Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 september 2022

Den dödsföraktande väggklättraren / Den vilsna svenska politikern

 

Väggklättrare i klängiga Krabbans tecken

Atletiska virtuoser och metafysik blandade i samma inlägg! Bloggens fria bruk av den antika världsbilden behöver ibland repeteras, helt eller som här till del. Två kroppsmänniskor sätter fokus på vad det lilla livets symbol Krabban representerar i det stora hela. Zlatan får ett nytt omnämnande och så även ett av bankgighetens mindre ansikten, Fredrik Reinfeldt.

*****

Ett egendomligt sammanträffande: samma söndag som bestämts för det långa inlägget om bland annat "männen från Mars" i vilket nämns en till åren kommen god vän som alltjämt likt ett barn finner tjusning att klättra på trygga väggar med livlina, senare samma dag publicerar AB en text om en 60-årig fransman som just klättrat uppför ytterligare en hög byggnad. 

Och här är det verkliga väggar - typ skyskrapor på 50 eller fler våningar och utan annat än talk för händerna och skor med bra grepp. Det hjälper säkert att han bara mäter 1,65 over jorden. Tack vare nationaliteten finns förstås klockslag på den kriminella äventyrarens födelse (väggklättring är förbjudet). Så även om idrott av mer eller mindre dödsföraktande slag står lågt på bloggens priolista, måste den "franske spindelmannen" Alain Roberts granskas. 

Vad fattas den här mannen i huvudet och finns det några tecken på ovanligt god fysik? Hans skrävel om att alla kan göra sånt här är ju helt enkelt inte sant utan tyder tvärtom på ett fluddrigt och fabulerande intellekt. Kan man vara oklar i sitt intellektuella arbete och ändå ha hög skicklig kroppskoordination?

Ja, om man med dualismen ser människan som ett tvådelat väsen, dels den apa i djungeln människosjälen en gång i tiden tog i bruk (apan skulle om den kunnat, kalla detta att den blivit besatt av en främmande ande!). 

Det finns alltså två "intelligenser" inom oss, en högre som kontrollerar en lägre kroppslig medvetenhet. Inga apor förutom människan har utvecklats, men människosjälens ankomst anses vara "evolution" - den dominanta naturalismen tror inte på intelligens bortom fysiska kroppar trots att det är bortom det fysiska den verkliga Intelligensen börjar och att människohjärnan är ett märkligt ting som verkar förberett att kunna väckas upp, jämför det lösa talet om att människan bara använder ett lågt procenttal.

Ser man teleologiskt på saken - att släktet är på väg mot en (framtida) perfektion - kan man tänka sig att märkliga medvetandefenomen som synskhet eller tankeläsning beror på hjärnor som är lite mer aktiva än normalt för vår tidsålder. Evolution är förstås en illusion som sammanhänger med tidens gång. 

Förklaringen till synskhet handlar helt om att hjärnor som kan ta emot information från "utanför tid och rum". Man kan också beskriva kroppsintelligensen och intellektets förmågor som skillnaden mellan Tamas guna och Sattva guna i den hinduiska astrologin. Mörkrets kvalitet är visst intelligens av ett visst slag men den uttrycker sig som "maggropsreflexer" och vanemässigt beteende. 

Detta är kunskap som en gång var medveten men nu packats ned som universums bottenslam, som omedveten kunskap - "kroppsintelligens". Mörkret tillför föga nytt men upprätthåller "världen som vi känner den". Sattva eller Ljuset är alltid vägledaren och en "fritt medvetande" som utforskar världar som ännu väntar, ett medvetande som ännu inte sjunkit ner till omedveten slentrian.

Om man nu tänker apans vighet och dess mänskliga medpassagerare, själens högre del, så kan man förstå hur vissa väljer kroppens väg och andra människans väg vars adelsmärke är tankens väg. Hantverkaren är en typisk medborgare i Mörkrets värld: kunskapen sitter numera i händerna, handgreppen görs utan att hjärnan behöver kopplas in.

Detta fattar fula stater och fostrar och styr befolkningen så att medborgarnas högre själsfakulteter förblir passiva under deras liv. Det finns helt enkelt inte plats för hur många högutbildade som helst i den ekonomiskt privilegierade toppen i kapitalistiska samhällen. Massorna måste hållas nere på den nivå av latent förstånd som Mörkrets kvalitet indikerar. 

Om den högre själen inte vore så passiv hos så många skulle naturligtvis inte världen se så vidrigt obalanserad ut som den gör: vissa svälter och vissa familjer har samlat på sig de mångas andelar av det goda livet. Människosläktet i kontakt med sitt sanna väsen skulle ha skapat sig en värld som byggde på högre värderingar än den Onde Rike Mannens favorit: utsugning av massorna för att gynna sitt närsamhälle, "sin egen sort".

Ta bara pensionen: fransmannen firade 60-årsdagen med senaste klättringen och AB skriver att talet kommit att symbolisera pensionen i Frankrike. En kontroll förklarar varför ordet "symbolisera" används - franska medborgare jobbar till 62, flera under Sverige som nu på allvar börjar mjölkar sin befolkning och kommer att flytta fram arbetsslaveriet från år till år som en frihetens morot som den dumma åsnan till sist släpps fri just innan dödens inträde.

Lösningen är enkel men politiker utan visioner om ett bättre samhälle vågar inte ens tänka det rätta: på kort sikt åter beskatta de rika som för tillfället bjuds på rabatter vart ögat än vänds. Dessa onda politiker är i Näringssjälens våld och söker ställa sig in hos den finansiella Eliten. Politikerna hoppas säkra sig själva materiellt fördelaktiga positioner genom att stjäla tid från det maktlösa folkets livscykel och mata Eliten med stöldens vinster. Sverige är ett perfekt utsugningsexperiment. De ansvariga kommer att driva det tills landet kreverar i uppror.

Franske ledaren Macron hade en höjning till 65 i pipeline, läser jag, men Frankrike vårdar sig om mänsklig kultur till skillnad mot skitlandet Sverige som har en förtäckt slavdrivares mentalitet. Macron låter nu pensionsstrecket vid 62 ligga fast. Varför skriver inte svenska medier dagligen om detta beslut? Det dyker upp som en parentes i en banal nyhet om en våghals. Det säger en del om svensk media som betjänare av det rådande tillståndet i Sverige. 

Västvärlden delar samma idé: att hålla folket i arbete för att finansiera Högdjurens status och känsla att vara "någon". Och börja inte ens tala om västvärldens alla underleverantörer i B-klassade länder! 

Läste just om it-ingenjören från Indien som tyckte han kommit till himmelriket i Sverige där man bara arbetade fem dagar i veckan. Typiskt nog missade DN-artikeln att putsa texten till perfekt svensk självbelåtenhet. Kvar bland indierns utsagor blev en mening om att flera av hans landsmän chockerat lämnat Sverige igen. Någon förklaring gavs inte men detta har man kunnat läsa om tidigare i medierna: inflyttade akademiker som inte är anglosaxer och som har lite vett inser snart vilket diskriminerande helvete Sverige är och lämnar åter detta vrak till nation. Sverige har så mycket smuts i sitt omedvetna att man inte ser begåvning ens när den knackar på dörren. Många blogginlägg har beskrivit denna systemiska brist på klarsyn hos både hög och låg.

*****

Strukturell klarsyn är Saturnus, som också symboliserar åldersomen. Väggklättrarens ålderdomsplanet är en dominant eftersom den ligger extremt stark i väster (solnedgångens och livets slut). Men den får mothugg av en Sol som naturligtvis är lika starkt i öster vid morgonens och livets början. Dessutom spelar månnoderna in och tippar balansen till Solens fördel:

Krabba-Stenbock - klänga vid maktstrukturer ... eller skyskrapor

Det ser alltså ut som att klättraren högst avsiktligt slåss mot ålderdom och svaghet genom sina tilltag, en insikt som aldrig varit möjligt utan klockslaget som prioriterar Sol och Saturnus. Än mer intressant blir det när man inser hans övervikt på Passionens kvalitet, en kvalitet som drar mot "det aktiva livet" snarare än någon mer intellektuell livsväg. 

Och eftersom Solen och Saturnus befinner sig i sega kämpen Krabban och bergsgeten Stenbocken, dvs den naturliga zodiakens vertikala sociala streber eller karriärklättraren förklarar horoskopet perfekt hans Vatten/Jord-axel och fysiologiska eller kroppsliga fixering (Saturnus=fixeringar vid Solen=vitalitet, liv). Detta är allt han var på Jorden för att göra: vigt men koncentrerat ta sig upp längs husfasader. 

Vad i hela friden har en människa haft för tidigare liv och upplevelser för att välja en så insnöad uppgift i en senare inkarnation? Logiken säger att en själ som kommer från ett mycket sjukligt och troligen handikappat liv, har ett sådant underskott att det kan krävas ett helt åtföljande liv av "barnhage" för att fylla det hålet.

När fysikaliteten blir så överbetonad förblir annat underutvecklat - det perfekta horoskopet och livsödet existerar inte. I en här kartan handlar allt om Sol kontra Saturnus, Månen i Luft hängs av och är snarare ett problem: Sol och Måne i Vatten resp. Luft indikerar ofta magra intellektuella intressen. Detta är före detta statsminister Fredrik Reinfeldts sol- och månplaceringar, och han var knappast någon intellektuell. Han var dess hårdare driven av Krabbans begärsnatur och Vågens förmåga att snygga till en efterhandskonstruktion som döljer högerns giriga grundfilosofi. 

Typen är slickad och intrigant, det har jag sett anonyma exempel på. Både Krabba och Våg vet att framgången lättare nås om men inte skapar sig fiender i onödan. Det kan innebära att man likt väggklättraren agerar i lönndom för att få sin vilja igenom. (Klättraren begår en kriminell handling varje gång han ger sig upp för en husfasad.) Sådana som Reinfeldt hittar man ofta bland "skimmar" eller tjuvar från andras resultat, ligger lågt och vittjar folk på lite av deras lön för möda, som bankerna påför avgifter på transaktioner som per automatik fyller på bankmännen skattkistor eller oärliga anställda i Las Vegas snor lite av intäkterna från rouletteborden.)

Krabban är ju näringslivets centrala tecken i kraft av sin Passion och Vågskålarna - lika Passionerade - ofta en inbiten frihandelsförespråkare, handelsman med koll på kredit och debet, mer sällan en diplomat mellan två parter. Ibland ger Vågen bara en som söker snygga till eller estetisera Krabbans råa behovsnatur. Det går att föreställa sig otaliga områden där teckenmixen faktiskt producerar gott, diplomaten var en sort.

Varför väggklättraren gör sin grej bättre än Reinfeldt gjorde sin beror förmodligen på att Ljusets kvalitet stöttar Passionen på ett intressant sätt hos Roberts. Fotbollskonstnären Zlatans geni ligger i hans tajming och balanskonster som troligen illustreras av hans starka betoning av Jungfrun, ett mycket precist och kroppsorienterat tecken. 

Zlatan hade dessutom Jungfruns härskare Merkurius (intellektet) i Vågen så koordination och balans tycks producera en avundsvärd förmåga till bedömning och inte minst finlir (Jungfruns öga för detaljer). 

Kropp och intellekt båda närvarande är min gissning och detta, trots att egyptiern Ptolemaios menade att faktorer i granntecken är omedvetna om varandra (dissocierade). Antingen hade han fel, i grunden naturvetare snarare än astrologi som han verkar ha varit, eller också gäller en annan regel om det. 

I Zlatans fall är grannhusets planetära ägare som står i huset bredvid och på lite avstånd förfogar / disponerar en eller flera planeter. En annan sak är Zlatans vinnarskalle och den kommer troligen från hans Måne i Skorpionen att göra, han hatar säkerligen nederlagen som om det var döden själv, det har jag sett hos andra med samma sinnelagsplacering. Triumfer via aversion eller hämnd/revanschlusta - även negativa energier kan tjäna som bränsle för positiva resultat.

Franske väggklättraren har Månen i Vågen baserad på Venus i exakta Jungfruns tecken. Det ser ut som att balans i det fysiska blir viktigt för denna sinnelags-Måne. Zlatans och väggklättrarens kartor är som helhet olika men här tror jag att man kan isolera en viktig ingrediens ("Jungfru/Vågkombinationen"). Den kan illustrera ap-kroppens eller den "naturliga människans" nedärvda kroppsintelligens ("cellintelligens"?).

Att "karmapunkterna", norra och södra månnoden hänger ihop med Sol och Saturnus antyder också att detta klättrande tycks sammanhänga med ett tidigare liv och speciellt tydligt Solens hybris genom kombinationen med norra månnoden, Drakhuvudet som i sig vill stiga upp mot himlarna och bli en gud. 

Väggklättraren är alltså besatt av statusklättringens arketyp, Rahu. Uppenbarligen har han dödsföraktande lyckats undgå att "halshuggaren" Ketu/Draksvansen slår till, men dess koppling med Saturnus visar att högmod alltid bär på sin frukt... Är han klok och har korrekt kroppslig självkännedom inser han att "mind over matter" har ett "bäst före"-datum.

*****


"Crab fight" - instinkten att klänga fast (t.o.m. i fienden) tillhör definitivt zodiaktecknet Krabban, det har noterats tidigare. Tecknet indikerar också sådana sporter (brottning!) där folk klänger vid varandra - eller husväggar... 

Jag kom just att tänka på boxaren Muhammad Ali som verkligen inte brukade klänga och hänga på opponenten utan studsade runt och höll AVSTÅND innan han utdelade ett dräpande slag. Horoskopet har aldrig kommenterats på bloggen och kartans innehåll hade jag glömt (en av tidigt sparade kartor som knappt inspekterats sedan bloggaren övergick till siderisk zodiak 2007). 

Intressant nog hade Ali Krabban som ascendent (ha! ett förträngt minne) men den distanserade Stenbocken OPPONERADE sig starkt mot den klängiga personlighetstypen. Det finns mycket att utläsa ur det här horoskopet, om både hans personlighet, boxningsstil och medvetenhet om USA:s förtryck av sin färgade befolkning.


Ali visar sig en passande ingivelse i slutet av inlägget: här dyker Mars-i-Väduren upp från den väggklättrande vännen som propagerar för det "aktiva livet". Ali boxades för länge, så hans triumferande (ärans 10e hus) och stridslystna Mars-Vädur förstörde till sist hans 1a kroppsliga hus via alla 90-gradersattacker. 

Alis karta råkade också bli det första horoskop jag sett på evigheter med alla klassiska planeter utom en i Passionens kvalitet (Jupiter i stabila Oxen ett bra omen för idrottare som inte får trilla omkull hur lätt som helst). 

Givet såväl Vädurs-Mars som Stenbocken med dess våldspotential råder inga tvivel om att ungdomsidrott behövs i ett samhälle. Det föds ständigt själar med liknande horoskop, sådana behöver speciella "skyddade verkstäder" eftersom de har kraftutlevelse som en mission i detta liv. Kraftutlevelse blir lätt våldsverkare.

Att Ali ändå började studera sociologi och historien om den svarte mannens bistra öde i händerna på vita slavhandlare ska troligen tillskrivas Stenbocken. Så passionerad den än är, tillhör den zodiakens 3e och mer avancerade akt. Stenbocken är om något en historieälskare och alls inte bara samhällets "våldsmonopol". Tecknen har flera uttryckssätt. 

Missa inte Alis skrävel "I am the greatest" som en illustration av Vädurens djupt sittande egocentrering (i makthuset). Soltecknets fundament Saturnus står i Väduren och kroniskt kopplad till Stenbocken via framåtriktade 270-gradersaspekten. Vädur och Stenbock är den allra mest våldsamma typen av "egenmäktighet" (Eld/Jord-kriget), passande för extremsportare och våldsbrottslingar - eller rovkapitalister och fula imperiebyggare. Ali var i själva verket ett civiliserat om än ohämmat ego-trippat exemplar.

Titta på franske väggklättrarens omdöme om en konkurrent - det är så självcentrerat att det nästan är störande. Allt artikeln går ut på är att han vill visa hur mycket bättre han är, än konkurrenten! Ännu ett tecken på att Vatten och Luft ger en skev balans när det gäller mer än bara exercera ap-kroppen.


Bortredigerat: Krabban och det tillfälliga livet

Skrivandet lämnade huvudspåret men ett par stycken förtjänar att sparas, trots att de inte är nya på bloggen. På temat Rationell själ och "syndafallet" ned till Naturen eller den Irrationella själen och korta livscykler i den biologiska verkligheten ligger mycket det kvinnohat feminister pekat på i historien. Det är modersprincipens funktion (hjärtat i klanmentaliteten) och koppling till livet under Luna som ligger som en arketyp bakom vanliga kulturella värdeskalor och beteenden. Bara en invasion av utomjordingar skulle kunna få Krabbans princip att vidgas till en global beskydds- eller omvårdnadsinstinkt snarare än dess låga "djungelvariant": "allas krig mot alla". Med den devisen duperas enkelt folk medan storkapitalisterna bildar karteller och kompisklubbar för att suga ut töntarna mer effektivt. (Ingen kapitalist vill ha priskrig, "konkurrens och fritt val" är sådant högerpartier lurar på ländernas befolkningar.)

I väntan på utomjordingarna kan Krabbans klanmentalitet faktiskt ses som början på världens sönderfall, den favorisering av det trygga närsamhället som i sin tur föder xenofobi och näringslivets många klan- eller krabbfajter - små grupper bekämpar varandra för att trygga sitt eget. Tanken stämmer med  astrologiska bygget, Krabbans härskare är Månen som representerar just det obeständiga biologiska livet - därav antikens lite hånfulla epitet: de drivna av den Irrationella Själen. 

Därför samhällens och civilisationers periodiska sönderfall. Månen representerar ett väldigt kortlivat moment. Helt klart har långlivade civilisationer på Jorden grundats på något mer än enbart Krabbans / klanens princip. Västerlänningens "kvartalskapitalism" måste vara det svagaste system mänskligheten någonsin producerat - men de som vinner på det är också de värsta girigbukar Jordens historia skådat. (Girighet som dödssynd är knuten till handlaren Merkurius, men Merkurius i måntecknet Krabban har ett dåligt rykte i astrologin och bloggaren känner en i annat soltecken men som länge satt fast i samlarens speciella helvete: att begäret väcktes att ha allt inom ett visst samlarområde. Detta var tydligt Merkurius-i-Krabban.)

Ta "världshärskaraxeln" polariseringen mellan Krabban (hushållen) och Stenbocken (den övergripande världsliga makten, staten). Hur snabbt skulle inte ett samhälle falla sönder i små hushållen eller klaner som bekämpar varandra (inbördeskrig) den överordnade organisationen (Stenbocken) blir svag eller korrupt! Hela denna världsligt vertikala axeln är imperfekt och kräver just det t.ex. Sverige kastat på sophögen: religion och filosofi - en metafysisk plattform för att se nyktert på saken. 

Den logiskt överordnade andra axeln involverar också strukturens Saturnus och är nödvändig om inte samhället ska bli "barbariskt" likt det svenska. Jag har kallat denna axel (Vattenbärare/Lejon) för den kosmologiska eftersom världen inte byggs från dynga och uppåt utan från de högre världarna och nedåt. 

Bloggen har tidigare pekat på symboliken i denna axel: Solen i centrum och Rymden som Solens medvetandesfär är denna världens synliga bild av Den Ene och dennes Intelligens (gr: NOUS) eller intellektuella medvetenhet om att existera. Varje människa är därför ett mikrokosmos med Solen som både Gud och den egna själen i hjärtat i centrum av sin medvetandesfär vilken inkluderar hela mänskligheten (Vattenbäraren) eller alla andra levande själar. 

Det finns också själar bortom detta solsystem, men "levande själ" knyts till de jordbundna som via jordiska kroppar deltar i "det lilla livet". Solens essentiella Eld är istället symbol för "det stora livet", dvs det eviga livet.

Namnet "irrationell själ" har tillkommit ur ett visst perspektiv (den "Rationella själens" perspektiv som egentligen är en utomståendes perspektiv, en "främling" från den supralunära nivå, en bortom systemet Måne+Jord). 

I sig finns ofattbar intelligens är nedlagd även i det "irrationella" själssegmentet och de som helt fallit ner i "naturen" tror till och med att här ges alla spelregler som gäller, som näringslivets perversa version av "djungelns lag": äta eller ätas.  Men den större Naturen är ett medvetande en jordisk människan knappast har förmåga att kartlägga och fullt förstå. 

Bara dem i den Rationella Själen ser att Naturen är en jämlik Själ men med egenheten att den begränsar dess fångar till en minimal glimt av "det som all-tid gäller". Platons liknelse med "fångarna i grottan" avslöjar hur lite vanliga jordbor förstår av den universella lagen, den hinduerna kallar Dharma - ett svårdefinierat ord. Platon klagade faktiskt av hur okunniga även hans tid "bildade" greker var, få hade ens en susning av var den tidens spetskunnande befann sig, matematik, geometri och astronomi. 

Inget har förbättrats i Väst på över 2.000 år: dagens ledare bygger hela sin världsbild på materialismens penningjakt (småaktiga ekonomist-hjärnor) och söker begränsa medborgarens tankeliv till samma enfald. Sverige har därvidlag tillbakavecklats till en generande Extremist, framskapar numera fattigdom som grundtillstånd och lurar medborgarna att enskilt söka ta sig ur det elände politiker och Överhet ställt till med genom privata försäkringar, "fria" skolval, medelklassens aktiespekulation, och andra moderna uttryck för ett rejält dekadent kapitalism

AB:s Mattias Beijmo formulerar politikens korruption perfekt: 

"Socialdemokraternas och Vänsterpartiets totala ovilja och oförmåga att formulera och marknadsföra reformer som tar tag i deras kärnväljare har lämnat flödena fria för polariserande trumpism."

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/jlBOWw/mattias-beijmo-om-valrorelsen-pa-sociala-medier

Tillståndet i dagens Sverige är som Krabbans princip utan förlösande kvaliteter, det är sjukdomen cancer som åter upp landet inifrån. Det är Sverigeshoroskopets Måne grundad på ofruktbar Jord, den ofta utpekade Månen i ego-centriska Väduren baserad på Vädurshärskaren Oxen i den dåliga karmans 8e dödssektor. Detta nationens bottenslam tar över som en parallellrörelse till nationens luftblå och självtjänande Elit - ja folket tar t.o.m. Eliten som sitt rättesnöre och inspiration enligt analysen i inlägget Svenska värderingar.

Ett citat till från Beijmos sanna text: "Det är inte Sverigedemokraternas väljare i [typ] Tierp som tagit oss hit; skulden finns hos de ledande politiker som tappat kompassen och själen i sitt politiska uppdrag." Det är just det jag skrev om hur överhetens dekadenta värderingar sipprar ner till folket och anammas av massan, som Månen alltid varit en spegling av Solen.

Jordmänniskans problem att växa till sig beror på att arten själv genomgår en cyklisk resa mellan ljus och mörker och periodiskt tappar bort kunskaper den från tid till annan ägt. Låt inte ögonblickets "högcivilisation" och tekniska manicker bedra, äldre människosläkten har haft betydligt högre tanketank än dagens slavar i produktions- och konsumtionshjulet förfogar över till följd av Statens "kultur" av medborgarna. Alla människor har någon del i den Rationella Själen men den delen kan trängas bort eller maximeras. Mediebruset dödar effektivt en människa vett.

I ett land så på sitt yttersta som Sverige, finns ingen realistisk reform att hoppas på eller ens revolution (folksymbolen Månen sitter fast i ett odifferentierat flocktillstånd av "än mina behov då?). Det fåtal som fötts med en aning om den Rationella Själen och existensen av "något mer" får kultivera sig själva genom lämpliga studier och meditationsövningar. Då dör de åtminstone som fullvärdiga människor till skillnad från den breda massan. 

Massans bidrag till det lilla livet går inte omärkt förbi universums domare, de mångas bidrag till "systemet" återvinns och reduceras till kollektiv karma för nationalsjälen, vare sig denna själ ännu heter "Sverige" eller förflyttas (som flyktingar) på den jordiska (eller t.o.m. den kosmiska) spelplanen och dyker upp under annat namn. 

Man kan tänka sig att kollektivsjälar helt kan byta planet eller medvetandenivå, "himlar eller helveten" som man kan kalla både platser på Jorden eller annorstädes. Dessa två ytterligheter förstås bara Mörkrets och Ljusets kvalitet under mer fantasieggande namn. Dagens Sverige tillhör "gårdagen" (Tamas guna eller Mökrets habituerade mönster), en helvetesvärld. Dock, enligt horoskopet från 1974 vid den tiden ännu ett mildare helvete med några ljusglimtar. Men kartans framtid är dyster att förnimma trots all bling-bling som först ger ett intryck att landet är välmående och rikt. Inget kunde vara mer osant: detta är bara hjärnfoster som vissa att i huvudena på de många. Alla vill att fantasin ska vara verklig, så vad kan man göra åt en så "sinnessjuk" nation?

Dålig karma kan beröva en enskild människa närmast all intelligens hon haft men missbrukat i ett tidigare liv. Inte konstigt att själen kan bli fast i Kretsloppet under hundratusentals år om den missar alla avfarter från den breda massans väg - vägen leder inte till fördömelse som kristendomen brukar säga (en följd av deras villolära att man bara lever en gång), men väl till ett stagnant vattentrampande - för vilket astrologins "Vattendimension" - det extremt cykliska livet, är en passande symbol. 

"Vad ska vi äta till middag, raring?"

 

Inga kommentarer: