Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 september 2022

Professorer tillbakavisar statsministerns grumliga idé om "Somalitowns"


 

Två professorer i stadsplanering ger en analys i DN av det svenska stadsbyggarfiaskot som lett till landets apartheid (se nyliga Magdas vägran av "Lilla Italien"). DN-texten är genial och stämmer exakt med Sverigehoroskopets svagaste punkt: oförmågan att överblicka och förstå helheter!

Richard Tarnas, en annan professor men i psykologi och lärdomshistoria, noterar att Jungs begrepp "arketyper" är "multivalenta" (bär många valörer) och därför förenar skenbart skilda fenomen. Rasisten ser bara vit eller svart hy, men människokännaren ser att bakom båda hudfärgerna skymtar deras gemensamma mänsklighet och t.o.m. arketypen "Människa" vilket är något utöver bara en biologisk artbestämning.

Platons filosofiska idealism och hinduismens går nästan hand i hand och att denna människa syftar på ett enda väsen - själen - som hos Platon ursprungligen bar båda könen inom sig men delades så att man och kvinna skulle kunna mångfaldiga sig (Adam & Eva i grekisk tappning). 

Hinduerna hade en än mer avancerad konception om människomyllret, vilket satt avtryck i astrologin som Vattenbärarens symbol, sinnebilden av den kosmiska eller arketypiska Människan som låter vatten rinna ur sitt krus och bilda en lägre grad av realitet: Världssjälen (universum). 

Bara i ett ytterligare ett nivåfall uppstår den enda värld svenska materialister känner igen: Jord som introducerar åtskillnader mellan förkroppsliga skinnvarelser och därmed den stora gränsdragaren Stenbocken (Saturnus på Jord-nivån) som tar de ytliga skillnaderna till intäkt för att bygga samhällssystem baserade på hackordning, system som alltid föder diskriminering. Bloggen har ofta använt bilden av Människan (skt: Purusha) - det platoniska Intellektet - och dess gradvisa fall i tonhöjd med Luft/Tanke via blotta den skapande tanken i ett första stadium övergår i Eld/Liv. 

Sedan följer gränsen mellan det eviga och det temporala (tillblivandets värld som dock saknar bestående existens) och den lägre energin vidtar i både nyplatonisk och hinduisk kosmologi. I den lägre energin (skt: Prakriti) befinner sig Vatten eller Själen (likt ihåliga ryska gummor innehållande själar inom själar). 


Många platser på nätet berättar historien om de antropomorfiserade Purusha & Praktriti, här är en på måfå. Symboler överlappar gärna, P & P tycks ha mycket att göra med hinduismens Tvillingarna, som här kallas "Paret" och skildras av en man och en kvinna som tillsammans skapar ljuv musik! Tecknets namn på sanskrit, Mithuna, betyder också "sexuellt umgänge" och anknyter till universums egen heteronormativitet, till urparet P & P.

Detta är förstås förtrytsamt för alla som saknar kontakten med djupare nivåer i själen och hävdar att "gender" bara är kulturella åsikter. Dessa lobbyister har i allmänhet ingen som helst filosofisk grund och diktar ihop sin värderelativism  utan tillgång till den antika världens större och djupare världsbild.

Bortom (Världs-)själen (själen således i allmänhet uppfattad som den protofeministiska hälften) slutar den gamla världsbilden i det som kallas urmaterien vilken med Vattnet sluter upp och betjänar de kreativa principerna (prototypisk maskulinitet) efter bästa förmåga.

Utvikning. Att detta antika kosmos är grundat i LUFT och bottnar i JORD förklarar varför elementen i tät kombination i horoskop taggas "rationalism" på bloggen så att simplistiska vyer som "man = helt rationell" och "kvinna = enbart den lägre irrationella själen" inte håller. Modellen är mer komplex än så.). "Allt mellan himmel och jord" finns av dock av en rationell anledning (hur svårt det än kan vara för människans intellekt att greppa Alltets mening).

Att den ultimata rationaliteten oftast ses som protomaskulin får inte blockera från insikten att P & P båda springer ur Den Ene (som bättre kan kallas "0" och som föregår Adam (1) och Eva (2) innebär "något" om vilket inget alls kan sägas). Gud som vitskäggig farbror eller feministteologers kvinna är bara människors sätt att skapa sig avgudabilder för att greppa det ogripbara.

Genom att definiera båda elementen i ytterkanterna som "rationella" (förnuftets Saturnus härskar över dels Luft och dels Jord) tecknas Platons och de gamla grekernas skattning av världen: att den är god och röjer något at den högre Rationella Själens planläggningsförmåga eller snarare den högre själens - Människan/Purusha/Gud-i-Världen - eget självorganiserande väsen. Självorganisation = Universell lag = Dharma!

Rationalitet är helt enkelt världens innersta väsen men världen visar en defekt version eftersom kopian aldrig blir lika bra som förlagan (metaforer funkar inte med digitala kopior men som tur är är verkligheten analog och inte digital). Detta bestred på sin tid de antikosmiska gnostikerna och de människosjälar idag som strömmar till från Satans regioner, från den Mörka Sidan.

Den här mytologiska dualismen ses i Den Enes första utflöde i Tvåfald hos platonikerna, Ljusets och Mörkrets ande hos den judiska esséersekten och Purusha och Prakriti i den hinduiska Samkhya-kosmologin. Platonism, esoterisk och nu utdöd judendom samt hinduism delade i stort samma världsbild. Men alla gav Ljuset företräde framför Mörkret. Den Ene agerar genom Ljuset och bara den som gränsar till beckmörker saknar insikt om tillvarons förutsättningar.

På Jorden är dock Jord-elementet sinnebild för den fullbordade materiella skapelsen snarare än abstrakt och formlös prima materia. Detta helt enkelt för att Människans/Intellektets Former eller idéer finns i varje enskild själ som den innersta ryska gumman.

Här är den antika människans komplexa förståelse av hur integration fungerar och det är den insikten som de två professorerna i stadsplanering pekar på. Sverige har helt förlorat förmågan att tänka ut så här komplexa helheter!

[U]nder lång tid har [vi] byggt våra städer efter en logik som just baseras på idén om staden som ett antal områden som ska optimeras var för sig medan utbytet dem emellan åsidosatts.

Vi har försökt göra den stora staden till ett antal små städer där skola, handel och rekreation enklare kan hanteras och där vi föresvävas trygghet. Men då försvann stads­rummen där man kunde möta resten av staden – resten av samhället. Vi har byggt en stad hänvisad till lokala gemenskaper men utan rum för den större gemenskapen.

https://www.dn.se/debatt/sverige-behover-fler-chinatowns-inte-farre/

Hur visar Sveriges horoskop (Regeringsformen 1974) denna tankens kollaps i Sverige? Här kommer professor Tarnas "multivalenta" symboler in. Det är förstås Sveriges soltecken Vattenbäraren som inte fungerar väl och detta till följd av att Ledarens och Storfinansen (Sol och Jupiter) baserar sig på tecknets härskare Saturnus, vilken själv upphört fungera till följd av samkväm med "sublunär demoni" (södra månnoden, Ketu). 

Detta är allvarligt men förklarar varför alla ideals innehavare, Människan/Purusha, anses vara en barnsaga hos en outvecklad mänsklighet i det teknokratiska Sverige. Upplysningsidealet, å andra sidan, kan i den astrologiska analysen betraktas lika otjänlig som en gammal raserad staty av Saddam Hussein. Upplysningen hade politiska skäl och inget alls att göra med människosläktets eventuella evolutionära fortskridande.

Gudomlig kallelse till Dharma (Universums väg)
antytt genom orange Eld. Men fundamentet
till Sol+Jupiter är demonangripen i Gudens hus 9.
Landet som svek kallelsen att göra en skillnad i världen.


 

Det är Vattenbärarens kontraproduktiva förhållande till sin ägare Saturnus  bloggen så ofta upprepat att Sveriges Sol och Jupiter beter sig som en ofärdig Elit, som dåliga såningsmän ("draksådden") vilka knappt vet hur man tjänar folkets intressen och i en del fall bara söker sätt att suga blodet ur folket, detta för att mata Vilddjuret. Statens skattkista vilken Näringslivet kräver att få åderlåta närhelst t.ex. bankerna vacklar.. 

OBS. Den gamla, återanvända kartan ritar en grön pil för den ömsesidiga receptionen mellan Vattenbärarens härskare och Merkurius som äger Tvillingarna där Saturnus vistas. Tekniskt sett är aspekten "grön" eller konstruktiv, men det var innan bloggen började förstå hur detta omen förbyts till "röd" irritation av den sublunära demonen som avslöjar att det gudomliga Intellektets Saturnus dragits ner under månen och är kidnappat av låga uppfattningar om verklighetens sanna räckvidd!

Det är, för att repetera, Saturnus - organisationen av detta Vattenbärar-kollektiv vi kallar Sverige - som skadats av den sublunära demonen i dess värsta yttring: halshuggandets södra månnod (Ketu). Denna nivåprecisering av Saturnus verkshöjd förklarar hur den Stora Organisation stadsplanerarna talar om i Sverige blivit ett försök att bygga småstads-moduler - ett tänkande som distinkt tillhör "det lilla livet" under Månen. 

Beslutsfattare, småaktiga sedan de vänt ryggen åt filosofi och religion och allt som ger de stora perspektiven, söker här använda Krabbans/Månens småskaliga perspektiv för att bygga en storstad, men lyckas bara åstadkomma en falsk och dysfunktionell avgudabild av den sanna Människan eller Vattenbäraren (mänskligt samhälle). Inte konstigt att samhällsintegrationen gick sönder så fort vid ett ovanligt stort inflöde flyktingar vid den defekta landsgränsen (Saturnus) 2015.

Är det därför Magdas parti odemokratiskt tvingade på folket NATO? Partiet kastade helt enkelt in handsken och förklarade sig oförmöget att sköta landet. Det blir precis som bloggen ironisererat om för många år sedan: Sverige blev USA:s 51a delstat. Senast 2015, som landets tillstånd tedde sig då:

Det är som om något ont som dragit in över det som en gång var den kungliga hufvudstaden. Man söker hetsa sig fram till det hägrande målet: att få bli USA:s femtioförsta delstat. Putin och IS - allt går att använda för att nå det syftet. Det haglar av positivt vinklade USA-i-Sverige inslag i den så kallade "public service" och på morgonradion diskuteras seriöst att göra engelska till förstaspråk för flyktingar som kommer hit i övre tonåren.

https://siderisk.blogspot.com/2015/05/nar-borgaren-rakar-avsloja-sin-dolda.html


*****

Den som inte ser hur rätt professorerna i stadsplanering har, eller hur astrologins symboler hänger närmare samman, har 13 år blogginlägg att hämta in för att komma på bana. För att slippa vada igenom kanske 40.000 sidor kan det räcka med taggarna "Sveriges horoskop" och "svenskhet" eftersom bloggen från start försett inläggen med åtminstone några pusselbitar så att t.o.m. novisen får några ledtrådar till "det hemliga språk" och ingång till konsten satt se det lilla livet på Jorden som en serie symboler.

Astrosymboliken söker väcka de fallna själarna till medvetenhet om sammanhanget på principiell nivå, just som astrologins nu glömda skapare måste ha avsett. Det var förmodligen studiet av himlens mönster som födde den filosofiska idealismen: att vår värld just bara är ett förgängligt fenomen (ett sken, en illusion eftersom bara temporärt verklig), men att det bortom skenet existerar en evig verklighet av rent Intellekt. 

Astrologins Saturnus eller den sjunde himmelen får då bli den inomvärldsliga representationen för Guds eget intellekt (gr: nous) och det är denna nivå i människobarnen som åsyftas när kristna Bibeln talas om att Gud skapade människorna (men inte djuren) i sin avbild.

Not: Guds avbild, dvs den första emanationen som är Purusha/Nous, människosläktet är potentiellt "gud-i-världen" om än inte Den Ene. Ska man vara noggrann döljer sig Den Ene som essensen i Nous, Intellektet är den zon där Gud blir självmedveten och inser sin outgrundlighet. Tänkande människor (men inte de som präglats av svenska statens normer) bidrar i det gudomligas försök att förstå sig själv bättre!

Det kan inte förvåna någon att ett land som givit hela den här storslagna insikten på båten därefter inte ens mäktar bygga fungerande storstäder. Här i Stockholm råder totalt kaos och en vecka efter elsparkcykelförbudet infördes kör folk fortfarande som galna och använder trottoarer. 

Stads- eller gatuplanerares försök hålla isär sårbara fotgängare och fordon på hjul är ett misslyckande i nästan varje gathörn i huvudstaden. Bloggaren har kommenterat det tidigare och åiter - efter lagens införande - blev han nästan påkörd av en elsparkcyklist. Kanhända är planeringsuppdraget övermäktigt en svensk (tänka bara vilka flervåningspassager som skulle krävas för att skapa en storstad som fungerar friktionsfritt för skilda sätt att förflytta sig). 

Fokus bör nog hellre än teknokratins halvdanhet riktas på den anarkiska egoism som idag fyller dem som använder stödhjul  (även vanliga cyklar räknas till stadens förpestning ur fotgängarperspektivet). Ännu en urgammal sanning gäller i lätt modifikation för dem som söker hinna med mer under en dag genom att tillgripa hjul: "Den som söker bevara sitt liv kommer att missta det". Jesusordet kan lika gärna skrivas som "Den som söker pressa in så mycket innehåll i sitt arma liv, kommer att nå det motsatta". (Det är sådana här paradoxer som övertygat mig att Jesus "försvunna år" i texterna tillbringades i Österlandet, den blivande ikonen insöp Österns vishet, kanske kinesisk...)

Det är som en lägre form av människor fyller Sveriges huvudstad och samhällsfilosofen Konfucius ord blir till en förödande kritik av de målsättningar Stockholms lokalpolitiker har ("växa så det knakar" i någon pinsam programförklaring från Staden). Konfucius menade att "tonläget" i en befolkning bara sätts gradvis, likt det taniga trädet på den vindpinade bergssidan bara sakta får sin särpräglade form. 

Hur länge har den svenska befolkningen vanvårdats av sina Överherrar för att sjunka till dagens läge (illustrerat av de ungefärliga partisympatierna några dagar före valet)?

Inga kommentarer: