Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 september 2022

Statens batteridille bekräftas i läsningen av ny bok

  


Expressens Patrik Kronqvist är en av tidningens bättre samtidskommentatorer och följdriktigt är hans guldord enbart för prenumeranter. Men fritt läsbar är en text där han enbart recenserar en ny bok om dåraktiga industrisatsningar i det obehärskade Sverige. Där får Sideriska medhåll om just de nya fabriker i Norrland dit befolkning ska "övertygas" flytta (hot från Arbetsförmedlingen att sättas på bar backe?) och för sin överlevnad sitta ner vid löpande bandet och tillverka bilbatterier dagarna i ända.

Vad som är Kronqvist och vad som är bokförfattaren framgår inte, men resonemanget utvecklas ändå lite längre än till bloggarens ögonblicksbild av Charlie Chaplin-filmen Moderna Tider, en sarkastisk rulle så det förslår av den vänstersympatiserade Chaplin som USA i sitt oresonliga hat mot det röda utvisade från landet.

Boken "Övergivna platser: finalen" kan vara en idéstöld från kabel-kanalen  History där en några år gammal dokumentärserie, "Abandoned engineering" besökte och beskrev övergivna industrisatsningar eller -byggnationer. Trailern till serien lät en kvinnlig ingenjör med lidande blick och gråtmild röst säga, typ: "så är det, anläggningar har sin tid och dör sedan" - som om hon tröstade en väninna som upplevt spädbarnsdöd. Trailern fyller mig med äckel varje jag ser dess falska konstruktion och förvirrade vak av tilltal. Vilken är publiken? Gamla fabriksjobbare som blivit nostalgiska och vill återse sin arbetsplatser - det enda de känt till under ett långt liv?

Men vad det svenska bokplagiatet på den här bisarra serien tycks göra, är att styrka bloggens val av den hinduiska tradition som fäster stor vikt vid planeterna förmåga att i praktiken bete sig "ont", trots att de naturligt betraktas som välgörare. (Det finns en annan tradition som helt ignorerar denna doktrin.)

Och hela Sverigehoroskopet definieras ju av en rik överhet med just så vek omdömesförmåga som exposén av gamla övergivna industriplatser ger uttryck för. Kronqvist säger att svensk självgodhet (hybris) märks vare sig landet haft ett gynnsamt läge eller sökt vända bekymmersamma lägen till det bättre.

Med bloggspråk är det den verksamt onda "tillväxt-Jupiter" i kombination med den lika onda beslutsfattar- eller ledarplaneten Solen som är ytterst ansvarig. Det Sverige kräver av utbildning och vishet av sitt ledarskikt motsvarar inte den intellektuella standarden i andra länder (bokrecensionen nämner en satsning där svensk bilmonter behövde fem gånger så lång tid att skruva ihop en bil som ett japanska lag samtrimmade montörer). 

Sveriges intellektuella slarv bekräftas av att Merkurius i Sverigehoroskopet i och för sig bedöms vara en "verksam välgörare" men vanställs av att Överheten (Solen) och Storfinansen (Jupiter) tränger Merkurius från båda sidor. 

En grundregel för Merkurius (gäller även när planeten betecknar medierna) är att den är variabel och likt kvicksilvret snabbt antar omgivningens temperatur. Den kan faktiskt bli en vidrig kappvändare och en Merkurius under svåra problem är inget annat än en lögnare och desinformatör. (Se svenska tidningars NATO-propaganda från dag 1 när regeringen Madga tillkännagav sitt odemokratiska övergrepp på svenska folket. Propagandan var så högljudd att "det sovande folket" snart var övertygat om vårt behov i närtid av NATO.)

Svenska medier är därför lika korrupta som landets finansiella makthavare, men kan tacka sin "essentiellt goda natur" att det ändå slinker ut bra iakttagelser då och då, oavsett tidningens partifärg. (Mindre så i politiska ledartexter - dessa är normalt bara megafoner för det sämsta nationalhoroskopet varnar för.)

Och folket, Månen, har som nyligen beskrevs i "Svenska värderingar" just så lite förmåga till självständigt och korrekt tänkande man kan ana av uttryck som "den ansiktslösa massan". Tvärtom, visade horoskopanalysen, tar folk i allmänhet Solen och rikedomens Jupiter som sin förebild och söker imitera den i sina egna liv.

Den självvalda likriktningen hos den duperbara massan stöter dock snart på patrull eftersom Överheten har satt folket på hälleberget där inte mycket kan växa. Detta svek har nu givit 20% röster till Sverigedemokraterna (med en partiledning som valt att söka sig till den onda Jupiter eftersom det är med penningfolket den reella makten ligger - den onda Storfinansen var nazianhängare förr och har därför inga betänkligheter i att idag använda SD för att nå de missbelåtna svenskarna för en Överhetens politik som knappast är i folkets intresse). 

För övriga 80% väljer uppstår hos okänt antal den än värre degenerationen: i insikten att deras föräldrar blev fattighjon som svenska pensionärer tar de över bruk som medierna dagligen gör reklam för. De urartar till aktieklippare, försöker nå Eliten i dess absoluta degradering som storskaliga spelmissbrukare: att låta pengar tjäna pengar och själv slippa bidra till nationens utveckling. Folket blir som de djävular som utnyttjade befolkningen och satte deras gamla att leva skitliv. Detta är en rusning mot extrem dekadens och egoism som pågår inom den svenska folkkroppen och Vänstern är för svag för att någonsin bli en duglig motkraft.

Not. Välkänd astro-rational till denna folkets egoism och materialism: folkets Måne-i-Väduren grundas på Vädurens härskare Mars. Mars härskar över 8e onda dödshuset men också 2a ekonomihuset. "Jobba eller dö" - det är undermeningen i den svenska "arbetslinjen", statens vampyrism där alla arbete göder de galna Jätteprojekt bokrecensionen nämner. Och göder den mellanklass och överhet som med allsköns skattelättnader och subventioner som går den växande svenska underklassen spårlöst förbi.

Denna rika samling av onda omen har givit Sverige en olyckligt självisk profil med stöd i stora delar av folkdjupet om hybris-fantasin att svensken är något mer. Massan har helt enkelt svalt Överhetens propaganda och är till ingen nytta. Varken hög eller låg kan i dagsläget reformera detta moraliskt förfallna land.

*****

Bloggen har uppehållit sig mycket vid nationalhoroskopets viktiga Saturnus (ägare av Solen, Jupiter och Merkurius och dess brist på fungerande realism och självkontroll. Folket/Månen kan inte klandras här, de har bara fallit offer för de "guld och gröna skogar" som medierna förefaller utlova och anammar sekundärt samma bristande självkontroll, och klättrar-mentalitet.

Men Kronqvists recension talar om hybris och Saturnus problem är snarare kopplade till övermodets baksida, konjunktionen Saturnus/södra månnoden beteckningar den halshuggning som drabbar de hybrisdrabbade (förr eller senare), så det egentligen hybrisens konsekvenser som det nuvarande överhets- och överklass-Sverige är destinerat att en dag möta enligt 1974-kartan.

Övermod i sig är förstås tecknas av norra månnoden (Rahu eller Drakhuvudet) - en markör för Månen (nu som den begärsfyllda irrationella Själen i nationen som helhet, hög och låg.). Den nodens funktion i Sverigekartan har inte kommenterats värst mycket sedan landet tvingades genomleva Rahu-cykeln okt 2002-okt 2020 (under vilken bloggarens intresse för den hinduiska läran på allvar väcktes).

Minnesgoda vet förstås att dessa var åren när mediernas digitalisering ledde till panik över sviktande intäkter, skol- och vårdprofitörernas härjningar började gå upp för alla (och Socialdemokraterna saknade civilkurage att göra något åt saken). Och många andra vanvettiga ting som den här bloggaren redan valt att glömma. Det var hybrisdemonens tid i Sverige och Rahu i kartans 3e hus är förstås inte bra för varken grundskoleelever eller medierna (båda uttryck för 3e kommunikationshuset).


Intressant är den svenska välfärden och samhällets sjukvård som förföll alltmedan det byggdes ett dyrt och felkonstruerat skrytsjukhus i moderata Solna. Ägaren till nationalhoroskopets 3e hus (i Skyttens tecken) var förstås Storfinansens Jupiter (Skyttens härskare), en av de flera okloka aktörerna i den här nationen.

Den här långa fiaskoperioden för Sverige, då nyliberalismens effekter syntes med full kraft kommer att återvända så länge det nuvarande Sverige lever (och 1974-horoskopet gäller). Den hinduiska Vimshottari-cykeln är 120 år lång, och Rahus nästa egna "storcykel" kommer inte förrän 2122-40) och det finns ingen chans i världen att ett så orättfärdigt horoskop som det svenska kommer att hänga ihop som en nation fram till dess! Saker kommer att hända.

Däremot kan nu levande och en ännu ofödd generation komma att uppleva den demoniska ambitionens Rahu som ytterligare några kortvariga undercykler. Den spruckna välfärdsbubblans Jupiter avslutas med Rahu - nästan som ett nytt plantskott skjuter ut i slutet av eländet, en ny ambition:

maj 2034 - sep 2036

Men dessa "överlevare" går nu rakt in i Stora Dödens cykel, dvs Saturnus. Och under denna period syns åter Rahu:

maj 2050 - mars 2053

Det intressanta är förstås vad man ska göra av dessa cykler under längre perioder tid. LÄR sig ett land något, så att en viss planet vid sin nästa cykel tar ett mer godartat uttryck. Eller står ett ett land stilla upplever en sanslös Storfinans skjut till pengar varenda gång Rahu vaknar till liv? Som amatör och nästan nybörjare i ämnet kan inte bloggaren uttala sig...än.

Längre bort än så här tror jag inte Sverige som land kommer att bestå. Givet svagheten i horoskopets Saturnus vilket kan gälla nationella gränser, kan Stora Dödens cykel mycket väl vara det sista vi ser av det här landet i historieböckerna.

Sverige har just sålt ut sig till USA (NATO), så längre fram blir frågan snarare VEMS provins detta lilleputtland är, förutsätt att inte något så oväntat inträffar med jordklotet att inlandsis börjar utbreda sig och tids nog täcker de där batterifabrikerna i Norrland.

Inga kommentarer: