Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 september 2022

Vällovlig passion i DN ... och den verkliga spelplanen

[Några av bloggens favoritpusselbitar i delvis ny kombination.]

I DN förklarar kulturredaktören Björn Wiman att vi lever i "en tid som inte vill låta sig komprometteras av någon psykologi". Wimans tidiga kulturbevakning intresserade mig inte alls och det är flera år sedan jag provklickade en av hans länkar i DN och hittade en skribent med glödande penna. Äntligen står Wiman för något mer kulturen som uttrycksform. 

Han använder dessutom märkvärdiga ord som aldrig förr och visar att han läst böcker. Vad han säger här är att vår tid gör allt den kan för att slippa se sig i sanningsspegeln genom obehagliga psykologiska sanningar - sådana som t.ex. det svenska nationalhoroskopet bjudet på i så rikt mått efter att Sideriska efter försöket med boken Folksjäl (2018). 

(Ett misslyckat försök till självpublicering eftersom girig-Sveriges kartelliknande boklådor på nätet tog ut en hutlös marginal. Jag upptäckte, för den som minns, att AdLibris/Bonnier tog ut 100 kr mer för än pocket i Sverige än i dess finska nätshop - trots att bokmomsen i Sverige är längre än i Finland!)

Efter den utgiften sjön (fyra månader ur egen ficka) gick bloggen in i andra andningen och började granska landets fundament till dess system- eller teknokratmentalitet. Jag har ägnat de senaste åren att förstå de otaliga sätt landets fundament, en svårt demonangripen Saturnus, leder till underoptimal tankeprestation i Sverige. Och som ett land är, så drabbas medborgarna av detta lågt tanketank som nu avslöjats i upptakten till valet, om inte annat.
 

Wimans text visar till all lycka klickbar (åtminstone på lördagen), annars hade jag aldrig läst den. DN lovar "gratis läsning fram till valet" men vem låter sig luras av det diaboliska motkravet att skriva in sig tidningens "amerikanska register", så att icke-deklarerade underrättelsetjänster får en hållhake. Via "cookies" kan sedan den registrerade personens nätsurfande följas och så skapar dolda intressen en detaljerad profil. DN är bara en underhuggare till ett större och genuint demoniskt system som handlar om makt och handelsvägar (stora pengar).

Denna moderna spionteknik som utgår från USA har säkert lurat mången naiv svensk in det nya Östtyskland med dess extrema personkontroll. Övervakningssamhällets intensifiering kan man förvisso kalla extremisterna från 9/11 för. USA begripligen, men också delar av Sveriges kändiselit tappade här förståndet. Minnet har särskilt "registrerat" Björn Ulvaeus, redan då ateist, trixare med svensk strandtomter och allmän penningkramare, insåg i en intervju att religionen var ondskan själv (förmodligen hade han islam i tankarna).

I själva verket kommer all ondska från betraktares eget inre. Tänk bara Magdas föraktfulla grundton som avslöjades via "Somalitown, Chinatown och Little Italy" eller Ebba Buschs hela själ - Wiman berör många lågvattenmärken på sistone, vilka Sideriska hänfört till demonen Rahus passage genom den svenska nationalsjälens ytligaste region - Månen i Väduren. 

Det är ingen slump att valet 2022 inträffar när Rahu står mycket nära Sverigehoroskopets Måne, lika lite som att jag nyss upptäckte att både Olof Palme och Anna Lindh mördades när Rahu passerade den svårt sjuka Väduren i mordoffrens Partihoroskop. Det fyndet var så uppseendeväckande att det borde få astrologiskeptiker åtminstone fundera en smula.

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/har-demonen-rahu-triggat.html

Judarna hade får 2.000 år sedan en tidig psykologisk insikt som kan sammanfattas som att Gud och Djävulen kämpar inom varje människa via hennes inre "god och onda rot" - judarna hade snappat upp persisk dualism just för att den är så psykologiskt korrekt. Den goda och den onda roten) hittar t.o.m. in i hellenistisk astrologi och 11e och 12e horoskophuset som "den goda och onda daimonen" i den äldsta västtraditionen har således en österländsk upprinnelse)

Grekiske filosofen Empedokles använde också natursymbolen "rot" som namn på de fyra elementen. Västerländska historiker har självcentrerat trott han var "elementens fader" trots att Bibeln innehåller en hundra år äldre ögonblicksbild av det judiska folkets fångenskap i Babylon, en märklig vision av en cirkulär "farkost" med fyra emblem var sida. 

Jag har tidigare föreslagit att detta är litterär uppfinningsrikedom och att farkosten indikerar zodiaken (och himlavalvet kan mycket väl ses som Guds tron eller fordon). Farkostens fyra väsendena kan lätt identifieras som de "fixerade" zodiaktecknen (tre av fyra stämmer exakt, medan deras ordningsföljd skiljer - litterär frihet). Dessa fyra indikerar de fyra elementen i sitt respektive oföränderliga "rot-läge" (Oxen, Lejonet, Skorpionen, Vattenbäraren). 

Här är en ambitiös utläggning om den kända bibelpassagen som naturligtvis korrumperar innehållet genom att påstå att Guds fordon dras av fyra väsenden, alls inte som farkosten beskrivs! Nätet är en kloak av välmenande desinformation!
https://www.biblestudytools.com/bible-stories/ezekiels-wheel-bible-story.html


Kinesiska filosofen Konfucius sade vid samma tid som judarna i Babylon att det fanns två typer av människa för vilken utbildning inte tjänade något till: idioten och geniet. Utifrån den hinduiska astrologins 3 kvaliteter hade det effektivare att fokusera den enda bildningsbara kategorin, folk dominerade av Passionens kvalitet. 

Lidelse är det typiska tillståndet för människoarten med en fot i Ignoransens mörker och en fot i medvetenhetens ljus. Dessa två är naturligtvis Konfucius två ytterligheter, de obildbara eller "rotat" ignoranta och de som vet eller illumineras i det ögonblick de fäster uppmärksamheten på något (eller så nära gudomlig allvetenhet en människa kan prestera).

Den kloke Konfucius talade här om Yin & Yang-principen men i termer av mänskliga extremlägen. En lyser och visar vägen och en annan tar på sig att skapa beständighet (mörker) åt de illuminerade idéerna (t.o.m. fastän omedveten om att han/hon själv informerats, blivit tilldelad en funktion av ödet). Likheten med den senare Platons Idévärld och en lägre materiell avbild går inte att missa.

Den tillfångatagna judiska profeten Hesekiel ser alltså den senare Empledokles fyra "fixerade" rötter och dessa är alla de obildbara (idioterna), mörka eller ignoranta.

Men formuleringarna är i sig extrema, poängen med den okunniga tvärsäkerhet de fyra Fixerade tecknen ofta (men inte alltid) presenterar är att "okunskap är en välsignelse", individen uttrycker eller har tagit på sig att verka som en tillvarons trögflytande sirap. I skapelsens morgon, lärde gammal kinesisk kosmogoni ut, "sjönk de mörka Yin-partiklarna nedåt medan de ljusa Yang-pariklarna steg uppåt och spänningen mellan de två polerna uppstod vår värld (egentligen hela universum).

(Big Bang-läran och den förkastade läran om ett stillastående och självförnyande universum är båda korrekta, allt beror på den egna positionen och graden av realisation av Rörelsens och Evolutionens illusoriska realitet. Den är sann inom världen men bara en partiell insikt för det medvetande som ställer sig utanför denna självgenererande eviga varelse vi kallar universum.)

Mörkret kan visserligen uttryckas som "idioten" (eller "verktyget"), den som har som funktion är att "hålla formen", dvs tjäna som en stabiliserande och konservativ faktor. Tänk jätten Atlas(-bergen) som håller himlavalet uppe så att det inte störtar ner och den fixerade kosmiska ordningen störtas i kaos. Men såväl Djävulen som Mörkrets barn har faktisk den otacksamma uppgiften att hindra Ljusets Kvalitet från att blända den ofärdiga Passionerade människan, som inte kan hantera så mycket kunskap som det rena Ljuset bringar.

Bloggen använder gärna den övergeniale uppfinnaren Nikola Tesla som exempel, samtliga fyra Ljusa tecken lyser klart då han föddes - under ett åskväder som ett extra omen. Omvänt noterades efter Putins krigsstart hur starkt Mörkret verkar vara hos många skribenter med den prestigefulla rollen av politiska kolumnister i kvällstidningarna. Detta stämmer perfekt med den uråldriga verklighetsbeskrivningen och Mörkrets/Djävulens funktion i det stora hela. 

Dessa skribenter representerar kanske inte en bokstavlig idioti men hjälper definitivt de styrande att hålla befolkningen "lagom" informerad men framförallt vinklad mot just de åsikter de styrande vill se. Ingen vill ha en spretig opinion när det kommer till en kriminell tvångsanslutning till NATO (över huvud på folket där "all makt utgår från..." nu avslöjats som den förfalska demokrati flertalet svenskar lurats av). Syftet var förstås inte hotet mot Sverige men tillfället rätt att övertyga Finland och Sverige att betjäna USA:s intressen av världsherravälde (psykotiskt som detta land blev efter 9/11). 

Dessa skribenter har kastat sin lott med Mörkrets makter för att de känner Tamas guna (Ignoransens kvalitet) som nödvändigt för att bevara status quo, lite likt stackars Atlas som tvingas stå still och hålla världsbilden intakt.

 

*****


Tillägg

USA:s planetära ödescykel (dasha-period) vid tidpunkten för attentatet mot Twin Towers verkar egendomligt nog aldrig kommenterade (eller åtminstone ha taggats 9/11). Det måste rättas till eftersom Wimans text om den uppblossade svenska galenskapen och nazianstrykningen bara är symptom på en djupare sjukdom, triggad av Sveriges som ett inbillat partiellt USA, som lillgrabben som ansluter sig kvarterets värsting för att själva fylla ut sin rock och boosta självkänslan. Detta är helt ett resultat av regeringens vekhet att Sverige nu satt sin sista potatis som (sken-)demokrati.

Flygplanskapningarna och självmordsattackerna inträffade under USA:s cykel behärskad av folkets Måne (eländiga år för amerikanska folket där medicinindustrin drogade ner miljoner av överflödiga arbetslösa förlorare):

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mar:  1889-09-23  -  1896-09-23
 Rah:  1896-09-23  -  1914-09-25
 Jup:  1914-09-25  -  1930-09-25
 Sat:  1930-09-25  -  1949-09-25
 Mer:  1949-09-25  -  1966-09-25
 Ket:  1966-09-25  -  1973-09-25
 Ven:  1973-09-25  -  1993-09-25
 Sun:  1993-09-25  -  1999-09-25
 Moo:  1999-09-25  -  2009-09-25


Men det är sub-cykeln som karaktäriserar en kortare tid och med större precision:

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  1999-09-25  -  2009-09-25

  Antardasas in this MD:

  Moo:  1999-09-25  -  2000-07-24
  Mar:  2000-07-24  -  2001-02-20
  Rah:  2001-02-20  -  2002-08-25
  Jup:  2002-08-25  -  2003-12-24
  Sat:  2003-12-24  -  2005-07-25
  Mer:  2005-07-25  -  2006-12-24
  Ket:  2006-12-24  -  2007-07-25
  Ven:  2007-07-25  -  2009-03-22
  Sun:  2009-03-22  -  2009-09-25


Vem kan bli förvånad? USA hade sin galna Rahu-demon vid 9/11, samma demon som nu angriper Sveriges horoskop och i synnerhet den numera genomkapitalistiska socialdemokratin.

Rahus funktion i USA-horoskopet lämnas därhän i detta inlägg, men här finns garanterat material för många fler inlägg om den turbulens som nu startat. En övergång övergångssträcka från kapitalistiska ordningen till det system människorna ännu inte förmått tänka ut men kommer att tvingas uppfinna. Sveriges öde kan man lätt glömma, hur passionerad Sol-Vågen Wiman än är för dess sak. Han har också lurats ner i den provinsiella fällen i sitt senaste skriveri, om än bra.)


Inga kommentarer: