Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 september 2022

SvD-ledaren blå eller brun? Prova Hitler-krigisk. (Även: Magdas kosmiskt tajmade avsked)

 


En ledarskribent på mörkblå SvD har applåderat uttalandet om att sätta åt journalisterna. Maningen till aggression framfördes av en dessa sorgligt ointressanta bruna rasist som svenskarna röstat på "i protest" (AB). Folket är så intellektuellt och emotionellt omoget att det är fullt kapabla att rösta bort sin demokrati i tron om att det skulle innebära någon förbättring. 

AB:s Anders Lindgren söker sporra oklar målgrupp: "landet är bättre än det vi bevittnat (i en sanslöst låg valkampanj)". Den här bloggens noggranna analys av Sverigehoroskopet tyder på annat:"mer än så här är inte det moderna Sverige". 

Möjligen handlar det om ett "astralt demonangrepp" så att Sveriges viktiga Månen i Väduren bara temporärt är förryckt. Kanske vaknar svenskarna tids nog ur en ond dröm efter att Drakhuvudet (norra månnoden) backat sig genom Väduren, en representation av snävt ego-medvetande som söker en fiende - rasmässig eller annan - för att hjälpa honom artikulera sig själv genom strid. Allt, inklusive astrologin, börjar i primitivism. Som zodiakens debutant består Vädurens världskarta ännu mest av vita fläckar.

En tid av demonisk anfäktelse och aggression i den väduriska folksjälen:

Range of search: 1.01.2021 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari
 
Realization intervals (begin - end):
13.04.2022 - 30.10.2023

AB publicerar 19.19 på onsdagen en text där Magdalena Andersson bekänner sig besegrad. Månen befinner sig då i gradexakt konjunktion med Rahu-i-Väduren (22a graden), vilket ger ett passande avslut till de många blogginlägg som hållit koll på händelser som matchar hybris-demonen i detta stridbara tecken. Månen stryker med andra ord förbi nationalhoroskopets månposition och tycks teckna "sakens utgång/utfall" - en av Månens sidobetydelser.

*****

Den hårdföre Peter Wennlund på SvD tyckte rasisten har rätt i att hans yrkessort ska sättas åt hårt, och vad ser man av födelsehoroskopet om inte just en låg och tarvlig variant av Väduren, en som gillar hårdföra tag! Det är "seger eller död" över hela hans himmel och mer än troligt handlar detta om en smygrasist som bäddat in sig i den blå tidningen.

Hans närmaste astrologiska paralleller är Adolf Hitler, Jimmie Åkesson, och "den folkliga sidan" (nämnda Måne) i svenska nationalhoroskopet! (Även till viss del heilande "SD-ungerskan" med stark tonvikt på zodiakens två inledande tecken och ett uppenbart behov av att bygga ett "svenskt ego".) 

Sverige, det blir allt tydligare via astrologin, är verkligen ett land dominerat av lågsinnad pöbel och med en glassig överklass bestående av nyrika och gamla pengar. Överheten vet hur man manipulerar folkets medvetandenivå. Staten kan degradera ett helt folk på bara några generationer genom att servera låga och enbart materialistiska värderingar (marknaden och produktreklamen gör resten).

Ingen tänkande människa har längre något att hämta i ett land där arbetslösa ska flytta dit där jobben finns. Således omvänd flyttlasspolitik där problempopulationen flyttas till Norrland, sätts på rad att montera batterier för övre medelklassens el-bilar (de kreddiga bor kvar i Sveriges södra hälft). 

I det nya fascist-Sverige ökar polis- och övervakningsjobben hundrafalt och det är medborgarna som hålls på sin plats på den Nya Arbetslinjen, signerad Ulven Kristersson och hans sidekick Åkesson. Busch blir statens tortyrmästare, hon har anlagen!

Så ser visionen ut i stat och näringsliv numera. Vänsterkolumnister deltar i förräderiet mot den svenska befolkningen som hålls fast i "knegarens tankebanor" vilka alltid har varit början på degradationen och förlusten av människovärdet. Men den som börjar identifiera sig som något mindre har redan förlorat allt.

Ingen heroisk ambition hörs från politiska ledare om att börja skissera ett helt nytt samhällsskick - allt handlar om att göra rådande klassamhälle liter mer lönsamt för dem på solsidan och pryda eländet med lättare "green-washing".

*****

 Astrologiskt typ-exempel på "rugbytacklares" mentalitet:

Eld & Jord-konflikt som heter duga (egenmäktighetssyndrom)
I övrigt "negativ sensationalism", försök att skapa rubriker
ger en oönskad rekyl (Vatten dränker Eld).

Peter Wennlunds karta enbart för dygnet säger både väldigt lite men också mer än man kan tro. Astrologins tolkningsdimensioner kan ibland se ut som rena rasbiologin, men ofta stämmer t.o.m. allmänna riktlinjer förbluffande väl.

Här, med utgångspunkt Månen eller sinnet i den normalt penningfixerade och materialistiska Oxen, klungar sig hela himlen i den primitiva första akten (Väduren - Krabban) där enkelt folk håller till. (Zodiaken blir mer komplex ju längre man vandrar i den och många spännande utfall kan komma av en blandning av olika tecken och deras orientering.)

Nu finns det goda människor även bland dem som ännu inte lämnat person- och ego-centreringens nivå. Men när samtliga 7 klassiska planeter står i den första rollspelsakten och inbegriper Hitlers och Åkessons konjunktion av krig och fred i krigets Vädur, då krävs vaksamhet! Ge massorna idrott att trötta ut sig med, annars urartar typen lätt till våldsmän!

På en tidningsredaktion hör de inte hemma (kanske en sensationalistisk skandalblaska av lägsta kvalitet) och detta oavsett att soltecknet Tvillingarna har med kommunikation att göra. 

Makthavaren Saturnus långa kontrollgrepp mot det ostyriga barnets Vädur tyder på att den här mannen är predestinerad att få "lagens långa arm" efter sig. Det kan mycket väl symbolisera en arbetsgivare som tar honom i örat eller t.o.m. lyfter bort honom från tjänst. Saturnus aspekter är hårda och omöjliga att övervinna, de finns i horoskopet för att indikera karma och punkter där det finns något att lära.


Zodiakens egendomligheter

De 12 tecknen utvecklas i tre akter, den personliga, individuella och den universella. Men utifrån de 3 kvaliteterna sker det märkliga att den första akten via Luft-elementets Tvillingarna innehåller den enda aktören av Ljusets kvalitet, Bara en av zodiakkonstruktionens många egendomligheter för systemskaparna lämnat efter sig före senare tider att kontemplera. Det förefaller som även den primala människan (akt 1) har en väg ur sitt prekariat och det går via intellektet.Är det en genväg genom zodiakens hela evolution? 

"Mind is the builder" sade amerikanska mediet Edgar Cayce om själens resa för att, steg för steg, ta sig ur sitt fall till Jorden. Ordet "mind" är svårt att översätta till svenska. Det finns argument för både Merkurius (intellektet) och Månen (sinnet/psyket) som en beskrivning, fast då snarast Månen i Luft. 

I astrologin finns en tradition att Merkurius kan rätta till det mesta av störningar i en karta och det skulle i så fall knyta Merkurius till platonismens "rationella själ" (vilken normalt och kanske bättre illustreras av Saturnus). Helt klart är det inte helt enkelt att mappa olika traditioner mot varandra, låt vara att hellenismen såg mycket möda av det slaget, sedan Alexander kopplat ihop så många folkslag.


Inga kommentarer: