Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 september 2022

Var ska kung Charles sitta i en rasande värld?

Expressen ägnar sig åt trivialiteten att kung Charles förbannat en läckande bläckpenna vid någon signering. Bloggen noterar i förbigående att Charles föddes under den smått ostyriga fullmåne som också skadade unga nazi-rumänskan som överförfriskat bekände färg och heilade under valnatten (se föregående inlägg för hennes horoskop). 

Charles och den karriäristiska kvinnan (som troligen använder SD för att skapa sig ett namn, "bli någon") har dock Sol och Måne i omkastade tecken. Trots en snarlik fullmåne är de fundamentalt olika: hon är hämningslös linsljus medan nyblivne kungen är skygg och framför allt har problem med den tillknäppta personligheten. Likt svenske kungen föddes han under den slutna eller garderade klanens Krabba som sitt ascendenttecken. (Rumänsk-svenskans tid och personlighetstyp är okänd.) 

 


Lägg till detta att Charles ascendenthärskare Månen står med demonen Rahu (i 10e makthuset) och den ostyriga makt- och prestigehungriga familjen Windsor börjar skönjas! Minns Krabbans tecken och de inbördeskrig detta instinktiva tecken är kapabelt till. Krabbkrig pågår tills alla tagit kål på varande. En kommande BBC-satir som Windsors trasslande har redan vållat uppseende i England.

Detaljer: Charles horoskop är spännande eftersom flera missljud från den bild medierna givit kan ses i kartan. Han är osocial, vilket är otypiskt Solen i Vågen, men här är Solen "döende" slutet av sitt tecken och disponenten eller fundamentet Venus står i Jungfrun, ett tecken känt för att vilja avgränsa sig och ha sitt privata liv. Jungfru-Venus är faktiskt en mer passande symbol än Vågen. Hans irritation i det offentliga över en så obetydlig sak som en dålig penna påminner starkt om Jungfruns värld. I denna värld är det "detaljerna som gör det". Det är en kvalitetskontrollör, ingen som tecknar i stora och svepande drag (Lejonet bredvid står för den uppgiften).

Otroheten mot Diana ska kanske hellre kopplas till hans Rahu-Måne helt avstängd (150° en icke-relation eller dissociation) från disponenten Mars i sitt sexuella och hemlighetsfulla hemmaläge Skorpionen. Naturligtvis en skandal när denna dissocierade bas kom till allmänhetens kännedom (Mars bas mörklagd relativt den "offentliga" Månen i makthuset). 

Uppenbar är förstås Jupiter som ensam kan bilda en "äkta" Stortrigon enligt hinduerna (3 x 120°). Det gör visuella Elden alltför dominant i horoskopet och måste förstärka smärtan att vara en så officiell person. Dessa omen  kan egentligen reduceras till det enkla faktum att Månen i Eld i 10e officiella är plågsam för personen Krabban/Månen. Eld/Vatten-kriget tär på individen.

Intressant är också att modern levde så länge att kronan sent tillföll honom. Lätt framgång tecknas av Jupiter, men tröghet och väntan av Saturnus. Här aspekterar Jupiter Saturnus och dess skyndsamhet sinkas av just kopplingen med Den Långsamme (Shani, hinduernas namn på Saturnus). En påfallande ödesstyrd väg genom livet. Även Sverigedemokraternas tröga väg fram till folklig toxicitet ("erkännande") kan ses i partihoroskopets bindning mellan Jupiter och Saturnus i Eld-tecken!

*****

Från Charles susar tankarna vidare till hans officiella kröning, som troligen blir 2023, och från denna ceremoni till den brittiska kröningsstolen i bruk sedan 1300-talet och nu rätt skraltig pga. träets skörhet (Saturnus, gammal och skör). 

I artikeln om stolen hittar jag en incident som man kanske kan le åt i efterhand. Ett gäng driftiga suffragetter som kämpade för kvinnors rösträtt försökte spränga stolen i bitar bara någon månad innan Första världskriget bröt ut. 

Not. Första världskriget startade med Solen i Krabban - och krabbfajter där ingen har intelligens att övervinna sina instinktsstyrda kamp för sitt - detta tecken passar väl med det krigets bestående minnen av skyttegravskrig som bara pågick utan andra resultat än att människor dog i klasar.

Att spränga kröningsstolen (som sedan, gammal och skör, restaurerades) är att symboliskt begå kungamord. Det är framför allt tidiga feministers attack på Patriarken, det manliga överhuvudet. Och det är här ämnet hettar till en smula, för är inte astrologin rejält patriarkal när allt kommer omkring?

Den världsliga hackordningen tycks ju föreskriven i Stenbocken kopplad i 10e maktens hus medan samhällets alla Hushåll jämställs med Moderns & Hemmets princip, Krabban eller 4e huset. Detta strävsamma par där mannen går först och kvinnan taktfullt några steg bakom (i vissa kulturer) bildar en lodrät axel som indikerar hackordning i det världsliga samhället. 

"Den naturliga ordningen" bestreds av kvinnosakskvinnor och vänstern från första början, och detta genom att åberopa "modern vetenskap" som upplöst äldre föreställningar och avslöjat dem som barnsagor. Att kungahusen levt svinaktigt och glömt att de var "kung av Guds nåde" för att tjäna folket, var förstås roten till allt ont, redan innan industrialisterna drog igång en andra våg av slaveri på Jorden. Negerslavar i Nya världen var inte tillräckligt, även européerna måste förslavas för att Överheten skulle få det de ansåg sig vara värda. 

Zodiaken har ritat kategorier som Herre och Slav i denna "naturliga ordning" som mänskligheten tycks ödeslåst i. Varje framsteg glömmer de dumma människorna snart och KARMA fortsätter ge själarna de livsupplevelser som de tjänat ihop till. Det vill synas som att helvetet alltid kommer att vara på Jorden men att ENSKILDA själar kan passera genom detta "system" (solsystemet). 

Jordklotet och dess degradering av livskvalitet och kognitiv skärpa till följd av speglingens och förruttnelsens princip (Vattenelementet negativt betraktad som en avbild av den äkta varan) är något fantastiskt, föremål för otaliga naturprogram på tv, enbart för den som ännu inte fått sin första glimt av vad själen förlorade genom att trassla in sig i det här "sub-systemet".

Men om den moderna sekulära människan har rätt om att astrologin tillhör barnsagor, hur kan det då komma att bomben riktad mot Stolen sprängs ett ögonblick vars horoskop tydligt visar vad som pågår?

Här syns en aggressiv matriarkal princip (Mars-Krabban)  som attackerar den patriarkala Stenbocken mittemot. Motsägelsefullt har matriarkala Månen smugit in i patriarkens tecken så att på ett sätt man själv drabbas av sitt våld och omintetgör aktivismen. En annan läsart är att Månen - alltid hungrig och fullt av omättliga begär (det ofria öde som drabbar själar i den sublunära regionen) är uppfylld av hunger - här tydligt hunger efter patriarkal makt. 

Bombande suffragetter, detta är faktiskt en mer förfallen nivå än den patriarkala principen, som för övrigt ställts undan helt och hållet i detta horoskop: Saturnus i 12e huset för världsliga förluster. Saturnus med Solen visar dessutom ögonblickets själva själ (Solen, atman): att kastrera eller skada eller "befria" den patriarkala maktordningen. 

Att "goda" kvinnoplaneten Venus stiger i öster är bara en del av berättelsen, bakom det rimliga kravet om rösträtt för både man och kvinna döljer sig en ond makthunger, en plagiatörsmentalitet. Horoskopet har en så svag Saturnus att "ordning och reda" aldrig skulle kunna upprätthållas om bombterrorister i kvinnlig kropp övertagit styret från männen.

Den undanställda Saturnus (patriarkal maktordning) är egentligen en verksam välgörare (äger tillfälligt det 9e "bästa" huset medan Tvillingarna stiger i öster), men här verkar raseriet från Mars-Krabban dra ner horoskopets kvalitet och allt det nu representerar.

Men Mars opposition demoraliserar denna Måne och att bomben smäller av vid en tid då denna karriäriska stege vridits snett är också talande. Istället för att illustrera hackordningen låg-hög, står Krabban-Stenbocken mellan 2a och 8e huset och aktiverar således den furiösa sataniska axeln. 

Här passar det att återvända till Romarrikets astrologi, där axeln mellan 2a huset (Hades dörr) och 8e huset (Döden) illustrerades av Moder Gaias vanartiga son Tyfon som ansågs vara en demon fängslad under en vulkan på Sicilien till följd av det ursinne som bor i Jorden eller modersprincipen och som Tyfus ärvt i koncentrerad form. 

För oss är Tyfon en metafor för vulkanutbrott, men gör det att astrologins ålderdomliga bildspråk blivit en irrelevant barnsaga? Tvärtom visar suffragetternas bombattack i självaste Westminster Abbey att astrologin har lika god koll som någonsin, hur många subatomiska partiklar forskarna än tror sig ha hittat. Sanningen är att alla deras hyperavancerade mätapparater ingår i den dröm vetenskapen drömmer - alla blir faktiskt saliga på sin tro eller världsbild. Men alla drömmar i olika rum eller psykiska nivåer inom den märkliga Världssjälen. 

Det spännande blir nu om det alls går att praktisera astrologi som kvinna, givet hur entydigt patriarkal den världsbild är som kodats i det astrologiska systemet. Här finns sannerligen ingen plats för själar som halkat helt snett under sina tidigare liv och nu varken vet om de är män eller kvinnor utan förvirrar sina öden ytterligare genom att börja strida för ytterligare avvikelser (HBTQ-smittan som drabbat västerlandet). 

Det förbjudna jesusordet (från bortsållade men nästan säkert genuina Thomasevangliet) kommer för mig. I en kort passage frågar avundsjuka lärjungar sin lärare varför han ägnar så mycket tid åt gruppens enda kvinna, den före detta prostituerade Maria från Magdala. Jesus är en social realist och inser att hon drar dubbla lass, bara genom att vara född kvinna i sin tids samhälle och därför är värd dubbel uppmärksamhet. Titta på hur dagens svenska samhälle alltjämt felfördelar långt mer än halva befolkningen eftersom till kvinnor nu också måste räknas galensvenskarnas nya hat mot invandrare. 

Kanske är det hög tid att börja smälla av bomber mot maktens stolar? Läser man av bombhoroskopet en gång till skymtar plötsligt möjligheten (precis som i flera terroristhoroskop av islamistisk typ) att Himmelen faktiskt ger upprorsmakarna / suffragetterna rätt (Tyfus vrede måste vara outhärdlig)! Saturnus är bärare av Universums vilja / Dharma (hus 9) men att Dharma är så maktlös som i exilens/förlustens 12e hus kan också läsas som att den rådande ordningen är så ond, så sekulär, så ur takt med vad Universum vill se människosjälarna utvecklas mot, att alla medel är tillåtna. 

Samhällsmoralen har själv blivit omoral eftersom den syftar till att skydda ett samhällstillstånd som ur Himmelens ögon är en ren förbrytelse, utförd av maktens fåtal mot de många. Och hela idén om demokrati var ju de mångas rätt (Månen = de Många, Solen = den Ende/Ledaren). Demokratins substans har i synnerhet svensk Överhet lyckats fuska bort, vilket bloggen under flera år upptäckt genom att ägna Sverigehoroskopet många timmar innan kartan började visa hur förrädisk landets "konstruktion" är.


Inga kommentarer: