Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 augusti 2022

Värmeböljan 2022 permanentad i härdsmälta hjärnor?

  Stora greppets inlägg.


Här är en tanke apropå Expressen som ser sig omkring och ser en global överhettning som inte släpper. Sommarens "värmebölja" tycks ha definierats av att eld- och överhettningens (olyckans) Mars gick in i sitt starka härskarläge i Väduren (Eld) samtidigt som överdriftens eller streberns Drakhuvudet äntrade samma tecken bakifrån (pga månnodernas oavbrutna precession genom zodiaken).

Men vad om extremvädret bitar sig fast även fast Mars passerat igenom Väduren. Planeten liknas ofta vid en trigger eller tändhatt och vad den här sätter igång är det demoniska Drakhuvudet/Rahu som kommer att förbli i Eld-stirriga Väduren mycket längre än Mars transit.

Det Mars triggat så påtagligt denna sommar är alltså en demoniskt förhöjd effekt av Drakhuvudet-i-Väduren. Norra månnoden transiterar Väduren enligt följande:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2024
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari
 
Realization intervals (begin - end):
13.04.2022  0:00 - 30.10.2023  0:00

Det innebär 1½ år av kortsynthet, subjektivism i människosläktets erfarenhet. Och har Rahu med pestliknande sjukdomar, bränder och andra naturens nycker att göra, väntar en händelserik tid fylld av olyckor och prövningar. Som Vädurens härskare kommer då Mars rörelse från tecken till tecken att kunna "skruva på och av" Drakhuvudets intensitet. En spännande men oroväckande period att hålla koll på.

Ukrainakriget pågick redan vid Mars och Drakhuvudets ankomst till Väduren, men Sverige annonserar i slutet av denna period att "vi" ämnar bidra till att tiotusen ukrainare ska tränas upp att döda och bli dödade i ett krig som ändå slutar med att Putin tar över. Bra tänkt svenska regering! 

Den frigjorda svenska dödsdriften finns i vårt horoskop och jag har pekat ut den som dold och styrande under nationens stämningsläge: Månen i Väduren (där är den) baserar sig på Mars i dödens 8e hus. Mest uppenbart är denna nationella sjuklighet i den faktiska miljöförstörande politik regeringen de facto bedriver och, naturligtvis, vår lönsamma export av mördarvapen till skumma regimer.

För den som missade Magdalena "Killer" Anderssons och Peter "Flegma" Hultqvists uttalande söndagen den 7 augusti under den korrumperande Vatten-triangeln (samma som gällde under masspridareventet "Stockholm Pride Precedes Fall 2022" dagen innan) startar Sverige ett dödens och ofruktsamhetens projekt som utspelar sig i början av "Sveriges Lilla Död" (från november i år). 

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/fordrojt-nato-medlemskap-ger-tiden-for.html

Ett gäng svenska utbildare ska skola ukrainare i ännu mer krigsgalenskap. Bloggen har noterat några iögonenfallande perioder och de börjar nu komma samman och bilda ett oskönt mönster, andevärldens indikationer om det nya genomkorrupta Sverige som gör precis allting fel och tycks sakna allt vett bland samhällsledarna. Landet straffar ut sig fullständigt från den stundande och grandiosa Vattumannens tidsålder. Sverige kommer inte att tillhöra framtidens "vänner".

Det hade varit bäst för Framtiden (och mänskligheten i stort, men inte nödvändigtvis för svenskarna) om ryssarna fått ta Ukraina direkt. Framtiden tillhör ändå Kina och Ryssland och Väst har spelat bort sin trovärdighet med allt krängande av omoral. 

Se bara USA svansa ner i Afrika för att försöka stjäla den goodwill Ryssland skapat där under många år genom hjälp med olika nationella projekt. Nu ska USA infiltrera och vända afrikanerna mot Ryssland! 

USA måste tillåtas gå under för att en ny värld ska födas, och de tycks göra det helt själva i sin geopolitiska girighet. Men de har haft några vidriga årtionden efter 2a världskriget och visade direkt vad deras affärsmän gick för. Sverige följer alltid i USA:s fotspår, så Lilla Döden kan bli nog så allvarlig.

*****

Med reservation för att detta inte är en blogg för astrologiproffs utan egna funderingar och undersökningar ("grundforskning"), är följande ytterst spekulativt. 

Givet Drakhuvudets långa vistelse i Sveriges måntecken (hushållen, inrikespolitik i allmänhet) måste månnodens position i nationalhoroskopet granskas. Rahu är en av de naturliga illgörarna och hur den uttrycker sig beror på dess styrka och stöd. Sveriges Måne står vidare i 7e huset för allianser och en fingervisning om framtiden är hur knaggligt NATO-anslutningen gått så här långt. Det är den friktionsskapande relationen mellan Månens inrikes säkerhet (det enda Egoisten Sverige tänkte på när Ryssen mullrade lite) är den kända friktionen mellan Eld och Månens fundament Mars-i-Jordelementet (se bild).

Med transiterande Rahu/Drakhuvudet i transit genom Sveriges allianshus går blicken genast till girighetsdemonens position i Sveriges 3e hus för kommunikationer, grundläggande skolgång (träning av det lägre, praktiska intellektet). Men Sveriges 3e hus, ett formidabelt "räknenissehus" är svårt sjukt till följd av Drakhuvududet som på tredje nivån visar sig grundat i den Onde Rike Mannens Jupiter. Dessa sammanhang var i själva verket starten på den här bloggens prognosstudier (på nybörjarnivå) när de hinduiska ödescyklerna för detta horoskop tryckte på Rahu i nationalkartan.

Och vad var problemen under många år (och alltjämt)? Tredejhus-intellektualiteten hos svenska skolbarn under all kritik och PROFIT-JÄGARNA landet släppt in inom skolväsende och svensk välfärd! 

Det är den måttlöst hungrande Rahu som maskerar Storfinansens Jupiter, uttryckligt en ondskefull rikedomssträvan för detta land. Detta är de nationsdödande (och alls inte hjälpande) krafter Magdalena "miniräknaren" Andersson nu stimulerar ännu en gång. 

Det övergripande planetära cykelsystemet och dess storcykel är lätt att tappa sikte på eftersom de är generationslång, men det är alltså sedan 2020 den onda Jupiters storcykel i dasha-systemet är inne på andra året. Rahu-transiten genom landets och svenskarnas inre själstillstånd (en hämmad, frustrerad och materialistisk Ox-Vädur) utlöser således Sveriges medfödda värsta sidor det verkliga Överhetens, storfinansens hunger på att göra lönsamma vapenaffärer.

 

Det är i den girighetens riktning en färsk DN-artikel puffar, även om rubriken ser ut att tala om att Magda och regeringen måste smeta blod på sina händer och i ansikten, anlägga en primitivt mordisk uppsyn och tydligt ge döds-vapen-industrin klartecken att öka produktionen. 

Detta är exakt samma fråga som utlöste skamliga jubelrop från vapentillverkaren SAAB om härliga tider samma dygn Månen nuddade vid den pågående "hjärnblödningen" eller Värmeböljan (Mars+Rahu) och visade hur Sveriges ytliga inre själ ser ut! Se detta inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2022/07/dagen-ground-zero-for-sverige-men-nato.html

Rahu som transit 2022-23 upprepar alltså en skamlig period svenskarna nyligen upplevt. Och det handlar som sagt enbart om pengar i svenska statskassans kista och de stora aktörernas bankkonton. För demonen Rahu är allting enkelt: den och den onda Storfinansens Jupiter bildar en legering av Eld och Luft - en brinnande eldsjäl - och dessa, vare sig på den goda eller onda sidan har alltid lätt att spotta ur sig nya storslagna projekt. Men Rahu är alltid en ond demon och Jupiter är för Sverige inte sitt normala välgörande jag utan en som sår problem för framtiden. Sverige tillhör den onda sidan i spelet om världen. 

Men när det sedan kommer till de inrikes effekterna (Rahu-transiten genom måntecknet), så är det istället öronskärande gnissel eftersom resurserna (Jord) står i ett av de dåliga husen och Månen (folket, nationens inre) så uppenbarligen blivit bortgift med den värsta av tänkbara partners - makthungriga USA.

Sverigekartan från 1974 tycks alltså dunkelt tala om att landets patriarker (särskilt då Magda - kanske född i fel kropp?) en dag skulle gifta bort sina döttrar med något värre än en arabisk, tyrannisk shejk! Och det hände i den onda Storfinansens dasha-cykel (Jupiter 2020-36).

*****


Ytterligare om "Magda" som mediernas opinionsundersökningar låter påskina alltjämt åtnjuter folkets förtroende. 

Nu försvarar hon sin lallande dåre Ygemans rasistiska / maktfullkomliga plan att söndra och härska över landets invandrare som naturligt samlats i vissa bostadsområden (precis som "solsidans" alla skurkar och skatteplanerare håller till på platser som Djursholm och Lidingö utan att någon skingrar dem trots att där frodas en egoism som inte är av denna världen). 

Det självklara vore att istället gå till botten med problemen som lett till det apartheid-samhället Sverige blivit, men det kräver djupgående socialistiska reformer denna högersosse aldrig skulle ta i med tång! (Och som svenskarna inte är vuxna nog att rösta för.) Det blir varken hackat eller malet med en människa som har räknenissens förgiftning i blodomloppet och en nation av lotteritorskar och aktiespekulerare.

Har statsministern också drabbats av den överhettning som utmärkt "Värmeböljan 2022"? (Samlingsnamn på ett stort antal händelser i Sverige och utomlands som alla illustrerar den omdömeslöshet Mars och Rahu i egocentrismens och passionens korttänkta Vädur för med sig.)

Ja! Hon har exakt den typen av horoskop som kan drabbas, även om Väduren gapar tom. Det är istället den medfödda Mars i Vågen - som skapar antitesen till en balanserad och omdömesgill människa (hon har i intervjuer medgivit att hon lätt blir tvärarg, och skvaller som nått bloggaren från en av Magdas tidigare arbetsplatser tyder på att hon inte var särskilt uppskattad där). 

Mars i Vågen rubbar faktiskt vågskålarnas kalibrering och de väger inte korrekt. Det är därför regeringen nu inte verkar kunna fatta ett enda vettigt beslut. Stor negativ kraft från Väduren strålar 180 grader mitt över zodiaken och överladdar hennes egen Mars. För stor press, Magda är en typisk människa som får problem under "eldgivning" och hela landet straffas för de förhastade beslut som resulterar.

Än värre. Med soltecknet Stenbocken finns redan en störning i Magdas liv och kanske omdöme. Mars-Vågen attackerar Solen (hotat ledarskap eller en olycka till ledare). Hur stort vacklandet är döljs dock eftersom kombinationen Stenbock/Våg kan ge ytterst coola personlighetstyper, diplomattyper som håller masken bättre än de flesta. (Minns dock hennes medgivande om att vara snar till ilska - ett tidigare inlägg har studerat hur klen Solens fundament Saturnus-i-Vatten är och detta kan ev. förklara varför det inte handlar om något äkta diplomat-cool).

Det är också typiskt att Magda står för onda kulturers "söndra och härska"-metod mot Sveriges invandrartäta områden just under sommarens betydande transit: Solen (spotlight) i Krabban (Hemmen) och den onda restriktiva överherren Saturnus mittemot i materiella Stenbocken. Den senare är Patriarken, som Staten vill den bestämma över Hushållens placering (det ingår dock i Statens arbete att se till att folk flyttar dit där jobben finns). Men det är ingen trevlig sida Magda nu visar upp i ännu ett politiskt beslut.

Hennes huvudlösa stöd till Ygemans danskinspirerade dårskap inträffar när Prideparadens destruktiva VATTEN-triangel ännu ligger på himmelen (och inkluderar solljuset på boendefrågor/Krabban). Som redan noterat ger Månen i Skorpionen i triangeln den demoniska Mars/Rahu direkt åtkomst till Vattentriangeln så att en besatt och garanterat helt huvudlös överhettning uppstår Elden hettar upp Vattnet och så att "anfall och försvar" är det enda drabbade människor kan tänka på. Det stämmer med Magdas båda generande uttalanden samma dag.

 

PS. Apropå rubrikens "härdsmälta" sorterar rysk beskjutning av Ukrainas kärnkraftverk in på sommarens överhettning. Eftersom det ännu är oklart om kraftverket läcker radioaktivitet har händelsen inte fått något inlägg. Men det är ännu en kandidat till det förhöjda vansinne Mars + Rahu i Väduren kan leda till.


Inga kommentarer: