Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 september 2022

USA vs Putin: Fri men galen


Typiskt svenskt spinn - foto med Putins mest groteska min.
Propaganda för landets många svagbegåvade.
Bakom betaldörr ges mer analys. Bara för svenskarna
med pengar nog att dupera sig att de är informerade.

Svenska medier är så urspårade i rapporteringen och Putin och Ukraina att jag inte längre orkar klicka ens på länkar utan betalspärr - det är som att svenskarna reducerat sig till att vidareförmedla de officiella spinnen från USA:s försvarsdepartement. Jag provar istället en på inget sätt ryssvänlig tankesmedja i Washington DC. Deras kredentialer ser bra ut. 

Texten reflekterar på inget sätt de senaste månadernas händelseutveckling men är befriande fri fån den smeten i det svenska partiska intellektet som det hörs i alla högertidningar. Till dessa räknar jag Aftonbladet efter att sossarna så lättköpt svarat på USA:s hemliga signaler att tiden nu var kommen att slutgiltigt krossa den amerikanska ärkefienden "de röda". 

NATO-medlemskapet var bara en liten del av USA:s djävulska strategi att "överlasta" Ryssland och sprida sin analys tunt. Finland och Sveriges NATO-medlemskap således bara spelbrickor i denna del av den amerikanska strategin - och inte ens en särskilt viktig del. 

Jämför med vad som skrevs i svenska medier och förstå hur okunniga eller fångna i sin upplevelse av att Landets styre kräver vinklade texter av dem, texter som aldrig innehåller nya perspektiv. Väst beter sig alltid som det politiska Öst, när det hettar till. Hur tomma låter då inte orden om demokratins överlägsenhet?

 


Jag förmodar att det svenska politiska kommentariatet knappast läst och än mindre läst om - gång på gång - den kinesiska härskarmanualen I-Ching under trettio års tid, vilket bloggaren roat sig med. I-Ching eller Förvandlingarnas bok ger handlingsmaxim som sägs motsvara universums (naturens) egna lagar. En utmärkt bok för att träna upp fantasin med, när man väl börjat förstå vad i hela friden en samling underliga liknelser och ordstäv egentligen handlar om!

Bilden visar de flesta översättningar vars skillnader närlästs och lydelserna analyserats. Till detta kommer en massa kringlitteratur - ingen normal människa skulle orka intressera sig för en enda bok i trettio år!

Lite av den kinesiska andens storhet har jag börjat förstå men kunskap om språket hade krävts och till sist nåddes inte längre några högre nivåer som lekman. Hemligheten bakom Kinas allt tydligare storhet är de lyssnat till livets lagar ("Universum") och dragit slutsatser som kan tillämpas på vad som helst, inte minst politik. 

Det är lite som filmen "Godmorgon, mr. Chance" - trädgårdsmästaren som virrar sig in bland Washingtons högdjur och yttrar generaliteter från sitt liv som odlare och som får stadens politiska broilers att jubla över "expertens" insiktsfullhet.

Medan hela Väst kämpar mot den universella ordningen har åtminstone Kina sökt tillämpa en evig visdom och - faktiskt - börjat lyfta miljarder ur fattigdom för att helheten ska blomstra. USA:s modell? Låt de Rika grabba och ta för sig. Sug ut mot Naturen istället för att som kineserna söka hitta harmoni med den. (Okej, Kinas koleldning talar inte för den här romantiska bilden, men deras gräns 2050 kan man lita på. Vem tror längre på Väst?)

Men inga svenska medier kommer någonsin att skriva att USA som överlägsen infiltratör riggat hela Putins krig mot Ukraina och därtill fått alla att tro skurken är Putin! Så långt har det gått att fritt tänkande i Väst inte längre är möjligt, historieskrivningen är högsta prioritet och USA har en historia av att skriva den som den passar dem själva.

Nämnda tankesmedjan är förstås USA-patriotisk men hör här hur mycket friskare intellektuella i USA tänker än mediefolk i Sverige, särskild den helt rabiata DN som är en skamfläck för politisk journalistisk. DN-propagandan, som är nästan lika intensiv i AB och båda skulle falla under den här kritiken från amerikanska intellektuella:

By feeding into their [hyper-nationalistic Russians] narratives, NATO may have strengthened them internally, led them to adopt more extreme positions, and thereby made more likely the subsequent Russian aggression against Georgia and Ukraine. That is my view.

However, this take on recent history does not exonerate Russia for its brutal invasion of Ukraine. At a moral level, this war is Russia’s fault, plain and simple, even if NATO’s policies on expansion were imprudent at a strategic level.

https://www.brookings.edu/articles/strengthening-the-us-and-nato-defense-postures-in-europe-after-russias-invasion-of-ukraine/

Bloggen innehåller flera äldre inlägg som spårar de imperialistiska tendenserna i USA:s horoskop, såväl som att detta jätteland har Lögnen som sin andningsluft och med tiden har blivit extremt skickliga på att spinna huvudena på alla som inte har god medvetenhet och träning att hålla emot spinnet och se "undertexterna" i det som sägs. 

Joe Biden är underligt frispråkig, kanske gammal och sviktande ork att hålla masken. Han har ju redan tidigt i Ukraina-kriget sagt det i reda ord: USA avser låta Ryssland trötta ut sig genom att främst bistå Ukraina med pengar och vapen och låta européerna kriga ihjäl sig - hemmaopinionen är trött på att förlora sina män efter USA:s alla skandaler och fiaskon efter Andra världskriget. 

Det har varit en rad generande krig mot "de röda" och nu senast "terrorn". USA:s vapenindustri behöver alltid ett krig, dumhuvud! USA:s ekonomi är högst beroende på att landets lägger sig i överallt och förorsakar kring och död, alltid "för friheten".

USA är i den här bloggarens ögon certifierat galen eller en sataniskt slug och inte alls en trevlig figur i Västs senare historia. De tretton staternas deklaration innehåller goda tankar men de speglas inte alls i hur USA sköter sina kort! Verklighetens USA är en ren skurkstat. 

Ryssen kan man åtminstone förstå, de vill ha tillbaka gammalt territorium, för den ryska självkänslans skull. (Se föregående inlägg och hur territorieorienterat horoskopet är för Putins tal om att trappa upp "specialoperationen" till "krig".)

 

PS. Jag ser ibland resonemang om moral anföras i samband med Ukraina-kriget. Inte ens den urgamla zodiaken begår sådana tankefel. Tvärtom, detta schema startar upp en cykel (vilken som helst berättelse) i Eld och Våld. Men startskottet Väduren är också, får man inte glömma, offerlammet som krävs vid större förändringar som t.ex. den globala maktbalansen. Något är i görningen i världen. Men är det USA som slaktar offerlammet för sin egen skull eller är Ukraina offret i ett ännu större spel, ett som inbegriper Ödet?


Inga kommentarer: