Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 september 2022

Om SD dumpar nazi-looken kommer alla fåren

 


Den dag den siste SD-aren lägger ner sin typiska nazi-stil kanske de vinner över de idélösa sossarnas väljare. Särskilt Linus Bylund och uppkomlingen Andersson som ville skicka utlänningar tillbaka till Kabul är typiska exempel på Hitlerjugend-pojkar: pomadakammat hår, gärna en liten mustasch och en ful och hatiskt stinn blick som själens "viloläge" ("ögat, själens spegel"). Men även Jimmie Åkessons stil visar hur nazihåret kommit tillbaka på bred front. 

Det är förstås svårt att hävda lookens upprinnelse i Nazi-Tyskland: halva Hollywoods manliga skådespelarkår hade länge samma flottiga hår. Men kombinerat med en hämmad och uppenbart hatisk inre överspänning blir kostymeringen verkligt övertygande och passabel som Hitlerkopia.

Populärvetenskapliga tv-program är ofta tvivelaktiga eftersom populasen per definition är lättlurade köper allt med övertygande yta. Att sedan programmet bygger på DNA-forskning som bara publicerats i ett belgiskt magasin ger heller inte några vederhäftiga forskarvibbar, Jag noterar ändå den 12 år gamla texten eftersom Hitlers horoskop kan tolkas i linje med fyndet: han hatade sitt eget "blod" men projicerade det på judarna som ett grupphat. Vips var han folkmördare.

https://www.history.com/news/study-suggests-adolf-hitler-had-jewish-and-african-ancestors

Här slår bloggen två flugor i en smäll genom att båda jämför Hitler-kopian Linus Bylunds födelsedygn med Hitlers och samtidigt upptäcker Hitlers hat mot sitt eget DNA (en del skulle nöja sig att säga hat mot det egna barndomshemmet och en far som slog honom).


Synastri-kartan ritas ut som naturlig zodiak, med Väduren eller ariern som första tecken och "det universellt goda" (det högsta goda) som Skytten i 9e steget.

Hitlers fanatiska stridslystnad i just Väduren (Solen, Mars/Venus) är tydlig och blir bara värre av att Saturnus söker binda honom (mer om det strax). Väduren i dess våldsamma varianter ger både subjektiva och ofta tokgalna synsätt. Oturligt nog landade också intellekt (Merkurius) i samma tecken vid Hitlers födelse. I ett avvikande tecken hade fler perspektiv blivit möjliga, men detta är verkligen ett ensidigt, "besatt" horoskop.

Genom den indiska astrologins färre planetaspekterna blir de som ändå uppstår desto viktigare. Här är den hårdföra och rent sadistiska Saturnus i sårbara Krabban en problemposition. Svag på insidan men spelar stark. Särskilt som Saturnus kastar sitt trekvartsvarv framåt (enbart framåt hos hinduerna) och söker strypa Barnet eller Väduren. Är detta den onda barndomsmiljön?

Säkert, men inte enbart: Hitler var dödfödd men barnmorskan fick gång barnets andning efter en kvart-tjugo minuter! Skedde ett byte av själar under den tiden? 

(Se Edgar Cayces hypnosinformation med intressanta citat från hans transföreläsningar. Konsulterande får veta hur födelsen för deras kroppar som foster och deras själar ibland skilde sig många timmar! Cayces hypnosinformation hävdade envetet att själen är fri och att horoskop bara indikerar ett öde som presenteras för själens val. Detta är Platons dualism: själen är INTE en funktion av en fysisk kropp, det är en medresenär till den muterade ap-kroppen!)

Den naturliga zodiaken är acceptabel här - det Hitler vi talar om. I denna "grundprincipernas zodiak" hamnar barndomens Måne i expansiva Jupitertecknet Skytten, i 9e huset för "det högsta goda". Men för Hitler tillstöter halshuggaren och demonen Ketu. Att frigöra sig från alla bindningar - således en global (Skytten) förintelse av sitt "blod" (Månen står för blod och andra vätskor, inte röda Mars).

Sveriges nuvarande horoskop (baserat på födelseklockslag och händelsevis med Hitlers Vågascendent) råkar också få Ketu i 9e men nu med gränsdragaren Saturnus. Och det stämmer utmärkt: landet har pendlat åtskilligt men "friserar" ibland på ett frånstötande och rasistiskt sätt. Invandrare (som korsat Saturnus gräns) för inte en sportslig chans i Sverige om de inte är intellektsintensiva dataprogrammerare. 

För att inte tala om Sveriges syn på sina egna pensionärer (Saturnus) och de usla pensionerna som reducerar de sista åren till skit innan åldringarna släpas in i den vidriga löpande band-industri som är äldrevården blivit efter att nyliberalismen slog klorna i landet. Så viktig är Saturnus i Sverigehoroskopet att demonattacken från Ketu smutsar nästan allt landet företar sig.

*****

Att Linus Bylund är en copycat framgår tillräckligt tydligt av synastri-kartan. Till och med hans Mars-Krabba ("våld i hemmet" eller "våld mot smågrupper") har han övertagit från sin inspirationskälla, men via en mer direkt symbolik. 

Om nu SD-anhängarnas själar bokstavligen var nazityskar i sitt föregående liv kan man dock skönja en viss mognad. Den här gången avser de inte gasa ihjäl andra för att de själva känner sig så fula på insidan (i detta liv som en tilltagande upplevelse att landet svikit dem). Själarnas framsteg syns i att Partiet numera tycker det räcker med att skicka invandrarna till något annat land. 

Den svenska befolkningen har långt från någon allmänt spridd förståelse av hur Överheten alltid sugit ut folkflertalet, åtminstone sedan jordbrukarsamhällena uppstod. Vinnarna i den primitiva kampen har alltid lyckas flytta massornas uppmärksamhet mot skenbara problem och fått underklassen att starta inbördeskrig.

Sveriges Överhet sitter säkert i sadeln tills vänstern blir mer radikal än Magda Andersson någonsin vågat tänka. Hon sitter nog säkert också, för det finns ingen återvändo för ett land som degraderat hela befolkningen att bara tänka på sin egen ekonomi och levnadsstandard. Den globala rovkapitalismen äger fett - det svenska folket tänker inte ens sina egna tankar längre. De har skickligt blivit manipulerade. 

Därför är varje tanke om radikal förändring för Sverige ren utopi. Landet sitter fast i det globala rikemanssystemet. Det går faktiskt inte att montera ned dessa system med den låga kaliber som måste till för att bli en av de superrika, och det är dessa som sätter agendan. Därför tycks mänsklighetens enda räddning vara Klimat-Harmageddon, slutet på den ägandefixerade världen som vi kände den. Katastrofer vitaliserar och Väduren har definitivt sin plats i zodiaken som menar sig beskriva helheten både i det timliga och det eviga.


Bonusspaning: "den svenska polariseringen"

Dagen efter detta skrevs för senare publicering visar sig i AB en politisk kommentar från Anders Lindberg. Han anar en ond framtid för landets fria ord. Dessförinnan har Expressens Johan Hakelius skämtat bort allt alltmedan han pompöst förklarar att han själv inte röstar av omsorg om sina läsare, de ska veta att han skriver från en plattform bortom partipolitiken. Det kallar jag hybris och falsk produktinformation! Expressen stängde in Hakelius text bakom betaldörren efter något dygn så att strösurfare slipper se den.

L och H, två i polarisering och båda har rätt. Men Hakelius har ett problem som viftar bort "nålsticket" - flamset om rugby-knuffar mot journalister som han tar ur ett större kontext. Han saknar Lindbergs ljusa horoskopiska kvaliteter och dras tvärtom mot det astrologiska mörkret. Han väljer den reaktionära sidan som kämpar för rådande ordning. På den sidan finns pengar nog att utveckla en mörkrets läderhud som visserligen är okänslig för "nålstick" men heller inte ser en meter framåt i sitt självgoda mörker. 

Ett horoskop är inget annat än en approximation av själens tillstånd och tecknar ett matchande livsöde.

*****

Skribenternas placeringar för de 7 klassiska planeterna:

vänsterrösten: 4 ljusa (Sattva guna) / 1 mörk (Tamas guna)
högerrösten (fejk-neutral): 3 ljusa / 3 mörka


Slår man ihop Ljusbringaren och Mörkerspridaren får man astrologins tredje kvalitet, Passionen (Rajas guna). Hinduerna tycks betrakta den som en egen men jag menar bestämt att det bara är vår illusionära världs blandning av en pre-kosmisk ljus/mörker-dualism som ger upphov till fenomenvärlden. 

(Den allmänt accepterade Big Bang-teorin formulerades av en kristen forskare, gissa om han tänkte på motsättningen Gud/Djävulen eller Lucifers fall från gudsstaten som det skeende som just föregick Big Bang. Dualism är polarisering och någon måste falla för att den positiva och den negativa polen ska kicka in och börja göra sitt, föda ett kosmos - för den som saknar förmåga att ta till sig metafysiken bakom världens yttre hölje.)

Total passion i ett horoskop ger gissningsvis en plågsam upplevelse eftersom benägenheten då blir att kastas vind för våg av vartenda sinnesintryck så att själen måste uppbåda all kraft för att inte bli överkörd av denna obeständiga och ständigt växlande värld. Sinnesdata blir då överväldigande viktiga och det är bloggaren oklart hur t.ex. intellektets Merkurius kan fungera mot en så ensidig bakgrundsfond. (Ämne för specialstudie!)

Utvikning. Den kortlivade statsministern Magda A hade för mycket passion och INGET av mörkrets förmåga - mörkrets goda kvalitet - att "spjärna emot" ("stand one's ground"). Det kan förklara hennes panikrusning i famnen på NATO-USA så fort Putin pruttade.

Det var så ovärdigt Sverige och dess goda ambition att förhålla sig neutral i världen, om än hycklande, givet landets illa dolda favorisering av allt amerikanskt. Men det ligger åtminstone ett estetiskt värde i skickligt utfört hyckleri, det som skedde under Magda var bara eländigt.

Man kan förstås  peka mot en större förutbestämmelse inom vilken Magda bara var ytterligare ett instrument: demonen Rahu på väg genom Sverigehoroskopets väduriska folksjäl tycks sammanfalla med ytterligare tecken i tiden och matchar landets turbulenta inrikestillstånd. Landet Gud "glömde" eftersom landet valde materialism framför Gud, dvs. ställde sig utanför och över den universella morallagen. Landet med västvärldens mest groteska hybris.

vänsterrösten: 2 passion
högerrösten: 1 passion

Passion uttrycker den mänskliga existensens dilemma, att slitas av två informationskanaler och själv tvingas ta ställning. Som synes är Hakelius inte mycket för att lyssna till förändringar i tiden (Passion). Hans enda passionerade position är Mars i Stenbocken och det tecknet är en paradox eftersom dess passion är till det bestående, det konservativa!

Båda pennorna har ett mått av passion, vilket skyddar mot extremism, men Hakelius är troligen den listigast maskerade reaktionär högermedierna haft. Även om han besitter Ljus är Mörkret så baktungt att det reaktionära draget vinner med betryggande marginal. 

Se noga på hans inre ring i synastri-kartan: Solmotorn i ljusa Skytten - som han delar med Lindberg - skär ihop när den ska röra sig framåt eftersom den solära verksamheten mot och för framtiden växer ur det innevarande Men denna sol har som fundament/disponent en konservativ Jupiter-i-Mörkret, i Lejonkungens tecken. Denna Sol vill bara ta med sig sin komfortabla privilegieposition till framtiden, inte alls ändra något! 

Jämför med Lindbergs oslagbara Sol i Ljuset grundad på Jupiter (en ljus planet) och hemma i sitt positiva härskarläge med Solen. Detta är tecknet på en sann visionär och säkert därför han drar till sig så mycket hat.

Hakelius Jupiter i Lejonet tecknar (förenklat) en förmögen individualist och föder sagda tanke, att den som har det gott ställt nu också vill ha med sig sina privilegier till den framtid Solen i Skytten tror sig röra sig mot. Hakelius Måne (sinnelag) i Skorpionen mörklägger ev. bättre vetande genom rejäla insynsskydd.

Detta är den astrologiska kartritningen för en blind dåre (om än fylld av godmodighet och Lejonets självtillit gränsande till hybristisk överskattning av sig själv). Hakelius karta är typisk för den Överhet som kommer att göra slut på västcivilisationen. För mycket status quo för att vara av nytta. 

Det är radikal förändring (Ljusets kvalitet) som krävs och Lindbergs karta är därför en överlägset bättre stigfinnare! (Och det säger jag fast jag inte alls håller med om allt han säger, jag avvisar hans åsikt om kungahus kontra folk, men i termer av äkta humanitet tillhör han landets mest äkta samtidskommentatorer).

Kanske spelar astrologiska kvaliteter inte längre någon roll, kanske har Naturen redan avgjort saken och kommer att utplåna stora delar av DEN HÄR mänskligheten. (Den kommer att följas av en annan.)


Inga kommentarer: