Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 augusti 2022

Astrologisk precision: Knivattacken mot Rushdie

Inför följande utredning av Salman Rushdies mycket dunkla motiv kan det behöva sägas: bloggaren är inte för dödsstraff men väl att gå en extra mil för att förstå andra kulturers bevekelsegrunder, något man knappast kan beskyllda det islamofoba Väst för att ha gjort...



Gradexakt - faktiskt med bara en bågminuts avvikelse i zodiaken - sökte en ung muslim utföra döds-fatwan mot Salman Rushdie. Bara för läsbarheten särar astrologiprogrammet Rushdies stigande tecken (Fiskarna) från den västra horisonten i Buffalo, N.Y., vid vilken lyckans Jupiter sjunker ned i dödsriket (Väst är Jupiters svagaste världsliga position). Och det var där, symboliskt, Rushdies kropp råkade befinna sig och fick motta, enligt tidiga uppgifter 10-15 knivhugg. 

(Förskräckta vittnen förstorar allt, den irrationella själen - Vattenelementet i astrologin - är inte särskilt sanningsenlig. Men säg att han träffades av hälften så många hugg, det är fortfarande tillräckligt för att döda om gärningsmannen inte är en ren amatör.)

Bloggen har noterat några väldigt exakta händelser tidigare, men denna exakta konjunktion tar priset i astrologisk precision. Det är också den värsta tänkbara dag för författarens nymåne i Tvillingarna. I transit över himmelen rör sig författarpannan Merkurius och befinner sig för närvarade på färd genom 6e huset för "Fienden" eller "Olyckan". Och dagen var mer fördömd än så: våldsmannen Mars når den korta tid då befinner sig i med Satansstjärnan Algol i Oxens 3e grad (inte inritad i kartan). Med fixstjärnans korta tidsfönster gäller Mars konjunktion bara under några dagar.

Jag kommer att tänka på hans smädesbok Satansverserna som bidragit till Västerlandets galna islamofobi. Som Rushdies horoskop avslöjar var det en text som illustrerar den ondska han bar med sig när han föddes till världen. Hans lustfullt detaljerade beskrivningar av en diktators mentalitet är sannolikt precis en typ av person han själv varit i ett föregående liv. 

Expressens kulturchef Victor Larm råkar ge en detalj som beskriver Rushdies problem i horoskopet: han ska ha skrävlat om att fatwan gjort honom mer sexuellt åtråvärd i det degenererade Västerlandet. Se kartan igen: ascendenthärskaren/kroppsmarkören i åttonde sex- & dödshuset men rubbad via inkonjunkt-läge (150°) för en misstänkt depraverad sexuell natur där 1a och 8e huset inte riktigt har någon kontroll över vad människan egentligen håller på med. (Samma glappkontakt gäller förstås Jupiter som allmän symbol för "frihet" inklusive "yttrandefrihet" och inte bara djup sexuella perversion.) Att Victor Larm kallar Rushdie en stor människa visar hur problematisk den västerländska världsbilden blivit.

Den medfödda problematik astrologin på ett generellt sätt antyder, fanns kvar under ytan sedan Rushdie bytt människokropp och blir ett "ingångsvärde" för det nya jordelivet.

Författarplaneten Merkurius så långt fortskriden som 29e graden Tvillingarna (härskarläge men i näst sista graden också i avashta-stadiet "död planet") agerar som det här horoskopets atma karaka (det själen vill i detta liv). Även detta omen ger en märkligt bräcklig bas för en uppenbart trasig själ.

Not. Hinduisk astrologi är paradoxal eftersom AK många gånger många gånger måste stå så långt fram i sitt tecken för signifikatorsrollen att den samtligt landar i planetens döda zon, där den redan löpt sitt lopp. Vad detta innebär i praktiken har jag aldrig granskat, men det är en märklig detalj i det svåröverskådliga hinduiska systemet.

Läsaren som synat kartan missade väl inte tvivelaktigheten här? Både Merkurius och Mars-i-Väduren befinner sig i 29e graden av sitt värdtecken. Delar de rollen av vad själen vill? Nej, själen och dess vilja kan bara vara EN. Jag slarvade och glömde läran om "det planetära krig" som här tillstöter. Planeten med högsta latitud relativt solbanan (0°) blir AK och Mars befinner sig faktiskt något högre upp. Så flytta ner tanken om författarskap (Merkurius) ett pinnhål: Rushdies primära ambition i detta liv var att bråka och ställa till det. Och det lyckades han med!

En annan ond faktor i Ateistens och blasfemikerns födelsehoroskop är Fiskascendenten själv. Tecknet är känt som martyren, eller den som talar ut och står för något, till priset av sitt liv om så här. Vid attacken befinner sig Fiskarnas härskare Jupiter under ettårig transit genom detta tecken. Det betyder något men för att förstå vad, måste man lokalisera Jupiter i födelsehoroskop. 

Här är Jupiter i 8e dödshuset, vad organismens livsförmåga beträffar. Men husets innebörd av ond karma som passivt ligger i väntan nämns sällan i hinduisk astrologi som man kan läsa den på internet (hinduiska astrologer tycks i vår tid ha urartat till samma fjäskande för materialistiska framgångssökare som dem västastrologin servar). 

Kroppens/ascendentens signifikator står alltså på korta listan för dem som till följd av onda gärningar står på korta eller långa listan för "återbetalning". Flera onda omen i tiden, som Rushdies personlige astrolog borde ha varnat för. Men ateister håller sig förstås bara med personliga tränare inte med astrologer, hånfulla eller åtminstone indifferenta som de är till allt mänskligheten funnit ut innan den moderna vetenskapen tågade in.

Eftersom Rushdie föds med en så uselt placerad ascendenthärskare är det enkla logiska att han redan samlat på sig kritiskt med dåliga attityder i tidigare liv. Måttet är fyllt. Att sedan fortsätta på hedonismens väg (Jupiter i Vågen tycker på att han varit ohämmad njutningsmänniska i tidigare liv och kanske fortsatt på samma väg i Rushdie-livet), det fick bägaren att rinna över. 

Att skriva "Satansverserna" var således hans brott mot sig själv och sitt prekära Öde och inte främst en attack mot Iran efter ayatollornas maktövertagande. (Tyder martyrens ascendent och Jupiter i 8e på att han innerst ville martyriet i detta liv, som en slags daimonens självtukt - notera hur den exakta nymånen producerar både Daimonens/Översjälens punkt och Lyckopunkten exakt vid hans fysiska kropp.)

Som den oheliga mixtur av kommunikativ Luft och irrationella känslors Vatten blir hans författarskap i backspegeln lika värdelöst som hans slut, om han nu inte överlever de åtskilliga skador attentatsmannen hann åsamka hans kropp - Jupiter i transit i 1a huset var här hans egen onda karma som nu kom ifatt honom.

Det är poänglöst att spekulera över varför vissa händelser är så matematiskt perfekta medan andra verkar lyda regeln om 1-gradersavståndet som "trigger-avstånd". Andra återigen är som lösa molnformationer där det räcker att tillräckligt många faktorer ungefärligt samverkar. Det är som att astrologin illustrerar den fallna mänsklighetens sista halmstrå, att människan har en "viss" fri vilja. Men det är en klen tröst för alla ateister och syndare om denna fria vilja bara består i de nödvändiga förskjutningar på en dag eller två medan Ödet pusslar ihop sina komplexa större planer.

Men naturligtvis hör attentatet på Rushdie till "Värmebölja 2022" även om signaturen faktiskt upplöstes för några dagar sedan, när Drakhuvudet övergavs av Mars då den senare trädde in i Oxen. 

Han föddes under den besvärande ofta primitiva och ikonoklastiska Mars-i-Vädurens slut och har därför demonen Drakhuvudet som en allmän förstärkning av Mars, vilken via Mars entré in i Oxen nu påverkar författarens demoniska Rahu i det tecknet. "Ur askan i elden" och planeternas förlopp påminner en del om min öppna fråga för några dagar sedan om Rahu i tiden ger långvariga effekter, helt beroende på i vilka tecken Mars betonar. Här kommer Rushdie som perfekt exempel bara fyra dagar senare.

Här är spekulationen:

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/varmeboljan-2022-permanentad-i.html


Tillägg, den djupa tolkningen

Rushdies horoskop har aldrig kommenterats tidigare så det är intressant att notera hur en Vatten-ascendent gör den fallna själens Skorpion till 9e husets "högsta goda". Uttytt: Fiskarna i ego-första har "missat tåget" som för biologiska Vattnet består i själens rening i 12e. Själen har "missat vägen ut", är nu återfödd i en kropp (1a) och håller naturligtvis sexualitet och lusta som sitt 9e/högsta goda. Jfr. Tibetanska dödsboken om hur fallna själar börjar fantisera om kopulerande par som det sista de erfar på "andra sidan". Det är sina blivande föräldrars sexakt själen destinerad till ännu ett "fall" ser som i en vision och lustar efter! Samsara, kretsloppet.

Som ägare till det goda 9e huset blir därför Mars en verksam välgörare för Rushdie. Vissa själar sjunker så lågt att de inte kan erfara något bortom naturen och dess inbyggda driftsliv (motorn). Det är ett sätt att se på det Rushdie anser vara tillvarons mening, i brist på filosofins och religionens svar. 

Se sedan hur hans ettriga Mars-Vädur i praktiken angriper auktoriteternas Saturnus via 90-gradersvinkel. Härur springer Rushdies lustfyllda nidbild av iranska religiösa ledare, som pga. Eld/Vatten-vinkel bildar en billig och populistisk typ av aggression på samma låga nivå som Eld/Vatten-krigaren Wolodarski och hans russofobi.

Det förvånar ingen att en DN-skribent lovsjunger denna låga nivå, Hadley-Kamptz har knappast vuxit sen hon kom upp sig i stora tidningsvärlden utan är (förmodligen helt omedvetet) ett nyttigt verktyg för Västerlandets sista tidsanda.


Mars attack mot Realismens (och sunda moralens) Saturnus stämmer väl med åsikten i The Guardian, att författarens hela liv varit en pågående akt av (barnets) trots!


Men sedan finns en sista sak att säga om Rushdies 9e hus för individens "högsta goda". Huset tecknar i grunden inte fanskap som Ateism eller sekularism (dessa är intelligensstörningar som indirekt beskrivs av horoskoppositionerna, eller i bästa fall frukten av femte husets goda karma). 9e i sig är ett fullt erkännande av högre dimensioner, av gudavärlden och människans sökande efter sitt bättre Jag. 

När därför Ketu, den huvudlösa södra månnoden ockuperar denna sektor hos Rushdie resulterar som bäst en total likgiltighet för alla mänsklighetens mest nobla strävanden och som värst just den ikonoklast han urartade till - sett ur Irans perspektiv. Detta horoskop ansluter sig till det perspektivet genom sitt totala underbetyg av det tiden framföder här.

Detta ger i sin tur upphov till frågan huruvida det Väst ser som fantasilösa och begränsande kulturer faktiskt kan stå närmare svaren om verklighetens beskaffenhet än de pseudosvar de själva kommit fram till. ("Ät och förlusta dig maximalt, för sen ska du ändå dö", den ökända "nihilismen" som gör narr av den autentiska existensen. Nihilism är ett Djävulens bländverk, en konstruktion av låga demoner som likt Sveriges "skyddsängel" (Dold daimon del 2) sänker nationens tanketak till det rent klaustrofobiska.)

Rushdies Ketu som visar hans högsta goda, att undertrycka religionens 9e hus är en faktor som ibland beskrivits som punkten där halshuggningen eller bestraffning utdelas och det utesluter inte att personen ser sig som utvald att bestraffa eller söka motverka andras hybris (månnodernas Rahu-fas). 

Tveklöst bestod Rushdies onda vällevnadskarma i att han var tillvand Väst och att Ketu i 9e representerar chocken när dekadensen i shahens Iran ersätts med en lika extrem form av islam. Jupiter i 8e är dålig karma från tidigare liv men den fortsätter verka in i detta och ett av uttrycken blir önskan via Ketu i 9e att halshugga religionen. Jupiters libertinistiska form av god lycka var ett tveeggat svärd i detta horoskop. Och det redan innan man summerat de flera onda omen som fyller horoskopet och av vilka Mars attack mot överhet (och mullor) är den kanske barnsligaste och samtidigt mest illvilliga.



Inga kommentarer: