Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 september 2022

USA:s ekonomiska krig mot de röda drabbar vännerna / Chefer som står ostadigt

En (för tillfället) fritt läsbar och informativ ekonomitext i DN passar som handen i handsken med vakna människors insikt om hur USA så hatat "socialism" eller "De röda" att Ryssens återtagande av Krimhalvön inte lämnade dem någon ro. 

Det var då allt började som nu lett till att villaägare i Sverige får lämna sina hem till följd av el-priserna och Fastighetsägare ämnar driva upp hyrorna så att också hyresgäster (ofta med skral ekonomi och bara ett par månaders buffert på kontot) drivs ut i hemlöshet på gatorna. Som de verkligt onda människor dessa fastighetsägare är, lämpar också de över ökande kostnader på någon längre ned i hackordningen. Senare i detta inlägg mer om astrologins symbol för hackordning (axeln mellan Stenbock och Krabban, lustigt nog också Resursägaren eller Staten och de enskilda Hushållen eller den ansiktslösa massan).

För att för en gång för alla krossa socialismen så att USA:s rovkapitalismen blir dominant på Jorden (varefter dock Kina återstår) har nu Goliat riggat även ett valutakrig till sin egen fördel - här ser man hur USA:s själviskhet återverkar på alla, till och med dem som tror sig ha en vän i USA. Men detta land är bara groteskt, när man synar ränksmideriet på en djupare nivå (en dolsk nivå USA-horoskopet tydligt signalerar). Jag tillåter mig ett längre citat, dock ändå bara en liten del av den fulla texten:

...USA ska alltid vara värst. Federal Reserve har hittills höjt mest av alla jämförbara centralbanker. Räntan på en tvåårig statsobligation har stigit från nära noll till 4 procent. Det går hisnande fort.

Resultatet blir en dubbel käftsmäll mot omvärlden. Det första som händer när de amerikanska räntorna stiger mer än i andra ekonomier är att pengar flödar in i USA, vilket stärker dollarn och försvagar alla andra valutor. Det är vad vi har sett i år. Flödet mot dollarn har dessutom förstärkts av Rysslands invasion av Ukraina och all oro på finansmarknaderna. Dollarn är världsekonomins snuttefilt.

https://www.dn.se/ekonomi/carl-johan-von-seth-kronans-fall-ar-forsta-akten-i-ett-globalt-drama/

I det kapitalistiska systemet bor ett monster, men det har bloggen ofta tjatat om. En ny mänsklighet med nya värderingar - och en global civilisation - behövs akut. Världsekonomins problem inför USA:s själviskhet påminner bara alltför väl om den här bloggens många inlägg om den onda rikemannens Jupiter som kommer att ruska om Sverige 2020-36. Det var egentligen rätt förutsägbart att inte den svenska Storfinansens planet agerar i ett vakuum utan sammanhänger med världsekonomin. Jag tror t.o.m. jag jämförde Sveriges och USA:s Jupitercykler för några år sedan (framsynt).

DN-skribenten Carl Johan von Seth förefaller skarp, trots att släktnamnet är Satan i den gamla egyptiska religionen. Judarna har också namnet, så det är troligen längs den vägen man ska tänka ända till, läser jag, anfäder från den näriga handelsnationen Holland (men inte förfalla till rasisternas likställande av pengar och antisemitismens "giriga jude"). 

Naturligtvis sammanfaller en ekonomiskribent i DN med de omättliga behovens och därmed Näringslivets eget zodiaktecken via den pregnanta Nymånen i Krabban. Stora pengars Jupiter i ägandetecknet Oxen tjänar som stabil bas för en ettrig Mars i jupiteriska Fiskarna och visar hur aktivt horoskopet i det mest materialistiska basparet (Vatten/Jord):


Eftersom födelsetid är okänd finns dock hög sannolikhet (dygnets första tio timmar) att Månen är kvar i skribent- eller kommunikationstecknet Tvillingarna, där å andra sidan Venus, signifikator för "mindre" pengar, befinner sig. Goda skäl för båda alternativen således och kanske till och med det senare eftersom Seth mig veterligen inte är primärt verksam som Kapitalist utan just förtjänar sitt uppehälle som Luft-skribent i ämnet. 

Den mest fanatiska ekonomist och socialisthatare jag mött på en arbetsplats (i näringslivet) hade tung betoning på just ekonomi- och trygghets-Krabban och kommunikations- och fria rörelsens Tvillingarna. 

I uppskalad form tecknar dessa två principer "global rovkapitalism" vilken kan studeras i detalj i USA-horoskopet. Dessa två är bara barn i zodiaken och kommande tecken på den Långa Vägen (som inte går runt enbart utan är spiralformad) kommer att vidga själens perspektiv, om den så väljer...

Typiskt ger "rätt man på rätt plats" informerade och tydliga texter, lik Seths. Apropå versioner av Krabban som vuxit ur närigheten för egen del kan nämnas vänsterskribenten Ekis Ekman (även här Krabban som soltecken). Hon har haft det bekymmersamt på den tryggande jobbfronten detta det svenska vansinnets 2022 (Solen = dagjobbet, Krabban = ekonomisk och/eller emotionell trygghet)

Uppenbarligen var det en variant av gräddfilens svågerpolitik att putta in henne som arbetsledare på tidningen Arbetet tidigare i år, efter att ETC visat sitt verkliga (höger-)ansikte och jamsat med i den alla påbjudna rysshatarlinjen. Svågerpolitik eller vänskapskorruption hör distinkt hemma i "det lilla livets Krabban" - familje- eller klantecknet. Medie- och andra branscher kan ses som distinkta klaner eller gamla tiders skrån. 

Tidningen Arbetets personal inbillade sig att denna djupa ordning i tillvaron inte existerade i modern tid och visade risken med att spela med i Kapitalismens spel och enbart se ekonomi och klass som giltiga spelfält. För denna personal var uppenbarligen Ekman oacceptabel ur den småaktiga purism den redaktionen utvecklat internt. Redaktionen var själv ett uttryck för Krabbans lägsta nivå: den trångsynta klanmedlemmen som misstror allt och alla "utifrån". Svenska medier är delar av samma tragedi som landet i stort skapat åt sig självt.

*****

ETC:s Andreas Gustavsson skrev skarpt om den växande ekonomiska ojämlikheten 2018 (astrokommentar här) men det var innan betaldörren väldigt anti-socialistiskt monterades upp. Att verkligheten bakom ETC:s front ändrats framgick av hans minst sagt svaga intryck efter att ha sparkat Ekman för en privat bedömning av ryska nyhetskällors trovärdighet på sociala medier. Och snart bytte anledning till den direkta uppsägningen. 

Den svenska galenskapens 2022 tycks verkligen inget ha varit ett bra år för någon av dem, men redan en naturlig (generell) zodiak med bådas planeter inprickade visar hur dåliga deras grundförutsättningar var:

 

Se hur mannen (inre kretsen) tycker sig behöva utöva maskulint våld (Mars) och kvinnans Venus! Det här kan betyda amorös attraktion men tydligen fyller kvinnan denna man med fruktan och primitiva härskarlater och hon, född i sårbara och därför protektionistiska moderprincipen Krabban drabbas. 

Mannen har Sverigehoroskopets trubbiga och oförfinade Mars-Oxe och kombinerad med så mycket som en trefaldig Stenbock - självutnämnd världshärskare och makthavare - kan han inte annat än skada eller undertrycka den feminina Krabban mittemot! Redan chefredaktörens svajiga Saturnus-Krabba visar dåligt eller ombytligt chefsomdöme och påminner om kappvändaren Magdalena Anderssons tunga betoning av Stenbocken men som också vilade på fundamentet Saturnus sjunket till Vattnets nivå.

Det är också tydligt att det är Andreas Gustavsson som drabbades av galenskapen från demonen Rahu (norra månnoden) som långsamt passerar genom Väduren. ETC:s chefredaktör FÖDDES med Drakhuvudet i samma överhettat subjektiva tecken och dessutom exakt där Sverige har sin folkliga Måne: känslor i Eld och ett ego-perspektiv som, vid brist på andra horoskopbudskap, stannar vid "jag känner", "jag tycker" och väldigt lite genomreflekterad analys på folklig nivå. 

Den intellektuella Luften äger Sveriges rika högre klasser och ser noga till att inte hela folket tillåts höja sig till samma nivå. De vill gudbevars ha ett avstånd till pöbeln så att de kan "känna" (och dessutom argumentera för) att de är viktigare. Sverige är numera ett ont samhälle.

*****

Så när passerade galna Rahu i ständigt backande rörelse sin natala position för chefredaktören? Intog transiterande noden en konjunktion med den natala, skulle man kunna skylla hans tjänstefel på de demoner som befolkar den verkligt låga ekonomimänniskans värld. Ekonomist är en sådan som tappat all verklighetskontakt och bara känner sig levande när han/hon får jonglera siffror och studera "vinst och förlust". Detta är den sublunära dimension där all verklighet begränsar sig till den materiella, en fråga mellan Jord och Vatten vilka element i sig tjänar som sinnebilder för Jorden och Månen. 

Se åter chefens starka betoning på Stenbocken men veka klippa till Saturnus-bas eftersom denna flyter runt i sublunära Vatten!

ETC meddelar sitt beslut i tidningen den 11 april 2022 och ett tidigare inlägg visar den dagens planeter relativt Ekman. Men här är transiterna i förhållande till chefredaktören (jag noterade att texten publicerades 18.50 vilket innebär Månen i sen Krabba, men Gustavsson började säkert formulera sin åsikt redan strax efter att han sett Ekman på sociala medier kvällen innan, jag sätter 00.00 i brist på insyn i chefens psyke):


Nej, Rahu har inte hunnit in i 30 Väduren än men står redan och knackar på i den diffusa zon som är tecknens sista och första grad. Här, närmare bestämt, Oxen 0°01'54''. Dataprogrammet väljer att även för retrograda entiteter avrunda "framåt" i zodiaktecknet, dvs "första graden Oxen". 

Men nodernas naturliga och permanenta tillstånd är den retrograda rörelsen, så bloggaren tycker att denna Rahu vid 0:01 som heltal hellre borde presenteras som 30(e graden) Väduren. Det vill säga, exakt när Svenska psykets galna Rahu-attack börjar!

Med det perspektivet på Rahus teckenposition blir plötsligt Andreas Gustavssons stångande makthorns-attack mot Ekman samtidigt starten på det som slutar i folkets "protestval" av en kapitalkramande och människohatande extremhögerregering. Astrologin när den börjar bli anmärkningsvärt tydlig kring "kosmiska väderväxlingar". Ekman blev som prominent vänsteransikte symbol för förstlingsoffret för det nya dekadenta Sverige och tillväxten (som om det handlade om en social psykisk smitta) djupt identitetsstörda medborgare som vänta samhällets sjukdom in mot sig själva och alla söker byta kön eller ändra i statens register.

Jag tror inte Ekman odlar dessa tankar för egen del men på Sideriska handlar det om mänsklighetens mest eftersläpande själar, de som inte ens lyckas ta plats i det kroppsliga värdfordonet utan hakar upp sig i första steget och aldrig kommer vidare pga. samhällets ego-kultur. Och därtill det sekulära samhällets konsumentprofil, vilken uppmuntrar till spridning och normalisering av den egocentriska typens felslut om att det är "något fel på mig".

(Åter: parentes för det fåtal som inte smittats av den sociala sjukdomen utan vars själar faktiskt bytte kroppstyp mellan två liv och föregående var så traumatiskt eller våldsamt att det livets man eller kvinna likt en demon BESÄTTER den nuvarande kroppen och vägrar dö! Resultatet blir ett helt liv i psykisk missanpassning helt i onödan till följd av Sveriges sekulära materialism som inte vill ta i livets djupare gåtor och erbjuda den missanpassade kunskapen som befriar.)

*****

Egentligen räcker det med att notera den irrationella själens skiftande sinnesstämningar. Chefredaktören inbillar sig via föreställningsalstrande Månen att han är guds gåva till mänskligheten, en absolut torr och saklig Stenbocks-Måne. Naturligtvis är medvetenheten NOLL om den egna irrationaliteten eftersom fundamentet Saturnus driver runt i Krabban i det Passionerade Vattnets ebb och flod. Oavsett i hur Saturnus driver tror den sig vara rättrådig och orubblig. Det finns ett skäl till att denna planet har sitt "härskarläge" mittemot i Stenbocken, just för att undvika detta ytliga skådespel.

Dagen ETC meddelar sitt beslut befinner sig å andra sidan Månen i sitt ÄKTA och explicit irrationella härskarläge i Kräftan. Om denna typ kan man ändå säga att de inte är falska utan uttrycker exakt vad de känner. Det är osannolikt att chefen är född med sin Måne i exakt opposition till dess fundament i 4e graden. Detta är position vid lunchtid men faktisk födelsetid är okänd. Men det räcker med att påminns sig att han såg Ekis sociala kommentar kvällen innan (några timmar tidigare än den här yttre ringens midnattstid). 

Oavsett var Månen exakt befann sig vid chefens födelse finns också publicistplaneten Merkurius i härsklystna Stenbocken så det är mycket i hans rigida hackordningsvärld som hamnar i det böljande hav Krabban representerar - tack vara hans svaga fundament när det kommer till auktoritetsrollen. 

Den transiterande Månen i Krabban utlöser dessutom chefens förvirrade relation till kvinnor. Venus i Stenbocken, samma som Sverigehoroskopet, tyder på en ytlig syn på Venus-kvinnan och kanske t.o.m. dolt patriarkalt kvinnohat eller HBTQ-artad böjelse. Det senare är inte omöjligt givet Saturnus-fundamentets gränsförvirring i Krabban. Tidningsgrundaren Johan Ehrenberg var ju länge en "experimentatör" som lekte kvinna (något han mycket väl kan ha varit i närmast föregående liv). Det skulle alltså kunna ligga ett helt annat skäl till att Ekman sparkades än något av skälen Gustavsson anförde. Åter: Enbart spekulation utifrån kartans märkliga oklarheter mellan Patriarkens och Moderns symbol.

Andra arbetsbefattningar behöver inte alls bli lidande av Saturnus i Vatten, men när de känner suget efter makt, då bör man dra öronen till sig. Här finns potentiellt "cheferna från helvetet" och har man ett horoskop som snuddar vid chefens, som Ekmans gör, då kommer problem med överordnade att uppstå någonstans längsmed livsvägen... Bara företag med överordnade med Saturnus i Vatten är riskabla och av dem bara de där den "flytande" Saturnus har en viktig funktion i kartan. Då blir ledarnas inre osäkerhet eller omedvetenhet om sina former, ramar etc, påtaglig och ett problem för de anställda. 

Som vanligt är astrologin fylld av förbehåll och reservationer. Mycket ska till innan förutsättningarna uppstår för ett rent monster och bloggaren lät sig faktiskt imponeras för några år sedan av Gustavssons skarpa text om de Rika och de Fattiga. Förvirringen mellan Stenbocken och Krabban kan illustrera även detta, nu som ett samhällsproblem, som "hög och låg" vilket aldrig kommer att elimineras så länge man har en materialistisk grundsyn (som vänsterfolk tenderar att ha). 

Problemet inom denna axel kan vara att man inte ser om man lever som man lär, vilket gör alla vänsterparoller till tomt poserande. Det samma gäller förstås högeråsikter, se bara den genomfalska Ebba Busch axel mellan Stenbock och Krabba. Bloggaren har aldrig sett en politiker så långt från de kristna dygder man trodde att ett parti som Kristdemokraterna ändå representerade. Hon har i egen person korrumperat partiet rejält under sina år som ledare. (Men detta faktum kommer av ett större problem än bara sagda axel, och har kommenterats tidigare.)


PS. Läser efter denna text och först så långt senare Birger Schlaugs funderingar från i maj över Ekmans avskedande. Mycket genomreflekterat, och se inte minst hur Stenbockens maktfullkomlighet och det förvisso naturnära (ekologiska) Krabban smyger i den texten. Det kan vara en viss form av eko-kapitalism som förklarar att Ekman fick gå. Hon inte bara värderade sina källor annorlunda än ledningen, hon hade också en politisk syn som skilde sig från tidningens tilltagande kapitalistiska mentalitet ("mainstream"). Det finns m.a.o. en del som sammanfaller med ovanstående astro-prat och den förtryckande Stenbocks-principen (dvs. en låg nivå av tecknet - alla patriarker är inte fjuttdiktatorer).

https://schlaug.blogspot.com/2022/05/kajsa-ekis-ekman-och-etc.html


Inga kommentarer: