Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 augusti 2022

Magdas förtäckta rasism / Emma Roberts perfekta mannekäng-horoskop



Vi vill inte ha Chinatown, Somalitown eller Little Italy. Vi ska kunna bo blandat med de olika erfarenheter som vi har, säger Magdalena Andersson (S).
 
https://www.dn.se/sverige/andersson-kraver-farre-lasningar-fran-de-andra-partierna-lattare-att-bilda-regering-efter-valet/


Kanske lovvärt ur en kontrollgalen statsmakts perspektiv men orealistiskt tänkt av Magda! Och så rasistisk hon låter om man tar meningen för sig. Hon har tur att svenska folket inte förefaller notera alla missljud hon och andra politiker just nu producerar. 

(Sverigehoroskopets frustrerade och smått rasistiska Mars-Oxe har lagom till valspurten fått besök i horoskopet av samma Mars... Oxen är zodiakens kanske mest territoriellt bundna tecken och kan lätt urarta om himmelen inte "lyfter" på andra ställen-)

Så längre den etniska majoritet breder ut sig och odlar sitt lågintensiva och ibland uppenbara främlingshat - en naturligt följd av den låga bildningsnivån i Sverige som makthavarna är ansvariga för - så länge kommer också minoriteter att vilja gruppera sig geografiskt för att i ren försvarsinstinkt stärka sina särdrag. Alla vet det utom tydligen Sveriges statsminister!

Så vad gör Övermakten inför denna naturliga process? Inför tvångslobotomering (klassisk svensk specialgren) av de svagsinta som saknar vett att offra sina minnen av vilka de var före den påtvingade flyktingstatusen?

Det är snart val och båda "blocken" utlovar ett rent horribelt framtida Sverige. Den här bloggaren tar beslutet här och nu, röstar blankt och låter Ödet föra Sverige till den destination landet tjänat ihop till (se inläggen "Lilla döden" och "Stora döden"). Det blir inte vackert men ser man realistiskt på saken saknar svenska folket (och dess folkvalda) förståelse av exakt hur snett de och landet hamnat relativt den framtid som faktiskt väntar Jorden.

Det är extra olyckligt att Magda räknar upp de etniska stadsdelar som är så värdefulla kryddor i många metropoler världen över. Särskilt som bloggaren bara några dagar tidigare såg en underhållande romantisk komedi på någon tv-kanal: "Little Italy" (2018) med Julia Roberts vackra men rätt talanglösa släkting Emma Roberts. 

Har sett någon enstaka ungdomsorienterad rulle med henne och hon är verkligen stel som en pinne (precis som Solen i Stenbocken ibland blir - gör sig bra som mannekänger om de likt Emma haft tur med det genetiska lotteriet). Filmen var förstås en enda lång serie klichéer av tanklösa och passionerade italienare, men hade ändå en genuin hjärtevärme och dragningen mellan Emma och "killens" rollfigurer upplevdes som äkta ung och trevande kärlek. Filmen kan ses med hjärnan avknäppt, inga subtiliteter att missa.

Jag beslöt mig att astro-granska den unga kvinnan som har Julia Roberts som sin moster eller faster. Irriterande nog visar sig hennes födelseklockslag vara en uppskattning baserat på en lös uppgift (astro.com). Astro.com väljer tidpunkten 03.00 men ger den en extremt svag C-rankning. 

Källnoteringarna återkommer till Emma Roberts egen tidigaste uppgift om en födelse strax efter midnatt. Det är långt tidigare än "03.00" men här förekommer också uppgiften om den tropiska zodiakens Skytt, vilket översatt tillbaka till originalzodiaken kan vara Skorpionen. Visst har hon en mörk ögonfärg och kan se intensiv ut i blicken, men en stinn blick är inget unikt för Skorpionen - hennes soltecken Stenbocken producerar ibland oerhört "stirrande" eller fokuserade typer. 

En födelse just efter midnatt ger Vågens ascendent och den passar mycket bättre för hennes slanka kroppstyp som jag sett på ett antal Vågascendenter (alltid med en eller flera planeter i 1a huset). Roberts SER lång ut pga. kroppsbyggnaden men är ganska kortväxt vilket också stämmer med Vågen i öster eftersom begränsaren Saturnus i 4e huset kastar en lång 270-gradersaspekt mot kroppshyddans tecken. (Saturnus och Solen i samma tecken kan också reducera längden.)

Eftersom bloggaren fick en liten nervkittling första gången han såg hennes ansikte använder han sin egen Merkurius-i-Vågen för att fälla avgörandet. Den planeten har tidigare startat relationer i hans eget liv! (Bara ett exempel: Hans Merkurius i 27e graden Vågen resulterade i en spontan kontakt på en restaurang som ledde till ett förhållande - kvinnan hade Vågascendent i 28e graden och Mars i Vågen. Samma Saturnus i Stenbocken i aspekt mot ascendenten gav också här mindre än kvinnlig medellängd.)

En sannolikt korrekt Vågascendent i mer hypotetiska 27e graden passar dessutom förträffligt med den vaga tidpunkten. I New York stiger detta gradtal 0.50 som är närmare "efter midnatt" än 03.00.


Lite googlande avslöjar snart att kvinnan verkar mer intresserad av att byta frisyr än utvecklas sitt skådespeleri och det stämmer bra med Stenbocken som ofta är stil- eller modeintresserad bortom genomsnittet. (Magdas partisajt kränger dyra italienska skor samtidigt som hon förbannar bölder i samhället som "Little Italy"!)

För mode- och skönhetsindustrin är hennes Venus perfekt placerad i 5e huset för tursamhet och god karma, och som ascendenthärskare betyder detta ett omen om ett trevligt utseende och en proportionell kroppsbyggnad som upplevs tilltalande. (Har fler Vågascendenter med Venus i 5e bland samlingen "anonyma", bl.a. en kvinna vars mor arbetat som modell vilket förmodligen åt dottern en smula. Dottern såg bra ut men hade ärvt mer från fadern och som inte varit fotomodell).

Men det som ger karisman är förstås Eld/Vatten-kriget mellan framgångens Jupiter i Krabban i 10e huset för makt eller officiellt anseende och Månen i Skytten. Krabban lyfter fram och förstärker ett vekt och sårbart drag som, tillsammans med Venus, gör henne till en "mönsterkvinna". Detta "naturens Vatten" med Eld brinnande inifrån är viktigt - tionde huset!

Man får inte missa Saturnus i soltecknet - budskapen haglar om en "stajlad kvinna", i princip just den kläd- och hårmodell hon är parallellt med skådespeleriet.

Mars är utslagen i 8e huset och lika passiv i Oxen som i Sverigehoroskopet. Det stämmer med hennes framtoning i de två eller kanske tre filmer jag sett henne i. Det är inte mycket till passionerad glöd här inte. Hon är inte huvudrollsmaterial men duger gott i ensemblefilmer. Typiskt nog fungerande hon bra i "Little Italy" och vad innebär Jupiter-i-Krabban i 10e annat än "karriärboost" genom att engagera sig i de små enklaverna (Krabban)! Redan filmtiteln refererar ju direkt till en liten och väloljad enklav (Krabban = särintressen).

Horoskopet innehåller flera tolkningsproblem, bland annat att hon just har framgång som "hemmakvinnan" i Jupiter-i-Krabban meden hon som individ är Venus-Vattenbärare och kan identifiera sig med mycket mer än "etniska roller" eller särintressen. Det är svårt att se något annat med båda ascendenthärskaren, Sol och Månen i zodiakens tredje akt: den här själen överblickar "universellt". 

Det skulle inte förvåna om denna Emma Roberts har en överraskande personlig utveckling efter de unga och utseendefixerade åren. Saturnus i aspekt till ascendenten innebär ofta att individerna håller en stadig kurs och ibland blir livslånga trotjänare i samma yrke - dvs innan världen efter nyliberalismen blev galen och ett ställe för klippare. (Folk som river och bygger nytt bara för att det finns pengar att hämta i den destruktiva stilen.)

Att Jupiter står med undertryckande Ketu i 10e sektorn för ryktbarhet eller socialt anseende kan stämma, givet att hennes "claim to fame" i mycket handlat om släktskapen (Krabban = familjen) med Julia Roberts. Studerar man hennes år i rampljuset kommer man säkert att hitta många fördömanden men också entusiastiska anhängare. Faktiskt, Julia Roberts med ett så exakt känt klockslag som 0.16 (också "just efter midnatt) har Krabbans 5e grad stigande i öster, kopplingen till Emmas Ketu-4e-problematik kan ha att göra med att "göra sig kvitt" kopplingen till Julia och bli någon i egen rätt...

Det ser (hittills) inte ut som att Ketu "halshuggit" hennes offentliga status som en av vinnarna (Jupiter), och detta trots att Jupiter är en "verksamt ont" planet för Vågascendenten. Men jämför Sverigehoroskopet: samma klassificering för detta land har inte hindrat nationen för att producera 500 miljardärer på senare år (och på andra sidan en stor men sjunkande medelklass för att inte tala om Sveriges nya slavklass som den onda Jupiter tycker sig behöva för att känna sin överlägsenhet). Å andra sidan har jag bara lagt typ 3 minuters nätforskning på  Roberts. Det är möjligt att närläsning av skvallerpressen hittar uttryck för Jupiter/Ketu.

Ett annat tolkningsproblem är den ömsesidiga receptionen mellan Månen och Jupiter, det lilla livets Krabba och den ständigt rastlösa upptäckaren Skytten. Denna reception mellan teckenägarna (i den andras hemmaläge) liknas vid den stark konjunktion men mot detta står nu tolkningsregeln om att planeter i inkonjukt position har en icke-aspekt! Hemkära Krabba och upptäcktsresande Skytten är så olika i orienteringen de kan bli. Vad gäller? Spontant känner jag att hennes officiella persona (Jupiter i 10e) hänger ihop med Mån-Skyttens flyktighet och vilja att förändra sig. Men detta är återigen hennes extrema modefixering! 

Man kan säga ett denna "konjunktionsliknande" reception faktiskt fungerar samtidigt som föränderligheten visar på det finns något falskt eller ointegrerat i den officiella personan, något som egentligen inte är hon. Sakta leds man tillbaka till Solen i Stenbocken som är en saturnier - en som tjänar ytans budskap i sitt dagliga värv. Eftersom Solen i Stenbockens 28e grad är längst fortskriden blir den också atma karaka. Atmans/själens egen planet är också vad atman högst av allt åstundar: att vara en stilisera plastkvinna inför andra. Att vara vacker inför andra är faktiskt vad denna själ återföddes för!

Men som sagt, en annan Emma Roberts kommer att växa fram vartefter hon mognar. Solen och Saturnus antyder att en extremt principfast typ som står tur att ta över rodret om inte Månen i 3e tunnar ur den intellektuella kapaciteten och binder henne till drömmarnas värld...

Ung Emma vid 20 njuter av rollen
som uppklätt premiärlejon.
På detta foto är Stenbocken tydlig.


Extraspaning - släktförbindelser

Eftersom Julia och Emma uppenbarligen ärvt samma breda mun är det intressant att horoskopen inte stannar vid Julias Krabb-ascendent och Emmas Ketu i 10e ryktbarhetshuset.

Julia Roberts (en gång i tiden världens högst betala kvinnliga skådespelerska - Månen med stora pengars Jupiter i Lejonet i 2a huset för egen ekonomi) ÄR förstås Sol-Våg. Här har hon Ketu i 5e, Solen i 11e och Merkurius i 20e. (Julia Roberts storhet har bloggaren aldrig förstått sig på och hon har bara en liten del i ett inlägg ända från 2009 och efter det knappt ett omnämnande.)

Den som tycker det är magstarkt av bloggaren att använda sin egen Merkurius som utgångspunkt för en gissning, kan välja en av Julias positioner i Vågen istället. Både Ketu och Solen är mindre intressanta eftersom de tangerar Emmas hypotetiska Våg före midnatt. Det är bara Julias Merkurius som skulle kunna tjäna som vägledning. 

Hon har en retrograd Merkurius i 20:28 vilket mitt dataprogram avrundar uppåt som 21 graden men som pga. den backande rörelsen snarare borde skrivas ut som "stadd mot 20e graden" (jag kan ha fel). Merkurius som riktmärke skulle ge Emma en födelse cirka tjugo minuter efter midnatt, dvs. nära på samma uppskattade ascendent. Sanningen är nu att det inte alltid är gradexakta överensstämmelser ens mellan tajta familje- eller släktmedlemmar.

Bloggaren har inom sin barndomsfamilj hittat följande:

Solen i 6e graden Vågen (hans egen, + 8e Mars, nämnda 27e Merkurius)
Månen i 6e Vågen (farsgubben)
Ketu i 7e Vågen (ADHD-diagnosticerad bror, även Vågascendent i 1a graden)
Jupiter i 6e Vågen (yngre bror, den enda världsligt smarta av de tre bröderna)

I den vidare släkten saknas kartor för många (nu döda) men på fädernet noterar jag farmor och hennes syster (inget klockslag för någon). Båda systrarna hade Månen i Vågen, den förstnämnda i 20e graden och den senare i 14e graden vid lunch.

Och det är inte riktigt slut än, för farfar hade också Månen i Vågen (12e graden vid lunch). Farfar var nästan döv sedan ungdomen och hade Månen med Rahu i 5e graden (attackerad från Krabban av Mars i 9e graden). Oklart om Mars låg bakom öroninflammationen som ledde till dövhet eftersom kalla Saturnus i Stenbocken angriper Mars innan den senare ger sig på Vågens balans eller hörsel (Luft = ljudvibrationer). Iskalla vatten mot Vågens Luft - han ådrog sig problemet en vinter.

På mors sida ingenting i Vågen hos henne men väl hos båda hennes systrar! Den yngre har Månen i 9e (vid lunch) tillsammans med Rahu i 4e. Den yngsta systern har Mars i 27e graden - kvinnan som gav mig intellektuella impulser när jag var ung och var den enda före mig i någon av släkterna som botaniserade i hinduismen.

Farsan hade en syster som hade, tänka sig, Månen i Vågens 1a grad (lunchtid men rätt säkert givet att hon och supertajta band med sin mor med Mån-Vågen). 

Fastern födde två söner, den äldre utan aktivitet i Vågen, men den yngre fick samma intresse för religion/filosofi som bloggaren. Han är idag präst: Solen i Vågens 6e, Venus i 2a och Vågascendent i 7e. Jag använde prästens ansikte när jag beslöt att Emma Roberts måste ha Vågen-masken, det finns "linjer" som överensstämmer.  

Och denna uppsjö förekomster av Vågen utan att släkterna haft nämnvärda sociala band, snarare tvärtom. 

Man skulle kunna gå ännu längre och repetera allt utifrån bloggarens Tvillingascendent i 10e graden och Månen strax därpå i 12e. Noterar att mormodern hade Solen i Tvillingarnas tolfte vilket "smittat" av sig på hennes yngsta dotter, den busiga vuxna kvinnan som studerade hinduismen: Merkurius vass i Tvillingarnas 4e och Solen i 15e. 

Indienvännen hade också nämnda Mars-Våg och Månen i Vattenbäraren för en präktigt Luft-intellektuell grundnatur - studerade oavbrutet nya ämnen. Jag menar, vilken normal människa går kurser i sanskrit i dagens Sverige där inget koncentrationskrävande längre favoriseras eller orkas med? Allt mäts utifrån "men ger det mig några pengar då?"

(Apropå tidigare liv som diskret kan ge sig tillkänna genom udda intressen i detta liv, kunde man tänka sig att jag och fastern delat en tidigare upplevelse i Indien. Men jag har inte haft en skymt av Indien i i någon dröm i hela mitt liv. Jag älskar visserligen det indiska köket men det gör alla med smak, så det räcker inte som ytterligare indicium.)


Inga kommentarer: