Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 september 2022

Nymånen före Putins tal till Ukraina 24/2

När nu Putin höjt insatsen kan det passa att studera den nymåne ("projektstart") som föregick hans till ukrainarna/invasionen. Det här är ingen professionell politisk blogg (oklart vad den är numera!) och erfarenhet av den grenen är närmast noll, åtminstone i det här livet. Men den senantika tesen (och den är äldre än så) var att den föregående nymånen avslöjar något om inte minst projektets utsikter och varaktighet.

Utan att gräva i det lilla som finns kvar av den äldsta västastrologin (och i princip inget av det babyloniska originalet) är det ändå intressant att notera VILKEN nymånen bakom Putins offensiv är. 

Den inträffade i territorieägaren Stenbocken och tecknets härskare låg ungefär där nymånen föll, några veckor innan allt startade.

 


Precis som i USA:s bombning av Hiroshima visar den här kartan kostnaden i civila liv via folkets planet Månen i förlustens 12e hus. Men Månen tecknar ett försvinnande litet antal jämfört med USA:s atombomber eftersom Ketu, halshuggaren eller undertryckaren här reducerar folkförlusten. Dvs. Putin har inte människoslakt i sina tankar. 

Det är också mitt intryck av den vinklade västrapporteringen, det hörs inget om gigantisk blodspillan utan svenska medier försöker blåsa upp hundra offer hit, några hundra dit som gigantiska krigsbrott. Normal demonisering för partiska och osanna nyhetsmedier...

Jag tycker mig också förstå av nymånen konjunkt Saturnus att Putin redan från början var redo för en utdragen historia, vilket han lät förstå i sitt andra tal, det om upptrappningen. 

Saturnus är långsam, kostsam men ytterst skaparen av öde och verklighet. Det är en så tung nymåne man kan tänka sig bakom invasionen av Ukraina. Särskilt tydligt eftersom Stenbocken är zodiakens mest maktorienterade och även ett geopolitiskt tecken. 

Oxen kan också illustrera territorier men inte tillnärmelsevis Stenbocken. Jimmie Åkesson må fantisera med sin Måne i Stenbocken om att han är en stor Führer, men handlingens Sol i Oxen avslöjar att det räcker så väl med makt över närmiljön. Det är ännu ett barn som leker politiker - Sveriges ungdomskult - ett resultat av konsumismen - har dragit nationen i fördärv.

Sagans slut? Hoppar man in till inre cirkelns invasion och studerar Solen med segerns Jupiter, är det ju knappast med ett kommande nederlag Putin sätter igång det här...

Samma budskap ges av inre kretsens 4e hus som har den mindre kända betydelsen "sakens slut" eller "hur ärendet slutar". Fiskarna i 4e innebär att det är Jupiter som styr över invasionens utgång och man är då tillbaka till 3e kommunikationshuset (här: Putins tal) och segerherren Solen till vilket "utgångens" emblem Jupiter lierat sig.

Har mycket svårt att se detta som att USA:s fega sätt att supporta med pengar och vapen och låter Ukraina (och snart kanske också Sverige) göra skitjobbet rimligen skulle kunna vara denna Sol-segrare. Tvärtom är det den segrande Vattenbäraren som Putin kommunicerade i talet till ukrainarna: de bör betrakta sig som ett kollektivt folk, de är alla ryssar. Det nya "multipolära" Storryssland passar symboliken bra. Aldrig har väl Vattenbäraren som ett folk under en ideologi visat sig så tydligt som i denna karta. 

Det var också min första tanke i februari, att Vattenbärarens tidsålder nu tog sin början med Putins invasion (många etapper återstår förstås innan USA-kapitalismen störtar samman). Sen tycktes det dra ut på tiden och vem blir inte påverkad eller tveksam av västrapporteringens svartmålningar sju dagar i veckan. 

Men i horoskopet för talet om mobiliseringen såg man återigen Saturnus långsiktiga och sega natur där den opponerar (söker kontrollera) Månen i Krabban. Typiskt Månens natur accepterar den villigt Jordens herre Saturnus. (Månen låter sig blidkas av vad som helst och ingen tvekan om att Saturnus är den starkare av de två.) 

Svenska medier rapporterar förstås om varje desertör från Ryssland de får nys om, allt för att framställa Putin i så dålig dager som möjligt. Men precis som under Ryska Vinterkriget börjar ryssarna svagt innan de kommer in i andra andningen. (Putin medgav förstås inte detta i talet om den partiella mobiliseringen). Och som under Ryssens framgångsrika motstånd mot Nazityskland, så kan det också sluta i vägran att acceptera NATO-USA eviga flåsande i Ryssens nacke. Åtminstone av dessa amatörmässiga kartobservationer att döma.

*****

Om bloggaren: Han valde vapenvägran och påföljden fängelse i sin ungdom, hellre än försvara en nattstånden värld baserat på nationell egoism, modellen gick redan då på övertid. Utan att ha bytt åsikt om militarism och dödande är hans primära förhoppning nu att denna Vattenbärarens tidsålder står i farstun och väntar på dem som kan göra skitjobbet att bygga nya slag av varumärken eller värdeskalor. Det händer spännande saker i världen, men de kommer varken från Europa eller USA...

Det är uppenbart att Väst kommer att ta kål på sig själv, med den lojhet inför Klimathotet politikerna visar när det verkligen gäller. Kapital- och industriägarna kommer aldrig att ta ansvar och börja verka för andra målsättningar än sin egen vinst. Om då politikerna går i Kapitalets ledband, ja då är det slut på mänskligheten som vi kände den. 

En handfull rika kanske emigrerar till Månen och fortsätter fundera på om nästan grodhopp till Mars låter sig göras medan tallösa miljoner får svälta och stekas ihjäl på en Jord som under flera hundra år kommer att lida av klimatkaos. Kapitalismens välde är slut. Från början till slut var det inhumant och lockade fram mänsklighetens sämsta sidor.


Inga kommentarer: