Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 augusti 2022

Sveriges planetära cykler: El- och matprischocken

 

Vem ska äga all denna energi i framtiden?
 

Kanske ska årets el- och matprisproblem ses som en delmängd av "Värmeböljan 2022" - ett övertryck som testar mänsklighetens förmåga att direkt skrida till verket för att fixa sin skit.

Nationella astrologiska prognoser är fortfarande intressanta, trots det globala perspektivet. Inget minst eftersom Sverigehoroskopet är så skevt orienterat mot "solsidans" välmåga och exklusiva diskriminerande mot, säg, de 20% som betjänar den alltmer snävt självupptagna nationen. Inte förvånande att inskränkt nationalism växer när globalismen enbart är den stormrika människans angelägenhet. 

Att svenska medier finner det intressant att redovisa det växande antalet inhemska miljardärer är ett fenomen som dykt upp som med samma mediers besatthet av den nyrika elit som producerar IT-relaterade lösningar av banal underhållningstyp. Det gamla kapitalet fortlever som vanligt, förskonade från mediebevakning. Ingen vill hacka på det svenska välståndets stöttepelare, ifrågasätta Sveriges och västvärldens kapitalistiska modell. Naturen kommer att tvingas kasta in mänskligheten i ohyggligt lidande förrän människan börjar ifrågasätta det ekonomiska system som satt henne så i skiten.

Oavsett hur andra länders ödesprognoser ser ut, är Sveriges kollaps träffsäker. När den onda svenska Storfinansens cykel drog igång hösten 2020 (där en stor del snarare än nationell är global storfinans), förutspådde bloggen dåliga tider för både hög och låg. Välfärdssystemen skulle bli allt svagare och den onde rike mannen få bråttom att tajta till sin ekonomi för att minska skadorna. Det är ganska exakt det skitdrama som nu utspelas i Sverige. Staten lanserar ett nytt pensionssystem som snart kräver arbete in i döden från befolkningen. El-krisen har fått alla led i varuproduktionen att lämpa över prishöjningarna på slutkunden.

Inom ramen för den sönderfallande välfärds-Jupiter kommer två år av "Lilla Döden" att kicka in i november i år. Det kan tolkas som att det som ska dö nu dör till följd av Jupiter som inte längre går Sveriges väg. Men dödens signifikator står också får rådlig självbehärskning och snäva gränsdragningar. Av diverse politiska utfästelser förstår man att landet kommer att stötta de rikas allt dyrare el-konsumtion med början i höst (och den som varit med ett tag vet förstås att inga priser kommer att sjunka igen...). I vilket fall är statliga subventioner istället Gränsdragaren inför utsikten om Död. Samma Saturnus men ur två olika perspektiv. Kvarstår att Saturnus ALDRIG kan representera Livets Guldkant, frågan är bara hur svår dess koppling till armod och svält blir för befolkningen.

Tidigare gissade bloggen att "Lilla dödens" konkretisering skulle bestå i att NATO-medlemskapet slutligen blir verklighet. Sub-cykeln Saturnus drar således här definitivt en gräns för det gamla frihetliga Sverige med rätta att tänka fritt och obundet. Jupiter betecknar Storfinans bara på ett lågt och materialistiskt plan, till planetens högre uttryck hör just frihet i kontrast till Saturnus bundenhet och begränsningar. Bloggaren har genom åren grundligt visat hur Sveriges Jupiter är en verklig Slösa (inom eliten) jämfört med Spara, den svag Saturnus.

Här nedan en repris av huvudcykeln som den ser ut just nu. Den verksamt onda Jupiter har varit som värst under dess inledning. MD (maha dasha) och sub-cykeln AD (antara dasha) visar att allt fokus ligger på rikedomsplaneten - det är som sagt poänglöst att tala om Jupiter som filosofins- och religionens planet i ett sekulärt land som valt kapa kontakten med sin del i Universum och därmed lever osäkert. 

Sveriges Jupiter fungerar bara som symbol för Storfinansen och allmän välfärd. Storfinansens män får dock liten press, det ingår i det svenska spelet att lämna de verkligt rika i fred. Det var de upproriska socialdemokraterna som en gång i tiden lade sig platt för de gamla Överherrarna och i det begynte sin långsamma färd mot att bli - nu kommer det fulaste ordet i maktmänniskans vokabulär - irrelevanta. 

Socialdemokratins enda chans har varit - och den har tagits - att göra även medborgarna "irrelevanta" och hålla dem upptagna av obetydliga detaljfrågor som angår gemene man. Det har varit Gamla Pengar och sossar i ohelig allians som över tid skapat en befolkning som fått beröringsskräck inför de stora frågorna om vad människan "är till för".


Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05
  Jup AD:  2020-10-05  -  2022-11-22

   Pratyantardasas in this AD:

   Jup:  2020-10-05  -  2021-01-14
   Sat:  2021-01-14  -  2021-05-16
   Mer:  2021-05-16  -  2021-09-07
   Ket:  2021-09-07  -  2021-10-23
   Ven:  2021-10-23  -  2022-02-26
   Sun:  2022-02-26  -  2022-04-06
   Moo:  2022-04-06  -  2022-06-11
   Mar:  2022-06-11  -  2022-07-28

   Rah:  2022-07-28  -  2022-11-22


Den tredje nivån i den Spruckna Välfärdens Tid - Pratyantar Dasha (ordförklaring) - är intressant för årets tilldragelser i Sverige. Notera särskilt de skenande matpriserna under sommaren och hur Månen (konsumtion, magen, även "hushållen")  då står i fokus. Tredje nivån har granskats tidigare denna sommar:

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/nato-elitens-intresse-tystade-folkets.html

Som nämnt krävs exakt kännedom om födelseögonblicket eftersom bara några minuters avvikelse rubbar cyklerna på denna exakta nivå. Men Sveriges "nyfödelse" sätts enligt konvention till midnatt så lyckligtvis är tidpunkten exakt och tredje nivån kan meningsfullt inspekteras. 

Bakom dessa kortare cykler måste man minnas att de "modulerar" frågan om rikedomen och vem som Äger (Jupiter). Det är vad Sverige borde tala om 2020-36 men så kommer inte att ske eftersom det vore att gå emot landets bittra öde! Detta taskspel har riggats av en anledning, för alla svenska själars fortbildning, materiellt, känslomässigt, intellektuellt eller för ett fåtal, den andlig insikten.

En "kulturartikel" vilket i AB sällan är något annat än politik har ett förslag hur svensken ska vakna inför årets val:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/JxVdL6/tankesmedjan-balans-om-valkompasser-och-demokrati

Intressant nog startar Sveriges "verksamt onda" Sol sin demonstrativa antityska propaganda bara två dagar efter att Putin går in i Ryssland. Den första tidens massiva Putin-bashing i medierna gjorde den här bloggaren försträckt men att Överheten hade sådan kontroll över medierna är egentligen inte överraskande. Sveriges horoskop är så komplext i den "goda karmans" 5e hus (även Konungens hus enligt det monarkiska perspektiv som gällde då astrologin började formuleras).

Tredje nivåns cykler är korta och från Solen svänger perspektivet plötsligt över till Månen och Folkets eller de inrikespolitiska frågorna i början av april. Jag har redan glömt datumen, men regeringen Anderssons svek mot den förmenta linjen av obundenhet och DIKTAT att landet nu var USA-lakej torde ha kommit under Månens undercykel. Minns hur mediepropagandan nu hjärntvättat medborgarna för ett NATO-medlemskap genom sin rapportering om Ukraina. Var inte svenskar positiva till NATO tidigare, hade landets inrikes Måne nu nått sin naturliga bottennivå. 

Nationalkartan döljer som bekant krigets Mars under ytan på en subjektiv och lynnig Mån-Vädur, här finns en djupt liggande våldsman redo att hata utlänningar  eller allt som står i hans väg. Det är också en typ som försvarar rätten till ytlig lynnighet, som propsar på rätten att drivas av ögonblickets passioner. 

Som intressant detalj sker en generationsväxling i höghuset där bloggaren bor, gamla dör av och nya inneboende tillkommer. Varenda borgare ska bullra under månader med ROT-renoveringar vilka alla måste bidra med via skatten, även de som, likt undertecknet, saknar medel att låta "fräscha upp" sitt eget boende. Sverigehoroskopets onda "solsida" kräver sin tribut av dem som underkänner ett så icke-autentiskt liv som arbets- och konsumtionslinjen står för. Men det är frågor inte denna generation kommer att adressera. Det finns ännu inga alternativ vid horisonten.

Under det mångåriga ROT-helvetet i bloggarens närmiljö har tidigare denna sommar en typisk svensk flyttat in. Jag hör honom genom en ny "effekt" i husets ventilationssystem. Det är en sportfåne och hans okontrollerade apvrål hörs högt om man råkar befinna sig i fel rum. Hans primitiva sinnlighet eggas tydligen över det som tilldrar sig i någon sportkanal. Lägenheten ovanför mig står tom under en helrenovering men det ska bli intressant att se om nästa gäst kan acceptera en så primitiv mentalitet "uppe i taket" eller hur nu ventilationsrören förgrenar sig.

Vrålapan är en perfekt illustration av Sveriges Måne i ELD med fundamentet Mars i JORD. Elementen slår gnistor i ren frustration över den omedgörliga Jorden (verkligheten); barnet (sportfånen) som inte kan hantera favoritlagets motgångar. Sverige har avsiktligt skapat en bred massa av adrenalin-junkies (soff-liggaren som bara mäktar vråla är den allra lägsta typen). 

För att förstå hur grundlurat det svenska folket är, tjänar Aristoteles "potential" och "aktualitet" väl, i parallell med platonismens själslära (och de fyra elementen som metaforer). Sveriges Måne i ELD mår inte bra av att fundamentet står i materialismens element JORD. Jord är slutresultatet av den kreativa processen, Jord är AKTUALITET (energeia, tänk: materia är energi i visst tillstånd). Men svenskarna får lära sig det motsatta - det är materien man ska sträva efter!

https://en.wikipedia.org/wiki/Potentiality_and_actuality

Man kan diskutera om ELD eller LUFT representerar den ultimata potentialen och  vad toppnivån sedan aktualiserar, men för Sveriges del spelar det ingen roll eftersom landet satanistiskt vänt den fundamentala förståelsen upp och ner. 

I Sverige hålls materien för att vara det högre, potentialen som sedan befolkningen (Månen) får en visuell glimt av via reportage i tidningarna om de rika och mäktiga och tonvis med reklam. 

Fatta felkopplingen och det djävulska sättet att få människor utan tränad tankeförmåga att se och lusta efter materia - död Jord som inte ens tillhör själen enligt platonismen! Sverige är förstås inte ensam om denna satanism, kemin drog ner hela västvärlden i stort mörker i slutet av 1800-talet. Det är dock intressant att Sverigehoroskopet är så tydligt med nationens sätt att fostra folkets kollektiva själ.


Ur den klassiska elementlärans perspektiv står inte ens den svenska folksjälen i realistisk förbindelse med sin potentia, det som hålls fram som envars potentiella möjlighet till att bli en själlös materialist. Enligt figuren ovan och i nationalhoroskopet saknas medlaren, Vattenelementet och Mån-ELD /visuellt stirrande hos den konsumerande principen kommer aldrig att nå JORD betraktat som potentiella besittningar. En annan formulering är att Eld och Jord saknar synergi.

Horoskopets Mån-Vädur baserad på Mars-Oxe är helt enkelt en ofruktbar och orealistisk kombination. (Här kommer då VATTEN som näringslivet in som "räddning" - ska den materialistiskt hjärntvättade svenska få utdelning på sin vision om det materiellt goda livet - då måste man betala med sitt biologiska/Vatten-liv. Principen gäller förstås även i mindre tillspetsad form.)

Sverige ser till att hålla sig med en stor mängd av dessa utbytbara trälar som smörjer nationalekonomin med sina liv och insatser och lever på overkliga drömmar. I gengäld får den arbetande massan rätt skrika och härja på fredagsfyllan. Så har Sverige skapat en Arbetslinje och landets Arkitekter ser noga till att medborgarna aldrig får en skymt från utsidan av Systemets konstruktion.

Illustrationen med vrålapan i bloggarens perifera liv stämmer med Sveriges sub-sub-cykel eftersom hans karta har en beklaglig kontakt med Sveriges verklighet (bloggarens dharma-herre är Saturnus, 9e husets ägare, och den står i bloggarens horoskop gradexakt i väster i opposition - en barsk läromästare - till hens personliga ascendent och vid livets början förfallna utblick). 

Men den okontrollerade nya individen x dörrar bort i huset ger i sig en bra bild av Sveriges inre tillstånd vid denna tid... Det går paroxysmer i landets inre medan drömmen om Ljuva Livets Jupiter går upp i rök för massorna. Massorna skriker och skränar över fel saker eftersom de inte lärt sig fokuserar verkliga problem utan bara får tv-sport att avreagera sig genom... Sådan är Herreklassens cynism.

Faktum är att övergången till nästa lilla cykel, Mars, överlappar med Månens period eftersom dessa två i Sverigekartan bildar ett par (Månen och dess fundament/disponent). Horoskopet är så komplext att drev lätt uppstår i landet eftersom allt hänger samman, och det mesta utgår från "solsidan" (ond Jupiter, ond Sol). 

Folkets Måne är besynnerligt avhängd från de välmåendes väg men följer likafullt slaviskt medierna eller suspekta alternativmedier. Massorna får därmed bara undantagsvis en skymt av de verkliga förhållandena. Ta bara mediernas unisona val att inte alls tala om USA:s utrikespolitiska ambitioner genom historien utan låta all skugga falla över Rysslands senaste tilltag. Den som tiger om USA kan inte korrekt presentera Ryssland, de två hänger samman sedan Andra världskriget!

Under alla dessa korta cykler ligger Sveriges verksamt onda Jupiter kvar som en grundton. Ska man ta dess onda inverkan i Sveriges öde som att el- och matpriserna är en jupiterisk "inflation" (bubblor som blåses upp av alla som tänker sig ha något att tjäna på drev, hajper, med mera)? Kanske är detta sista gången Kapitalismen slutgiltigt söker permanenta klassamhället som vuxit fram. 

Intressant blir den cykel Sverige nu är i tredje veckan av och tills "Lilla döden" startar i november. Vad är ambitionens Rahu om inte motbilden till Sveriges usla gränsdragar-Saturnus, anfäktad av håglösa Ketu. Det är passande att valdiskussionen startar under denna Rahu eftersom den är så falsk och så helt regisseras av den fula Storfinansens Jupiter (i 5e huset för härskare). 

Rahu står, som tidigare noterat, i 3e huset för kommunikation och medier. Bloggaren hoppar av det här varvet helt, showen är så meningslös eftersom demokrati inget har att göra med Sveriges centrala intressen och system. Det detaljfrågor som sticks åt väljare att välja partifärg om borde väcka medborgarnas undran om detta är allt som är, om detta är vad som blev kvar av "allt makt utgår från folket" när Storfinans och andra intressen sagt sitt innan den demokratiska processen ens knäpps på (se NATO-anslutningen).

Att Sverige nu befinner sig i en period dominerad av den äregiriga demonen i 3e kommunikationshuset, ägd av den onda härskar-Solen som missbrukar den goda konungens 5e hus, säger inte det allt om det charlataneri landet nu står inför när valdebatterna just rullat igång?


Inga kommentarer: