Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 juli 2022

Chicagoskytten, typisk ensam förövare

Expressen låter en släkting berätta om sedvanliga överraskningen när en närstående misstänks för brott. Inga tecken på något skumt, säger farbrodern som samtidigt visar prov på låg begåvning då han i nästa andetag medger att han hade mycket lite kontakt med brorsonen. 

Bobby Crimo verkar ha varit en ung man utan nämnvärt socialt liv och levde i sin ensamhet förmodligen ut en fantasi om att vara gangsterrappare. Hans debutlåt från 2016 censurerades enligt uppgifter på nätet. Hans enda produktion till det lokala musiklivet är några "mix-band" som han släppt på egen hand.

Rapparaliaset var "Awake" och intressant nog stämmer "Vaken" exakt med hans soltecken Jungfrun i Ljusets eller medvetenhetens kvalitet, samtidigt som Mörkret, sömnens eller den zombieliknande slentrianen, dominerar kartan. Närmare så gåtans förklaring kommer man troligen inte för närvarande: han såg sig som alla högerextremister vara den vakna i en sovande värld. Det är förmodligen en Trumpanhängare som ser USA:s demokrater som "vänster" och förstörare av USA och gissningsvis sökte han eliminera några av "landsförrädarna" med sin nationaldagsskjutning. 

Beteendemönster och ordvalen börjar bli rejält globala nu och snart finns bara ordet "terror" kvar som beteckning på allt som stat och politiker ogillar. Världen är sannerligen på väg att förgöra sig i sin egen dumhet. Det kapitalistiska systemet är en självmordsmekanism - den göder dumheten i hopp om mer kunder och vinster men slutresultatet är redan helt synligt.

Det kan jag säga eftersom Crimos månascendent som jag tror är Oxen resulterar i samma generiska "introverttyp" som jag själv har: samtliga planeter under horisontlinjen. Det här kan förstås ändra sig med Crimos faktiska födelsetid men psykiskt (lunärt) kvarstår tanken om en för vilken den övre himlasfären inte lockar (sociala, utåtvända typen, ofta plågsamt ytlig - all ha alla planeter i lägre hemisfären indikerar motsatsen, en djuptänkare utan sociala ambitioner.)


Jag har en teori om varför Crimo inte trivs med sitt introverta horoskop och liv, vilket resulterat i detta människohat.

Först måste psykets placering i Oxens sista grad kommenteras. Egentligen är det hopplöst att spekulera när Tvillingarna lika gärna kan vara värd för sinnelaget. Men Oxen verkar troligast eftersom där finns en olycklig låsning mellan expansiva och sociala Jupiter och restriktiva Saturnus - två motsatta principer och därmed tar ut varandra och där Jupiter förlorar eftersom Oxen i vilket fall saknar expansivitet. Detta är så att säga urtypen för en idisslande dussinmänniska som sitter fast i ingrodda manér. 

Foton visar alla tatueringar, så typiskt för verkligt primitiva människor och ett samhällsunderstött mode - precis som hbtq - så att många individer dras med i underprestation utan att någonsin lärt förstå sig själva på djupet. En tatuerad ensling som sitter på pojkrummet och spelar in sig själv i rappar-stil låter definitivt som en som fastnat i en rutin och aldrig utvecklats vidare. 

Månen i Oxen är den kanske mest habituerade varelsen av dem alla. Den andra sidan är förstås astrologins "upphöjelse" av den ombytliga Månen (tidvattens oförmåga till stadga). Månen i Oxen står för ett närmast uttryckslöst lugn som verkar välgörande på ängsliga patienter. Perfekt för läkare och sjukvårdspersonal.

Men tendensen att fastna i hjulspår tycks ha drabbat den här unge mannen, han var arbetslös vid tidpunkten. och även om Solen med intellektets Merkurius ger en bra skjuts i Jungfrun och gör honom till en sökare av Ljuset så är Jungfrun villkorad: den söker inte helheten utan kan bli rent encyklopedisk med åren i sitt jagande efter faktabitar som aldrig tar kvantsprånget och fogar sig samman till verklig förståelse eller vishet. 

Uppenbarligen såg inte rapparen att en stor del av honom själv befanns sig i mörker, i slentrian, så Ljuset (om jag får gissa) missbrukades till att späda på sin grundläggande habituering. Hur bra f.d. USA-korrespondenten Wolfgang Hansson i AB än är på att klart och koncist summera och presentera ett ämne, avslöjade han med sin nit i pro-NATO-drevet hur även han knappast är mer är än en tendentiös gangsterrappare i vissa lägen. Det finns säkert flera horoskop på bloggen med dominant Mörker och bara en liten Ljus Jungfru-Sol, men jag kommer inte på någon just nu.

Accepterar man Månen-i-Oxen och känslan av det skruvstäd som Saturnus/Jupiter är - man kommer inte ur fläcken! - blir det naturligtvis inte bättre av att psykascendenten i Oxen till att börja med saknar favörer från Oxens härskare Venus. Den är en "verksam illgörare" - i antiken tänkte man säkert en prostituerad som sprider syfilis till köparen av "tjänsten". Det är rätt likgiltigt att dess position är stark i sitt positiva hemmaläge Vågen, de kläd- och modemedvetna sidor det kan ge, eller t.o.m. artistiska, gör inte mycket gott i ett så svagt hus som det sjätte Olycks- eller Fiendehuset.

Om något kan man nu börja misstänka att detta sinnelagshoroskop antyder verkligt mörka underströmmar som involverar olyckor och tänka fiender! (Färgade Passionens kvalitet smuts-orange till följd av de flera negativa omen som vidhäftar Venus just i detta horoskop.)

Som sista observation: horoskopet saknar oppositioner! 

Utan oppositioner växer individen inte till sig. Alla har nytta av en sparringpartner. Så en månkarta med allt i den introverta halvan och inga oppositioner tyder på en stagnant ensling, den klassiska ensamma gärningsmannen. 

Jag har inte följt upp tipset på en hinduisk astrologisajt, men där varnades för att den demoniska månnodsaxeln kan bli väldigt oberäknelig om ingenting på himmelen aspekterar eller skänker den stadga. Här "kanaliserar" visserligen norra månnoden (Drakhuvudet) rapparens välplacerade Merkurius i Jungfrun och understryker hans kommunikativa vilja. (Jordbunden kommunikator där demoniska Rahu förstärker via Luft - man undrar just vilka texter rapparen skrivit som USA-censuren - Hydran bakom sociala medier - ansåg var skadliga för samhället.) [Tillägg: DN snappade upp att självpublicerade videor innehåll texter om massmord.]

Draksvansen är däremot helt mörklagd i onda 8e dödshuset med månascendenten. Södra noden kan indikera "halshuggningar" enligt indisk mytologi eller "desarmering", så som Crimo nu gripits och desarmeras om han är skyldig.

 

PS. Intressant nog har Crimo Mars i Lejonet - se förra inlägget om Chicagoskjutningen som inträffade då Lejonet steg i öster över staden. Se särskilt sista styckena om stadens födelsehorskop! Är detta en fråga om kollektiv karma knuten till just denna stad? Vad var offren i sina föregående liv? Hejdukar i något brottssyndikat under förbudstiden? 

Tanken är osmaklig bara för den som skolats rejält i svensk mentalitet för vilken själen inte existerar och medborgaren välregisserat ska empatisera i ena stunden och göra sin plikt i nästa. Men givet själavandrings realitet måste man fråga VARFÖR i samband med till synes meningslöst våld. Vilka gamla skulder kräver Universum in i varje sekund? Livet är cykliskt, tar aldrig slut.


Inga kommentarer: