Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 september 2022

Politisk axel och astrologin: varför vänsterkanten är (marginellt) friskare än högern

Inför Italiens val publicerar DN en historisk analys av Italiens politik efter Mussolinis och fascismens fall. Ett stycke illustrerar utmärkt varför tydlig politisk vänster - trots att arbetaren traditionellt är en ateist och vill ha en standard som dem till höger och normalt ser Kyrkan som på Överhetens sida (vilken den historiskt också varit sedan kristendomen blev statsreligion i Romarriket).

...när det italienska partisystemet sedan kollapsade i början av 1990-talet var det inte på grund av trycket från ytterkanterna.

Tvärtom. Det var socialister och kristdemokrater som visade sig vara genomsyrade av korruption. De kommunistiskt styrda kommunerna hörde däremot till de mer rena i landet.

https://www.dn.se/ledare/andreas-johansson-heino-aldrig-tidigare-har-ett-parti-med-fascistiska-rotter-vunnit-i-europa/

Men även utan metafysik värd namnet kan materialister haltande ta sig fram på den mer ärbara vägen, och detta för att deras politiska modell helt enkelt ligger närmare Universums Lagar, än nattsvarta och egostiska högertankar och beteenden. 

Exempel sågs nyss i Sverige i skandalen där nästan alla större partierna var mer än villiga att ta olagliga partibidrag. Vänsterpartiet, trots mager kassa nekade att agera korrupt! (Center nekade också, men de var inte lika ärbara som i princip synonyma med Sveriges storfinans - referens till den onda Jupiter i nationalhoroskopet.)

Det går att koppla detta Faktum och att vänstermänniskan är mer ärbar än högerborgaren även till utbildningsgraden. Vänstern, fastän den arbetande människans naturliga partifärg, har en hög akademisk utbildningsgrad, och utbildning säkrar mot dårskap.

Astrologiskt finns också en koppling, men jag har inte velat överbetona den eftersom astrologin, vars rudiment i Österlandet är säkert  4000 år gamla, knappast tog form för att illustrera västerländska partinyanser eller ens demokrati kontra andra styresätt. Dessutom finns många enskilda undantag.

Samtidigt är det ofrånkomligt att den gamla hinduiska traditionens guna-lära påminner om vänster/höger-axeln. Ljusets kvalitet (Sattva guna) är progressiv, upptäckande, medveten och kallas ibland godhetens kvalitet (vilket inte alls alltid stämmer: med hög intelligens följer ofta en skärpa som kan upplevas elak av trubbigare intellekt som inte mäktar uppfatta det sakliga utan bara hör något sårande). 

Mörkrets kvalitet, å andra sidan, tenderar definitivt åt borgerlighet och högern. Kvaliteten representerar den tröghet och tendens att stanna av och bilda uttryck för en stagnant mentalitet, t.ex. borgarens stadsmurar indikerar att Ljuset likt Elvis lämnat byggnaden, gått vidare. Kvar blir Mörkrets skuggvärld där man enbart upprätthåller och försvarar det som en gång var Ljusets landvinningar i medvetande. 

Det finns förstås medvetande även i mörkret men det tjänar inte Universums sak, som bygger på upptäckande! Guds eviga drift att upptäcka sig själv på nya sätt är en gammal hinduisk sanning (Guds lek/"lila"). Jämför gudomens planet Jupiter i meningen "upptäcktsresande" (horoskopets 9e och "bästa hus" har samma innebörd), men också den rikedom som erfarenheten ger. 

Bara i låga medvetanden handlar Jupiter om storfinans eller "den rike mannen", men Sverigehoroskopets speciella Jupiter gör "den onda rike mannen" till en mer illustrativ läsart, tänk Sveriges numera obefintliga förhållande till Gud / det gudomliga, vilket är vad Jupiter i dess sanna form representerar.

Symboliken är vag - de tre kvaliteterna tillhör ju ändå en tidig fas i den indiska Samkhya-kosmologins skapelseberättelse, ett stadium just efter det som nu kallas Big Bang, men som förr uppfattas som att Ljuset uppenbarade sig forsade fram och ledde till att Mörkret, dess "skugga", kom på efterkälken. 

I spänningen mellan den positiva och negativa polen uppstod den mellersta och lidelsefulla kvaliteten (Rajas guna) som även den kan användas som sinnebild för den obeslutsamma och menlösa massan som känner dragning åt båda hållen i det politiska landskapet. 

När det kommer till kritan finns dock bara Gott och Ont att välja på, Ljus eller Mörker. Sagofilmer som Stjärnornas krig har helt rätt, västerlänningar som förnekar denna gamla persiska dualism söker bara lura in folk i förvirring eller den värderelativistiska ondska som är dagens i princip Mörklagda västvärld. 

Men i detta generella schema, denna grundläggande spelplan, haglar undantagen. Vi har den extrema uppfinnaren Nikola Tesla - astrologiskt ovanlig och helt född i Ljuset -  som arbetade hos näringslivstypen Edison men skilde sig radikalt från amerikanen genom att vilja ge amerikanska folket gratis el. Edison ville förstås bara tjäna pengar och bli rik för sin del. Där ser man återigen Mörkrets egenskap: det vill ackumulera och växa större på sin Ondskans eller Okunnighetens planhalva. Rysslands Lavrov har visst exakt prickat in den anklagelsen mot USA:s beteende i världen.

https://www.dn.se/varlden/lavrov-anklagar-vast-for-grotesk-russofobi/

Samtidigt förvånar det inte att t.ex. den numera stagnanta socialdemokratin i Sverige drivit åt höger (medan många partimedlemmar drivit snabbare åt höger och blivit Sverigedemokrater). Detta är typiskt Mörkrets kvalitet när dekadensen satt in i samhällen där styreskicket inte längre fungerar. 

Vissa förnekar det, men SD:s tillväxt är definitivt en följd av många svenskars proteströstande (xenofobin är visserligen en realitet i den svenska nationalsjälen men underordnad dess skäl som just är det gudlösa Mörkret på det sluttande, dekadenta planet). Astrologin hjälper till att se vad som är orsak och vad som är verkan. Det handlar om enkla men användbara kategorier som stöd för förståelsen!

Här är ett anonymt exempel på hur illa det kan gå när den enskilda medborgaren i en mindre kommun föds till en äkta sossefamilj där båda föräldrarna svartjobbar (bedrar staten) för att nå guldkant på livet. Individen, fylld av goda föresatser som socialistisk välfärd åt alla, tänker uppenbarligen skevt genom att snuva staten på pengar och är mycket riktigt "skadad" på det intellektuella planet eftersom födelseögonblicket är ett omen om reducerad begåvning. 

Här indikeras en brist på koherent tänkande och beteende genom en konjunktion mellan Jupiter ("välfärd åt alla" i ren tagning) och Saturnus - "resursägaren" eller kapitalistens symbol, särskilt när bakgrundsfonden är materialistisk Jord och tecknet just är Saturnus eget världsliga hemmatecken: 

Detaljen med den konflikterade sammanslagningen av motsatta principerna Jupiter och Saturnus (och Månen eller Hushållets "tonläge") illustrerar också det faktum att den saturniska Stenbocken har en dubbel betydelse. Hinduismen betraktar dess härskare Saturnus som markör för arbetarklassen ("de ägda"), medan västtradition topplacerat Stenbocken som makthavaren och den som förfogar över domänens resurser:

"Staten ser medborgarna som arbetsslavar", vilka flyttas runt på spelbrädet hur som helst, om de styrande är av lika låg kvalitet som folket självt. Ett problem i Sverige där Överheten håller folkmassan så obildad som det är praktiskt möjligt, allt för att "kapa kostnader" på näringslivets vis. Avsiktligt eller ej uppfann Apple en smartphone som gav makthavare av olika slag ett oöverträffat redskap för tankekontroll, dvs social kontroll. Särskilt som den enkla massan uppfattar instrumentet som ett underhållningsverktyg, vilket är dess minsta funktion, sett ur ett större perspektiv.

Demokratin är raka motsatsen till Platons idealstat där de bäst har den yttersta makten men i gengäld avkrävs ett enkelt egendomslöst privatliv - ansatser till vilket funnits även i den svenska statsmodellen men nu farit all kos vartefter dekadensen satt in och månget skumrask ser några hundår inom politiken som en genväg till det idoliserade näringslivet. 

 

Den kritiska konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus

Det här samgåendet kan vara upp till cirka 1 år om Jupiter gör entré i ett givet zodiaktecken medan Saturnus i samma tecken ännu har åtminstone ett år kvar (tillbringar cirka 2½ år i varje tecken). Man kan kalls den här konjunktionen för en distinkt "sub-generation" och spekulativt är detta markören för gruppkarma för ett kollektivt inflöde själar till landet vilka är förberedda att möte en viss typ av öde i landet. 

Eftersom planeter har olika uttryck, säg, underpresenterande, normala eller perfekt presterande. kommer konjunktionen att ha en mängd uttryckssätt och vissa "själsgrupper" kanske tvingas födas till skurkstater vars dåliga horoskop matchar den här charterresegruppen. 

Andra grupperar sig under samma symbolik och lever ett kanhända fattigt men ärbart liv i något land med "bättre karma". Mycket citationstecken eller reservationer här, eftersom själar inte ser ondska och godhet på samma sätt som jordiska moraluppfattningar och beteenden (vilket som bekant skiljer sig markant mellan olika kulturer).

Astroprogrammet fick tugga sig genom 25 år och producerade perioderna då ovanstående och mest kritiska samgående mellan Jupiter och Saturnus legat i luften.

Range of search: 1.01.1800 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.cap & ju.0.sa
 
Realization intervals (begin - end):
21.02.1843 - 14.04.1843
20.11.1843 -  4.12.1843
12.02.1902 - 16.08.1902
 6.11.1902 - 19.01.1903
11.02.1961 - 17.09.1961
 8.10.1961 - 24.02.1962
30.03.2020 - 30.06.2020
21.11.2020 -  5.04.2021
15.09.2021 - 20.11.2021


Eftersom astrologin har många och underfundiga sätt att indikera liknande utfall, vill jag inte bestämt hävda att det är folk födda 1961-1962 som ligger bakom t.ex. den svenska arbetarrörelsens kollaps in i ultramaterialism och de fiaskobetonade år som ledde till valresultatet 2022, men astrologin är alltså symboliska ledtrådar att utveckla sin egen förståelse från.

Det är helt klart Saturnus som är den starka faktor, i sitt materialistiska hemmaläge. Jupiter är inte gynnsamt placerad i något av Jordtecknen (Oxe, Jungfru, Stenbocken) om det är dess renaste och mest andliga strävan man efterfrågar. Ett tidigt bloggtest av, det medges, alltför få yrkesfilosofer gav helt korrekt Eld som det bästa elementet för "fri sikt", och det var zodiakens nyfikna debutant Väduren som var den mest frekventa placeringen. I termer av makt eller pengar kan naturligtvis Jupiter i Jord göra gott, men den bidrar inte till någon mer insiktsfull världsbild. 

Ett möjligt undantag är förstås när Jupiter ställs åt sidan och någon annan planet tar över funktionen för "det högsta goda". Bloggaren har t.ex. en sådan förskjutning av den "naturliga zodiaken" att Tvillingarna står i öster och därför lämnar till Vattenbäraren och Saturnus att förfoga över det 9e huset för filosofi och metafysik. Detta färgar 9e huset så att Jupiters helt förutsättningslösa grundforskning ersätts av Saturnus som representerar ett redan befintligt organisationsschema. Således hittade bloggaren i tonåren astrologin och den har följd med hela livet!

Den här jakten på lokala centra ("sub-generationer") är futil. Jag försökte påminna mig några namn ur den förra regeringen som ofta befann sig i medialt blåsväder. Jag kom bara på tre socialdemokrater och av dem var bara en född med den kritiska oklarheten om vad som är vad och vilket grundvärde man betjänar från 1961-62. Typiskt nog var det Ann Linde som ville ut i vida världen och tillbringade år i rikemansklubben EU. Men astrologin har som sagt, så många sätt att beskriva inskränkta egoperspektiv.

1961 Linde A, Sa.0.Ju Stenbock
1970 Johansson M, Ma.0.Ve Oxe
1975 Strandhäll A, Sa.270.Ju

Inte sällan kan problematiska anknytningar mellan planeterna motsvara rena tragedier i livet och Strandhäll som fick uppleva ett självmord på nära håll illustrerar en av Saturnus roller, Liemannen. Här tar den ett resolut grepp om lyckans och framgångens Jupiter via sitt unikt hinduiska trekvartsvarv (västastrologin medger att planeterna "tittar sig bak ryggen" och kallar detta en sinister 90-gradare). 

Eftersom hennes kombination av Sa och Ju utspelar sig mellan två oförenliga element (Sa korrekt i Luft men detta mentala eller intellektuella program söker skadligt påverka Jupiter i Vatten, i sitt hemmaläge i Fiskarna). Bortser man från att Liemannen och exilens Fiskarna bildar ett konfyst budskap (och helt omöjligt att närmare tyda i avsaknad av exakt födelsetid) och ser till Strandhälls politiska gärning ser man den i Sveriges utbredda förvirring vad som är vad. 

Hon är en av de som håller på att bryta sönder Sveriges befolkning i 10 miljoner könsdysforiska individer som inte längre uppfattar kroppen som annat än "åsikt" och där man bara behöver gå till pappa Staten som vill ha monopol på världsbilden. Det saknas jordning i denna nation av luftfyllda och inbilska ballong-huvudet som svajar fritt i tomma intet.

https://www.regeringen.se/debattartiklar/2018/05/att-byta-juridiskt-kon-ska-bli-snabbt-och-enkelt/

Snabbt och lätt ändrar myndigheterna i papperna eftersom det är mer kostnadseffektivt att låta medborgare leva vidare i med lindriga psykiska störningar än gå till botten med den intressanta psykologiska störning som ytterst bottnar i själens många liv och någon form av medfött läckage mellan de stafettsträckor själen genomlöper.

Faktiskt, Strandhälls åkomma är mer intressant än inläggets upprinnelse där socialism och egoistiskt självberikande (kapitalism) akut grötar ihop sig varje gång de stora Ödespenslarna möts i ett Jordtecken. (Nämnvärd är Saturnus och Jupiter i Jungfrun hösten 1980 - hösten 1981, här finns troligen många, många som lutar åt höger eftersom Jungfrun är ett privatistiskt och ibland rabiat anti-kollektivistiskt tecken, det är under Jungfruns symbolik fientligheten mellan människor en gång blev akut i och med jordbrukets införande och upplevelser av "vi äger marken mer än dom"). 

Saturnus och Jupiter i Jord-elementet visar att problemet sitter fast i ett dödläge och troligen varit problem för dessa själar många gånger i tidigare liv. Det är en formidabel själslig varböld. Återigen: reservation för att horoskopet normalt inte enbart styrs så exklusivt av detta komplex som i exemplet ovan där hela familjemiljöns tonläge tycktes genomsyra individens egen förstahus-kropp, eget DNA.

Men Strandhälls 1975, vad slags grupp själar tecknas av Saturnus långa mentala organisation som förgäves söker låsa Jupiter i naturens Vatten, men där Jupiter slinker iväg eftersom den Irrationella Själen här beter sig som en Laglös när den inte svarar på lagplaneten Saturnus i dess korrekta Luft-element? Är detta en kort tid när alla kroniska brottslingar återföds för att känna av sin slirighet? (Strandhäll har tyvärr en vana att slira på sanningen.)

Intellektets försök att råda bot på den irrationella själens jupiteriska expansion utifrån nämnda tecken inträffade bara två gånger under 1900-talet:

Range of search: 1.01.1900 - 1.01.2000
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.gem & ju.pis
 
Realization intervals (begin - end):
23.05.1915 - 17.09.1915
11.01.1916 - 23.05.1916
24.02.1975 - 30.07.1975

Perioden 1915-16 listas som tre till följd av endera Jupiters eller Saturnus tillfälligt retrograda rörelse till intilliggande täcken (vilket släcker ut den intressanta signaturen).

Visserligen startade Första världskriget redan i augusti 1914 (men astrologin har en livaktig tradition se "kluster" kring en mittpunkt så att 1915-16 skulle kunna illustrera kärnan i kriget. Samma dag den lögnaktiga aspekten går igång, den 23 maj, häller lustigt nog Italien bensin på elden genom att förklara krig mot imperiet Australien/Österrike (början till slutet på det gamla Europa!) När USA slutligen förklarar krig mot Tyskland den 6 april 1917 (och gör detta till ett verkligt världskrig) har den sliriga spökbrottningen mellan Luft och Vatten redan gjort sitt.

https://www.loc.gov/collections/stars-and-stripes/articles-and-essays/a-world-at-war/timeline-1914-1921/

Nog om den saken, Saturnus och Jupiter matchar åtminstone för "the Great War" den här bloggens benämnen "de stora ödespenslarna". 

Jag är nu nyfiken på Strandhälls "generation". Vilka öden har bloggaren sparat från den perioden?

Programmets sökformel: date [24.02.1975 - 30.07.1975]

Det är omöjligt att gå igenom alla träffar, "stora samlingen" med nästan 9300 individer utan känd födelsetid ger 76 födslar. Här kommer att finnas både "änglar och demoner" vilket händelsevis den första och sista i intervallet antyder:

2/3 1975 Daniel Bystedt - rasist, lämnade L-kandidatur efter hatiska nätkommentarer.
www.expressen.se/nyheter/almedalen/l-politikerns-nathat-slodder-vi-betalar-for/

24/7 1975 Douglas "Dogge" Leon, rappare och mycket möjligt just en sådan som Bystedt hatar.

Men Strandhäll i sig är inte den intressanta utan den otillfredsställande kopplingen från Saturnus mot en framgång (Jupiter) som bara slinker undan (Första världskriget var segdraget med låsta skyttegravskrig).

I ett försök till att hitta en tydligare gestalt postulerar nästa sökning istället Solen & Månen (projektstartarens signatur) med Saturnus i Luft och försöken att greppa den hala ålen (Jupiter i Fiskarna). 

Två träffar, båda den 9/7. De är den elitistiska och överskattade "kulturmusikern"  Jack White från USA och svenska artisten Jessica Folcker. Att jag fastnade för henne berodde på hennes omedvetna svenskhet (den som enbart kretsar kring prylar). Hon skrävlade i någon kvällstidning om att hon köpt ny soffa. "Den kostade 95.000". Inte långt från Jack White som avsiktligt tillverkade extra små upplagor av sin musik för att framstå som exklusiv!

När han upptäckte att ett fåtal köpte upp dessa begränsade upplagor och sålde dyrt på eBay blev han en gangster själv och råhöjde priserna på sina musiksläpp för att få samma pengar för prylarna. Förutom snobbism anar man i fallet White att han ändå jagar lycksökare (en låg version av Jupiter) som havererar hans "luft-projekt" som syftade till att höja hans saturnusplan att bli en av exklusiv artist. I detta kan man se en skymt av Saturnus moralism men eftersom han själv ville åt den (mycket) relativa rikedom auktionsförsäljning på eBay kunde ge ser man att han själv är smittad av den Jupiter moralisten söker motverka. En hycklare och dubbelnatur.

Så till Saturnus i aspekt med Sol/Måne och Jupiter i Fiskarna. (Som så ofta "forskar" bloggaren och skriver efterhand, vilket kanske ger dåligt drama, men läsningen är frivillig...)

En träff, en så udda svensk artist att jag sparade födelsedagen. Det är tenoren Rickard Söderberg, en homosexuell och tydligen selektiv misogyn eftersom han var gift med en kvinna då jag noterade datumet redan innan Sideriska fyllt ett år. Det var början till ett intresse för den ofta mycket grumliga mixen av Luft och Vatten som snart betitlades "dissociations- eller utstötningssyndromet" (det kommer i många varianter).

https://siderisk.blogspot.com/2010/12/gay-och-skyltar-med-kvinnohatet.html

Här närmar man sig för övrigt Strandhälls uppenbart förvirrade syn på vad kön är. Det är den i vänstern utbredda HBT-förvirringen som förklarar varför rubriken kallar Vänstern bara marginellt sundare än Högern.

Vänstern bottnar ytterst i marxismens strikt materialistiska historiesyn, fast i 1800-talets verklighet, och är därför obenägen att ens gå nära förklaringar som bygger på existensen av en andlig värld och själar som ibland går vilse i det jordiska! Vänstern normaliserar avvikelser som lite hypnosterapi skulle kunna blottlägga rötterna till och där på den punkten lika goda brottslingar som Höger som normaliserar allting i syfte att spara in kostnader och maximera vinster. 

Ta t.ex. regeringens återkommande klartecken för korrupta Ericsson att sälja material till Ryssland, vilket kan användas i krig. Inte konstigt att en sådan "sosseregering" inte är intresserad av att gå till botten med den HBT-sjuka som sprids i samhället och som jag kallar falsk. Den är bara ett socialt modemönster som är till skada för de som verkligen behöver hypnosterapin, för att om inte omvändas till hetero åtminstone få tillgång till de undanskymda själsminnen som visar varför de vägrar synkronisera sig med sin aktuella jordekropp. Det handlar inte om hjärntvätt som falskeligen sägs utan att få en bättre självinsikt.

 

Tillägg en timma senare.

Efter lite reflektion tillkommer det perspektiv som saknas när man "forskar" och skriver samtidigt. 

Att Vänstern bara är "marginellt" friskare än högern beror inte på att kraft ödslas på genderfrågor utan att de är ett steg efter högern och kämpar för ekonomisk rättvisa inom det i vilket fall groteska och snart obsoleta system som råder. Vänstern har inte längre någon radikal samhällsomstörtning på programmet och visar inte vägen mot framtiden mer än Ulven Kristersson eller Jimmie Åkesson.

Idag gäller det att se vem de goda och de onda är bakom rollmaskerna. De goda är fem som helst som kämpar för människans destruktiva rovdrift på naturen. Det är Himmelen eller Universums vilja som talar bakom dessa röster, även om de själva tror sig vara sekulära. 

Därmed skulle en hel del vänsteranhängare i själva verket halka in under Mörkrets välde, precis som den hycklande sossefamilj varmed inlägget började. Men de två "moderna axlarna" GAL-TAN är likafullt ett löjeväckande hån som används av makthungriga politiker. Den korrekta modellen (även om inte representerad av ett enda svenska parti) skulle ha fler dimensioner och börja närma sig det obegripliga i ett samhälle som metodiskt förenklat - mentalt inavlat - sina medborgare.

Inga kommentarer: