Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 september 2022

Svenska medier ljuger friskt och fostrar dumheten i folket

 


Titta på DN denna dag. Ulf Kristersson har inte ens bildat regering förrän Sveriges största dagstidning åter visar att de enbart sysslar med propaganda och manipulation av sina läsare. Utan en enda ny merit - han har ju inte ens tillträtt som statsminister - förklarar DN likväl att Ulven lyckats "tvätta bort sin förlorarstämpel". Säg snarare att det är DN som här ses i färd med att tvinga på läsaren en ny "historia" utan koppling till verkligheten.

Detta är att ljuga läsarna i ansiktet - till och med på stockholmsborgarens mentala nivå torde alla veta att det var Åkesson som var valets segrare och om någon lyckats tvätta borg äldre "stämplingar". DN-läsare borde omedelbart säga upp sitt abonnemang. Tidningen är ju värre än Pravda - klassiskt exempel på ett medium med syfta att indoktrinera och föga mer. 

En annan aktuell lögn är snåle höken Hultqvist som inte vill ge bort krigsmateriel till Ukraina och behändigt påstår att Sverige bara har 24 av dessa rullande raketramper. Som förklaring till denna lögn och fejkade fattigdom visar det sig att det finns 24 till men undanställda och som i dagsläget inte fått sin kommunikationsutrustning uppgraderad med de senaste finesserna. Uppgraderingen skulle säkerligen inte skulle ta orimligt lång tid så Hultqvist ger prov på en av nationens många psykiska sjukdomar. Sverige är ett snålt och lögnaktigt land och nationens särdrag har en tendens att föras över på dess medborgare. Därför ser befolkningen inte och förskräcks tillräckligt över hur djupt nationens röta går.

*****

I Aftonbladet ägnar sig en kulturskribent åt mer verklighetsnära och sanningsenlig reflektion över det faktum att SD fångat en femtedel av alla röstberättigande trots drivor av varnande kulturtexter. Varnade man för högljutt om detta partis låga värderingar och nådde motsatt resultat? Vilken är då poängen med kulturjournalistik?

*****

Den här bloggen gjorde sin enda gissning om valet den 27 augusti (länken innehåller en titel som sedan byttes mot klatschigare "en skuta på drift"):

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/riksdagsvalet-2022-ledarnas-och-folkets.html

Här sågs SD som den verkliga segraren av den enkla anledningen att svenska folket blivit ett dekadent folk, förstört av många regeringar och deras värdeskala, ett folk numera så läs- och skrivsvagt att SD-väljarna inte ens fattar hur det partiet bara förstärker och bidrar upprätthålla en mängd av landets systemiska fel. Vad gäller främlingsfientligheten kommer aldrig Storfinans eller Överhet att accepterna dummerjönsarnas främlingsfientlighet - hela Sveriges välstånd bygger ju på billig, importerad slavarbetskraft. Det är helheten som är det sjuka och som gör nationen allt mer dekadent.

På SD-nivån av svenskhet värdesätter folk totalt sin livskomfort men tycks inte ens förstå de enklaste fakta om det sviniga system (kapitalismen) som skapar levnadskomforten åt dem.

Journalister på vänsterkanten som varnat för SD är inte mer begåvade de. De vågar inte se verkligheten: svenska folket har blivit en så stor samling idioter att den politiska kartan ritats om på ytan. Att SD bara servar Storkapitalet visar bara att demokratin i Sverige är en chimär, vilket den här bloggen påpekat i flera år utan att gå värst djupt i ämnet (vissa vägar saknar själ och att fördjupa sig i det onda kostar på - man närmar sig själv Ondskan).

Nu har chimären blivit tydligare än någonsin, med DN:s  falska "white-washing" av den obehagliga Ulven. Bara ett rejält inavlat folk kan ställa till det så här för sig. Sverigehoroskopet visar att riksdagen eller 10e makthuset "ägs" av Månen som i sin tur representerar svenska folket (massan). Men det är inte där den verkliga makten och framför allt inte de stora pengarna finns. Till råga på allt är nationalkartans Måne svårt intrasslad i gammal ond karma genom månägaren Mars i 8e korruptions- och dödshuset. 

Att detta tyder på att landet ännu är fast i greppet på sitt gamla jag, "Fattig- & Lortsverige" är bara ett förslag, men förklarar varför staten är så snål och unnar folk så lite. Som nybliven fattigpensionär har bloggarren tidigare redogjort för åratal av futilt jobbsökande - även arbeten betydligt under hans kompetensnivå. Svensken är idag för systemiskt fördummad för att i rollen som t.ex. rekryterare kunna utvärdera akademiker med ovanliga ämneskombinationer (likt undertecknad). 

Till det kommer förstås ungdomskulturen i hela samhället som fått ålderdiskrimineringen att nå absurda nivåer i Sverige - landet där kiddsen vill leka på arbetsplatserna och då lika med så lika barn som möjligt. Faktum är att toleransen för skillnader och variationer är extremt låg i Sverige. Här måste allt vara slätstruket som en Tomas Ledin-sång eller formförpackat i standardiserad och moderiktig form - annars klarar inte svenskarna längre av att identifiera tinget, än mindre uppleva några beröringspunkter, och förkastar det. Bara ett land som bestulit ett helt folk på intellektuell träning kan skapa sådana missförhållanden i sitt inre.

En förkrympt kognitiv karta hos breda folklager förklarar därför SD:s framgångar och ger ett rungande underbetyg åt statens religion, den "arbetslinje" som t.o.m. fått odugliga politiker att diskutera praktiska utbildningar som avsiktligt låser medborgaren för hela livet. Jag repeterar: genom politiska beslut om praktiska utbildningar skapa slavar vilka sedan inte har rätten att studera vidare (för inte minst den personliga utvecklingen). Utbildningarna skapade med inbyggd begränsning, ett inbyggt tak för hur mycket en slav har rätt att växa som människa i Sverige. 


Detta var ren och skär Ondska från den liberal som kom på idén och sanningen är att horoskopet tycks teckna politikerns egen begränsade begåvning och studietalang vilken han sedan projicerar på hela landets arbetsföra befolkning - dömer ut andra med sig själv som måtttock. 

Men i sak var detta precis vad Staten sysslat med sedan Maskinsamhället föddes: producera spån till medborgare eftersom flertalet ändå aldrig kommer att ha något att säga till om. Och det kostade, visar SD:s valframgångar.

Att reducera människorna till noll, till kugghjul i Produktionen - den mängden mängd dålig karma ett sådant land med sådana målsättningar ackumulerar, är närmast oöverskådlig!

Om Natur och mänsklig kultur är sammanvävda i en större verklighet än materialismen kan överblicka, då är Sverige kört, absolut på sin sista vers. När världen "justerar sig" kommer det här landet att drabbas på ett ännu inte förutsett vis. En allmän härdsmälta innan någon form av postkapitalistisk globalism tar form som bas för nästa mänskliga (sant mänskliga) civilisation.

Klimatalarmister har bättre koll på tänkbara scenarier än den här astrologibloggaren. Många klimatsystem finns att laborera med och ingen kan väl säga hur de kan komma att interagera och förändra varandra. 

Men kalla det som resulterar kaos jämfört mänsklighetens "trygga värld". Sveriges "lilla död" från i höst (som kanske stannar vid trasiga Ringhals4 och el-kostnadspaniken) och ett par år fram, denna period kommer inte att vara något i jämförelsen med landets "Stora Död" från hösten 2036. Bara en gissning...

Bloggen kommer från och med "lilla döden" eller regeringen Kristersson att ägna svensk politik mindre intresse och eftersom landets befolkning är vad den är, kommer sannolikt antalet besökare krympa till närmast noll för överskådlig framtid. 

Så har halshuggaren Rahu i bloggarens 10e makthuset drabbat som"psykologisk insikt" om sin tid och plats. Denna Ketus ödescykel 12 augusti 2022 och in i 2029 tecknar förstås bara bloggarens ödesperspektiv, men som nybliven fattigpensionär i Sverige passar denna anti-makt/anti-influens-symbol bra både för det egna livsödet och för Sverige som 2022 dog inför våra ögon som egen nation och blev en av imperialisten USA:s förlängda bläckfiskarmar (via NATO-anslutningen).

Bloggarens utblottade inverkan på 10e husfrågor kan också illustrera Sveriges kommande kulturpolitik, vilken SD verkar hungrig på att styra. För astrologi, är inte det ett invandrat fenomen, något som är "främmande svensk (amerikansk) kultur och svenska (amerikanska) värderingar?


Tillägg, 17 sep:

Lördagen börjar med en nyhet i AB om spinndoktorn Svenska Institute (med uppgift att bedriva självskryt inför världen för att locka hit amerikanska och andra företag att etablera supersuventionerad verksamhet på svensk mark, just som en dekadent nation med fallerande kreativ tankehöjd måste göra).

Propagandainstitutets konto på Tweeter har blivit hackat och ett underfundigt meddelande lades ut ett halvt dygn efter detta inlägg. Tweeten kallar Sverige en stupid nation, med hänvisning till valresultatet. Vill bara klargöra att det inte är den här bloggaren som låg bakom "hacket", fast det förvisso har beröringspunkter med det här inläggets rubrik och ärende.


Inga kommentarer: