Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 september 2022

USA eller Ryssland - vem knäckte gasledningen?

Ingen kan bli imponerad av att alla pekar fingret på Putin. "Ringa kostnad spränga ett par gamla ledningar som inte längre går att sälja gas genom och leka hybridkrig." Så kan det låta från experter som inget annat kan säga eftersom vi nu ska visa enad front med Nato-USA. 

Att USA också har åtminstone dubbla skäl att sabotera figurerar inte ens i svenska tidningsspalter. Dels kan sprängningarna vara ett första drag att i framtiden ta över gas-försäljningen (naturskadlig skifferbrytning) till Europa (en långsiktig plan eftersom inte infrastrukturen att ta emot flytande gas i Europa är på plats än). Dels har senile president Biden råkat säga att USA:s plan är att svälta ihjäl Ryssland som de hatat sedan Andra världskriget. Ekonomi och ideologi talar för att USA är boven. För Ryssen bara ideolog om Putins förakt för den västerländska dekadensen är så djupt som medierna låter göra gällande (förmodligen stämmer det, men har överdrivits rejält). 

Såg just en avslöjande dokumentär signerad kände filmaren Oliver Stone som berättade det skamliga stycket amerikansk historia när nyvalde president Truman (en suspekt Demokratisk partilednings nickedocka och extremt oerfaren som ledare) SVEK ryssarna efter att föregångaren, legendariske president Roosevelt byggt upp en god relation med Stalin vid krigsslutet. Till skillnad från Truman hade han blivit övertygad om att ryssarna är ärliga om man först är ärliga mot dem. Men USA svek sina geopolitiska löften vid krigsslutet och startade därmed Kalla Kriget. USA startade Kalla Kriget! Glöm vad du lärt dig i svenska skolan.

Gissa om USA lider av svikarens dåliga samvete för det nu. Så dåligt samvete att de vill krossa Ryssland för att sedan kunna glömma det som var. Så löser en brutal nation sina problem. Att USA är känd för att spela dubbelspel i flera lager borda alla svenska experter känna till men inte vill ens ta i den heta potatisen. Svenska folket ska hjärntvättas och hålla statens linje, så fungerar spelreglerna.

*****

Tolkningen av följande experiment överstiger bloggarens lönegrad, men låt se vad som visar sig vid dubbelexponering av den första detonationens karta på dels Rysslands och dels USA:s nationalhoroskop!

Det är inte ens klart vad man ska titta efter men låt kartorna tala själva. Jag misstänker att detonationsögonblicket är ett fingeravtryck som skulle kunna avslöja gärningsmannen. Det vill säga gradtalet på tecknet som stiger i öster ögonblicket gör gärningen. Tack vare exakt tidangivelse och nästan helt exakta koordinater bör fingeravtrycket vara Krabbans 20e grad. 

Det är förstås en ren slump att detta är oceanens tecken. Men det är också modersprincipens symbol, hemtrygghetens och näringslivets, med åtskilliga fler associationer...

Det första man ser är att Ryssland också har Krabbans ascendent, "trygghet på hemmaplan". Jag tror det skulle vara en mycket ytlig att bara på detta säga att denna sammanträffande pekar ut Ryssen, framför allt eftersom Rysslands personlighet visserligen är vaksamt defensiv som Krabban antyder men om man bryter isen visar ascendenthärskaren Månen att nationen har ett gott hjärta - Månen står kopplad med den välvilliga Jupiter (som till skillnad från Sverigekartans illgörande Jupiter är en alltigenom välgörande faktor. Ryssland är dessutom enormt rikt, det ser man av Mån/Jupiter i 2a ekonomihuset). 

Den korrigeringen av mediernas demonistering av Ryssland (senare bytt mot demonisering av Putin, men smutskastningen är minst sagt instabil) är nu inte ett argument, och det finns fler faktorer att inspektera.

RYSSLAND:



USA:



Mars står för en hel del, inte minst krig, attacker och explosioner. Här får Rysslands Mars ledningssprängningens Mars rakt emot sig! Det skiljer mindre än en grad från en opposition. Men betyder det att Ryssland "gjorde det" eller bara att hela Väst anklagar dem. Ryssland protesterar och kallar anklagelsen befängd och faktiskt har de den ärligaste gränsdragare (Saturnus) ett horoskop kan ha. 

Men Saturnus är också långsint, som synes av Putins minne av hur Ryssland brukade vara ett större land (och borde bli så igen). Men alla som vet något om karaktär vet att Saturnus i hemmaläge i Stenbocken är kortfattad men saklig och sann. Den står maximalt världsligt stark i väster för Ryssen (vilket bidrar till minnet av fornstora dagar) och eftersom rören sprängdes då Saturnus returnerar för första gången till samma tecken som vid Rysslands födelse, kan man kanske ta Ryssens defensiva gränsdragning som sann. 

Hur man lockar fram budskap ur ett horoskop om hemliga organisationer typ USA:s CIA och en drös andra krafter som sysslar med något helt annat än den officiella linjen, det har jag ingen aning om. Men Rysslands Saturnus i väster påminner om den första kristendomens vägran att svära eder, "ett nej ÄR ett nej". (Samma förbud mot att svärja i tid och otid fanns också i den judiska esséersamfundet från vilken Jesus och kristendomen knappade av sig).

USA:s Mars är en alltigenom bedräglig krigare som ständigt infiltrerar eller bombar i länder vars politik inte passar deras ekonomiska agenda. Mars i 8e är så ful en placering kan bli eftersom detta Skorpionascendentens härskare som definitivt är en ständig dubbelspelare, dels via positionen i duala Tvillingarna (dubbla planer med allt) och framför allt eftersom 8e är ett lönndomens hus.

Verkligen ett ställe för "hemliga operationer"! Det hedrar knappast USA att även Solen (presidenten) befinner sig där. USA:s smygkrigande Mars befinner sig nästan konjunkt Nord Stream-explosionen men i fel tecken för en perfekt konjunktion. (En del hinduer accepterar att planeten ligger i tecknet invid, andra gör det inte.) Symboliskt är det i vilket fall rätt passande. USA:s Mars glider in i dolda 8e och tror ingen ser något (8e är Skorpionens naturliga sektor och för tankarna till talesättet "still waters run deep"). 

Skulle jag välja mellan Ryssens tydliga opposition och USA:s konjunktion, verkar USA stå närmare smällarna.

Den som började med att uppmärksamt ta notis om varje placering i båda kartorna har redan sett nästa sak som pekar mot USA som terroristen.

Den demoniska girighetens norra månnod Drakhuvudet eller Rahu. Allt handlar om ekonomi för amerikanerna och krig är bara ännu ett sätt. Det är därför väldigt graverande - om man söker fingeravtryck - att hitta USA:s giriga Rahu nästan exakt på ögonblicket för explosionen, Krabbans 20e grad. Den tregradiga avvikelsen är liten och räknas alltjämt som en mycket stark konjunktion. 

Missa inte att den amerikanska girigheten, handelsmannen Merkurius ligger och sniffar vinst nära demonen kapacitet till elaka tilltag! Merkurius i Krabban representerar förstås kommunikationer (ledningar eller båtar) i eller under vatten, Men Ryssen har förstås också en Merkurius-fordon i Vatten, dock inte i närheten av explosions-ascendenten...

Studerar man Rysslands Rahu står den med den olycksdrabbade och sjukliga Solen i 6e oturliga huset. Men som jag sade i tolkningen av detta nationalhoroskop får denna nation tillfälligt på deken (1991) stort folkligt stöd från Skyttens härskare Jupiter och folkets Måne. Så det finns gott hopp om Rysslands tillfrisknande efter Sovjetunionens kollaps. men Ryssens Rahu har ingenting med explosionshoroskopet att göra.

Så flera tänkbart betydelsefulla indikationer hittas redan vid snabb granskning. Politisk astrologi är dock inte bloggarens bord så jag stannar vid detta stalltips. Det är USA:s välkända destabliseringspolitik som nu flyttat från operationerna i 1960- och 70-talets Mellan- och Sydamerika där USA knäckte socialister på löpande band för att rädda sin giriga Merkurius-Krabba (i 9e utlandshuset!) och billiga råvaror från länder som socialiserat eller avsåg socialisera den inhemska produktionen.

Sverige är i skurkstaternas liga sedan gudarna vet när. Och nu allierad med värstingen.

 

Inga kommentarer: