Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 september 2022

Kommer Pravdas korrekta analys att leda till ett nytt Hiroshima?

Möjligheten har redan provats i ett av de korta inlägg som frågat sig hur Sverige kommer att uppleva den "lilla död" som dess astrologiska öde aviserar med början i november i år (2022-11-22  -  2025-06-02). 

Det är känt att Sverige redan placerats på Rysslands lista över nationer som är ovänligt inställda... 

"Sedan månader tillbaka krigar vi mot Nato och mot USA. Sedan slutet av våren har de engagerat sig fullt ut i kriget mot oss, sade krigsexperten Vladislav Sjurygin till tidningen Komsomolskaja Pravda"

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mQ18kL/ryska-propagandan-hyllade-putins-mobilisering

Bara en mörkerman skulle förneka att Pravdas perspektiv är lika giltigt som det amerikanska, som svenska medier pga. av tidigare vägval begripligen valt att följa i minsta detalj. 

Vågar nu USA stå för vad de sysslar med i Europa och det blir krig, ligger Sverige på lagom avstånd för ett par "smarta" atombomber med väl kontrollerad verkan... 

En del västliga experter förringar för tillfället Putins allvar, och andra fokuserar blodbadet för infanteriet. Horoskopet för Putins uttalande typer på beredskapen att göra slarvsylta av stora människomassor, men de enda använda atombomberna, USA:s över två japanska städer, de horoskopen har jag aldrig gjort. Det är nog futilt tro detonerade atombomber skulle ha något speciell astrologisk signatur - himlen har så många sätt att beskriva nästan samma sak..

 

Tidigare förslag om en riktigt kall (!) period, Lilla döden:

maj:

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/fordrojt-nato-medlemskap-ger-tiden-for.html

april, planetpositionerna dagen Lilla döden rullar igång:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/sveriges-lilla-dod-borjar-transiterna.html

april, otyglad spekulation:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/nar-ryssen-bombar-stockholm.html

april. Magdas val av USA/Nato ledde till en oförutsägbar framtid för Sverige. Detta inlägg jämförde kort Lilla dödens horoskop med f.d. statsministern:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/magdas-relation-till-sveriges-lilla-dod.html

mars. En "lilla dödens period" inom det sönderfallande välfärds-Sverige (storcykeln Jupiter) noteras för första gången:

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/sveriges-lilla-dod-november-2022-till.html

Och därutöver säkert några ytterligare inlägg.

*****

Eftersom astro.com har tidpunkten för den 1a släppta atombomben, varför inte återge den kartan omräknad till siderisk zodiak:

Tar man krigets Mars som att den inkluderar alla tänkbara vapenslag, finns här en tydlig skillnad mellan Hiroshima-bombningen och Putins tillkännagivande av upptrappad mobilisering. För Putin var mobiliseringen en hederssak, Mars låg i 9e huset för vad samvetet och universum bjuder Putin att göra. Mars må vara en verksamt ond eller dålig krigare, hans styrkor inte i bästa skick. Men det är en hederssak och stå upp mot USA:s utrikespolitiska fifflande i vad (Ukraina) Putin menar är en rysk angelägenhet.

Vad säger Mars i Hiroshima-horoskopet? Tionde makthuset - en ren uppvisning i amerikanernas förmåga att döda och visa upp iskall makt. Mars attackerar Hiroshima som ödesmättat beskrivs av Lejonascendenten (härskare: Solen som i Japan, den uppåtgående solens land). Men här befinner sig Solen i den världsliga förlustens 12e hus och Solen ägs av den onda demonen, som det 12e också kallats. 

I just detta fall har folkmassornas Måne (12e-ägaren) tagit rollen som den onda demonens uttryck: Förlorarna är det japanska folket i staden som förintades av bomben - i USA:s ögon tydligen alla uttryck för den onda demonen eller kollektivt medskyldiga. Rättfärdigar tidpunkten USA:s bombning? 

Ja, som jag förstår det. Gudarnas vägar överensstämmer bara ibland med vad ett visst samhälles moral dikterar. Den universella lagen (Dharma) eller 9e huset ägs här av Bomben via Mars-tecknet Väduren (Att skilja från Putins tal där Mars befinner sig i 9e men Dharma-husets ägare är Venus - krig för att återskapa balansen). 

Eftersom Mars står i ett världsligt hörnhus i Hiroshima-horoskopet kombineras 9e och 10e pga. tillfälliga dharmaherren Mars. Hinduerna kallar detta en yoga karaka och visar att i detta läge var det som hände mer än en maktdemonstration, universums lagar eller "väg" stödde uppsåtet, att få stopp på kriget. Maktdemonstrationen hade gudomlig sanktion-

9e kallades förr också gudens hus, förutom i kulturer som den svenska där man strukit religion och filosofi från dagordningen, men så mår också det landets 9e horoskopsektor rätt dåligt - alla nationer med själsliga blockeringar eller skador sköter sig illa, och hela befolkningen är smittad.

Där Hiroshma-horoskopet tycks ge klartecken har Wikipedia en länk till en hel artikel om diskussionerna som följde, om bruket av atombomberna var försvarbart:

https://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_bombings_of_Hiroshima_and_Nagasaki

Och nog är massdöden bestickande. Förlustens (12e husets) signifikator är Månen, de japanska folkmassorna, som här "hanteras" av Liemannen Saturnus, (tät, tät konjunktion). Saturnus är ju planeten bloggaren döpte om till Lilla dödens tid för Sverige och det i mars, innan ens förrädarna Socialdemokraterna gjort upp under bordet med USA och att spela med i det intrikat upplagda utplånandet av Ryssland). 

Kanske landar inga ryska missiler på svensk mark, kanske är det svenska soldater som skickas ut att offra sina liv istället för amerikanska. Tack för det socialdemokrater och borgare som just flyttat ned Sverige till ligan av världens lägsta skurkstater, sådana som inte ens försöker tänka ut mänsklighetens nästa steg framåt utan sitter fast i gamla drömmar och vanföreställningar. Inte ett dugg bättre än Putins fantomsmärtor efter det upplösta Sovjetunionen.

Om den första ryska bomben briserar ska ett horoskop ställas och se om Dharma ger sin välsignelse även till den. Då kan samtliga svenska politiska journalister lämna in sin avskedsansökan. Att fortsätta i det läget vore att bekänna sig till Den Store Satan, själar från den mörka sidan som vägrar förstå människans roll i universum, en mycket viktig roll enligt den gamle romerske filosofen Plotinos! En enda människosjäl har samma dignitet som hela Världssjälen (vårt solsystem). 

Låt ingen lura sig av storleksskillnader. Mätbarhet tillhör den fallna och korkade själens misstag. Så fort man lämnar Jordens dimensionalitet upphör alla omdömen av jordiskt slag gälla. Där "ute" väntar Universums morallagar, ibland så annorlunda från våra att de ger "terrorister" rätt och "städade borgare" blir de verkliga syndarna. Något av den upp-och-nedvända världen kan anas av Hiroshima-horoskopet som innehåller enorma mängder ondska och likväl ges klartecken. 

Synd att USA sjunkit så lågt sedan Andra världskriget (se vändan kring f.d. presidenten: systematisk bedräglighet inom Trumps affärsimperium), men landets nationalhoroskop har ett märkligt 9e hus för deras högsta goda. Ibland tycks det visa glimtar av det högre, men sen slår det förfärliga 8e huset till med dess onda karma som fördes från Europa till Nya världen. (Dessa två hus är länkade.) 

Den kollektiva karman rör sig  i stora cykler så att en studie av USA:s historia skulle kunna avslöja när landet agerar med den vite mannens fulla ondska och när dess mer idealistiska visioner tränger igenom. I mina ögon har USA-kartan så många problem att det är ett under att landet ännu existerar.

Två tidigare granskningar av USA:s planetära ödescykler, apropå enskilda ämnen, är inte ens ett skrap på ytan. En historiker och astrolog och politisk expert vore en bättre kombination för den här typen av studier... 

https://siderisk.blogspot.com/search/label/F%C3%B6renta%20staternas%20planet%C3%A4ra%20cykler


Inga kommentarer: