Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 september 2022

DN fortsätter legitimera den nya regeringen på sluga sätt

 


https://www.dn.se/sverige/har-firade-centerpartister-det-daliga-valresultatet/

I sig är DN-reportaget med landsbygdsröster som gläds åt valkollapsen för Annie Lööfs Stureplan-Center. Men under ytan fortsätter DN här legitimera den nya regeringen med dess obehagliga penningfixering och likgiltighet för att nazi-relaterade attityder återigen bultar i svenska folkdjupet.

Mest intressant är hur väl reportaget stämmer med bloggens förra inlägg: svenskarna har blivit ett dummare folk på bara några årtionden. Reportaget visar indirekt att landsbygdens centerpartister återigen är tillbaka till det gamla Bondepartiets skamligaste ögonblick när de likt Adolf Hitler bara brydde sig om konst med kossor och landskap på. För en som lever av det jorden ger, är luftblå saltomortaler som antirasism en icke-fråga, enligt reportaget. 

På många sätt är det en viktig publicering, denna korta text med stora bilder (för så vill den nya tidens svensk ha det, inget alltför ansträngande). Den fångar väl in landets stämningar samtidigt som den tjänar att legitimera moderater och sverigedemokrater i tät omfamning och manipulativt (avsiktligt eller ej) krattar manegen för det nygamla Bondepartiet återkomst till borgerliga blocket -  i all dess rasistiska och inskränkta härlighet. Artikeln sätter fokus på den nya svenska dumheten. 

Artikeln här väl snart stängts in bakom betaldörren men dess publiceringstid är värt ett horoskop, just för att texten fångar in Sverige i en perfekt ögonblicksbild. Man påminns om Sverigehoroskopets urbana luftblå eller inbillat medvetne svenske och den jordnära och stagnanta lantisen som döljer sig bakom folksjälen i stort (Mars-i-Jord som äger folkets Måne-i-Väduren). Hur skilda är inte dessa världar! 

Jag bodde på landet i yngre tonåren då familjen flyttade till huvudstaden. Det var precis samma motsättning på 70-talet som nu, så det handlar om åtminstone 50 år där staten har misskött Sverige och inte ägnat något intresse av att kultivera ett enat folk. Skyll på den kostnadsöverkänsliga kapitalismen för sedan lång tid varit de socialdemokratiska barnungarnas enda sätt att räkna på.

Att folkbildningen kom av sig har förstås en äldre historia som sammanhänger med att Sverige är ett ingenting-land i världens utkant och att det började som ett rent rövarnäste (vikingarna) där silver och guld värdesattes högre än vad som gör en människa till människa. 

Det är förvisso sant att få kulturer haft turen att starta med gynnsamma "ingångsvärden" vilka medgivit en civilisation som når ända till insikten om att vishet är värd mer än silver och guld. De flesta samhällen avstannar som frånstötande, leriga orker. 

Sagans orker tittade förbi redan 2014 i samband med SD:s hjärtefråga (dock ger jag inte längre mycket för värdet av bloggens tidiga kvantitativa tester - rationalisering av slumpvariationer, även om en del fynd såg ut som att de bekräftade en eller annan astrologisk lärosats):

https://siderisk.blogspot.com/2014/12/den-svenska-invandrarhatarens-profil-69.html

Och vad säga om reportagets lantisar årgång 2022? Är de helt dumma som inte fattat att deras "kommunistskräck" är ett tankevirus nedärvt från generation till generation  och som inte motsvarar något i verkliga världen? Så högervridet som "vänsterblocket" numera är, kan väl ingen normalbegåvad landsbygdsbo betvivla att deras favoriserade kapitalistiska system står starkt, vilken regeringen än är? 

Nej, svenskarna är ett fördummat folk, och detta kan faktiskt socialdemokratin beskyllas för som haft makten att forma befolkningen till så mycket mer än inskränkta arbetsslavar och kugghjul i systemet (som föregående inlägg ältade).

*****

DN-reportagets publicering visar ett horoskop lika signifikant som texten själv. Här finns många störningar och bara några framträdande ska nämnas.

 

Vilket är reportagets ärende? Jag ser under ytan ännu ett manipulativt försök från DN att legitimera den nya blå-bruna sörjan, men det är samtidigt ett informativt reportage. För ett publiceringsögonblick i tiden är det ascendenten som söker beskriva saken och om den här genuin eller dubbelbottnad.

Den här texten handlar om pengar! Som vanligt i Sverige och i synnerhet i nyliberala DN får man tillägga. Lejonascendenten i öster har de "små pengarna" (Venus) i 1a huset men den friska och rena visionens Eld är grumlad av något jordbrunt som stör. Det är Lejonhärskarens Sol som själv stiger in i åkerbrukarens eller trälens tecken Jungfrun samma dygn som reportaget publiceras. Och Jord är krass och fantasilös och ser enbart till det man kan räkna eller ta på. 

Detta är en synnerligen störd Lejonvision som begränsas och kedjas fast till andra huset för personlig ekonomi. Reportaget ägnat plats så den typiska småföretagaren som drabbats av Annie Lööfs "urbana" och egoistiska antirasism som inte passar småföretagarens oro över utplacerade nysvenskar. Med minimalt antal ord avslöjar texten var skon klämmer. Den lilla egenföretagaren av Centerns typ ser att Annie Lööfs variant sätter käppar i hjulet och förorsakar ekonomiskt avbräck.

Den svenska småföretagaren lackar till på rena åsynen av "främlingar"  eftersom de representerar den globala nyliberalism (rovkapitalism!) Annie Lööfs Stureplans-Center står/stod för. (Dåligt tänkande ger felaktiga associationer.)

Att ascendenthärskaren ingår i den sataniska axeln mellan 2a och 8e huset understryker att detta är en publicering som knappt höjer sig över fotknölarna i dess låsning vid inkomstfixering och ett traditionalistiskt liv utan några tankar på framtiden. En stor del i folksjälen fylls av människor som inte bryr sig om Hitlers utrotning av människor eller Naturens annalkande attack mot människor. Dessa svenskar är i praktiken redan döda, det är bara kroppar som söker hålla sig vid liv. En överbetoning av husen 2, 6 och 10 ("resurshusen") avslöjar låg evolutionsgrad. (Inget att gråta över, men en anledning att börjar forska i vad mer livet kan tänkas handla om.)

Men reportaget handlar nominellt också om Centerns enorma valförlust. Den fattade Lööf direkt vidden av och meddelande sin avgång lika snabbt som de odugliga moderater som vanskött Stockholm på senare år. Centerns haveri syns tydligt i publiceringens 10e hus för makt (regering och riksdag). Månen är folket och här synnerhet sådana nära knutna till ArbetsOxen. Ilskans Mars kokar i detta folk på samma sätt som Mars ligger en nivå under Sverigehoroskopets folkliga Måne, men i publiceringen handlar det alltså om ilskan i regeringspartiet Centern, eller partiets rötter i landsbygden där dessa Oxar helst håller till. 

Viktigt här är den olycksbringande Mars som i sin innersta kärna är en våldsverkare men för Lejonet i öster byter skepnad och blir till en "verksam välgörare". Den för Lööf generande valförlusten är i själva verket en "verksamt god" händelseutveckling eftersom den drev bort en "otypisk" ledare så att Mars 90-gradersattack mot ascendenten kan sägas spegla tumultet inom partiet och vara en närmast dominant del av reportaget.

Mycket mer kunde sägas om den här kartan, men jag vill bara peka på hur "daimonens lott" som i princip tappat sin funktion i västastrologin i den mån den också blivit sekulär och gudlös. Punkten betyder ingenting för människor utan förståelse av livets många dimensioner, där intresset för det hinsides möjligen sträcker sig till osaliga andar som tv-programmet "Det Övernaturliga" jagat i årtionden: "Svensk andlighet" har förfallit i takt med materialiseringen. 

Venus som "daimonen" skulle kunna tolkas som den lilla människans fokus på sin egen kroppsliga harmoni - fri från svält och andra problem som stör homeostasen. Det är inte mycket till självförverkligande hos denna osynliga ande, snarare verkar det vara en demon eller jordande med en mycket enkel och specifik funktion för de som bara lever för det kroppsliga. Har denna ande/anda överhuvudtaget kommit från Himmelen eller tillhör den av evig tid Mörkrets makter?

Kan en publicerad tidningsartikel ha en egen personlig daimon? Kanske i någon slags överförd bemärkelse, en ande eller anda som döljer sig i texten och inte alla kan se, särskilt inte som här där den gömmer sig genom att vara fullt synlig i första huset! 

För även om konjunktion är iögonenfallande mellan daimonens punkt och den ilska folkhopen (den traditionella landsbygds-Centern), är det dock Venus i 1a huset är härskaren över Oxen med dess daimon, dess ilska och det simpla sublunära perspektivet: "arbete-kropp-näring" - ett tiotusen år gammalt drag hos mänskligheten och grunden till allt tänkande hos dagens omoderna politiker (alla partier!). 

Man kan anta att då människan uppfann jordbruket för tiotusen år sedan, nyttjandet av oxar att dra plogen följde snart därpå. Astrologin som den ser ut idag kan sägas bygga på denna mänsklighetens syndafall ner till tillvarons bottenvåning, där förfäderna kedjade fast sig vid Jord- eller resurstänkande istället för att som själar behålla rörlighet och en större frihet. Detta kan inte ens småbönderna idag föreställa sig. De är för hårt uppknutna till sin tradition, att rasrena sina hästar och ogilla andra sorters människor än sin egen. 

Men om Klimat-Harmageddon eliminerar tillräckligt många miljarder människor kanske global mobilitet blir det nya. Konstgjord föda och en befolkning van vid att relokalisera sig närhelst Naturens nu vilda och helt instabila vädersystem kräver massförflyttningar av de få överlevande... En mänsklighet på flykt undan Vreden under många generationer, det har hänt förr på Jorden och nu är det dags igen. Hur triviala blir inte böndernas och Näringslivets problem (den egentliga rösten i DN) inför mänsklighetens framtid?

*****


När det här knappats ner har AB hunnit publicera ett eget aktstycke på samma tema, och vissa delar av DN-horoskopet är förstås detsamma (folkliga Månen + vredens Mars)... Om nu istället Jungfrun stiger i öster (publiceringsorten Stockholm, cirka 09:00) landar fundamentet till all denna folkliga vrede, Oxens Venus, i 12e huset för "de bortgömda", "samhällets förlorare" etc och det tycks av ingressen vara ett ledande tema i den texten!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zEg6J5/jag-skams-inte-att-saga-att-jag-valjer-sd


Inga kommentarer: