Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 september 2022

Nordstream-sprängningarna

[Rubriken stavade först Nord Stream fel, men begripligt. Vem blandar engelskans "stream" med något annat språk för "norr"?] 

 

Noterar det uppenbara med rapporteringen så långt. Ingen vill naturligtvis anklaga Ryssland (varför de nu skulle spränga en kabel de i stort äger). Definitivt vill ingen föra på tal möjligheten att det är UFO:s, trots att amerikanska försvaret sent omsider medgivit att de har okända farkoster på film, och vilka kan röra sig ofattbart snabbt såväl ovan som UNDER VATTEN. 

I mer eller mindre trovärdiga amerikanska tv-serier (det verkar gå 13 på dussinet av dem sedan 10-15 år tillbaka) beskrivs att dessa ting förorsakat skada (undantag snarare än regel). 

Vissa utomjordingar verkar ha för människor extremt obehagliga och obegripliga uppsåt ("cattle mutilation"). Kanske är det några illvilliga utomjordingar som "råkade krocka" med alla gasledningar men egentligen vill trigga ett Tredje världskrig. Eller också testar de mänsklighetens konfliktlösningsförmåga. Kanske har UFO-folket tröttnat på mänskligheten och söker sätta fart på historieutvecklingen. Nästa spelnivå väntar.

Första sprängningen (koordinaterna ungefärliga) visar Krabban i öster och den mäktiga (och olyckliga) nymånen i Jungfrun i 3e kommunikationshuset. Detta merkuriska hus innefattar förstås också pipelines och andra förmedlingssätt.



 

Få tolkningar- har nött byxbaken tillräckligt idag! Det kan dock sägas: Fienden (6e huset) betecknas av Jupiter i Vattentecknet Fiskarna (rörelse under vatten!). Frågan är "vems fiende"? Mänsklighetens?

6e-huset signalerar bara skenbart en fiende eftersom Jupiter har Universums sanktion i det goda 9e huset där den står väl förankrad i sitt eget tecken som en Dharma-herre, en universums ordningspolis. Detta rimmar förvånande väl med utomjordisk intervention eller manipulation för att väcka Jordens ap-människor till sans.

Jupiter i den Universella lagens 9e delar förstaplats i fråga om styrka och betydelse med Liemannen (Saturnus) i 7e prominenta hörnet, dess starkast tänkbara läge. BÅDA DE STORA ÖDESPENSLARNA. Dessa maktnivåer är inte Ann Linde och hennes sort skickade att hantera.

Och apropå frågan om retrograda planeter signalerar negativ aktivitet:

Merkurius, ägare av nymånen och Venus - retrograd

Jupiter - retrograd

Saturnus - retrograd

Eftersom regeringen Ulven och Jimmie sätter sig tillrätta i dessa dagar är det frestande att dra en linje: så här ser högerblocket ut som "naturkatastrof", detta kan gälla som ett omen för Riksdagens nya arbetsår!

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/merkurius-och-teknikens-knappryck-mer.html


Se även fristående: 

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/nordstream-sprangningen-och-sveriges.html


Inga kommentarer: