Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 september 2022

Har demonen Rahu triggat socialdemokatin att spåra ur även tidigare?

 


En kort uppföljning till den nya diktators- eller fascisttendensen som drabbat Partiet lagom till årets riksdagsval (se detta inlägg). Är detta året då svensk, högervriden socialdemokrati kraschar, som dess systerpartier ute i Europa har tenderat göra på senare år?

Som det såg ut är hybrisdemonen Rahu ovan ensam ansvarig, och det genom att bara vidröra ett särskilt infekterat område i Socialdemokratins födelsehoroskop. Så har då något anmärkningsvärt hänt partiet då norra månnoden passerat infektionen i partimentaliteten vid tidigare tillfällen? Inför det här valet är det speciellt "Magdas" rasistiska motvilja mot "Somalitown, Chinatown" som kommer att leva kvar till hennes och Partiets försmädelse. Två professorer i stadsplanering ger det olyckliga uttalandet svar på tal i DN:

*****

Eclipses and the Moon's Orbit - NASA:
One complete rotation of the ascending node about the ecliptic requires 18.6 years (6793.48 days) with respect to the fixed stars.

https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEhelp/moonorbit.html

För att studera eventuellt återkommande spasmer i partimentaliteten är det bara att låta dataprogrammet tugga sig igenom Rahus ständigt baklänges rörelse, med (godtycklig) start 1/1 1800 till årets slut. Det blir 222 år och 13 passager genom Vädurens tecken.

Range of search: 1.01.1800 - 1.01.2023
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari
 
Realization intervals (begin - end):
 1.01.1800 - 18.08.1800 (vid årets start redan halvvägs genom Väduren)
 7.09.1817 - 26.03.1819
13.04.1836 - 30.10.1837
19.11.1854 -  6.06.1856
25.06.1873 - 11.01.1875
31.01.1892 - 18.08.1893
 7.09.1910 - 25.03.1912
14.04.1929 - 31.10.1930
19.11.1947 -  6.06.1949
25.06.1966 - 12.01.1968
30.01.1985 - 18.08.1986
 6.09.2003 - 25.03.2005
13.04.2022 -  1.01.2023

Tabellen tycks skilja sig lite från NASA:s omloppsbana om man jämför uppgiften 18,5 år med listans andra ingress i Väduren, september 1817 och tredje ingress, april 1836. Det är möjligt att skillnaden förklaras av att programmet är inställt på antikens "genomsnittliga nodpositioner" ("mean nodes") snarare än den moderna, astronomiskt exakta positionen. Det var i vilket fall inte ämnet så jag tänker inte dröja vid den lilla skillnaden.

Intressant är istället listan som förvisso startar långt före Socialdemokratins födelse. Men Väduren var faktiskt platsen för den södra månnoden Ketu i det gamla Sverigehoroskopet från 1809 och påminner om hushållens fattigdom på den tiden. Ketu som allmän undertryckare lägger sordin över 1809-kartans 4e hus (landets alla hushåll) och det blir just inte bättre av att husägaren (Vädurens Mars) befinner sig inkonjunkt eller dissocierad från Ketu. 

Uttytt: det Ketu avser halshugga till följd av en föregående hybris eller omåttlighet går inte att komma åt eftersom båda positionerna står i "6-8-relationen" - det råder något slags kommunikationsglapp med varandra. Det blir inte mycket för Ketu att platta till, svenskarna var verkligen fattiga på den tiden! Man kan applicera samma symbol på 4 husets "hushåll" som sådana: de har ingen kraft att göra något åt sin situation, svenskarna är sannerligen inga St Görans med kraft att dräpa draken.

Det var ett utarmat folk i dessa hushåll ägt av den marginella Överhet som styrde över Sverige. Gamla kartan är avslöjande eftersom den visar att Sverige - innanför landsgränsen - är en pluttnation utan mycket att berömma sig över. Kanske därav det moderna Sveriges pinsamma överambition att visa framfötterna på olika sätt och inte minst självgodheten som söker dölja den bakomliggande bristen på genuin själssubstans - här är en ödeslinje som löpt över flera hundra år.

Tabellens Rahu- perioder har nu inget med gamla Sveriges Ketu att göra men i tillägget kan den nyfikna syna "perioderna för tillplattning av gamla Sveriges hushåll). Raskt över till SAP:s födelse 17 april 1889. Den demoniska ambitionens Rahu befinner sig i Tvillingarna och behöver några år av backande innan Vädurens slut nås den 31 januari 1892. 

Här finns garanterat stridigheter (Mars+Venus) i partiets unga år och som okunnig måste man här googla friskt. Det visar sig att AB:s Åsa Linderborg för länge sedan skrev en bok eller möjligen akademisk avhandling om partiets historia. Hon börjar just med detta år, så något Rahu-girigt eller tillväxtorienterat måste ha hänt när Rahu för första gången irriterar partiets irriterade och själviska zon. Jag hittar dock ingen info utan drar otåligt vidare i denna snabbspaning.

Sep 1910 - mars 12 är nästa Rahu-passage genom Väduren. Irriterande nog har en storstrejk mot Arbetsgivarna då redan kommit och gått under 1909. Svenska Wikipedias artikel ger bara året...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_socialdemokratiska_arbetarepartis_historia

Men om noderna skapar trassel varhelst de går, är det intressant att Rahu den 1/1 1909 nästan backat genom hela Tvillingarna (där den låg vid partigrundandet) och under 1909 kommer att befinna sig i Äganderättsinstinktens Oxe, ett tecken som naturligtvis står närmare Arbetsoxen än Oxens Ägare! Demonisk upproriskhet i detta tecken passar bra med en stor arbetsstrejk.

Den är upptäckten är en antydan om att fokusering på Rahu i Väduren troligen är alltför snävt. Visserligen drabbar den Oxens Venus och konfliktens Mars i Väduren lagom till valet 2022, men man kan tänka sig att socialdemokratin går upp i varv och visar prov på underklassens brutalitet VARJE gång Rahu passerar ett tecken ägt av Venus eller Mars. 

Det blir åtskilliga år under varje Rahu-cykel där arbetarnas parti ser eller får anledning att söka konflikt/ta Mars-Strid pga. rubbad Venus-jämvikt! Men om astrologin ser tungviktarna Saturnus och Jupiter sätta sitt avtryck överallt under sin passage, så måste detta gälla Rahu också, med en omloppsbana längre än Jupiters men kortare än Saturnus.

Noterat: Såväl som i dagens som det gamla 1809-horoskopet är den Rike Mannen eller Arbetsgivaren en verksamt ond Jupiter. Intressant nog är också järnarbetare Mars en verksamt ond planet för det gamla Sveriges Stenbockspersonlighet. 

Detta kan förstås fattas som att Mars är turbulent och vägrar underordna sig den materiella hackordning som var så tydligt i det gamla Sverige. 1809-kartan visar att den ännu inte organiserade arbetarklassen redan är dömda på förhand av den tidens resursägare.

Med insikten att Storstrejken 1909 sannolikt inföll med Rahu i Arbetsoxen och att Rahu troligen ger synliga effekter varhelst den rör sig (som Saturnus och Jupiter), faller mycket av incentivet att enbart undersöka tidigare placeringar i Väduren! En granskning av Rahus rörelse måste göras till ett mycket större och mer tidskrävande projekt än den halvtimma jag föreställt mig.

Värt notera dock att Vädur och Oxe (personen och dess nödvändiga förnödenheter)  alltjämt är nycklar till det moderna Sverigehoroskopet. Nu som Månen/folket i Väduren baserat på Mars-Oxen. Socialdemokratin misslyckades helt utjämna skillnaden mellan rik och fattig och istället har klasskillnaderna ökat katastrofalt under de senaste förvisso extremt högersossiga årtiondena.

Den nyfikna kan dock ta Wikipedia-länkens partihistoria och jämföra med Rahus position tid tidpunkten (gamla/moderna horoskopet).

*****

Jag avslutar undersökningen med en annan tanke: morden på prominenta partimedlemmarna Palme och Lind, dessa sår i partiets själ måste väl ändå motsvara Rahu över partiets turbulenta Mars/Venus-punkten i Väduren?

Och visst är det så! Rahu befann sig i Väduren när Palme mördas tidigt 1986. Detta kan ha noterats i något äldre blogginlägg. Anna Lind knivhöggs på NK i Stockholm den 11 september 2003, bara några dagar efter att Rahu anträtt sin färd genom Socialdemokratins makthungriga Vädur!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Mordet_p%C3%A5_Anna_Lindh

Här har Rahu funktionen av en olycka som drabbar partiet (partiordföranden, en het kandidat till ny ordförande) snarare än som 2022 utlösa demonin inom ett parti som ser makt för egen del som viktigare än  rådliga reformer för folkets förbättring. Palme mördades efter en typiskt Rahu-demoniserande hatkampanj som troligen bekostades av amerikanska intressen.

Men Lindhs död verkade ju helt meningslös. Dödad av en virrig ensam gärningsman som anförda "röster i huvudet" om jag minns rätt. Men var han i sin förvirring i själva verket att perfekt verktyg för Ödets lägsta hantlangare, demonerna?

Lindh var ju påfallande tydlig högersosse och en av den som bar ansvaret för partiets förfall till nyliberal politik. Kanske Rahu-passagen var en markering att partiets hybris nått ett övermått? Att Kosmos helt enkelt i förväg förebyggde något som nu förvisso regeringen Andersson nu ändå ställt till med (kastade ur neutralitetspolitiken och sökte allians med den stora förloraren i spelet om Morgondagens Värld). Av Lindhs Sol+Venus i krämaren Tvillingarna i 7e huset för handlarnas vågskålar kan jag lugnt föreställa mig att hon var marknadsliberal och inte alls någon socialdemokrat!



Intressant nog befann sig Rahus spegelbild Ketu (den halshuggna) i 24:27 Väduren när Anna Lindh föddes - transiterande Rahu har drygt 5 grader att backa sig genom tecknet och det är möjligt att nodaxeln kan agerar som trigger (t.o.m. med några graders avstånd) - det är är något jag aldrig forskat i. Men fler ingredienser krävs och då räcker inte ens Liemannen Saturnus i sitt starkaste läge i väster - den kommer att ligga där en gång per dygn i 2½ år. Men den kan varit en komponent av många, särskilt som den äger Vattenbäraren som detta dygn håller ödets sekundvisare Månen och tillfälligtvis står med Mars.

Och detta är intressant för Rahu-transiten genom Väduren, eftersom Mars är Rahus ägare under tiden genom det stickiga tecknet. Här noterar jag bara formalt att Mars står klent i Krabban i 8e dödshuset vid Lindhs födelse. 

Det kan också ha betydelse att Månen/Mars kan teckna olycka till följd av populasen eller pöbeln (hela lyxvaruhuset NK är full av sådan). I sig representerar Vattenbäraren en mer slipad form av grupp, en folkmassa som representerar eller hyllar något ideal eller ideologi - kanske politisk. Det var säkert Lindhs vimlande på lyxvaruhuset som politiker som fick något att klicka i gärningsmannen. Och Månen för den som låter sig nöja med lösliga impressioner av kartan, har ju allt i världen med månnoderna att göra. T.o.m. utan timmar av grubblande anar man något lurt den här dagen.

Lindhs öde åsido, uppenbarligen kan ont inträffa i båda ändarna av månnoden! Det är möjligt att detta samtidigt var personlig karma för Lindh (okänt tidigare liv i botten) och också en Rahu-smäll för partiet.  

(Anna Linds klockslag saknades 2010 när hennes död första gången kommenterades med ett enkelt resonemang om Månen som "utgången" eller "ärendets slut". Jag minns inte varifrån jag fått tiden så Skyttascendenten är inte helt säker. Att Skytten stiger över Stockholm när attentatet sker, stärker visserligen födelsetiden.)

Jag tror t.o.m. den här snabbspaningen på Partiets visat att demonin i den sublunära sfären (nodens svängningar inom den irrationella och begärsfyllda själen) inte är att leka med. Hinduerna har helt rätt som klassar noderna som naturliga illgörare, och det ter sig allt mindre underligt att spaningen efter Sveriges skyddande (personliga daimon) slutade med insikten att landet saknar skydd från högre höjd. Det sitter tvärtom fast greppet på den sublunära demonens ena nod, destinerad till bestraffning eller halshuggning till följd av obalanserat högmod. Så illa har den här utkanten av världen skött sin andliga och intellektuella utveckling över tid: platsen har blivit förbannad ur Himmelens perspektiv. 

Detta är ingen nyhet eller någon obskyr profetia, det är bara att se hur Sverige utvecklats sedan 1800, ett land anfört av Jupiter, en rike man som är rena lycksökaren, här i landet för att sko sig själv och ta minimalt socialt ansvar.

*****

Varför inte skylla allt på en lycksökare från England? Det gamla horoskopet började gälla 1809, samma år som Kongliga Myntverket på Kungsholmen i Stockholm rullar igång - på samma plats där engelska och tydligen händige entreprenören Samuel Owens sökt lyckan i Sverige. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kungliga_Myntet

Se hur symboliken smälter samman och pekar ut en framtida färdriktning. Ingenjörs-Sverige och Statens eller Kronans stora pengar. Det blev i dagarnas ände ett teknokratiskt men själsdött land vara avgud nummer ett är en smartfåne i var medborgares hand, t.o.m. tiggarnas.

Ovan medborgarna finns ett skikt som istället fröjdar sig i övervakningsteknologi (bl.a. via sagda smartfånar): det är den nya och mer avancerade IT-generationen till vilken gamla telefonbolaget Ericsson numera hör. Minglar med USA och Israel och deras vapenfabrikörer, så ser den nya svenska svenska överheten ut. Den har blivit "någon" i världen, tänker den sig.

Det lätt sorgliga är att denna britt av distinkt underklass i sitt hemland (bara "nio månaders skolgång") kunde göra sig ett sådant namn i Sverige att han kallas "den svenska verkstadsindustrins fader". 

Det säger det mesta om hur de gamla rövarvikingarna degraderat ytterligare under den tid den här avkroken varit befolkad. Faktiskt, bloggaren börjar förstå lite bättre varför Sverige så väldigt gärna vill framstå som en del av USA, glittrigt och hi-tech! Det finns ju ingen storhet alls i gamla Sverige förutom en och annan stormaktsgalen krigarkung.

Samuel Owen har en födelsedag som kastar sken över Sveriges båda horoskop. Båda i det gamla och nya går den påvra och hårdnackade ofruktbarheten mellan Vädur/Oxe (Eld kontra Jord) igen och i 1974-kartan är det nationalsjälen som bär detta arv vidare (Månen i Eld grundad på Mars i Jord, ett folk vars inre glöd liknas vid en utbrunnen brasa...)

Och vad har Owen? En dominant nymåne i Oxen, den personliga ekonomins tecken och en rejäl dos av jagisk Vädur. Här är typiska svenska mekaniker och garagenissar - här är Sveriges nationalsjäl, den där som sjunkit ner till ett egocentriskt hamrande på plåt i jakt på pengar - sådan var redan dessa svenska mäns "fader", Samuel Owen. 

Här är urtypen för mannen som skryter med att aldrig ha läst en bok i sitt liv eller någonsin besvärats av nattliga drömmar (vilket skulle tyda på en själslig, dvs. vekt omanlig natur). Samuel Owen har det perfekt anti-intellektuella horoskopet och han blev "Sveriges fader" i en för landet viktig (men nu döende) näringsgren. 

("Döende": Jag letade för ett par år sedan förgäves i hela Stockholm efter en verkstad för ett mindre metalljobb. Det slutade med att jag lyckades få kontakt med en tillverkare av elektronik som kände någon annan som hade lämplig borrutrusning så jag kunde skicka föremålet med posten till en kranskommun.)


Vad som skiljer Owen från den moderna svenska folksjälen (en slags snittnivå på medborgarnas själsliga spänst) är att han hade lyckan med sig. Nymånen (symbol för projektstarter, som att flytta utomlands och börja om på nytt), slipper det moderna Sverigehoroskopets Mån-Vädur på karg Ox-jord. Istället har Owen trots enkel start i livet turen att ha nymånen i Jord baserad på just det element som kan få död jord (materia) att blomstra: Oxens härskare Venus befinner sig i Vatten, i Fiskarna! Inte bara är Jord/Vatten-människor ofta väldigt sympatiska och oförställda, elementens kombination gör deras framgång friktionsfri. 

Den som söker cash i handen - direkta bevis för att det lönar sig att hugga i och jobba, ska gärna ha ett så här begränsat horoskop som Owen. Han är en mönsterfigur hur dagens Sverige söker fostra HELA befolkningen utan att förstå hur bara en bråkdel passar in på mönstret.  Sen går det förstås inte att missa att Samuel Owen (likt Jimmie Åkesson) vann framgången genom att sälja sin själ till Djävulen (Solen exakt vid den onda stjärnan Algol/Djävulen)!

Det är kanske därför landet är så olyckligt, medborgaren serveras felaktiga, triviala eller otillräckliga mönster för sina liv. Svenska Staten består av om inte idioter så åtminstone mediokert folk som sätter dumheter i system och inte ens har vett att se om folket. Läste i AB tror jag, att dagpenningen som en flykting ska kunna överleva på i Sverige inte justerats upp i takt med inflationen på en mansålder, typ. Det finns ingen chans att klara sig i Sverige som flykting från krig och elände.

Så behandlar bara onda människor varandra. Och att det moderna svenska horoskopet knappast tillhör den goda sorten, det har bloggaren särskilt under de senare 4-5 åren blivit allt klarare över.

Bloggaren upplever som fattigpensionär totalt Sverigehoroskopets omen för den ansiktslösa massan - Månen-i-Väduren som har Mars-i-Oxen som bas för sina grundbehov. Landet är en öken för vanligt folk och ett paradis för skattetrixare på solsidan. Landets Överhet hatar verkligen resten av befolkningen! 

Men ett västerland vars ekonomiska system är i gungning kombinerat med eskalerande gängvåld på hemmaplan kan leda till svenskt inbördeskrig och i slutändan räddningen för landet. Ur makthavarperspektivet blir detta närmast döden eftersom Ödet självt näpser ledarna för alla deras avvikelser och tvingar dem att helt byta strategi, från repression av folket till att verkligen bygga upp folkets kompetens utan att titta på prislappen. Den postkapitalistiska världen kommer att nå olika länder olika snabbt och tyvärr är den välmående elitens Sverige ett av de länder som kommer att hålla ut längst i överspelade tankefigurer. En förklaring till detta är att här saknas filosofi eftersom pengar varit den enda dragkraften.

När jag tänker på ett människorienterat framtida Sverige tänker jag inte på valfilmernas partiledare som går runt och skakar hand med "vanligt folk". Jag tänker den humanitet (människoorientering i kontrast till kapitalorientering) som uttrycks i politiska åtgärder för att bromsa den onde rike mannens svullenhet, få slut på prestationsmentalitet och andra uttryck för ynklig till obefintlig insikt i livets mening(ar). 

Den fungerande politikern måste förstås också kunna sätta punkt för befolkningens okynneskonsumtion eftersom Naturens hämnd på människan väntar runt hörnet. Sveriges politiker har långt kvar till dessa självklara minimikrav på en framtidens ledare. Vart tog Roland Paulsens årligt återkommande utfall mot samhällets arbetsslaveri (i DN) vägen? När det kommer till kritan gillar bestämd inte Överheten utsikten att sjunka tillbaka i ett mer jämlikt samhällssystem. 

Att byta den kapitalistiska modellen mot något annat är dessutom ett ingrepp som förmodligen ingen svensk systemarkitekt mäktar. Men får svindel när man börjar tänka på hur många "system i systemet" ett samhället består av. Insikten kom bara häromdagen när DN skrev något om systemen för att distribuera el mellan EU-länderna och att Sverige (Svenska kraftnät) egoistiskt flyr sin del av bördan med allsköns skäl.

Elmarknaden är ännu ett snårigt "system" jag aldrig tänkt på, inte ens på konsumentsidan då den perversa privatiseringen bad medborgaren spilla tid på ännu ett val. Har inte ägnat el en minut och har säkert det dyraste elavtalet från en leverantör som splittrats upp i två aktörer, det kommer nu två olika elräkningar och säkert en smyghöjning i samband med denna omstrukturering.

Inte för att jag är rik (tvärtom - sossarnas hantering av de som tvingats pensionera sig några år tidigare är rent kriminell, inte en krona av de nya nödtillskotten får de av denna noll koll-regering!), men alla dessa "fria val" är en förolämpning mot den mänskliga intelligensen. Man ska vara verkligt obegåvad för att tro detta är "frihet"! Se bara rådande elkris och hur lite de gångna årens valfrihet i själva verket betydde.


2 kommentarer:

Martin Sverker sa...

Den svenska enfalden växer för varje dag som går. När landet har en artificiell effektbrist på elnätssidan så är den reflexmässiga lösningen:
Köpartikel i Dagens Industri om en ny app!
https://www.di.se/digital/elbolagens-teknikleverantor-kunderna-ar-desperata/

Menar app-bolaget är elbolagens anställda och ledningar är så blåsta att de tror en effektbrist kan lösas med en applikation? De smarta mätarna kunde inte fixa biffen eftersom kylskåpet, spisen och värmepumpen är givna laster vilket gör att den smarta mätaren endast är en dyr pryl som ökar den totala förbrukningen när de går 24/7.

Seaward sa...

Jag har funderat någon gång över det du tar upp, varför inte medierna vävt några tankar kring de här el-mätarna. En för varje lägenhet i stadens flervåningshus - man glömmer snabbt men jag tror det var 1-2 år sedan..Ny smarthet av något slag utlovades i information som trillade in i brevlådan-

Din tekniska förklaring av den här synbara chimären var välkommen-