Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 juli 2022

Amerikansk delegation bedyrar hur viktigt Sverige är


Inför detta tragiska skådespel där medierna ropar "historiskt möte" eller "historisk underskrift" så ofta att det gemensamma ordet redan förlorat sin mening, måste jag ändå påminna om att den svartsyn Sideriska ventilerat i många år rörande Sveriges oförmåga att hålla sin egen identitet vid liv, nu har slagit in. I oktober  2017 "förutspådde" jag (fast det var förstås bara retorik):

Är det så illa ställt med till och med nationens elitskikt (Sol och Jupiter ägda av Saturnus) - att de är fattighjon i själen och bara råkar ha fått en vinstlott i detta liv och blivit kungar över ett lilleputtland och härifrån upplever "mycket vill ha mer" - då får vi väl låta Sverige gå sönder i våra egna inkompetenta händer, allt under vi fumlar med globalism och vår egen internationalisering?

Sverige är i så fall ett självdestruktivt land i sin grundnatur, så att låta onda politiker som försvarsminister Hultqvist smussla in oss i NATO och till sist bli en 51a delstat i USA, är troligen vårt öde. Men det är en riktig nitlott eftersom USA är den stora förloraren. Det är de som blickar mot Kina som ligger i linje med världens framtid...

https://siderisk.blogspot.com/2017/10/den-verksamma-naturen-i-planet-land-och.html

Det var innan Magdalena Andersson steg fram, vars horoskop antyder Sveriges akuta destabilisering av alla dessa högersossar, så kåta på allt som har en aura av makt kring sig. (För att vara exakt hade jag redan smakat på den retoriska figuren några gånger redan, med början 2015 om googlesöket är rättvisande).

Att inlemma Sverige-Finland som den 51a delstaten föregås givetvis av frieri-liknande ouvertyrer. Om det är så man måste uppfatta USA-delegationen i tisdags. Det gäller att få makan att känna sig uppvaktad och viktig. USA har redan skickat en bunt krigsbåtar till Stockholms hamn så att storstadsfäna ska känna sig märkvärdiga inför dessa avgudabilder, storhet via association. 

Allt USA vill är att komma åt naturtillgångar som Ryssland är i vägen för och undanröja en alltför lång ny sidenväg. Svenska politiker är antingen korkade som få eller totalt korrupt invigda i USA:s plan under det att den godtrogna svenska befolkningen serveras "trygghetskortet" (med eldunderstöd av de hysteriska mediedreven).

*****


PS. Horoskopet för det blogginlägget ser Skorpionen stiga i öster vilket "dödar" självständighetens och identitetens Sol-Våg genom att trycka in den i uppoffringens och exilens 12e hus. Även Jupiter i exakt konjunktion med Solen låses in. Ett omen om en rejält osjälvständiggjord nation särskild som publiceringens Merkurius i Vågens 22a grad tecknar detsamma och snuddar vid Sverigehoroskopets Vågascendent (20e graden). "Förlusten av sin traditinella vågmästaridentitet som opartisk, oberoende stat." I öster, men ännu under horisonten, kommer Liemannen (Saturnus) krypande...

Jag valde detta av den handfull inlägg som innehöll den språkliga figuren eftersom den, något mer utvecklad, dyker upp i slutklämmen (vartefter inlägget snabbt publicerades). Den berövade självständighetens omen i 12e huset skulle kunna gälla enbart avslutningen och inte den föregående diskussionen om planeters verksamma natur, med mera. Kanske är att läsa in väl mycket i en publiceringstid, avgör själv.


Inga kommentarer: