Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 september 2022

Putin talar igen: nu är det allvar

 


I svensk morgonradio P1 talar nyhets uppläsaren med lätt och nästan glättig stämma om de första intrycken av Putins tal om partiell mobilisering. Sverige är det vettlösa landet i tankedimma och vanföreställningar om att alltid veta och välja rätt. 

En snabb kontroll av tidpunkten för det förinspelade talet visar att Putin, tvärtom den luftlätta svenska flyktigheten, är seriöst. Talet representeras av det blodiga allvarets karta, av enbart Vatten och Jord, av lera, skrid och död. 

Väst - via USA:s bakom ridåerna-manipulation, kommer inte lyckas förgöra Ryssland. Sådant är Putins besked och kartan matchar både hans eget och delar av Rysslands horoskop... Välkomna till astrologin, vassare än politiska bedömare som lider av ideologisk partialitet.

*****

"Putin blasts US attempts to preserve global domination"

https://apnews.com/article/russia-ukraine-putin-moscow-d52c186537841b574f3d8ceb2368e809

*****

Kartan lämnas okommenterad eftersom de som vet kan se. Bara en sak ska nämnas: Fredens och jämviktens Venus har satts ur spel i förlustens 12e hus och detta påverkar direkt 9e huset för "det högsta goda". Här tecknas ett synnerligen rått krig då Venus-i-Eld inte alls mixar med 9e huset i Jord och särskilt inte med den "verksamt onda" Mars som prio 1 i 9e. (Jämför den förråade svenska folksjälens Måne-i-Eld vilande på karg Mars-i-Jord. Här är kanske kriget bloggen aviserat som Sveriges "Lilla död" fr.o.m. november i år.)

Den som kan astrologin vet hur många avväganden som måste till och en "verksamt ond" Mars kan bara tyda på det svenska nyheter ändå korrekt indikerar: Putins "operation" har inte nått uppsatta mål och nu får det sitt rätta namn "krig". 

En "verksamt ond" Mars (som ju är en naturlig illgörare) betyder inte "sadist" (även om det skett de sedvanliga krigsförbrytelserna redan tidigare) utan helt enkelt att Mars inte äger maximal slagstyrka. Det uppstår snedskär och onödiga förluster. Det är alltså en delvis defekt Mars som krigar vidare. 

Putins Storryssland står fast (se kartans Saturnus opposit Månen, gränserna bestämda för hemterritoriet). Bara propagandamedier i Sverige envisas med att kalla det "Storryssland". Putin föredrar ett "multipolärt" storrike för att betona något liknande EU eller NATO med flera centra i samverkan. Märkligt att det är så svårt för svenskar att förstå konceptet - kräver det mer intelligens än den svenska intellektuella inaveln medger? 

Saturnus i hemmaläge i Jord (och i visionens femte hus) är här oerhört stark och anger tonen om "trygghetszonen" (Månen i Krabban). Detta är en direkt indikation: USA måste backa i dess skumma avsikt om fortsatt världsherravälde. Ryssland vill inte ha USA stå och flåsa lystet i deras närhet (Ukraina=viktiga mineraltillgångar för högteknologin, om jag inte missminner mig.)

Saturnus i 5e är egentligen en udda placering eftersom det är Saturnus motpol Solen som "naturligt" motsvarar sektorn. Men här, måste man väga in Sol-i-Jord i soluppgången med Saturnus-i-Jord i 5e solära. Mycket starka maktdirektiv! Det är på sätt och vis också en trotsig och sträv konflikt av Eld/Jord-typen. Men Jord-Saturnus i 5e bara understryker allvaret och den seriösa föresatsen på denna stjärnhimmel.

*****

I pipeline för snar publicering: en förnyad studie av USA:s värsta hemodlade terrorbombare. Ett odiskutabelt geni (en f.d. matematikprofessor) som ändå gick snett, enligt flertalets "åsikt". Han hade samma Sol konjunkt Saturnus som Putin.

Den här bloggen har enstaka gånger fört "sjunde Himmelen" eller Saturnus på tal som astrologins verkliga bringare av intelligens. Men flera planeter representerar intelligens av olika slag och ämnet är minst sagt snårigt. Vad som räknas som intelligens har nämligen att göra med om man är materialist eller spirituell och därmed har tillgång till ett större perspektiv.


Inga kommentarer: