Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 september 2022

Aktrisen Charlbi Deans död

Regissören Reuben Östlund och hans
stjärnskott Charlbi Dean tidigare 2022.
(Bilden lånad av AB)

Bloggen är inte strikt astrologisk och ägnar sig i synnerhet inte åt medicinsk astrologi. Eftersom kroppshälsa är den enda religion svenska staten finner lönsam för egen del och uppmuntrar hos medborgaren är de svenska troende så sköra varelser att det vore helt oansvarigt att diskutera ämnet utan ingående medicinsk expertis.

Likväl tittade jag till den avlidna 32-åringens horoskop och noterade ett par bestickande sammanträffanden med dels dödsdagen (huvudvärk och sedan död samma dag), och hennes bilolycka i oktober 2008 där mjälten skadades och fick opereras bort. Det är bristen på denna renhållare bland organen som nu misstänkts förklara en intensiv och snabbt överstökad virusinfektion i lungorna. 

Det första av intresse blir förstås att se vad mjälten associeras med för planet i indisk astrologi.

https://www.purevedicgems.com/blog/the-planets-and-our-bodies/

Mjälten som en slags väktare av reviret och även städare av blodet stämmer kusligt väl med Saturnus som en väktare och gränsdragare, även känt som rent anal i sin renlighetssträvan! (Och en faktor, misstänker jag, i det rasistiska syndromet tillsammans med dess komplementära motpol Krabban.)

Ta bort mjälten och du har förlorat kroppens förmåga att bekämpa inkräktande virus, vars angrepp på t.ex. lungorna därmed kan bli fatalt.

Precis som Annie Lööf var i skottgluggen i Almedalen själva den dag då Månen i skyn strök förbi hennes medfödda Måne i Jungfruns tecken, så går också Charlbi Dean och drar på sig död en dag då hennes medfödda Mån-Jungfru matchas av sig själv som transit. 

Utan födelseklockslag kan egentligen inte mycket sägas och det vore falsk precision att tro månascendenten (sinnelagskartan) skulle vara till hjälp för fysiologiska eller konkreta händelser. Utan klockslag inga kända hus (livsområden). 

Här är födelsen och i yttre dödsdagen som "naturlig zodiak" med den livsglada debutanten Väduren matchad med 1a ego- och kroppshuset:


Hennes soltecken är den linslusande Väduren som gärna ler framför kameran och signalerar sin närvaro. Möjligen kritiskt för livskraft och hälsa är bilfärdens och kommunikationens och lungornas planet Merkurius som står "bränd" (osynliggjord) så nära Solen (återtagen av Solen!) och dessutom i vad som påstås vara den problematiska retrograda rörelsen bakåt i zodiaken. 

Jag har trots många år inte hunnit fram till att bilda mig en uppfattning om detta är en trovärdig tradition eller bara traderat skrock om den negativa effekt retrograda planeter har. Här stämmer det förvisso att Merkurius-som-lungorna (eller bilfärder) är ett negativt omen.

Att Månen möter Merkurius i Jungfrun dödsdygnet är däremot lite olycksbådande, men i fallet Annie Lööf pekade jag på en välsignande opposition från tursamhetens Jupiter som ett skäl till att hon inte knivades ihjäl på Gotland. Hon har Jupiter på sin sida i horoskopet. Frågan är om aktrisen hade det.

Jupiter i merkuriska Tvillingarna tycks mig en smula dubiös när den enda som ansluter är olycksbringaren Mars, som enligt hinduerna inte ens aspekterar med full kraft i 120-gradervsinkeln utan enbart i 90-gradaren. Men den synergi som nu placeringar i Luft ändå har till varandra anknyter på ett sätt till elementet som livsluft, apropå virusangreppet mot lungorna.

Tydligare omen då är att Dean passerat trettioårsstrecket och därmed genomgått sin 30-årskris, en lätt avrundning uppåt av Saturnus cirka 29 år långa varv runt zodiaken. Men se karta igen: också Saturnus stod negativt retrograd vid födelsen och gjorde det mot alla odds även dödsdagen. Detta, för den med morbid läggning, kan vara ett sammanträffande att forska närmare i.

Saturnus har ingen hinduisk 90-gradersvinkel framåt men det innebär inte att Solen-i-Väduren är i säkerhet. För Stenbocken och Väduren har på elementens nivå ett krig mellan sig. Och om aptiten på liv eller passionen är eldig hos Solen i Väduren måste man fråga sig om inte sjunde himmelens Saturnus väger tyngre, i sitt (negativt polariserade) hemmaläge i Stenbocken. Detta är ett omen om krass materiell realism - och en skopa jord kan släcka eld. Detta var Saturnus första retur till utgångsläget och där drog Gränsdragaren och Liemannen ett streck för detta liv.

Tittar man så på bilolyckan när Dean bara var 18 så är Gränsdragaren Saturnus faktiskt där och trasslar också, men nu indirekt:

Det är den abnorma överdriftens demon Rahu som stod nära Saturnus när aktrisen föddes som vid bilolyckan står nästan gradexakt med natala Saturnus och resulterar i bruten ryggrad, brutna revben och mjältens avlägsnande. Samma vilda Rahu som i sin evigt retrograda rörelse var på ingång i en konjunktion med hennes solära livskraft när hon dör. Rahus färd genom Väduren var ämne för många inlägg under sommarens "Värmebölja" och vem vet om virusinfektionen hade sin början då. Sedan växte bakterieodlingen till sig fram till i måndags då en kritisk punkt överskridits.

Vid bilolyckan hösten 2008 (dagen okänd)  befann sig troligen Rahu i Stenbockens 22a grad och mycket troligt attackerad i ryggen av olycksplaneten Mars i Vågen. 1/10 befann sig Mars i Vågens 4e grad och den 24 oktober nådde Mars triggeravståndet 1° från Rahu som nu nått Stenbockens 19e grad.

Detta innebär inte att bilolyckan måste ha inträffat i slutet av oktober men om man minns att hon var Sol-Vädur i 21 graden ökar sannolikheten eftersom Mars dessutom har triggeravståndet till exakt opposition till hennes Sol och Liv den dagen! Och Olyckan opponerar sig ryggraden kan tilläggas - hinduerna sorterar denna kroppsdel under Solen. AB nämner via hennes bror att ryggraden bröts, men Wikipedia har inte den uppgiften. 

Natala Mars i 18 Vattenbäraren kan också ha varit involverad i bilolyckan så att en transiterande Mars i 18 Vågen "öppnar förbindelse" med den medfödda Olyckan. Jag har tidigare skrivit om en misstanke att planeterna "kohandlar" en smula och står "så bra de kan stå" för att totalt sett ge största tyngd åt vilket omen de nu målar upp. Någon planet kan ha passerat exaktitud i väntan på att en annan skulle nå så nära sin exakta position som möjligt. Just ett sådant scenario tycks gälla för bilolyckan. Det är utifrån en sådan här avvägning man skulle kunna försöka sig på en tämligen exakt rekonstruktion av det alltjämt hypotetiska datumet för bilolyckan...

Oavsett exakt dag i oktober kan man som ett minimum ta med sig insikten att det var Rahu som den gången fullbordat ett varv i hennes horoskop och inte Saturnus. Men Rahu och Liemannen stod i samma tecken som ett kroniskt ödespar, i "kombination" (några grader för långt isär även för den indiska astrologins tolerans för "konjunktion"). 

Aktrisens fatala kombination är en slags motbild till Sverigehoroskopets Ketu och Saturnus. Aktrisen hade (allt)för höga Rahu-ambitioner samtidigt som Saturnus också har en maktsökande aspekt. Sveriges ambitioner är pinsamt låga och svagiga. Här ges folk kortutbildningar och förväntas omskola sig på Överhetens order. De tvingas flytta hors och tvärs i Arbetslinjens heliga namn, politikerna slarvar bort kvaliteten i miljontals människoliv till följd av ett girighetens pyramidspel til ekonomiskt system. Det enda givna i Sveriges nationalhoroskop tycks vara att Överheten ser till att värna sina egna privilegier (och kommer för detta att "Ketu-halshuggas" när tiden är kommen).


Inga kommentarer: