Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 augusti 2022

Lilla döden välkommen? Det ekonomiska scenariot

Den restriktiva Saturnus ("svångremspolitik") går igång november 2022 och kommer att ta sitt strypgrepp om Sverige under några år. Senaste kandidaten till precisering är Kadhammars intervju med en senior forskare på Stockholms universitet. 

Lilla döden är kanhända "stagflationen", en synnerlig olycklig konfluens av stagnation och inflation i det kapitalistiska systemet. Ex-professorn menar sådan "bara" för förekommit en gång tidigare. Att den senaste förödde människors livsplaner 1973-80 är inte så "bara" i min öron. 

Det låter rent alarmerande att detta sjuka ekonomiska system fallerar på nytt efter bara några årtionden. Men texten omdefinieras varefter den löper på och till sist har krisen omdefinierats som kvartssekellång! Det kapitalistiska väst hade en kris lika lång som den "friska" perioden vi levt i fram tills allt bryter samman nu igen, med Klimatet ovanpå allt annat. Västerlänningen har nog satt sin sista potatis.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/rEvXBm/stagflation-har-enkel-losning-magdalena-andersson-haller-tyst

***** 

Socialisera hela skiten innan det är för sent. Tvångskonfiskera allt från alla svenska oligarker och nyrika politiker och låt Sverige blir ett nytt Kuba 2.0, ett socialt experiment där människorna enbart tillåts överträffa varandra i mänsklighet, aldrig i "ägande" eller någon annan trivial tävlingsform. 

När man undanröjer det ekonomiska systemet tappar landet mängder av naturresurser och underleverantörer som den globala Kapitalismen gjort Sverige beroende av. Men befolkningen behöver tas ned på Jorden igen och lära sig leva enkelt. Deras nya uppkomlingsmentalitet och kriminaliteten i förorten springer båda från samma ekonomiska system (det göder monster!) och det är dags för vilda experiment om inte Sverige ska gå under helt under Stora dödens ödescykel som startar 2036.

Lilla döden (Saturnus) träder i förgrunden (primärt problem) inom ramen för den falska svenska rikedomens Jupiter 2020-36 ("sprucken bubbla"). Lilla döden varar bara några år, men är en perfekt tid att stanna allt och socialisera landet. Kadhammar påbörjar tanken om en diktator i sin text men fullföljer den begripligt nog inte förrän mot slutet då Kadhammar förnumstigt förklarar för den nykläckta läsaren att despoter brukar bli galna efter några år vid makten. Precis som alla slags politiker, kan man tillägga. Efter 2.300 år har ännu ingen kommit på något bättre än demokrati-kritikern Platon och hans idealstat styrd av egendomslösa, visa filosofer som utan egenintresse (eller en lovande framtida position i Näringslivet) styrde upp det goda samhället.

*****

Sveriges närmaste år, storcykel, 1a och 2a undercyklerna:

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05 ("Lyxbubblans slut")
  Sat AD:  2022-11-22  -  2025-06-02 ("Lilla döden")

   Pratyantardasas in this AD:

   Sat:  2022-11-22  -  2023-04-14
   Mer:  2023-04-14  -  2023-08-27
   Ket:  2023-08-27  -  2023-10-20
   Ven:  2023-10-20  -  2024-03-19
   Sun:  2024-03-19  -  2024-05-04
   Moo:  2024-05-04  -  2024-07-23
   Mar:  2024-07-23  -  2024-09-16
   Rah:  2024-09-16  -  2025-01-30
   Jup:  2025-01-30  -  2025-06-02


Som bekant inget gott för den onde rike mannen (Jupiter) vars falskhet kommer att avslöjas i grund under storcykeln.

Inom nödbromsens Saturnus (november 2022 - sommaren 2025) finns också en andra sub-cykel som ytterligare preciserar - men alla dessa "hjul inom hjul" kräver förstås att Sverigehoroskopet tillmäts betydelse även i en modern gudlös och materialistisk värld och efter detta ställningstagande åtskilliga timmars studier av vilka löften och fällor detta sällsynt ojämlika nationalhoroskop viskar om.

Men t.o.m. nybörjaren kan hålla ögonen efter tredje cykeln Pratyantar Dasha och dess planeter. Varefter de avlöser varandra kan man tänka sig att landets fokus kommer att flyttas runt till de hus eller sektorer där planeterna befinner sig - men här kommer man inte undan studier: det är planeternas medfödda styrka och förmåga till gott som avgör "krusningarna på ytan" som tecknas inom livsområdena / husen - och allt inom ramen för den onda rike mannens sammanbrott i Sverige (och hela världen som har större motståndskraft än "lilla" Sverige med dess välkända extremism och ensidighet).

*****

Bara några snabba gissningar (alls inte genomtänkta):

Således Saturnus 2022-23, påfallande problem med landets gränsdragning (gamla NATO-trasslet) och problem med 9e huset som de resetokiga svenskarnas nödventil. Saturnus står för kyla och starten i november för tankarna till el-räkningar, avslagen värme och ett huttrande folk insvepta i filtar. Det krävs inget geni för att göra den "prognosen"!

Merkurius 23, kommunikationsproblem i landet, särskilt för Eliten (inkl. mediehusen)

Ketu hösten 23, punkten där all tidigare hybris halshuggs, sammanhänger med Saturnus och landets absurda politik som öppnar och stänger omvartannat utan att ha några långsiktiga visioner (inga Kuba-experiment för ett land ägt av Storfinansen), något generande för Sveriges del lär hända.

Venus 23-24, några månader av penningutflöde från stat till svenska hushåll (tydligen panikkris i landet)

Solen 24, ett par månaders fokus på den VERKSAMT ONDA LEDAREN i landet

Månen 24, lika lång tid av fokus på folkdjupet och möjligen en dubiös allierad i utrikespolitiken...

Mars 24, krigets planet och Sveriges onda karma börjar irritera...

Rahu årsskiftet 24-25, hårresande kamp för att få lönsamhet i div. kommunikationsprojekt, större infrastruktursatsning från staten?

Jupiter 26, den falska guldglidaren i fokus ett halvår och sluter där cirkeln med den onda storcykeln som helhet. En period av svåra problem för Sveriges allmänna välfärd. Dålig karma bara stinker ur Sverigekartans 5e hus för Huvudstaden och de på solsidan. Deras glädjerus över. Storfinans och bankväsende i fett blåsväder. Åtgärd åt dopandet av svenskarna med banklån? 

(Det kan vara en lånebubbla som spricker så att 1a sub-cykelns Saturnus just blir "lilla döden". Avstannande via Saturnus som söker ringa in och begränsar de sprängda Jupiter-bubblorna i 2a sub-cykeln.)

Förhoppningsvis blir det förbud mot fortsatt subvention av okynnesrenoverande som underklassen bidrar till via skatten utan att själva kunna dra nytta av men som medelklass och högre desto girigare suger åt sig. Bloggen har skrivit om det tidigare och för tillfället pågår samtidigt 2 stora ombyggnader våningarna ovanför bloggaren och ännu en sommar tänkt att läggas på "djupa böcker" förstörd av allt bullrande, bilande och bankande.

Rekordet före corona gav ett helt tyst år var 3 renoveringar samma år. Det är nu slaget för två samtidiga är ett värre inferno och en rejäl reduktion av livskvaliteten. Beställarna av dessa boendelyft jobbar dagtid eller är temporärt utflyttade men alla kvar hemma dagtid och utan ekonomi att gå i landsflykt ett halvår får känna på egoist-Sveriges nya brist på planeringsförmåga och vision.

Reglera detta ROT-vansinne och inse att försöken att göra svarta byggjobb till vita är ett fiasko (arbetsmarknaden "på botten" blir bara allt eländigare och nya skitjobb uppfinns dagligen). Inför "skälig levnadsstandard" som regel för fattig och rik i Sverige, en del av "socialisera hela skiten"-projektet. 

Sedan lagstadgad rätt till uppfräschning med x antal års intervaller men förbjud invasiva ingrepp som överflödiga värmerör i golven där bilning i betong krävs. Stadsboendet sväljer en stor del av befolkningen och det är dags att börja tänka på kollektiv hälsa vilket allt detta överflödsrestaurerande skadar. 

För egen del har livskvaliteten aldrig varit beroende av glittriga duschkranar eller moderna hällar till spisar, men svenskarna i stort har uppenbart inget inre liv längre. De är sina heminredningar och inte mycket därutöver. 

Vad varje normalbegåvad människa däremot behöver, är ett boende tillräckligt lugnt (gatutrafik en bit bort oundvikligt) för att hålla ihop tankarna.

Men addera bokkunskap går knappast i de stadskvarter som blivit svängdörrar för alla de svenskar som ägnar sig åt denna ljudförorenande "bostadskarriär". Har här ROT-renoveringar upprepats i samma lägenhet efter bara ett år när inflyttingarna visade sig rusta upp bara för att sälja vidare till högre pris och köparna lät göra om lägenheten på nytt. De första hade aldrig något behov av bostaden. Landet är genomkorrupt efter så många år med dåliga värderingar folket suger åt sig som svampar utan att kunna anlägga perspektiv på.


Inga kommentarer: