jag tror inte att folk fullt förstår hur farligt det här ögonblicket är", säger experten till DN.

Utöver att USA ännu en gång utmärker sig inom denna extrema eldperiod (det politiska mordet på al-Qaida-ledaren kom just innan), måste bloggaren påpeka att Plosi inte är "lite självisk" i sin demokratikamp utan extremt självisk. 

Se bara horoskopet med den dominanta Lejonascendenten vars 9e hus för hennes "högsta goda" innehåller den egocentriskt placerade Venus med den oresonliga och ibland rent diktatoriska Saturnus. Detta skadar Månens sensibilitet mittöver och ger en fruktansvärd själviskhet som får henne att tro sitt "högsta goda" är detsamma som universums högsta goda (eller övriga mänsklighetens bästa). Det hade varit mycket bättre om denna dominanta Lejonpersonlighet haft ett mer lågmält nionde hus... 

Samtidigt är det tveksam om det skulle ha hjälpt eftersom 9e-ägaren är Solen, här empatisk i Fiskarna men rätt korkad i dåliga karmans 8e hus. Det är Solens dåliga plats som gör att hon inte kan se distanserat på sig själv.

Och för den som tillmäter fixstjärnorna betydelse är Satans stjärna i kontakt med hennes egen och krigiska Mars i 10e makthuset bara för mycket. Hon är den perfekta kanalen för det ständigt krigande USA som "hela världen hatar" som amerikanerna älskar att säga med ett skevt leende.

Här är således ännu en amerikansk politiker på ytan så "rätt" i demokratidyrkarnas ögon men i själva verket en av dem Djävulen lätt kan korrumpera och använda för att driva Mörkrets spel, maskerat som "ljus". 

Pelosis horoskop har aldrig noterats på bloggen, men här avslöjas ännu en gång vilken demon Sverige i sin stressansökan till NATO anser vara en mänsklighetens vän eller åtminstone en partner lönsam för Sveriges krigsindustri. 

Det är ett rent under att Sverigekartan inte längre innehåller Djävulens stjärna som vårt 1809-horoskop. Bloggen ritade in Algol nära Mars i Oxen under många år, men det var överoptimistiskt: en planet måste vara mycket nära (1-2 grader), som hos Pelosi, för att bli (potentiellt) påverkad av en stjärna.

Vattenbärare, kom snart och byt ut världens ledande terrorister.

Inga kommentarer: