Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 september 2022

Merkurius och teknikens knäppryck, Riksdagen och mer om USA-perspektivet

 


Inledningsvis ett lättviktigt ämne men inte helt ointressant. "Retrograd Merkurius" har varit på tal tidigare i samband med trasslande tekniska system. Västastrologin har utvecklat traditionen om ett negativt inflytande från planeterna när de från jorden förefaller backa längs zodiaken/solekliptikan.

Och så befinner sig Merkurius när bloggaren måndagen den 26/0 hör på radion om Riksdagens öppnande klockan 11.00 samma dag.

Upptäckten av den sublunära demonen i dess repressiva Ketu-aspekt på Vågascendenten som omen för regeringens kommande år. Grattis, svenska folk till den regeringen! Det är dessutom nymåne i Jungfrun denna dag och Vågascendenten hamnar i 12e huset för världsliga förluster och således ett tecken på att regeringen inte är den dugligaste... 

Och till detta förstås att nymånens fundament - Merkurius - är i hemmaläge i Jungfrun men retrograd och instängd i 12e huset. Enligt den hellenistiska (väst-) traditionen som ser "den onda daimonen" i 12e huset, blir därför den intellektuella Merkurius under ett år bärare av detta förlustbringande demoniska. Det blir till att vänta ett år och se om Ulvens och Jimmies och rabiata Ebbas regim blir som kännare befarat och också astrologin tycks peka mot...

När morgonradion stått på någon timma (genom stereoanläggningen) fick förstärkaren för sig att spontant aktivera MUTE-funktionen och i samma process vrida ner den motordrivna volymratten. Sedan 2016, då jag hittade den billiga och okända Hong Kong-produkten via "snack på nätet" (bra ljud för små pengar), hade den några friska år. Inte ofta, kanske en eller två gånger om året spontan-mute:ade den. 

Apparaten har definitivt fått in ett "spöke i maskineriet". För fattigpensionär i Sverige finns varken plats för tandläkarvård eller andra reparationer, allra minst skicka en direktköpt apparat tillbaka till Asien. "Typisk retrograd Merkurius" tänkte jag. Bara hålla tummarna för att felet fortsätter vara sällsynt.

Jag fångade exakt minut på klockan (7.52) och när jag skulle spara horoskopet upptäckte jag att detta var tredje gången jag varit på hugget och gjort ett horoskop. Första tillfället jag noterade var 22 augusti 2021 9.33 och sedan så sent som i våras, den 18 maj ca 16.00. Fenomenet hände efter någon timma men 2021 hade apparaten stått på i flera timmar.

"Retrograd Merkurius" kan man glömma! Dagens incident var den första med teknikplaneten backande. Men istället visar det sig att teknik-Merkurius varit ascendenthärskare via Jungfrun stigande i öst vid samtliga tillfällen. Istället för "retrograd negativitet" går nu tankarna till Jungfruns association med 6e huset som representerar olyckor, ohälsa, löneslaveri/träldom och annat otrevligt, en av hinduismens "onda" hus.

Västastrologin kallar Jungfrun ett "preppy", renligt, eko- och hälsomedvetet tecken, en fitness-hysteriker i värsta fall. Men äldre traditioner - före den stora Självlögnen drabbade i synnerhet västerlandet - talar inte om HÄLSA utan OHÄLSA.

Så tar man morgonen som ett paket "information" startade det med upptäckten av de usla omen den tillträdande regeringens första års arbete har och när apparaten hickade till och stängde av ljudet kan detta tolkas som en bekräftelse av den TOTALA NEGATIVITET som råder på himmelen denna dag.

För se här apparat-glitchens horoskop i ett totalt sublunärt klimat (Jord och en gnutta Vatten):


För riksdagsöppnandet, vrid bara fram zodiaken med planeterna till Vågens 19e grad med en illavarslande Ketu i 22a graden. Eftersom Jungfrun är ett reserverat tecken till att början med kommer den här regeringen i 12e huset att vara extremt dold från övriga Sverige - hur man nu ska tolka det. Minns Ulven som medierna många gånger påpekat hur lat och ineffektiv han var som riksdagsman - någon tidning räknade en gång hur många propositioner han författat och det var inte mycket att skriva hem om!

Det är också synd om "samhällets förlorare" här. Jupiter hemma i Fiskarna anses ge planeten styrka och Jupiter handlar ju om välstånd. Men här är problemet: välståndet för Fiskarna är inte världsliga rikedomar utan renande av den låga, vattniga och begärsfyllda själen. 

Tolfte kallades förr den onda daimonen i Väst eftersom den här kulturen dyrkade det materiella och sina "hjältar" (på Roms idrottsarenor) - tvärtom emot hinduernas syn på 12e som platsen för moksha eller befrielse från låga begär. (Det tål att upprepas, vilken enorm kontrast detta är: en betraktelse av samma astrologiska punkt ges i västlig och östlig typ diametralt motsatt läsning: självdegraderingens barn ser en förlust här men rena själar ser befrielse i 12e). Jupiters framgång i sitt negativa härskarläge består alltså i att distansera sig från och bryta med "kretsloppet". 

I sitt positiva tecken, i Skytten, finns förvisso materiella vinster införstådda utöver att den här symboliserar filosofi och all högre strävan (motsvarande det högst nobla 9e huset). Rikedom och välstånd följer som en bieffekt av för den som har högre målsättningar än denna värld och dess ynkliga materialism. Inte för att den nobla människan fäster sig vid frukterna av en korrekt orientering. Många skänker bort det överflöd som flödar ur den positiva Jupiter och ger till de slagna som lyder under den negativa Jupiter.

Men då glitchen slår till är den negativa Jupiter felplacerad. Jupiters världsligt starkaste läge är i öster (precis som en soluppgång). När istället Jupiter sjunker i väster, så anses Jupiter svag.

Då Riksdagen öppnar med Vågascendenten, då vet vi att Ulvens regering åter kommer att djävlas med fattiga och sjuka och förstöra livsvärdet för mängder av medborgare, precis som då den onda regeringen Reinfeldt styrde och ställde och sänkte skatten åt landets själviska rövare (eller det som nu återstår av de gamla kriminella vikingarna i den moderna borgarens själsskrymslen).

Jupiter i Fiskarna är nu inte bara negativ men också nedflyttad under "glitch-kartans" västra horisont och nere i Olyckans och Ohälsans 6e hör man Jupiter som en enda samlad klagokör och opponerat mot Jungfrun i 12 "dolda" huset varifrån de som de torrisar de är, suger upp allt Vatten, all livskraft samhällets olyckligt lottade har. Helvetet i Sverige börjar idag, under en projektstartens Nymåne.

Alla med snarliknande personhoroskop behöver inte ta åt sig, detta rör enbart en karta som inte makthavare borde ha. Socialarbetare och sjukvårdare är de enda sorter som vänder den onda 6-till-12-axeln till något gott eftersom de MOTAR DE ONDA HUSEN i sitt kall. Astrologin visar vad Ödet serverar men de flesta har en fri vilja att ta ställning till de problem som finns i varje horoskop. 

Tyvärr är regelverket från onda och snåla regeringar sådant att många inte kan göra sin goda uppgift utan tvärtom dras in den onda karma som klibbar fast vid alla som röstar fram vanskapta politiker.

Nu är jag osäker på om den nya regeringens installation den 26 eller om det formella Riksmötets öppnande av kungen väger tyngst, som omen för det kommande arbetsåret! Troligen det senare. Det är nymåne i Jungfrun i båda horoskopen (med minsta marginal i det för den 27e), men Riksmötets traditionella 14.00 ger som vanligt en Skorpionascendent. 


Här kan man alltså söka Mars position för en vink om årets utveckling. 2022 befinner sig ascendenthärskare i dess flegmatiska position i Mars - svenska folksjälens satta och fixerade natur borde väl tyda på att "demokratin" fungerar!? 

Men ack, Mars är ju nu i opposition med sin hemmaplan Skorpionen och visserligen stark genom det prominenta hörnhuset. Men 7e hörnet är "den Andre" och inte regeringen och riksdagsdeltagarna - Vem styr Sveriges politik 2022/23? Varför ligger Sverige i händerna på "den Andre"? 

Kanske är detta ett ovanligt år i riksdagen, när landet kontrolleras av globala händelser så att Ulvens egen oförmåga i princip kan ursäktas med världspolitiken och givetvis att USA - via NATO - tagit kontroll över ännu ett svagt och oförmöget land och använder det för sina egna syften? "Svenskar, betala mer och uppgradera era vapen nu när lurat er att vilja vara kompis mot oss."

Tänk, att AB låter en enstaka anti-ukrainsk artikel uppväga sitt tidigare NATO-drev. Och då är det en lättviktig nöjesartikel. Forna supergruppen Pink Floyds alltid socialt och politiskt medvetna Roger Waters anför exakt samma kritik som den här bloggaren luftat. Och då har säkert Waters läst långt mer och har större koll. Politik är något bloggen helst skulle slippa men när världen fallit ner i mörker så långt som nu, blir det nödvändigt att fråga sig vad den gamla sideriska zodiaken säger om sakernas tillstånd... 

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/EQwrPa/kritik-mot-ukraina-kan-stoppa-roger-waters

Som synes av rubriken vinklar AB Waters uttalande som Satan själv. De stackars journalisterna törs väl inte annat än att följa "partipiskan". Men Waters kritik i själva texten tyder på djup insikt om det större spelet som inte svenska medier kan diskutera eftersom det skulle vända folket mot den NATO-anslutning som rullar på. Waters har helt klart en större blick, ett "historiskt öga" och ser ett större skede i väst än Krimhalvön där alla andra vaknar till. Västerlandets oförmåga att tänka korrekt går tillbaka till ryssarnas heroiska uppoffring för att skydda sitt land mot nazisterna. 

Såg ett historieprogram nyligen och bl.a. ett antal brittiska historiker turades om att ge bilden av hur Sovjet räddade sitt symboliskt viktiga Stalingrad från nazisterna och knäckte tyskarna definitivt i ett gigantiskt slag där det dog fem gånger så många ryssar som nazityskar men Ryssen hade viljan och folkmängden. Detta skrämmer skiten ur européerna, för där 400.000 ryssar dog i det avgörande slaget, där offrade britter och amerikaner under motsvarande tid under Andra världskriget ynkliga 9.000 i en jämförelsevis liten fjuttbetalj om ön Sicilien. 

Jag slår här ihop dokumentärens uppgift om ett 5:1 förhållande och uppgiften om att totalt en halv miljon ryssar och nazister dog i detta enorma slag men frågar mig om inte programmet har fel. Siffran 500.000 döda kan syfta på döda ryssar i försvaret av Stalingrad (Oliver Stones uppgift i hans amerikanska historia). Jag noterar här bara att det vimlar av siffror på Wikipedia utan att söka bekräfta historieprogrammets ärevördiga tre historiker (adlade allihopa).

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kursk#Casualties

Frågan är om svenska medier ensidigt rapporterar om ett fåtal redan USA- och Coca Cola-frästa unga ryssars försök att slippa inkallas till kriget. Medierna vinklar detta som att Putin har ett problem (och att stänga gränserna tyder på att han är medveten om att social tankesmitta måste kontrolleras, exakt samma strategi i Ryssland således som i Sverige och vilket land som helst). 

Troligen finns oändliga mängder ryska män (har inte slagit upp i demografiska tabeller) att ta till för att konsolidera startskottet på det nya "multipolära" Storryssland. Svenska kommentatorer törs troligen inte ge de korrekta proportionerna på rysk ungdom av västorienterad ego-typ och den patriotiska typen av det enkla skäl att svenska staten valt att se på kriget exakt som USA (som formligen hatar Ryssland sedan gammalt). Och staten förutsätter lojalitet före sanningsenlighet vid kritiska tider. Det är den astrologiska Krabbans princip i kombination med Saturnus. Sammandragning och nationell trygghet. 

Missa inte Saturnus position i Riksmötets karta! Så kontraktivt med armodets och sparsamhetens Saturnus i Stenbocken som ägaren av 4e huset (svenska hushåll). Exakta motsatsen till Sverigehoroskopets ytliga men flärdfulla Venus-Stenbock som ledstjärna för hushållen. 

Not. Den svenska måttlösheten i ämnet Venus-lyxig heminredning stärks av att "medfödda" Venus baserats på en defekt Saturnus som inte fungerar som den måttfullhetens väktare den ska vara. Kalla gärna detta en överreaktion i 1974 års Sverigehoroskop på landets bedrövliga boendestandard i äldre tid. Trångboddheten i storstäderna har dock inte åtgärdats, Sverige vill inte bygga bort den eftersom det skadar det kapitalistiska systemet. Fastighetsägare är högst intresserade av höga priser på boende.

Det stundar ett skitår för Sverige till följd av många hushålls bortskämdhet, omvärlden och den hemska regering folket röstat fram. Inte för att Socialdemokraterna förmår något längre, de har redan gått under genom sin högervridning, och svenskarna har i tillräcklig mängd blivit så dekadenta att de aldrig skulle röst längre åt vänster. Förvisso prioriteras märkliga frågor där, förutom det självklara: ekonomisk rättvisa åt alla i landet. 

Men alltför många svenskar vill inte ha ekonomisk rättvisa. De tycker sig vara värda lite mer och behöver därför ha "de utslagna" för att kunna jämföra. 

Landet har blivit helt kaputt på senare år, och därför kommer Ödet att ta över kontrollspakarna. På egen hand klarar sig inte detta land. Om nu Ödet avser tona ner USA:s roll i världen, var lämnar det Sverige. Landet som inte ens har förstånd att välja vänner med ett öga mot framtiden?


Inga kommentarer: