Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 september 2022

Sossarna nu ett fascistparti - vem kunde ha trott?

 


Morgonens pinsamma framträdande från Hultqvist och Ygeman där de förklarar SD vara ett säkerhetspolitiskt hot är en fadäs och till och med värre än så. Givet den förhöjda temperaturen inför valet råkar Partiet likväl avslöja hur nära Fascismen de själva står och fientligheten S / SD beror således på deras nära släktskap, som ett familjebråk som spårat ut.

Beviset, om man så vill, är att studera Kosmos illustration när detta exceptionellt kontraproduktiva utspel i formen av en "pressträff" (SD har här helt rätt i sin kritik över det opassande att regeringspartiet använder sin makt på detta självsvåldiga och partiska sätt). 

Men vad ska Kosmos ögonblicksbild jämföras med? Det gamla SAP-horoskopet så klart. Jag hade glömt hur det såg ut men när kartorna läggs på varandra är det verkligen kusligt vilka låga sidor partiet hade från första början och som just nu reaktiveras: det är Adolf Hitlers diktatoriska Mars+Venus i egocentriska Väduren som triggas av transiterande (förbipasserande) demonen Rahu i dessa dagar! 

Äregirighetens demon är garanterat renons på måttfullhet eller sannfärdighet. Partiet med stort P kan inte längre tas på allvar, det är en ambitiös galnings röst som hörs tala en vecka innan valet. Noll balans och omdöme när Venus är så illa tilltygad.


För den som gått på bilden av Åkesson som fryntlig svärmorsdröm kan påminnas om att ingen i det här lågvattenmärket är vinnare. SD-ledaren delar Hitlers och Socialdemokraternas extremt antidemokratiska kombination av Mars & Venus i Väduren (krig och fred där kriget/hatet segrar eftersom Mars är stark i Väduren och Venus svag). 

För att bättre förstå Åkessons sossehat räcker det med att notera hur partisjälen, Solen, ligger i Vädurens 8e grad, gradexakt där Åkesson har sin hatiska Mars! (Och bloggaren har sin Mars rakt emot, i 8e Vågen, för att peka ut svagheten hos båda två.) Sol och Mars är planetära vänner men uppenbart finns flera faktorer som spelar in här - som verkliga livet, där SD tar röster från S...

Som bloggen nyss sade: blankröst i valet är inte gott nog, strunta helt i valet. Sverige måste få hjälp att kollapsa som "demokrati" så att det Stora Eländet som därefter följer väcker folket till mer intresse för vad deras liv kunde ha varit med en vettig och helt annan spelplan än den alla partier f.n. tycks eniga om (MP är en paradox i sin kombination av miljömedvetenhet och samtidigt gillande av den onda kapitalismen - åtminstone i Stockholm. (V har kroknat och vågar inte stå för något eftersom de nu hungrar efter skendemokratisk makt, de också.)


Inga kommentarer: