Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 augusti 2022

Värmeböljan 2022: Än är inte defamation Sverige över

 


Under de sista dagarna av den extrema och sällsynta kombinationen av Mars och Rahu i eldiga Vädurens tecken trillar ännu en svensk motgång in. 

Inlägget om en sociala medier-personlighet som låtit sig luras av den västerländska astrologins svaga prediktiva värde skrevs på fredagen och avrundades av en uppräkning av svenska pinsamheter under den genomlidna eldstormen. Till dessa således en gruppstämning mot Ericsson till följd av deras beblandande sig - för Profitens skull - med terrorister.

https://www.expressen.se/nyheter/ericsson-stams-av-hundratals-amerikaner/

Sverigehoroskopet har alltså anknytning till det onda ominat i Väduren via nationens Måne i samma tecken och eftersom den står prominent (i ett framskjutet hörnhus) var ett antal nämnvärda problem att förvänta sig. Hade Månen t.ex. stått i ett mer undanskymt hus hade kanske inte mycket resulterat, men minns att Månen också beskriver Sveriges ära i andra ögon (Månen är tillfällig ägare till 10e makthuset), så det är verkliga skamfläckar eller värmebölder som slagit ut på landets kropp under Mars och Drakhuvudet. 

Inte minst har Regeringens förehavanden under den gångna sommaren varit värd att notera. Bloggen har inte orkat notera de flera fadäser som den producerat (vem orkar punktmarkera människor som Line), men segregationistiska boende-utspelet "etniska nordbor/de andra" från Ygeman var ett verkligt bottennapp. Boende = Månen. Statsmakten = månstyrda 10e huset. Astrologins schema är så enkelt att den ofta fångar upp åtminstone någon av de betydelser som klibbar fast vid varje symbol.

Ericssons mutor var visserligen nyhet innan sommarens värmebölja, men det skandalösa är förstås en stor stämning på ytterligare kännbara summor.

I sin senaste krönika (snart instängd bakom Expressens betaldörr) Johan Hakelius talar "väder och vind" som i gamla bondesamhället och förringar dem som ser tecken i värmeavvikelser: "Eftersom jag inte tolkar minsta antydan till sommarvärme som ett straff för människans arvsynd, borde jag vara nöjd" (över sommarvärmen), men medger i en annan tankecirkel i samma spretiga text att han själv tillhör Klippar- och guldgrävarsverige som aktiehandlar. Bara att hoppas han gjort sig av med eventuella Ericsson-aktier för länge sedan. 

Värmeböljan 2022 är ett omen om ting som börjat ta form i de fall där eldstormen inte redan luttrat de drabbade. Andra omen av liknande dignitet kommer i samråd med övriga Naturen att sopa Jorden redan så att verkliga människor får en chans på den här planeten.

 *****

Den här nyheten sparades men blev aldrig taggad "Värmeböljan 2022":


Skälet var att jag avvaktade utgången. Dagen efter att hetsporrar gått loss med braskande rubriker plumsade rymdraketen harmlöst ner i något hav. En tidningsanka från alla medier och en påminnelse av hur Väst är så primitivt att de söker en fiende att ondgöra sig över. Anklagelser mot Kina kunde höras redan i dessa förhastade katastroftexter.

Alla (utom DN och deras många östtatsbördiga skribenter) har börjat tröttnat på Putins utnötningskrig i gangster-Ukraina. Nu börjar blickarna istället riktas mot USA:s "affärsintressen" i Sydostasien och Kina blir nästa fiende i detta gyckelspel. (Se nyligt inlägg i den saken.)

PS. Ukrainas brottslighet är sådan att landets kriminella skikt t.o.m. nämns i välgjorda "The Italian Job" (om en guldstöld) från 2003 som jag såg på nytt häromdagen. Riktigt välgjord, kräver bara slötittande och några bra skådisar med märkbart unga ansikten: Edward Norton, Charlize Thieron, Mark Wahlberg m.fl.)


Inga kommentarer: