Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 september 2022

USA ber knappast

 


En rätt usel rubriksättning till en pliktskyldig mininyhet i Aftonsluddret.

USA ber knappast Sverige om massor av ammunition, de köper den förstås i en normal affärsuppgörelse, en mördarnation till en annan. 

(Fast den andra - vi - är oerhört noga med att hålla all etisk diskussionen borta från medierna. Något "råd" avgör från fall till fall (en signatur snabbt nedrafsad på ett papper) om vapenförsäljningen är hållbar istället för att landet erkänner att de driver på sin moraliska död genom export av så lite som ett enda vapen. Landet har fastnat på en olycklig väg, nationell karma existerar och skapar ett framtida öde. Vapenindustrin är inte en nyttig ingrediens i den puttrande ödesgrytan.)

Man undrar just vad kung Carl-Gustaf tycker om namnet på ordern om ammunition till mördarmojängen som blivit uppkallad efter honom. Han är ute i världen och representerar Sverige i allsköns PR-sammanhang, även de där dödsmaffian söker kränga det deckarslukande folkets allra svartaste uppfinningar. Det är möjligt att han är helt hjärntvättad eller upplever sig helt bakbunden. Att födas till kung har kanske förmåner i andra länder, men i Sverige är kungahuset tagen gisslan av den låga ekonominissen (en veritabel demon) som besjälar nationen.

Intressant är nyhetens uppgift att alla dessa dödsskott ska levereras till USA under 2024. Det stämmer bra med Sverigehoroskopet som från november i år och t.o.m maj 2025 genomgår en planetär mindre cykel som jag i en nyck döpte till Lilla Dödens period. Saturnus står för Döden, det är därför den fått epitetet Stora Illgöraren. Men en välkonfigurerad (tecken, hus, aspekter) Saturnus ger förstås också många goda kvaliteter även om den aldrig kommer att vara någon lustigkurre!

Man kan räkna med att den dominanta planeten under sin period hinner manifestera flera av sina egenskaper, även om Sveriges Saturnus (vissa talanger men på det hela taget INTE välkonfigurerad) pekar direkt mot den korrupta Eliten i Sverige. Man kan kalla Saturnus det demoniskt anfäktade fundament varpå Eliten byggt sitt välstånd. En byggsten är döds-mördar-vapen.

(Ja, bloggen låter ofta utopisk, men hur efterblivet Sverige är kan bara se de som har åtminstone en fot inne i det som kommer att ersätta nuvarande "realism" och det hundrafalt fulare svenska "pragmatismen" - ett snyggt ord för att säga att vi ingen moral alls har, utan penningen styr oss i varje ögonblick.)

Vimsottari Dasa:

 Jup MD (maha dasha/storcykel):  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05

Saturnus, en konstruktör och byggare av rang i hopplöst nära konjunktion med den giriga sublunära demonen just nämnd? Dessutom i "den fas" (södra månnoden) där bestraffning för nationens tidigare överambition eller hybris ligger överhängande nära?

Det moderna Sverige, (åter-)fött med Regeringsformen 1974 fyllde 48 i år och bloggen har betvivlat livslängden på denna period av det som kallas Sverige...

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/sverige-48-ar-men-vad-att-fira.html

Men det är klart, stryper Putin gasen för att knäppa Europa på näsan en gång för alla, kommer förstås Sverige att behöva många klirrande dödsmiljoner från USA:s hungriga krigsprojekt (över hela världen) för att pynta ut till den behövande elitens el-hungriga verksamheter. Vad är det för art som lyckats tänka ut ett så horribelt uselt system som detta? Den globala kapitalismens designers, kanske inte så många men ett horribelt skadedjur.

Science fiction-serien Star Treks skapare Gene Roddenberry (horoskop här) skrev i sitt universum in den universella lagen att överlägsna civilisationer inte har rätt att ingripa och påverka utvecklingen hos en art som inte kommit lika långt som dem själva. Men jag hoppas de UFO:s som svärmar runt Jorden (särskilt runt världens och då inte enbart USA:s militärbaser) missat både tv-serien och filmatiseringarna av Star Trek. För den här Jorden har översvämmats skadedjuret och den här situationen kan inte hyggligt folk själva längre hantera.

Med all respekt för Klimat-Gretas engagemang. Men när man får pryda omslaget på en stor amerikansk tidskrift, då vet man att det Globala Kapitalet har desarmerat eller neutraliserat ett hot. I detta läge behövs utomjordingarnas assistans. (Pst. De är änglar men i vår tids "åskådningsform" som filosofen Kant skulle ha sagt. Swedenborg trodde verkligen han såg änglar, men de är egentligen formlösa. Kalla dem intelligenser, ljusväsen eller kreativa krafter, om man ska sätta en etikett på den här arten.)

På samma tema: Jag säger bara, "District 9"! Missade långfilmen för 13 år sedan men den gick på någon kanal häromdagen. Bästa sci-fi-rullen någonsin! Att se ännu en barnfilm om Marvel-universat efter denna perfektion låter sig inte göras. District 9 hade ett antal nivåer inbyggd och var både svart humoristisk och tänkvärd. Att den utspelade sig i rasåtskillnadens Sydafrika och aliens var de förnedrade var den lätta metaforen. Men filmen innehöll många genialiska idéer från skaparen. Rekommenderad om någon osannolikt nog inte heller sett den tidigare.


Inga kommentarer: