Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 juli 2022

Sveriges första neutralitetssvek, Hitlers transporter genom landet

I Godmorgon världen P1 (söndagen 220724) uppsnappar jag att Per Albin Hansson slutligen gav upp svensk neutralitet när Nazi-Tyskland hotade med våld om de inte fick använda svenska tågräls för att skicka militär och utrustning i sitt katastrofala försök att knäcka Ryssland. 

En bit historia väl värd att minnas i en tid när Sverige åter sparkat Vågskålarnas princip i ansiktet (Vågen är landets spelade rollmak) och hatar Ryssen mer än någonsin: det är landets kollektiva skuld och efterlåtenhet mot Hitler som plågar särskilt socialdemokratin och som förklarar den vettlösa NATO-anslutningen. 

Sverige  har blivit galet. Jag riskerar att devalvera ordet genom att upprepa konstaterandet, men astrologin pekar så tydligt ut Sverige som ett moraliskt bankrutt land sedan 1974 om inte tidigare (bloggen ägnar dock inte 1809 års horoskopet mycket uppmärksamhet, den nya milstolpen/regeringsformen är som tidvatten, nästföljande våg skriver över avtrycket den förra lämnat på sandstranden).

Radiorösten tvekade lite om datumet för den svenska kapitulationen men svenska Wikipedia bekräftar att Sverige (mot statsminister Hanssons egen inställning) hotades av Tyskland denna dag och troligen omedelbart lade sig platt med vändande post. Radiorösten säger att Hansson ska ha kommenterat: "Jaha, där rök den neutraliteten", klok motståndare till nazifenomenet som han var.

Att jämföra den 17 juni 1940 med Hanssons horoskop ger exakt den utdelning som astrologiintresserade känner av och som jag nyss uppmärksammade i debaclet mellan DN-Wolodarski och Sveriges Radio. Individens horoskop svarar starkt på tidens planetpositioner.

För statsministern är detta fånigt tydligt:

Notera pressen på Per Albins Våg-Sol från en besvärlig
konjunktion i tiden, i Väduren mittöver.
Jupiters frihet krymps av Saturnus,
Saturnus förstärks av Jupiter

Per Albins Sol i Vågen sviker sin opartiska balansfunktion, predisponerad för detta genom Venus svaga placering i Skorpionen - som bekant var han också "bigamist" och rörde sig mellan två kvinnor och hushåll, ett faktum som doldes för svenskarna genom mediernas låga karaktär, då som nu (se Merkurius korruption av ond Sol och ond Jupiter, ledarna och Storfinansen, i landets moderna horoskop). 

Den ödesdigra dagen passerar Månen genom Vågen, samtidigt som dagens Sol står i tågtransporters och kommunikationers Tvillingarna - Per Albins måntecken. Det är en "dubbel ömsesidig reception" om man samläser båda himlarna.

Det är intressant att jämföra med Adolf Hitlers Vågascendent. Jag har läst i en bok av brittiske mästerastrologen Charles Carter att förlossningen ska ha varit traumatisk och sjukhuspersonalen trodde de förlorat barnet innan det visade livstecken. Frågan är därför vad födelsetiden och gradtalet syftar på - barnets frigörelse från modern eller dess första andetag? 

Hur som helst motsvarar Hitlers tid  Vågens 5e grad (4°22'). Det värdet ligger så nära soltransiten den 17e juni i Tvillingarnas 3e grad antyder att Hitler ÄR Tyskland här, och att Führern (Solen) själv beslutat om hotet mot Sverige. (Hinduisk astrologi medger synergi mellan tecken av samma element även om de saknar planetär aspekt för just den här kopplingen.)

Det finns säkert mer att hämta för tränade politiska astrologer ur de här transiterna över den svenska statsministerns himmel. Jag vill bara peka på det uppenbara: det händer i LUFT och inte i t.ex. en JORD-ELD-konflikt som skulle peka ner mot ett redan pågående destruktivt krig. LUFT är fortfrande verksamhet som primärt utspelar sig i "det blå", på det intellektuella existensplanet.

 

Inga kommentarer: