Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 september 2022

Svenska värderingar

 

I AB skriver Åsa Linderborg en enstaka text utanför Betaldörren som måste till för att finansiera hennes honorar, nu när hon inte längre är kultursidans chef. Det handlar om "svenska värderingar" som, påpekar hon, naturligtvis inte är svenska. Hon tillägger att de dessutom ständigt är under förändring (en gammal filosofisk observation som blivit en truism, panta rhei - allt flyter). 

Dessutom pikar hon Jimmie Åkessons låga pryl-materialism, en speciellt outvecklad form av utblick som misstar prylar för värderingar. Nu är det visserligen troligt att invandrarhataren har vett nog att känna till att ting kan symbolisera värderingar: slöjan avslöjar t.ex. kvinnans underordning i vissa samhällssystem.

På det hela taget skriver Linderborg en text som med större precision kan ersättas av nationalhoroskopets konstruktion, vars delar är till god hjälp för att identifiera landets värderingar. Det första den här bloggen noterade var ju att Sverigehoroskopets Vågascendent perfekt illustrerar nationens självbedrägeri att stå för jämlikhet och rättvisa trots att rollspels-Vågens härskare, Venus, är fullständigt kaputt. 

Venus som "kvinnan" påminner t.ex. direkt om hur sent kvinnan fick rösträtt i Sverige, låt vara i en tid före gällande nationalkarta trädde i kraft. Men hyckleriet har fortsatt i landet och det är Venus defekta fundament som förklarar hur ascendenthärskare I SIG är en tillgång för horoskopet, tekniskt sett, men att kvinnan och feminismen ändå är så svag och rent av en perverterad särutveckling i Sverige.

Landets numera ökända "extremism" har med balanssinnets dåliga funktion att göra. Venus i sig fungerar men fundamentet den har att balansera mot är defekt. Och detta är förstås patriarkala Saturnus som skadas av Ketu, "tendens att vilja halshugga" vilket ger en manshatande typ av kvinna i Sverige, ständigt i krig med själva den bas den behöver för att kunna sköta sin balanserande uppgift. Landets patriarker får naturligtvis samma underbetyg via Saturnus konjunktion med Draksvansen. Saturnus är alldeles för fundamental och viktig för att kunna undertrycka på detta sätt. Den står för gränser och realism i största allmänhet. 

Sveriges stora problem är att inte kunna bedöma gränser för någonting korrekt utan tvärtom låta saker gå sig ur händerna och lämna fältet fritt åt klippare och allsköns sol-och-vårare. Saturnus logiska motpol är galet stark och skadlig i Sverigehoroskopet - balansen förvärras ytterligare och gör frågor om rättvisa och jämlikhet till ett skämt i detta land. 

Situationen är långt värre än att Venus felar, hela horoskopet avslöjar ett systemfel och skeva värderingar som alla kretsar kring rikedom och bekvämlighet och personlig glamour, vilken svenskarna tror är "individualitet" (det är raka motsatsen). 

Den nya svenska värderingen i topp är att ta för sig och lämpa bördorna på den som inte har glassiga glidarkontakter, kanhända ett storstadsfenomen men svågerpolitik är knappast beroende på ortens invånarantal, det är "kulturen" som styr hur folk beter sig mot varandra. I svenska samhället råder idag extrem själviskhet - t.o.m. den arroganta tonåringen som kör elsparkcykeln för fort och kör ner andra medborgare visar hus kapsejsat landets värdesystem är.

***** 

Men värderingar kan spåras upp på fler ställen än via den officiella självbilden och intressantast är nog att astrologin haft en fas när det fanns två hussektorer som båda illustrerar ideal, dvs. landets högt skattade värden. Dels 11e huset som än idag är känt som idealhuset och som går tillbaka till senantikens tro på "den goda daimonen" som beskyddade en stadsstat (den historiska föregångaren till nationer och imperier).

Men det 9e huset smäller högre än 11e som märks både i hellenistisk och hinduisk astrologi (som uppenbarligen delar rötter - förmodligen den babyloniska urformen). 9e är gudens hus (överguden för grekerna var Zeus, romarna likställde honom med sin egen Jupiter) och hinduerna har lustigt nog också Jupiter som essentiell härskare över 9e, fast under sitt inhemska namn Guru. Detta är den universella lagen eller Dharmas sektor och därmed definitivt ett högre rättesnöre och ett högre värde än "bara" den ande/anda som fyller samhället (11e idealhuset).

I praktisk astrologi är det nu inte säkert att båda dessa hus fungerar eller tillför horoskopet något av värde och i Sveriges fall saknas både astrologiskt och i det faktiska samhället en gud. Landet är sekulärt saknar helt förståelse för vad Universum vill med människan och ett samhälle. Det är därför det gått så illa för Sveriges bortom alla finansministrars förklaring att det bra för landet. 

Åsa Linderborg har naturligtvis helt fel som hävdar att värderingar kommer ur politisk aktivitet och tydligt förenklar att de har något med "naturlagar" att göra. Hon säger detta som typisk svensk, en fisk i akvariet lyckligt omedveten om hur Universum och de högre verkligheterna ser ut. Hon talar om politisk vänsteraktivism som inte längre existerar i Sverige och som definitivt inte har någon representation i Sveriges folksjäl 1974. Linderborg har levt ett helt liv utan att märka hur landet inte haft en röd droppe blod i sig sedan åtminstone 1980 när nyliberalismen kom till stan och slog rot hos socialdemokraterna.

Bloggen har ofta återkommit till hur landets olyckliga öde inneburit ett defekt 9e hus men mindre har sagts om 11e huset. Så här en kort analys av detta.

Ett oväntad dominant 5e rikemanshus i Sverigehoroskopet -
även Folket har köpt de glansiga magasinens löftesrika livsstilsfoton

11e bekräftar exakt det jag just sade. Det är Lejonet, flashig individualism som är det "moderna" Sveriges värderingar. Med tanke på att Lejonet också har ädlare konnotationer som "Konungen" eller t.o.m. människans själ (atman) är det absolut nödvändigt att ha entitetens födelsetid för att kunna avgöra om symbolen sköter sig eller faller kort om sina bästa uttryck.

Tyvärr är Solen en verksam illgörare för rättvisesträvande Vågascendenten som inte far väl av dominanta individualister med härskarlater och som alla vill ha ett entourage eller hålla hov, just som Sverige numera blivit (se influerarna som patetiska kungar i sina egna ögon, inte mindre än mediernas febrila siffernissande för att se var i rankningen de befinner sig och dra slutsatser om vad de kan ta betalt för sina annonsytor - annonser att stimulera folkets ha-begär).

Det är kort sagt samma gamla skithistoria och den svenska Överheten i 5e lyckosamma huset för de privilegierade som också tjänar som Sveriges ideal. "Moneky see, monkey do" - svensken i gemen lyssnar på signalerna från Stockholm (till deras eviga förbannelse).

Därmed är frågan om Sveriges "värderingar" utredd och det visar sig att bloggen redan skrivit spaltkilometer om den dekadens folk ute i landet tar till sig och väljer att söka imitera.

*****

Föga utnyttjad på bloggen är den hinduiska astrologins metod att välja godtyckligt hus för närmare inspektion och med detta betrakta det som en ny ascendent eller förstahus.

Om nu Sol och Måne i Sverigehoroskopet tyder på en generande bristfällig kontakt mellan Herre och Slav i detta land, eller Överhet och den ansiktslösa massan (ett demokratiskt underskott eller t.o.m. fiasko) hur svarar då folket på sin reella maktlöshet? 

Inte alls, enligt Månen eller motpolen till Solen/Ledarskapet. Månen i Väduren med "undertryckt" eller "pacificerad" disponent (Mars-i-Oxen) har ofta förts på tal och indikerar med lite illvillighet Fredrik Reinfeldts "det sovande folket", tröga och ovilliga till förändring och svårt tillvanda statligt stöd istället för Reinfeldts och högerns Piskrapp och människohatiska arbetslinje (för höger gäller bara företagens lönsamhet, inget annat, det är en räknenissens oavsiktliga sadism som pyser ut genom landets mer besuttna).

Sanningen ligger inte hos Reinfeldt och högerns systematiska själviskhet men sannerligen inte heller hos den alltmer tunna fasad bakom vilken högersossar alltjämt försöker slå i befolkningen att de står för ett humant socialt skyddsnät för dem som snubblar när högerns Marknad kränger som en orm-liknande demon i sina plötsliga konjunktursvängningar. (Rahu/Ketu-symbolik, böljegången i den sublunära typen av verklighet.)

Men om 11e huset för landet står för Sveriges värderingar (kanske bäst uttryckt som fet kapitalism och landets tendens att supporta bankar och de verkligt stora exportföretagen med alla till buds stående medel - en vidrigt ond rikemansfavorisering som framgår av ond Sol och ond Jupiter i elitens 5e hus),  vilka värderingar skulle man finna om man istället tar folket eller Månen som ascendent och på indiskt vis räknar till det elfte huset från denna? Det man då hittar är folkets 11e, folkets värdering. Värderingsgrunden är som vanligt den planet som äger eller disponerar husets innehåll.

Den som redan gjort denna mentala operation ser redan det skrämmande resultatet: svenska folket har inga egna värderingar utan tar Överhetens 5 nöjes- och spekulationshus och de värderingar det implicerar som sina! I elfte steget från Mån-Väduren landar man i gräddfilens sektor och ser där medierna planet Merkurius totalt kontrollerad av Ledarna (Solen) och Storfinansen (Jupiter). Eftersom Sol och Jupiter är "verksamt onda" i Sverigekartan infekteras mediernas Merkurius och det är väl värd att minnas att en skadad Merkurius likställs med dödssynden girighet.

Vad Merkurius-medierna förr tryckte på papper och numera publicerar på nätet blir vad folkmassan tror på. Glöm att svenskarna är förledda av "alternativa medier" och "gammelmedierna" tappat greppet. Så är det inte. För talar man folkmassans värderingar handlar det inte om komplexa artiklar om landets ekonomiska system (sådant läsare av Dagens Industri absorberar), utan snarare om skräpnyheter och journalistisk om nöjesbranschens få begivenheter (tack vare kapitalismens lönsamhetsjakt): Adele som musikbranschens mjölkko sedan många år och vad nytt är i filmens Marvel-universum. Båda svenska kvällstidningarna har ondgjort sig över fattigare streaming-utbud sedan HBO och Discovery gått samman. Vi har nu ren underhållning som uttryck för värderingarna på folklig nivå: "rör inte min konsumtion." 

Nöjen sorterar tydligt under Sverigehoroskopets 5e hus med dess spektrum av innebörder, sammanknutna via association. Femte står för Barn eftersom den antika tanken var att den naturliga härskaren till sektor är Lejonet eller dess härskare Solen och att Solen är givaren av livsgnistan vilken nedläggs i modersprincipen Månen och där tillväxer. Men till Barn associeras också Lek, det utmärkande för barnaåren, och från Lek och Nöjen kommer diverse andra signifikationer, inte minst Spekulation och Klipparmentalitet. 

Hinduerna är placerad Stora och Lätta Pengars Jupiter som en med-härskare till 5e, så den ansiktslösa svenska folkmassan är helt begiven på Lek och Nöje bakom vilken förstås döljer sig Jupiter som Storfinansen. Spekulation anknyter förstås till Spel & Dobbel och här märks den låga förfallna delen av svenska folksjälen tydligt i det att folket i lika hög grad som riskkapitalister jagar stora och lätta pengar genom den obotliga cancer i folkkroppen som stavas "nätcasinon" och andra verksamheter där de korkade förlorar pengar för ögonblickets spänning. De bara aningen mindre begåvade väljer att syssla med aktier i hopp om att göra sig en fet förtjänst. 

Bloggen har tidigare påpekat hur kvällstidningarna turas om att lovsjunga dumhetens välsignelser i formen av propagandaformatet: "se hur lite du behöver utbilda dig och ändå tjäna 40.000 i månaden". Så skapas ett folks värderingar. De, säkert från hög ort, som formulerat dessa falska lockbeten från Marknaden kommer att brinna i helvetet för att ha skadat en hel befolkning. De duperade själarna kan ha blivit så felkalibrerade att "det svenska livet" kommer att förorsaka dem upprepade pissiga jordeliv, tills dess individerna börjar tänka efter. 

Mycket tyder faktiskt på att Sverige är platsen på Jorden där ambitiösa djursjälar för första gången prövar på att vara människa, så banalt är det här samhället. "Don efter person", och de som ser landets problematik har förmodligen dålig karma som hindrade dem från att födas i ett mer utvecklat land. (Bloggarens facit från andra liv är t.ex. rätt befläckat och tvingas i detta liv från åskådarplats se ett land spela bort sina kort med Nato-ansökan i den gamla Världens elfte timma.) 

*****


 

Det svenska intellektets Merkurius, såväl "retrograd" (backande) som klämd av Ledaren och Storfinansen - båda "verksamt ond" relativt landets sken av jämlikhetssträvande Våg och därmed såningsmän av en draksådd som kommer att explodera i en kommande generation!

Femte huset illustrerar således ett svenskt folk som på fattigmansvis tagit efter de stora grabbarnas många vidriga attityder och värderingar. Hinduisk astrologi säger visserligen att en välgörare som t.ex. Jupiter, t.o.m. som "verksam illgörare" kan tänkas släppa några brödsmulor till den fattiga människan. Det är naturligtvis en klen tröst för den växande andelen fattiga i Sverige när denna del ser att de värderingar de övertagit från Eliten helt enkelt inte ger någon utdelning i verkliga livet.

Det är ju de "verksamt ond" Solen och Jupiter som skapat alla dessa kommersiella påfund med vilket de fångar upp allmänheten som binder dem till olika sätt att slösa bort sina pengar i tomma förhoppningar om att vara Den Utvalde Vinnaren.

"Vem vill bli miljonär?" - så låter svenska folkets  tomma "värderingar". 

Den borde snarast kallas brist på värderingar och kollaps ned i den irrationella behovssjälen, ett närmast demoniskt tillhåll i det mentala Universums lägre regioner.

Så av Åsa Linderborgs fantasi om ett svunnet Sverige som kämpade till sig rättigheter politiskt återstår idag ingenting. Från 1974 och framåt har nationalhoroskopets urartning mejslats fram en planetär ödescykel i taget och eftersom kartan saknar reella ljuspunkter kommer Sverige snart att vara en formidabel maskin för bortsortering av "undermänniskor", ett Hungerspel där alla som ännu har ork i benen rusar eller stapplar mot belöningen detta nya Fascist-Sverige håller fram. 

Det utmärkande för fascismen är ju att styrka och snabbhet och produktivitet premieras. Exakt som i Italien under Mussolini (som hängdes av den uppretade folkmassan när den insett hur grundlurad den blivit av Överheten). Hitlers nazism är också fascism men brukar utgöra sin egen kategori på grund dess uttryckliga vilja att utrota "underlägsna" människor. 

Någon av dessa två kategorier inkluderar idag en skrämmande stor del av svenska folket och bloggen har sedan många år svar på hur detta kunnat hända: folk är inte bara folk, det handlar om själar som i allmänhet färdas kollektivt. En större leverans av före detta nazityskar, naziösterrikare och nazipolacker har återfötts som deras idealbild, som "ariska" svenskar. 

Dessa själar har ännu inte hunnit samla någon god karma eftersom så lite tid förflutit. Men de har fötts svenskar och sökt makthavarpositioner. Det är denna dolda sida av svenskheten som förklarar säkert 40 år av urartning. Nyliberalismens storhetstid i den yttre världen har för Sveriges del råkat sammanfalla med alla f.d. tyska själar som nazifierades i sitt förra liv och ännu hungrar på samma vis efter en samhällsmodell de är till freds med. De lägsta och mest drivande av dessa är de människor vi idag ser i riksdag och naturligtvis också i regeringen. 

Precis som svenskar värdesätter sin "valhemlighet" är privatlivet en helgd, men en inspektion av folkvärderingarna säger att det här lättledda folket tycks sakna kontakt med varje form av inre "högre ledning". Återigen: Sverigekartans 9e hus för "det högsta goda" är avstängt. Detta land är tydligen en straffkoloni för själar som är kollektiv skyldiga till någon försyndelse, kanske i historisk närtid.

Den andliga nivån möter alltid ett lands faktiska eller yttre historik och till nazimentalitetens strävan efter rasens renhet ansluter sig det gamla Fattig-Sverige som svenskarna varit så måna att gömma undan eftersom den gör landets nyrikedom till ett pinsamt tunt lager fernissa. Även detta ser man av folksjälens Måne med sin disponent/fundament Mars undanstuvad i 8e huset för dålig karma. 

Folkets innersta kan, lika olika beroende på individ, antingen hänföras till historisk ignorans, materialistisk ytlighet eller t.o.m. en själ som tidigare favoriserat just den diskriminerande och xenofobiska läggning som regeringen Löfven klantigt triggade 2015 när man släppte in massor av folk utan att ha en fungerande plan för integrationen av så mycket folk. De kunde likna gärna ha dött i krig som tas emot av ett land som nu förspiller deras liv!

Så mycket alltså om svenska värderingar - och då utlämnades ändå landets krigsindustri som, givetvis, skrivs från framtiden. Det är därför perspektivet är udda och skär sig mot dagens försanthållanden.

NATO, DEN FÖRSÅTLIGA,
INSPEKTERAR SVENSK KRIGSKOMPETENS

Sveriges kontrolleras alltjämt av en forntida verklighetsuppfattning (tänk primitiva ap-männskor med klubbor i nävarna). Denna efterblivenhet, vilket kan illustreras med horoskopets defekta 9e hus, diskvalificerar landet. Hade vi inte valt att bli Ingenjörs-Sverige i forntidens tjänst hade vi istället kunnat få rollen (i det universella ödet) som pionjär för den nya, bra värld som börjat knacka på dörren och vill ta över folkens medvetanden. 

Men eftersom Klimatkatastrofen ännu står mellan mänskligheten och planetens framtid kan man lugnt räkna med att bara en liten spillra av mänskligheten kommer att se ljuset på andra sidan tunneln. Det kan vara här, under 2000-talets första hälft skiljelinjen går. För Sveriges del har bloggen placerat "röda linjen" som ett tjockt streck som spänner över 2036-2055, se tillämpliga inlägg taggade Sveriges planetära cykler. Med över 130 inlägg blir det en diger uppgift att hitta det som rör just "röda linjen".)

Morgondagen kommer att se en påfallande numerär decimering av mänskligheten. Många, många miljoner själar kommer aldrig mer att få inresetillstånd till den är planeten. För vissa själar var detta deras första och enda liv i människoform. Och nog har man anat att det är djursjälar, enkla, korttänkta och smått giriga i sin aptit, som döljer sig bakom människoskalen i denna tid.


Tilläggsspaning

Regeringen Löfvens panikskärpning av flyktingmottagandet hösten 2015 nämndes här ovan och det är säkert ingen slump att den dagen såg en populistisk Måne-i-Väduren - den grundaste delen av den svenska folksjälen - i kombination med Ox-personligheten i öster (vid kungörande). Oxen är ju den territoriala och ägandefokuserade principen som Jimmie Åkesson så skamlöst visar prov på. Det är ingen överdrift att säga att den 24/11 2015 i princip matchar Jimmie Åkessons födelsehimmel.


Notera hur "landets högsta goda" här slår till med full kraft jämfört med 9e huset som är helt defekt i nationalhoroskopet. Vad är det "högsta goda" för Ox-ascendenten (det egna territorier, de egna ägorna)? Gränsdragaren Saturnus som tillfällig ägare över det 9e är perfekt logik för denna ascendenttyp. Och se nu var Saturnus själv befinner sig: i sig världsligt starkaste läge att dra ett streck: "hit men inte längre" i väster - Saturnus egen maximala styrkeposition som den Lieman den är. 

Naturligtvis hittar Saturnus sin natur och vinner full styrka just som dagen når sitt slut. Då står allt fullbordat och det finns inget mer att säga. Jesus sägs ha tigit inför Rådet som undersökte hans ev. anti-romerska uppvigling (att kalla sig judarnas konung var liktydigt med att mopsa sig mot ockupationsmakten Rom vilken de bemedlade judarna satsat på, precis som svensk överhet gick över folkets huvud och anslöt sig till USA:s sak i världen via NATO). Jesus var ordlös inför Rådet eftersom han visste att hans Dag var all. Bara döden väntade nu. En lös association till Liemannen och Solen i horoskop för timman när Sveriges vänlighet mot de som sökte styrka genom allians (7e huset) tvärvände till en låst dörr.

Beskedet om allsköns blockeringar för flyktingströmmen ges ett astrologiskt klartecken: Solen är på väg att dö i väster och den Stora Illgöraren Saturnus förvandlas till "verksam välgörare" när Oxen stiger i öster. Allt här talar om att landet kippar efter andan och tappar sin vitalitet (Solen) i ärendet i fråga. 

Likväl var skadan redan skedd, draksådden utförd. Så snål  och gemen som den svenska mentaliteten är kommer rubbningarna världen genomgår att skada Sverige inifrån till följd av landets interna (Månen) begärsfullhet. Skjutningar och oro i förorten och en förlorad generation ungar är bara början, solsidan kommer också att dras in och en förlorad generation kommer att bli flera. Och svenskarna kommer fortfarande inte att förstå att det är det kapitalistiska systemet som är boven utan tvärtom spä på det, begära flera övervakningskameror och strängare lagar! Så ser ett land ut som berövade sig själv färdbiljett till den goda Framtiden.

Den enda lösningen, givet nationens självefterlåtna solsida och undernärt ohyfsade månsida är att Överheten ser sig i spegeln, vaknar upp och fattar vad som håller på att hända. Det är de facto-ledarna som skapar oron i samhället eftersom folket/månen bara är en otänkande spegling i Lustiga huset av överhetens vanvård av allt utom sina egna intressen.

Revolutionerande ändringar av lagen och en nystart i postkapitalistisk riktning skulle ge ett nytt nationalhoroskop som speglar en ny uppsättning värderingar. Tills det sker lyder Sverige under Domen som den står att läsa i 1974 års karta. Fan tror't.



Inga kommentarer: