Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 september 2022

Blankröst ett svek mot Livets mening (rådande och ankommande)

För 5 år sedan skrevs följande rader som förklaringen till ett oklart bruk av ordet "inbördeskrig":

 ...Med "inbördeskrig" avsåg jag dock en betydligt värre utveckling som ännu ligger framför oss, efter att den onde rike mannen vinner nästa val till följd av gammalsvenskarnas okunskap - de har också skadats av nivåsänkningen i kunskaper som debattören beskriver för förorten.

Under "Jupiters planetära cykel" 2020 och ett antal år framåt kommer hela bubblan Sverige att spricka! Kaos är på väg som dels en följd av den globala ekonomiska situationen och Sveriges oförmåga att lämna sin traditionella kärlek till amerikanska prylar och se nyktert på vilka som är vänner och vilka som inte är det.

https://siderisk.blogspot.com/2017/09/fd-gangster-domer-ut-svenskt.html

Så nu är vi där och varenda punkt har besannats, inklusive svenskarnas hjärntvätt av allt amerikanskt vilket gjorde det till en lätt sak att tvångsansluta befolkningen till plikten att dö i strid för NATO dvs. USA:s intressen. Sverige bevisade sig sakna insikt om vem som är vän eller fiende. Och: "Den rike onde mannen" vann faktiskt valet 2020.  Ingen kan väl inbilla sig att Magdalena Anderssons parti längre har någon ambition att åter-socialisera den förödelse till land Sverige blivit.

Inte ens den mycket måttliga socialism som förr gällde är längre möjlig med tanke på hur beroende alla västländer gjort sig av andra länder för sin produktion och konsumtion. Det korrupta högersosseriet "gillar varje läge" som uppstår och spacklar och nödreparerar på politikers sätt hela vägen ner till Sveriges utslocknande. 

*****

Såg under dagens långpromenad en ny (?) bokhandel i de högvälbornas kvarter i Stockholms innerstad. Den kallades "bookshop---nånting" och var inte ens en specialbokhandel för utländsk litteratur. När inte ens ett så enkelt ord som "bokhandel" får vara kvar i språket, då är det faktiskt kört. Den nya privilegiesvensken vill helt enkelt leka amerikan, vill inte längre kännas vid sitt svenska arv. Men den som blivit en främling för sig själv, varnar HBTQ-fenomenet, har tappat (åtminstone tillfälligtvis) sin själ och är under tiden en sjuk varelse.

Detta självhat syns faktiskt i nationalhoroskopet, men Månen i Väduren med dess låsta fundament (Mars) i 8e "döda" huset kan läsas på flera sätt. Läsarten "hel nation i självhat" är så främmande att tanken inte ens föresvävat mig tidigare. Tanken om "självrepression" har dock nämnts och fenomenen är besläktade. 

Men där, i självhatet, finns en möjlig förklaring till svenskarnas undermåliga svengelska. Den har lagt sig till med något som påminner om äkta accent men idiom och prepositioner avslöjar den taffliga imitationen. Det är därför svenskarna aldrig får några huvudroller i Hollywood utan sätts på att spela löjliga ryska gangsters med extra-vulgär engelska. 

Lite tillspetsat: 80% av svenskarna vill helst låtsas vara amerikaner och 20% är främlingshatande pseudo-nationalister (mer xenofober än nationalister, för allt handlar om den egna plånboken som visserligen vittjas av Arbetsgivaren och inte den invandrade arbetaren, men så långt tänker inte denna femtedel).

Ingen kan dock missa att det bakom Sverigedemokraterna gömmer sig samma amerikanska kapitalism som bakom de "liberala" motståndarna. Så hur folket än röstar är det samma makthavare som vinner. Demokratin är en chimär. Åsa Wikforss i DN (31/8 betalspärr) ondgör sig helt i onödan:

"Hur är det möjligt att valrörelsen inte vänds upp och ned av avslöjande [av högerns trollfabriker som söker manipulera diskursen på twitter]?"

Enkelt. Trollen ingår i den Dolda Maktens artilleri, och allt syftar att föra landet ett sjumilasteg tillbaka till 1800-talets Rika och Fattiga. Detta är Kapitalismens sista tågavgång? Någon mer som vill bli miljonär i detta sjuka land?

Att lägga en vit valsedel i kuvertet innebär att man accepterar den förolämpning denna form av demokrati med alla dess broilerpolitiker, som knappt kan vänta på att få biljett in till värmen hos Näringslivet, och trollfabriker, den förolämpning allt detta faktiskt är mot medborgarna. 

Det enda man kan göra, förutom att bli Aktivist som limmar fast sig i gatan och på andra sätt "kostar pengar" för Systemet, är att helt strunta i att rösta. 

Att lämna avgörandet till Ödet (som mindre vetande kallar "slump") är kanske det bästa den som illusionsfri inser sig tillhöra "folkflertalet" kan göra. Ödet kommer ändå att terminera den här mänskligheten och re-boota Jorden efter en hel del kaos. Det är för sent på Jorden för arbetarklassen att vaka på sin del av kakan och därmed är också Vänsterpartiet överflödigt, särskilt som det verkar tona ner sin identitet och existensberättigande. 

DN satte ett par dagar tidigare betaldörr framför tv-recensenten Cronemans spelade förvåning om hur illa påläst Nooshi i en partiledarutfrågning var om vänsterns historia. Den betalspärrade texten behöver inte läsas, det viktiga man kan ta med sig är Vänsterns förödmjukande röstfiske på sistone och framför allt det uppenbara:

Nooshi tillhör en ung generation politiker, som själva representerar ännu ett steg ner i sammanbrottets nedgående spiral och för den politik de har förstånd till. Detta måste välkomnas, det gamla måste brista förrän det nya kommer och det är i själva verket ett lovande tecken när man ser unga politiker som bara spelar myndiga - eller partydansar hejvilt och opassande för en statsman.

Sanna Marin påminde mest om en förpubertal 9-åring som just börjat känna sexualiteten närma sig, denna skandal bådar inte gott för politikerskråets framtid eftersom könsbyte och andra vansinniga rättigheter nu börjat krypa riskabelt långt ned i åldrarna. Väst har börjat ta kål på sig självt. Inte en dag för tidigt.

*****

I det gamla Israel hade esséerna, det minst kända av landets tre partier, en ytterst klar bild över en människas prestationskurva. Unga och alltför gamla ledare var inte aktuella. Esséerna menade att människan på grund av släktets synd förbannats av Gud med sjunkande omdömesförmåga. Esséerna hade ett mycket kort prestationsmaximum för ledartypen: 50-60. Hur många av de svenska partiledarna uppfyller detta stränga och korrekta krav?

Sanna Marin, 34, och alla svenska barnrumpor till politiker (själva föräldrar eller ej) saknar erforderligt perspektiv, det som infinner sig vid 50 (förutsätt rätt skolning under årtiondena dessförinnan). 

Intressant, apropå dessa specifika stadgar, är att Bibeln på ett ställe låter någon kommentera om Jesus att han kunde tala så klokt "fast ännu inte femtio" - det tycks vara en referens till esséernas stadgar. Detta har inte 2000 år av kristendom uppfattat eftersom rörelsens spillror skyndsamt kapade sina judiska rötter (efter det misslyckade judiska upproret 66-70). Detta för att rehabilitera sig i romarnas ögon. Historieförfalskningen lyckades: efter drygt 250 år hade de kristna gått från förföljd sekt till statsreligion och anammade nu Roms repressiva mentalitet.

https://biblehub.com/john/8-57.htm

Utvikning. Se kristet forum om den mystiska formuleringen och okunskapen om den esséiska kopplingen. Det bästa svaret noterar att 50 symboliserade uppnådd ålderdom (livslängden var kortare förr) och med den vishet.

I en av Dödahavsrullarna fastslås att domare inom rörelsen utses som följer (Jesus i Nya testamentet fäller för övrigt ofta domsord över folk och skeenden):

Domarna ska inalles bestå av tio män, valda från nationen vid den rätta tiden, fyra från Aarons och Levis stammar och från Israel sex män insatta i "Meditationens bok" [okänd text] och i Förbundets grundläggande principer, från 25 till 60 i ålder. Ingen över åldern 60 skall hålla ämbetet av en nationens domare, därför att när Adam bröt sitt löfte [och åt av den förbjudna kunskapens frukt] kortades hans livslängd och i sin vredes hetta över mänskligheten beslöt Gud om släktets intellektuella regression förrän livet var över.

(Damaskusrullen, 4Q270 fragment 9, kolumn 2)

Referensen till denna ålder i Johannes text kan vara en antydan om att Jesus, trots att hans läror liknar Dödahavsrullarna, tydligen inte var i någon högre ledarposition inom rörelsen. Var han under femtio kan bara en mindre funktionärsroll ha varit aktuell, som t.ex. ledare för en mikro-församling, en "min" bestående av 10 medlemmar. 

(Man kan alltid spekulera om Jesus 12 lärjungar är en justering av antalet för att tilltala en publik tungt påverkade av astrologin - även inom judendomen fanns ju astrologiserande tendenser som att associera patriarken Jakobs 12 söner/klanledare med de 12 zodiaktecknen.)

Esséerna sände ut dessa små grupper i landet för att aktivera slöhäckarna att stötta det här partiets nationalistiska protester mot ockupationsmakten Rom. Valrörelse inför ett uppror, illa kalkylerat som det visade sig - Rom var STORT.

Inte heller i vår tid är uppror mot ockupationsmakten USA möjlig för lilleputtländerna, den är för stor och har trängt in i alltför många människor över hela Jorden och påverkat deras ideologi. Amerikanernas nationalism är inte exporterbar men vad övriga världen mutats med är whisky, glaspärlor och annan billig bling-bling. Samma fulspel som de första européerna använde för att stjäla landet från den nordamerikanska urbefolkningen. Den globala kapitalismen med säte i USA använder nu samma metod mot sina rötter i Europa! Nyttan av kollektivism har slagits ut ur den kollektiva tanken. Istället gäller egocentrisk fixering, och den söndringen av hela folk är förstås förutsättningen för konsumtionstemplen i Marknadens mörka universum

*****

Det vill synas som att Ödet är mänsklighetens enda väg vidare. Eller rättare: den här artiken kommer inte längre och måste utplånas eftersom för många är smittade av falska föreställningar. Naturens tilltagande raseri är tecknet på att människan sumpat eller missbrukat sin valfrihet och Ödets kurs är nu fastlagd. Intill nästa milstolpe i de osynliga struktur som returnerar världar till människorna alltefter hur de tidigare svarat på tilltal - detta är Dharma för "det stora hela" och Karma på individnivå. 

Människan är, som alla folk alltid vetat intill Egoismens Släkte kom till Jorden en högst aktiv del av Ödets mekanismer vid de inprogrammerade Vägvalen (en slags metastruktur människan i någon mån kan bidra till). Utöver det människan mäktar kan man tala om Determinism, om att hela episoder sjösätts med handlingen och finalen redan förutbestämd, åtminstone i grova drag. En episod kan t.ex. sluta i ett "Klimat-Harmageddon". 

Jag tror astrologin som system anspråkslöst efterliknar den verkliga Verklighetens sätt att fungera. Den tyder åtminstone på att en äldre mänsklighet fattat att det fanns en Spelplan och Spelare bortom människornas värld. Minns den mäktiga, animerade slutscenen i eftertexterna till den första, har jag för mig, Men In Black-filmen: utomjordingarna som spelar kula med planeterna, som barn på en gammal skolgård. 

Associationen går från den tecknade sekvensen till Einsteins rysning inför kvantfysikens teorem: "Gud kan väl ändå inte spela tärning med universum?" Ur människans (och främst urspårade räknenissars) perspektiv tycks allt slumpmässigt eller verkligheten reducerad till "sannolikheter", men det beror på att vår fattningsförmåga (slöhäckens eller geniets) är så liten jämfört med Kreatörerna på nästa existensplan. För dem är hela vårt universum de naturlagar vetenskapen mödosamt härlett ur universum innehåll i en episod. 

*****

I en nattlig dröm bloggaren glömde anteckna men som kan vara uppåt 20 år gammal fördes han till Venus, inte den yttre planeten utan till en medvetandenivå eller inre värld planeten bara tjänar som markör för. Drömmens innehåll var omöjligt att kvarhålla i medvetandet vid uppvaknandet, existensnivåerna kanske var alltför väsensskilda. 

Men de två venusianer som transporterat mig gav några förenklade bilder som vaken-jaget kunde kvarhålla. Livet i Venus saknar räta vinklar och bestod av idel cirklar som var slutna, till skillnad från livet i Mars som enbart består av skarpa hörn som vållar krig, brott och våldsamheter överallt. 

Detta påminner förstås om populärpsykologins "männen från Mars och kvinnorna från Venus", men också om en gammal judisk tradition som likställde Venus med deras så kallade Paradis, som ingen ofärdig människa bör söka besöka (med den stress på medvetandet det innebär att i förtid forceras sig in i världar själen inte är mogen).

Not. Det finns ett uppfordrande jesuscitat utan kontext: "ta himmelriket med storm". Är detta en lösryckt rest av ett meningsutbyte mellan judiska lärde om meditation och ur-ur-kroppen-upplevelser eller en metafor för politisk aktivism - "himmelriket" som Sion/Jerusalem? Tänk den avslutande och sorgligt konventionella actionfilmsfinalen i Matrix-trilogins sista del. Där har Sion reducerats till en rent mänsklig sista fristad i kampen mot IT-fascismen eller Maskinstaden som lever av sövda människors bioenergi. Inget av första delens förunderlighet finns kvar i trean, bara en ordinär krigsfilms "sista strid".

Drömmen, eventuellt så tidig som från trettioårsåldern, kom långt senare än ett kort UFO-intresse runt tjugo men det är mycket möjligt att jag hade läst om "den nordiska typen", drömmens blonda venusianer (ljushåriga, ljusa ögon och båda väldigt långa, gissningsvis över 2 meter). Först sedan svenska staten börjat kräva in licenspengar via skatten även för den som avstått tv skaffade jag en apparat och har, årtionden efter mitt nattliga besök på Venus, insupit en livstids konsumtion av skitprogram, inte minst om utomjordingar.

I den amerikanska tv-serien "Ancient Aliens" finns ohyggligt pinsamma bottennapp (orsakade av några fanatiska och vilseleda programledare) varvat med intressanta ämnen och uppslag - det verkar vara många kockar om den här tv-soppan och mer vetenskapligt orienterade manusförfattare tycks ha tillkommit för senare säsonger. Sedan kommer tokstollarna in för en kommentar - som alltid slutar i att "det är utomjordingarna som gjort det" - och förstör totalt seriens försök att verka lite mer vetenskaplig. Och det säger jag trots att jag är hängiven anhängare till UFO-teorin att "de är här nu" (men också att högre intelligenser inte lägger sig i mänsklighetens förehavanden direkt).

Jag hade glömt Venus-drömmen men häromdagen återkom den efter ytterligare ett tv-program om individer som säger sig ha blivit bortförda av utomjordingar (och typiskt "opererade på" - som om inga av dess aliens lär sig något utan måste sticka in sonder på människor i tusental bara i USA). 

Det slog mig då att drömmen stämde in på ett mönster. Var bloggaren också en "abductee", en som blivit bortförd av högre intelligenser? Snacka i så fall om att individens mentala hälsotillstånd tycks färga upplevelsens karaktär. Där många amerikanska fall talar om skräckfyllda upplevelser hos de bortförda, var min dröm rena kompisklubben. Venusianerna föreföll gamla vänner och precis i gränslandet mellan sömn och uppvaknande (där hela dröminnehållet utspelade sig) hälsade det humanoida paret mig "hjärtligt välkommen" tillbaka om jag ville besöka deras värld igen! 

Drömmen inträffade många år innan den här bloggen startade och innan jag stiftat bekantskap med den gamla sideriska zodiaken (också via en dröm, händelsevis). Jag var därför inte medveten hur högt hinduerna rankade planeter i "ömsesidig reception" där den kombinationen förekom. 

*****

Venusian-drömmens gäckande "kompisklubb-känsla" finns lustigt nog direkt inskriven i födelsehoroskopet, även om jag vid den tiden inte hade någon talang för att se djupare sammanhang (och dessutom använda västastrologins zodiak). 

Efter upptäckten av siderisk zodiak sent 2007 befinns inte bara Solen (själen/atman) stå kvar i Venus-tecknet Vågen (samma som tropisk zodiak) men Solens fundament Venus står sideriskt i det exklusiva soltecknet Lejonet. Båda bildar rundgång eller "ömsesidig mottagning": en själ från Venus predikeras för denna födelse eftersom receptionen är som en sammansmältning av båda planeterna.

Om än Sverige haft ett tanketak ens i närheten av det "helhetstänk" som tydligen är medfödd hos Venusianer där inte lösa trådar existerar, alla kretsar är slutna. Detta påminner om kvinnosläktet på Jorden, som också sägs ha en bättre utvecklad helhetsblick än männen! (Undantaget möjligen kvinnliga partiledare som inte imponerar alls, men det kan ha att göra med landets modesta startpunkt att göra.)


Kartans röd-gröna-rundgång tecknar ett ovanligt men alls inte unikt huvudbry i astrologin. I detta fall, till följd av Tvillingarna stigande i öster, budbäraren Merkurius horoskopets  problemlösare, nyckel (eller en av dem). Gudarnas budbärare förhåller sig egentligen inte till frågor om ont eller gott eftersom inte heller gudarna resonerar som människor gör i termer av lyckosökande och patetiska försök att lura Olyckan. 

Den här kartan styrs av Merkurius som i Vågens 27e grad är atma karaka (själens åstundan) leder vägen. Men bakom den pågår ett röd-grönt "krig" som alls inte är klart vid födelsen. Det är en stark konflikthärd i kartan som enligt hinduerna har att göra med ett tidigare liv. 5e huset = purva punya, men vad Solen beträffar gäller här "brusten god karma" och, vad det verkar, ett tidigare liv i någon slags chefsbefattning (värd namnet) där bloggaren tydligen presterade lika undermåligt som ledarskapet i Sverigehoroskopet, som också har verksamt ond Sol.

Solen betraktas alltså som en "verksam illgörare" i förhållande till Tvillingascendentens neutrala ideal. Alla försök att färga budskapet med Solens eller själens egen karaktär har dåliga följder i Solens olika angelägenheter (inte minst karriär eller dagverksamhet). Nu har astrologin många graderingar och alla Tvillingascendenter har varierande grad av problem med Solen, beroende på zodiaktecken och husplacering.

I detta fall hjälper å andra sidan Venus med sitt perspektiv och sina egenskaper och kanske t.o.m. erfarenheter av ledarskap under Lejonets emblem (i ett annat liv) och därav den gröna "feedback"-pilen från disponenten/ägaren till denna själ. 

Till skillnad från veckotidningarna är Solen bara halva delen av dubbelsystemet "Sol + disponent. Mer korrekt därför att tala om en felande själ men inte hopplöst så eftersom den vilar på den för Tvillingascendenterna alltigenom goda Venus i Lejonet. 

Så om Solen i Vågen råkar i obalans eller söker dominera Vågens tvåsamhet drabbas Venus (den röda pilen) medan Venus (sin natur trogen) är inställd på att harmoniera och på sitt indirekta sätt korrigera och öka Solens självinsikt (pst, Månen som Solens reflektion är inte hela historien). 

Bakom Solen eller atman således en "dold själ" besläktad med Venusianerna i drömmen. Men det krävdes hinduisk astrologi för att fullt ut förstå hur komplex ovanstående del av kartan var (och i sin tur bara en del av alla de faktorer man måste väga mot varandra). Det är en av många kartor som beskriver en själ som "ett pågående arbete".

Själar är knappast automatiskt fyllda av insikt och distans, de är fria agenter och kan gå verkligt snett genom årtusenden. En högre dignitet tillkommer människans daimon, den som paras med en själ före människans födelse enligt Platon. 

Ett lyckat jordeliv blir som när den första kristna missionären Paulus säger: nu lever inte längre jag (egot), det är Kristus (den daimon eller t.o.m. gud) som lever i mig. Paulus upplever att hans väsenskärna blivit en annan och att han nu är denna varelse.

Livets mening är alltså att dö bort från egot innan man dör som kropp, med den totala utrensning av trångsynta uppfattningar det innebär. Födelsehoroskop antyder hur denna död innan döden inte faller sig lika åtråvärd för alla. Vissa sitter fast i egot intill döddagar och har inte utvecklats ett steg på ett helt liv.

Jämför dagens politiker som söker muta svenska väljare med att komma undan Klimat-Harmageddon. Vänstern söker plocka röster nästan lika skamligt som Moderaterna lovar att bemedlade svenskar med Borgerligheten vid rodret ska få leva vidare som om inte världen utanför villakvarteret stod i ljusan låga. Detta är satanism och raka motsatsen till Paulus upplevelse om att plattformen och perspektivet helt skiftat efter en "omvändelseupplevelse". 

För en del kommer uppvaknandet explosivt och plötsligt, för andra sker det gradvis tills man en morgon vaknar och inser att man ser igenom all den tomhet Sverige erbjuder sina arbetsslavar. Nyligen har pensionssystemet ytterligare försämrat livsplanen för de förtappade själar som återfötts till Sverige - dessa straffas nu med den svenska modellen och har snart en livstids arbete att se fram emot och absolut inga möjligheter att bilda sig och växa som människor... Detta är så ondskefullt att landet på något vis kommer att avvecklas från Jordens framtida öde, hur vet bloggaren inte och det är nog bäst det. 

(Det ser ut som SD för en debattartikel lånat den här bloggens fladdriga kritik mot "Magda" i pensionsfrågan, för deras text känns hafsig, men de har rätt. Sveriges hån mot sin äldre befolkning saknar motstycke i Västvärlden. Att SD sedan tappar stilpoäng eller mer än så samma dag, samma tidning genom sin syn på samer, tillhör partiets osunda rötter. Människor utan förankring i Intellektets (andens) värld kan råka säga en sanning ibland men en närmare inspektion visar fuskbygget.)

Vad jag tror mig veta är att genom att offra tankarna på en egen solkarriär - födelseögonblickets verksamt onda Sol åsamkas världen minst skada. Att istället fokusera atma karaka - behovet av intellektet och kommunikatören bjuder en annan stig i den större ödesvävnaden, och ur Merkurius perspektiv kommer denna Sol då att mer och mer representera landets ledarfigurer! (Den ledarroll man abdikerar ger ett vakuum som mer än gärna fylls av primitiva själar på väg någonstans.) 

Många är inte kapabla att likt frisjälar röra sig mellan de verkligheter som motsvarar astrologins stationer. De fostras, av staten inte minst, till ett enda perspektiv och en enda roll i sitt liv. "Skomakare, förbli vid din läst" och låt Överheten dominera dig hela ditt enda liv. Sverige är landet troligen INGEN väljer att leva två gånger i, om själen har den minsta goda karma i sin reskassa. Tankehöjden är just så låg som årets valrörelse avslöjat som aldrig förr. Valfriheten i landet är helt utplånad. Det är ett tillhåll för egoistiska klippare, Sverige är idag ett rövarnäste och alla större partier bidrar till att mörka den bistra sanningen.


Alternativ rubrik till inlägget:

Halvvägs till himmelen. Rapport från Sedan, med ena foten inne i Vattenbärarens tidsålder.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Bokhandel som blir Bookshop – välkommen till Språkförsvaret! :-) Det språkliga (och kulturella) självhat du sätter fingret på är något som denna rörelse länge har uppmärksammat – man kan kalla det språkligt självmord eller frivillig självkolonisering, detta att svenskan trängs undan mer och mer till förmån för engelskan. ”Vi tvingas i princip anpassa oss till självutplåning” som en språkförsvare har uttryckt sig. Denna språkliga undergivenhet är löjeväckande och irriterande, minst sagt.

Besök av utomjordingar: Ett fascinerande ämne. Jag minns faktiskt att jag läst det där med Venusdrömmen/besöket – vad man nu ska kalla det - förr. Var det inte något om att det förmedlades Jesus kom från Venus också? I en av paret Hahns böcker står faktiskt att Jesus var en rymdfarare.

För några år sen nyöversatte jag en bok till svenska (som sen aldrig kom ut pga trubbel med rättighetsinnehavaren) som handlade om en person som påstod sig ha blivit bortförd till en annan planet, där han bl a får undervisning om hela mänsklighetens historia på jorden. Det är en fantastisk berättelse, och det är svårt att ta allt som står där bokstavligt. Även han pratar om storväxta varelser, ca 3 meter långa, och androgyna. De påstås vara de ”elohim” som kallas för Jehova i GT. Svårt att tänka sig eftersom dessa varelser, så god och högt utvecklade, på ett högre andligt plan som det framställs, stämmer illa med GT:s grymma Jehova.

Hur som helst – UFO-fenomenet existerar, vad än det nu handlar om. Huruvida dessa besökare el vad man nu ska kalla dem ingriper eller ej är en intressant fråga. Författaren frågar varför de fört bort honom till sin planet och får svaret: ”Du är här för att du tillhör en civilisation som är inne på fel spår. De flesta länder på Jorden tror att de är högt utvecklade, vilket inte är sant. Istället är deras kulturer fördärvade, genom sina ledare och så kallade elit. Hela systemet är förvrängt. Vi vet det eftersom vi har bevakat planeten Jorden mycket noga, speciellt på senare år. Vi kan studera vad som händer på många olika sätt. Vi kan leva bland er i fysiska kroppar eller i astral närvaro. Vi är inte bara närvarande på er planet – vi kan även påverka uppförandet hos flera av era ledare, vilket är tursamt för er. Till exempel förhindrade vårt ingripande att Tyskland blev det första landet att använda atombomben, eftersom det hade varit förödande för resten av mänskligheten om nazismen hade segrat i slutet av andra världskriget.”

Författaren, Michel Desmarquet, var en fransman boende i Australien, biografi här: https://www.chinasona.org/Thiaoouba/Michel-Desmarquet.html
Född 16/7 1931. Stark kräfta, med månen, merkurius och jupiter där (kanske även solen, men troligare tvillingarna). Ja, fantasifulla beskrivningar finns det gott om i berättelsen, och jag tror inte man kan ta allt bokstavligt, men fascinerande är den, och det är ju möjligt att där ändå finns några korn av sanning.

Seaward sa...

Flera intressanta utvecklingar här, men jag fastnar främst för den franske författarens påfallande "kräftiga" horoskop. Nymåne i Krabban och mer därtill - det är precis vad man ofta hittar hos extremt fantasifulla individer vars historier verkligen kan prova trovärdighetens gränser. Jag skrev ju om den amerikanske ägaren till en rad radiostationer redan under bloggens första månader, sommaren 2009:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Robert%20A.%20Monroe

Robert Monroes ut-ur-kroppen-resor var verkligen svåra att ta ställning till om man inte tänkt klart eller försökt leva sig in i hur t.ex. en myra uppfattar världen (knappt alls, de när nästan blinda såg jag i ett naturprogram, istället uppfattar de kemiska doftämnen som en viktig del i sin "världsbild"). Även VÅR (människans) värld är fullständigt godlycklig och helt oanvändbara att använda som måttstock för andra tänkbara existenser...

Hos Monroe gällde en "trippel" i den sublunära fantasins element Vatten och dess passionerade (kreativa) Krabba: Månen, Mars och södra månnoden/Ketu. Här verkar noden på inget sätt ha blockerat tillflödet "via Månen", men till historien hör att han blev livrätt för sina upplevelser (likt en del UFO-bortförda) och sökte massor av psykiatrisk hjälp utan att få någon. Till sist började han komma på hur han fungerande.

Tittar man på Monroes planeter är det riktiga busar (Mars och Ketu) i hans psyke och givet Krabban som försvarsprincipen blir det begripligt hur vissa reagerar med fruktan snarare än nyfikenhet inför främmande upplevelser ...