Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 september 2022

Har Magda riksdagens fortsatta förtroende efter valet?

Eftersom Sverige är ett så efterblivet och knappt ens demokratiskt land saknas traditionen från t.ex. Frankrike att politiker och känt folks horoskop är demokratisk, allmän egendom för var och en att diskutera och tolka. Var och en sin egen politiska analytiker.

I skriande brist på mer än födelsedagen för flertalet i regering och riksdag provar det här inlägget ett annat angreppssätt. Även om statsminister Anderssons exakta födelsetid aldrig lär bli offentlig med tanke på den människans märkliga kappvändarpersonlighet, testas här det kända klockslag när riksdagen bejakade henne som ny statsminister (Sveriges första kvinnliga dessutom) i november 2021. Jag höll uppsikt på skeendet och 10.01 är "födelsen" för Magda, statsministern.

Det fiffiga (tycker jag) är nu att jämföra horoskopet för utnämnandet med valdagen och se om utnämnande-horoskopet är hotat eller helt enkelt ser ut att krascha.

Tanken kom för mig efter att ha läst förvisso partipolitiska Expressen och noterat att svenska kvinnor är grundlurade som ger Andersson sådant förtroende. Hon representerar helt och hållet den snåla patriarken Stenbocken, en klassisk manlig mentalitet hos bankdirektörer och andra som bara för de allra dummaste kan representera trygghet, ansvar och allt det Magda-reklamen spottar ur sig. Alla mer begåvade vet att hon är exakt som kvinnlig polis, går till vilka längder som helst för att bevisa sig lika mycket man i en värld styrd av männen.

En röst för (s) är en röst för det kapitalistiska system som alltid kommer att undertrycka kvinnor och rätten till mänsklig mångfald. Sosseriet förstår bara lönsamhet och kravet på pengaflöde in till statskassan. Räknenissar som Andersson är det sista man vill ha som de facto-kung över landet.

Riksdagens ja till Magdalena (inre planetkretsen) har en del roliga poänger:

 


Modersprincipen Krabban är till skillnad från den Patriarkala principen Stenbocken ytterst variabel. Medan Stenbocken och Saturnus är "försiktighetsprincipen" som baserar sig på omdömesgillt förnuft är modersprincipen i jämförelsen slösaktig, lik naturen själv som offrar hur många nykläckta ungar som helst för att några ska överleva. Magda blir dock statsminister en timma då Månen i hemmaläge i Krabban illustrerar just naturens modersprincip i all sin slösaktiga generositet mot de sina. Dessutom i 9e huset för "det högsta goda" den här stunden eller omständigheten kan föreställa sig.

Månen i Krabban bejakades (efter hårdföra sittningar om stöd från MP och V) och lustigt nog är Månen den enda som saknar fiender bland de övriga planeterna enligt hinduisk astrologi. Månen är också "sinnet" inom vilket alla andra aktörer kan framträda så det stämmer även på det visat att Månen lyssnar till alla. Det är samtidigt den sista man ha som landsfader eller landsmoder, men Magda har ju Solen i motsatta, patriarkala bankchefstecknet...

Att riksdagen enas över Månen-i-Krabban som det högsta goda är redan det ett tecken på att landets politiker inte vet vad de sysslar med. De är duperade av en kvinna som spelar dubbelspel.

I vilket fall sker omröstningen i november där Ledaren (Solen) befinner sig stigande i öster ännu klockan 10 på förmiddagen i Sverige, landet Gud vände ryggen. Solen i 1a är förvisso ett omen om en "karl för sin hatt", åtminstone tills man minns med den knappa marginal Magda fick ett ja. Solen stigande i Skorpionen har också ett uselt och svagt fundament i Skorpionens Mars instängd i handlingsförlamade 12e huset.

Tolfte gör gott på sjukhus och annan välgörenhet lite utanför "världen" men som bas för tillsättandet av Magda är nog detta det svagaste omen som tänkas kan. Sen blev det också turbulens direkt efter, och ett fasansfullt år följde när hon tvingade in hela folket i NATO utan att ens våga fråga dem råds genom folkomröstning. Det är något lömskt med detta dolda fundament (Mars) bakom statsministersymbolen Solen-i-första! Det är en främmande makt som radiostyr Magda och det dolda fundamentet (Mars) är i sin tur sammanlänkat med en Venus som arbetar på den globala kapitalismens Jupiters direktiv (samma onda Storfinans som dominerar Sverigeshoroskopet så fullständigt). Men allt detta är nivåer under det riksdagen är medveten om den 24 november 2021.

Och Riksdagsvalet 2022 då? Stöder denna karta den ledarskapsgestalt som 2021-kartan pekar på?

Enkelt uttryckt: ja. Hur Magda än bakslugt trasslar och har sig med tänkbara samarbetspartier räknar hon med att fortsätta i maktposition. Se bara hur valdagens Sol (i Lejonet) placerar sig i 10 makthuset. Det är naturligtvis en koincidens att hon råkade koras klockan tio en höstdag och att Lejonet alltid varit aktuellt för makthuset då Sverige hållit riksdagsval i tidig september. Men hade riksdagen röstat vid en annan tidpunkt kunde Lejonet med Solen ha halkat in i ett ofördelaktigt och inte alls självklart hus. 

Men svenska folket har bestämt sig för att lita till Magdas patriarkala politik och luddiga (och ibland numera rent rasistiska) utfästelser. Man kan säga att när hon bröt igenom "glastaket" var ett så viktigt ögonblick i Sveriges politiska historia att hon rider på en våg av ignorant goodwill. Sveriges röstberättigade kvinnor fattar inte ens att Magda för sin Herre, USA, kommer att kräva deras söner och dotter och deras offer av sina liv nästa gång USA känner sig förpliktad att försvara sina intressen som tack vare Magda, simsalabim, också blivit Sveriges.

Det finns dock ett orosmoln på utnämningshimlen i kartan för Riksdagsvalet 2002, och det är den galna månnodsaxeln som påminner om att modersprincipen Krabban är alltför variabel för att syssla med långsiktiga politiska program och kan sluta sina dagar, korttänkt, tryckt mot bakväggen och fäktande för sitt liv. Krabbans tidsrymd är en helt annan än Stenbockens! Månen "tänker" i 29-dagarscykler, Saturnus ansvarar för hela generationer, 29 år! 

Det är i samband med Stenbocken/Saturnus långsiktighet jag tidigare befarat att Magda byggt sitt hus på lösan sand som låter Sol-Stenbocken vila på Saturnus-i-strömma-vattens-Fiskarna! 

Astrologisk not. Att Skorpionascendenten alltid ser Krabban som sitt "högsta goda" i 9e huset betyder egentligen bara att denna konfigurations prioriterar naturens fortplantningsinstinkt som sitt primära direktiv (Skorpionen i 1a ego-huset) och i så måtto detta bokstavligen stämmer blir naturligtvis den mottagande moder Natur/Krabban "uppfyllelsen" ("högsta goda") av en manlig och urskillningslös ejakulation. (Förutsatt att moderprincipen är fertil vid ejakulationen förstås.)

Man trodde ju mannen stod för barnalstringen när astrologin konstruerades, med reservation för att systemets skapare faktiskt gör Mars feminin i sitt härskarläge så att just Skorpionascendenten och dess högsta mål/9e kan vara en inblick i Moder Natur (Vattenelementets eller den primärt biologiskt drivna varelsens verklighet) som sådan! Även männen ingår som "arbetsmyror" i den Stora Moderns sätt att driva sitt Kretslopp runt, runt.

Att Mars i kartan för ministerutnämnandet ligger i Luft modifierar budskapet något. Det är inte längre ren "blind biologisk instinkt" utan skorpionstingen föregås av Luft/intellektuell verksamhet, låt vara i det fördolda 12e. Är detta ett varningstecken om att man är på väg att välja en oförutsägbar och nyckfull politiker till statsminister?

Orosmolnet syns i öster (transitkretsen) relativt kartan för statsministerutnämningen. Det är vilda och ostyriga Rahu i Väduren i Olyckans och Fiendens 6e hus som nu "kanaliseras" upp från det dolda 6e till det påtagliga och prominenta 7e huset för allianser. Och den hybrissjuka makthungern från Rahu undertryckt i 6e "kanaliseras" förstås av Vädurens härskare Mars, på valdagen i 7e huset.

Detta orosmoln, som berör regeringens 2021 valda statsminister, innebär således statsministerfunktionens samarbetspartners. Magda råkar i krig med sina egna på själva valdagen? Eller är horoskopet just bara för ministerfunktionen så att kriget i allianshuset istället beskriver en ny partiledare inta statsministerfunktionen till följd av Mars-krig och förändrade samarbeten? 

Jag dolde knappast Jimmie Åkessons namn ett tidigare inlägg och det skulle kunna vara detta folkuppror som med knapp marginal snuvar betonghäcken Magda på fortsatt maktinnehav!

Det får vara osagt om den mäktiga Solen-i-Lejonet-i-makthuset representerar Magdas fortsatta ledarposition (för tolkningen att ämbetet är kontinuerligt är en mer än lovlig truism). Hinduisk rankning håller 10e makthuset för att vara mäktigare än 7e allianshuset bland de i sig fyra världsligt mäktiga husen (hörnhusen).

Allt sympati och heder till den somaliska kvinna som efter 30 år som socialdemokrat plötsligt hör Magda babbla om "Somalitown" som den värsta vulgärsvensk och omedelbart väljer att lämna partiet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zE5reb/somalitown-fick-saida-moge-hussein-att-lamna-s

Även, riksdagsvalets horoskop ensamt:

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/riksdagsvalet-2022-ledarnas-och-folkets.html

Jimmie Åkessons kvinnor - övergår i några tankar om hans horoskop och makten:

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/jimmie-akessons-kvinnosyn-liknar-hans.html


Inga kommentarer: