Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 juli 2022

Dagen Ground Zero för Sverige (men NATO givetvis prima för dödsvapenindustrin)

 


 

Bloggen sade det från dag ett och efter några månader av Ukraina-krig har medier och Överhet tröttnat på sitt hyckleri. DN rapporterar om hur mycket Vapenkrängaren Nr 1 ser fram mot NATO, USA och atomvapen i detta land. SAAB:s vapendivision erkänner frankt av hur mycket de gillar regeringen Magdas samarbetsvillighet (landsförräderi förutom ur denna gren av närighetslivets perspektiv).

Och vet ni vad? Erkännandet kommer EXAKT den dag som ser att rymma Sveriges mesta kontakt med den Eldstorm som sedan en tid tornar upp sig som ett omen och som jag oprecist döpte "Värmeböljan 2022" (orkar inte ändra nu). 

Under torsdagen och fredagen passerar Månen (en sekundvisare i dessa sammanhang) Vädurens tecken. Jag har tidigare noterat att Sverige borde ta en del i den destruktiva eldsymboliken via nationens medfött känslomässiga insida Månen inom "heta zonen" när Mars och demonen Rahu möts.


Så här ser dagen ut för Ericssons köp av en extra snabb amerikansk molntjänst (en av Sveriges dyraste företagsköp någonsin) och uttalandet från SAABs döds-mördar-vapen-direktör. 

Kommentarer nästan överflödiga. Nybörjaren måste bara veta att månen tar "en månad" att fullborda sitt varv så närmare än så här, som en liten tjuvstart, kommer inte matchningen av Världsbranden/Värmeböljan i skyn och responsen från Sveriges nationalhoroskop som har Månen just i Väduren. När Månen återvänder till eldfängda krigstecknet Väduren nästa månad har redan "heta intermezzot" passerat.

Så här ser det också ut när den svenska destruktiviteten firar i ett ögonblick av Eld+Vatten-konflikt ("överhettad sensationalism"). Dygnets omen ser för Sveriges vidkommande ut som att SAAB-chefen verkligen ser fram mot stunden där detta land spränger sig själv i bitar (Elden torkar ut Vattnet och livsbetingelserna). Inte på grund av Ryssen utan till följd av närigheten inom landets stora industrier. När svensken ska bli superglobal spricker hela skiten. Och det hände idag!

Beträffande Ericssons förstummande dyra uppköp av en supersnabb kommunikationsplattform från USA räknar man det som en långsiktig investering. Men ser man till Saturnus i hårdvalutans (infrastrukturens) Saturnus så är den retrograd nu (och länge till enligt den västerländska astrologins metod för "sekundär progression" - inte använd på bloggen, men definitivt utslagsgivande). 

En retrograd Saturnus i opposition till milstolpen och Sol Invictus är inte vad man vill se i horoskopet för ett signerat kontrakt! Det tveksamt om Ericsson någonsin får se den investeringen gnissla illa utan att bli som tänkt ... Storpolitiken kan komma emellan teknologifascisten och dess planer på att sätta sig i mitten och skimma pengar från all framtida nätverksamhet.

Notera hur nära Oxen ascendenten för Stockholm (Sverige) ligger när dygnet öppnar. Det är tänkvärt eftersom Sveriges usla interna liv - Månen i Väduren - har just Oxen som värd för måndisponenten Mars. Så båda tecknen är utsatta i Sverigehoroskopet och som omen för dagen hamnar Oxen förstås i pengarnas 2a hus, apropå Ericsson-affären. Som generellt horoskop för Ericssons signerade avtal stämmer tanken väl med oklarheten kring ascendentens natur och NÄR affären förväntas ge pengar tillbaka.

Går man till nationalhoroskopet (om nu inte Ericsson är större än Sverige och kapat alla förtöjningar), så är affären troligen ännu ett av de nederlag landet har att utstå medan falsk storhet, spelad altruism och allmän välmåga faller som kulissväggar under den onda Jupiters cykel 2020-36 (hinduisk prognosstil). 

Bara indirekt kan man utläsa välfärdens tillstånd bland ovanstående transiter: som en helt däckad Jupiter i de nödlidandes 12e hus. Vissa tidningsrubriker antyder den andra sidan av detta groteska land under kapitalismens sista få år...


Krisen i världen blir till sist så stor - denna gång - att ALLT måste socialiseras. Det är troligen därför Ericssons högprestationsplattform kommer att lämnas därhän som så många misslyckade svenska it-investeringar. Världsläget tvingar fram nya prioriteringar... Ingen missade väl den nya risken med tinande tundra och metangasproblemet och den katastrof som väntar eftersom alla modeller varit på tok för optimistiska innan metangasen blivit begriplig. 

AB hade först denna viktiga text som läsning för allmänheten, men stängde snart in den bakom betaldörrar. De fattiga behöver inte veta vad som väntar mänskligheten och djurlivet på Jorden. Faktiskt en välgärning av Schibsted/Aftonbladet att vara så näriga just i fråga om den informationen som inte gör någon glad över att inse vad mänskligheten ställt till med. 

De fattiga som inte har råd att abonnera på tidningar, betalkanaler, streaming och allt Kapitalisten har att skinna människan med, kan alltid läsa en välskriven introduktionstext om ozonskiktet - sånt där som Greta-generationen redan vet allt om men som den här bloggaren alltid bläddrat förbi redan medveten om att Jorden är helvetet till följd av de människor som bott där fram till nu:

https://www.nationalgeographic.com/environment/article/ozone-depletion

 

PS. Telia, ett tredje svenskt jättenamn. får samma dag böter av Stockholmsbörsen om 6 miljoner för fuffens. Medierna undviker att närmare förklara för lekmän, även om "insider"-problem nämns. Det tyder på att företaget rymmer råttor och profitörer i samband med senaste vd-rekryteringen, en brittisk räknenissa med bödelns uppgift: tunna ner företagets personalstyrka och öka förtroendet hos Sverigehoroskopets klippardrägg och "onda rike man" för företagets aktie.

Teliaboten fullbordar i själva verket bloggens lilla prognos för Sveriges del i denna Eldstorm i Väduren. För visst heter det att "alla goda ting är tre" - här ironiskt menat.


Inga kommentarer: