Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 juli 2022

Italiensk nationalkonservativ vs Ebba Busch

 


Aktuell italiensk politik ligger bortom den här bloggarens intressen, men efter att ha sett hur DN rört in en av allt att döma helt ärbar f.d. premiärminister i tidningens antiryska kampanj, föll naturligt blicken på ett annat italienskt namn i The Guardian.

Giorgia Meloni anses vara ärlig i tanke och tal som politiker, men man anar förstås ett visst avståndstagandet i den annars objektiva textförfattaren (The Guardian är väl alltjämt mittvänster men som NATO-land har tidningen dragit tydligt åt höger efter att Putin startade sin "specialoperation"). 

Meloni är nationalist vilket snarast måste anses som en positiv kvalitet jämfört med den globalism inom vilken svenskar är upptagna av "individuellt självförverkligande". 

Det synes som Sverige inte förstår så stora koncept som Kapitalets Globalism, möjligen för att alla medier verkar inom den och inte vill tala om något utanför den. Den rikaste procentens värld är alls inget framsteg för mänskligheten som art och den falska rovdriftsglobalismen kommer att kollapsa, med eller utan Naturens hjälp. En globalism baserad på människan kommer att vidta - den ännu utopiska Vattenbärarens tidsålder.

Att italienskan är sanningsenligt framgår perfekt av den NATURLIGA ZODIAK jag väljer att rita födelsedagen som. Denna zodiak är enkel, de 12 zodiakprinciperna hemma i sina egna hus utan försök att knyta himlens omen till Jorden och specifika hus/livsfält. 

(Ska man vara exakt är bloggens ofta använda sinnelagsascendent inte heller knuten till Jorden utan beskriver bara zodiaken relativt "sinnelaget" i den sublunära sfären, men den är ändå ett försök att komma de levande varelserna lite närmare när födelsetid saknas.)

 


Sanningen är vid denna tid stark på himlen genom en perfekt ömsesidig reception mellan två planeter i varandras hemmaläge i Eld-tecken. Jupiter gästar Väduren och Mars gästar Skytten.

Hinduisk astrologi haltar här eftersom Eld-triangeln spräcks av att Skyttens härskare Jupiter är den enda planet vars essens sägas vara av det femte elementet Eter, och således är en "portal" ut från detta solsystem, samtidigt som Eter anses vara ett substrat eller en dimension under eller inom denna värld.

Men Jupiter tillhör ändå zodiakens Eld-triangel, säkert för att som romaren Plotinos lärt sig under studier av österländska läror (som man bara kan spekulera över), Eld var "det mest gudomliga" av elementen, sade han. Och om Jupiter representerar ren gudomlighet, ren klarsyn (klärvoajans), står Eld näst i tur och de båda elementen kan i vår värld likställas.

Not. Vatten-triangeln, så viktig i denna karta, beter sig som Eldens treställighet. Här söker två av tecknen, Krabban och Skorpionen, värna och blockera alla hot mot det organiska livet, men i tredje läget, Fiskarna, vänder historien till det bättre och Vattnet symboliserar nu själens rening från sin egen materiella orientering och påföljande synd (karma). Och vem är Fiskarnas härskare om inte ännu en gång den befriande Eter-Jupiter!

ELD var italienskans styrka, men likheten med svenska Kristdemokrater, Sverigedemokrater och kanske andra, syns i den lergegga som i övrigt tecknas. Melonis nationalkonservatism har trots allt rötter tillbaka till Mussolini och fascismen.

Italienskan är passionerat för hem och kärnfamilj som vilken konservativ som helst, motsätter sig homoäktenskap och den moderna problematiken med att Väst sugit ut övriga världen så enormt under kolonialismen att vår världsdel nu står inför en gigantisk kollektiv karma i form av immigrationen. 

Nationalkonservatismen saknar naturligtvis allt vettig tankeförmåga och ser bara folkanstormningen som ett problem men vågar inte se "orsak och verkan". Detta ger enormt många idioter inom inte minst svensk politik. 

Världens tillstånd i dag är ett enkelt "som man bäddar får man ligga" för de onaturligt välmående västerlänningarna i en värld där det naturliga tillståndet är fattigdom. (Vattenbärarens tidsålder kommer att jämna ut förhållandena mellan folken, men bara efter ett manfall så enormt att inte ens Klimatvarnarna till fullo berättar allt. Nationalstater kommer att bryta samman och totalt kaos råda i mänskligheten innan en privilegierad liten grupp omstartar världen utifrån bättre föresatser än det fullständigt omöjliga "individuell frihet" som förgiftat västmänniskorna och lockat hit alla flyktingar.

Som synes innehåller Melonis karta den klassiska diktatorssymbolen Solen-i-Stenbocken men med fundamentet Saturnus i Hemmets tecken Krabban. Där är båda komponenterna i "nationalkonservatism", Krabban står för Hemmet (det nationella) och Stenbocken här diktator eller självhärskaren. Bestämma över sitt eget nära territorium - en total motsats mot Rovkapitalismens anspråk på hela världen (rovkapitalisterna är bara samma odjur som en gång de europeiska kolonialisterna). 

Axeln Krabba/Stenbocken har också döpts till streberaxeln eftersom Hemmet är maktlöst medan Stenbocken ofta är maktfullkomlig (se bara hur Magdalena Andersson redan kapat kontakten med svenska folket genom att tvångsansluta dem till NATO utan demokratisk förankring. Usla svenska medier har högljutt drevat mot Ryssen för att mörka den politiska kupp som inträffat och som USA har ett finger med i). Italienskan är i maktfrågan intressen eftersom Sol-Stenbocken här är helt beroende på sitt fundament Saturnus. Och Saturnus i Krabban står INDIREKT för den Ansiktslösa Massan som bas för en maktposition. 

Är detta då en Mussolini-liknande diktator eller är det blinda som leder blinda i en travesti på vad äkta demokrati innebär? Den fasta Saturnus i Krabban är inte en stark position och Krabbans eller månens fyra faser tolkas hinduiskt som att folk i gemen är offer för Passionens krafter. Kort sagt: härskares ständiga oro för den opålitliga massan och som gjort att Överheten alltid har säkerhetssystem mot folket, som, genomlurade, bara tror att de röstar på partier och vidmakthåller "demokratin". Överheten har, som så tydligt framgår i Sverigehoroskopet, en helt annan plattform. En parademokratisk rikemansklubb.

Tittar man djupare på den här kartan, är maktfundamentet Saturnus kanske inte så tidvatten-svajigt som Krabban antyder. Krabbans fundament Månen är nämligen så paniskt (engelska "terror") gentemot Passionens förmåga att ändra allt över en natt, att Meloni i botten drivs av en djup fruktan som söker hålla stånd mot allt oönskvärt. Detta för att hon är så simpel att hon ser världen i termer av Jord och Vatten och allt den lovvärda Elden gör i detta horoskop är att klart visa var hon står. Invandrare och homos rubbar hennes världsbild och motsvarar döden för henne, precis som för alla konservativa materialister. 

Jag har nu ordat flera meningar om Hemmets och Trygghetens fundament: Krabbans Måne står själv i den fasande Skorpionen, tecknet vars fixering motsätter sig all förändring och där aktiva planeter likt Sol eller Mars är beredda att kämpa intill döden för att motstå den död som för dem är förändringar. Därmed segrar zodiakens dödsprincip Skorpionen eftersom den lurar dess barn att just kämpa sig in i döden via sitt motstånd. Hinduismen (eller valfri typ av astrologi som upplyses av filosofi) har inga illusioner utan ser tydligt att de 12 zodiaktecknen inte alla är "goda" men de krävs alla för att beskriva vad själar som kommer till denna värld står inför, vilka uppgifter de i ett eller annat av sina många återfödslar måste ta ställning till och övervinna (genom intelligent insikt).

Och nu kommer det lustiga med extrema Giorgina Melonis himmel: på många sätt har hon redan övervunnit sin dödsfruktan i förhållande till den primitiva populism som bygger på ett förändringsfruktand folk och en Stenbocks-diktator som har sin kraft i detta enkla och biologiska folk (Jord + Vatten handlar verkligen om det kroppsliga väsendets enkla problem och sysselsättningar).

För tråda vidare i disponent- eller fundamentkedjan. Vem behärskar i det fördolda denna förändringsaversiva Mån-Skorpion, detta Folk, dessa Melonis väljarbas? Jo, revolutionären Mars i sin oöverträffbara mix med den gudomliga sannfärdighetens Jupiter! Himmelen tecknar alltså en extremt komplicerad process som involverar och drar samman Sanningen och den fallna gyttjevärlden. Meloni, vars program jag inte vet mycket, om ges klartecken av Himmelen själv. 

För den som bara söker ett status quo, samma nation och samhällsmönster som alltid, har därför en genuin röst. Alla andra, som vet att Naturen håller på att ladda upp med en Klimatkatastrof som inte setts sedan Syndafloden som nedtecknats i sumeriska texter (från vilka Bibelns författare lånade sin verion om Noa och arken, Noa heter Atrahasis i originalet). 

Hur sann och uppriktig Giorgia Meloni än är, tycks hon sakna blick för "bäst före"-datumet i sin politik. Och det beror på att allt som vidrör JORD förorenas och introducerar Lögnen i världen (därför är Syndafloden Fiskarna/Jupiter nödvändig för att periodisk rentvå de förorenade själarna). 

Italienskans horoskopet-ELD och lägre, sublunära halva (JORD/VATTEN) avgörs alltså av den låga störningen och ELD når inte sin perfekta nivå där mänsklig intuition/gudomligt förut- eller allvetande har någon chans att hävda sig. Visionens räckvidd är begränsad av lägre krafter och gränsdragaren Saturnus här är ett kapital för sig.

Någon gång när den här bloggen var ny läste jag romerska filosofen Plotinos 200-talet) samlade verk. Lärjungen Porfyrios rörde till texterna rejält genom att klippa och klistra utifrån parodiska räknenisse-principer. Han ville ha texterna i jämnstora volymer. Jag valde att läsa allt linjärt, enligt Porfyrios uppdelning och det var förvirrande!

Tids nog införskaffade jag gällande forskaredition av Enneaderna, ett arbete av klassicisten och platonism-kännaren A.C. Armstrong. Den här utgåvan har också en del fotnoter till större hjälp än den äldre McKenna-översättningen. Hans notapparat, en produkt av förlaget, är så navelskådande att den jämför översättarens påfallande ändringar mellan de olika revisioner han gjorde genom livet. Det blir mer en studie i översättarens nycker (en del senare varianter är sämre) än stöd att komma in i Plotinos avancerade och orientaliskt influerade systematiska filosofi, ontologi och kosmologi. För den som ännu läser böcker måste i rättvisans namn tilläggas att McKennas välgjorda utgåva bara kostade en sjättedel av referensutgåvans 7 individuellt inbundna böcker.

Efter att stått på hyllan flera år i tanke om bra läsning för den förtida fattigpension som planerade (jag hade redan före inköpet sett den svenska arbetsmarknadens åldersdiskriminering) började jag häromdagen med Armstrongs förord i volym 1. Armstrong var definitivt den bästa sortens Krabba för hans prosa är solklar och rytmisk, komplex engelsk meningsbyggnad men ändå lätt att läsa. 

Jag kom på mig med att tänka på svenska debattören Kajsa Ekis Ekman som också är Sol-Kräfta och skriver rappt, insiktsfullt och begripligt för icke-specialisten. Också hon är ett bra exempel på att Krabban inte MÅSTE sitta fast i det sublunära träsket, eller att stjärnhimlen åtminstone innehåller annat som lyfter perspektiven ur Trygghetsinstinktens intelligenshämmande inverkan. Som platonister i flera former skulle säga: allt handlar om valet mellan att förbli sublunär dagslända eller ta fasta på sin gudomliga, supralunära potential. 

Armstrongs förord kastar ljus över Giorgia Melonis låsta himmel. Översättaren ser Plotinos Gud eller Det Ena som överväldigande gott, en existens bortom det vi känner som existensen men fullständigt omöjlig att omfatta med mänskligt tänkande eller återge i våra tankekategorier vilka vi utvecklat för att omfatta eller konceptuellt greppa fenomen i tid och rum, Den Ena som alltets skapare står själv utanför sin skapelse. (Den som känner igen kristendom i detta ska veta hur mycket den unga Kyrkan stal från "hedningarna" för att sedan tvångsstänga Platons akademi för att inte eftervärlden skulle ha chansen att välja mellan originalet och den hopklippta kopian).

Platon, när han fästade sitt sinne på Gud, hade en väldigt låg åsikt om den mänskliga arten. Plotinos, i samma tankar om Gud, tycks ha närt en väldigt låg åsikt om hela existensen. (I, s. xiii)

Platonismen i dess olika stadier (även den normalt världstillvända Platon) har alltså den dualism som tvingar fram insikten om att det människan tror är gott enbart är hennes egna känslor efterhandsrationaliserade som "mänskliga rättigheter" och andra käpphästar som inte ens bygger på ett försök att utrannsaka verkligheten på djupet. 

Den mänskliga och sjukliga narcissismen grasserar speciellt i sekulära länder som Sverige. Det irriterande med Italien är att den katolska kyrkan ändå har fragment av högre sanningar bevarade och till och med Mussolinis fascism kan ses innehålla spår av en äldre platonisk världsbild. Melonis karta med Elden solkad av fascismens jordbruna kan vara ett tecken på detta.

Spänningen mellan de två sinnesattityderna är som tydligast när Plotinos betraktar vår verklighets lägsta nivå, den materiella. En tydlig fluktuation kan noteras i hans tänkande kring den exakta graden av godhet eller ondska som ska hänföras till kroppen och den korrekthet eller felaktighet i att själen sänker sig ner i den. ... För Plotinos är sinnevärldens materia det Ondas princip. (I, xiii-xiv. )

Egentligen inget som inte redan upprepats gång på gång på bloggen, via den här skissen (som jag petat in färger och planeter i), den är en slags syntes av platonismens syn på människan som ett mikrokosmos och kan ses redan hos Platon, via den mycket världspessimistiska mellanplatonismen och till Plotinos, så kallad "far" till nyplatonismen (som egentligen bara tar vid från mellanplatonismen):

 


Det faktum att Giorgina Melonis himmel inte bjuder på något utöver "visionen" av socialkonservatism (eller typisk habituerad jordbrukarmentaliet, vilken är stark i Italien) kan ses i det enkla faktum att hon saknar LUFT i meningen Rationell Själ, den som på illustrationen jämställs med det gudomliga intellektet (NOUS) och på den mikrokosmiska nivån är reserverad för dem som Platons idealstat beskrivs som kommunistiska "kunga-filsosofer". Vattenbärarens härskare Saturnus står i den naturliga zodiakens 11e idealhus och visar att astrologins skapare ytterst såg något liknande kommunism som det ideala tillståndet för ett samhälle. Ägandeinstinkten (Oxen/2a personliga pengahuset) har raderats ut eftersom det goda samhället ger alla medborgare vad de behöver.

Eftersom Giorgia Melonis "bara" har den Lilla Välgöraren i Vattenbäraren/11e säger det inte mycket mer än att hon identifierar sig med samhällsordningen (vilken den är) och hennes idealvärld ses sedan i lergeggan som dominerar och som hon sanningsenligt (Eld) bekänner sin lojalitet till. Hon är sannerligen ett av Mussolinis barn och så är stora delar av mänskligheten. Själavandringen är som en gigantisk sil som sållar själarna och om och om ger dem en chans att skaffa sig allt renare underkläder (de 4 elementen!). Till sist är blir de frisjälar och kan utanför Kretsloppets tvång välja var och om de ska återfödas!

När jag började den här bloggen för 14 år sedan var nyplatonismen suddig i konturerna, men något måste ha satt sig redan då, för jag har inte behövt ta tillbaka värsta mycket av de kopplingar mellan filosofin och astrologin som redan under flera år noterats (marginellt under 25 år med västastrologin, men en flodvåg efter upptäckten av den hinduiska).

Ta bara tanken från den naturliga zodiaken om Vattenbäraren/11e som Platons ideala men bara potentiellt realiserbara stat där Människan är rikedomen och Den Väldiga - inte den enskilda individ som lyckats lägga beslag på mer slantar än sin granne. 

Ta nu detta grundresonemang och titta återigen på Sverigehoroskopet: Ondskan har totalt kapat nationen och Vattenbäraren är nu en mask av kollektivitet som Storfinans och landets Ledare sprider från det som egentligen inte alls är folkets sektor utan tvärtom det fåtal svenskar som verkligen kvalifiera sig som "kungar", dvs. individualismens 5e hus - raka motpolen till idealet eller den konceptuellt medvetna massan i 11e!

Man kan alltså säga att traditionell monarki motsvara bloggens "kosmologiska axel", spänningen mellan kungen/Lejonet/5e och folket=samhället/Vattenbäraren/11e. 

*****

Vad gör då Platon i sina funderingar över det idealsamhälle som styrs på rätt sätt, av okorrumperbara filosof-kungar som inget äger för egen del (för att inte dras in i den korruption som t.ex. Sveriges förutspåtts att allt mer skrytsamt skylta med)?

Jo, förutom att tillåta en mycket begränsad profit-mentalitet i det yttre samhället - mänskligheten kommer länge än att bestå av återvändande själar av låg mognad - kopplar han om den monarkiska axel som förklarar varför Sveriges it-miljardärer och övriga rika pack beter sig som "sju svåra år". Nyrikt avskum, det är den typen av samhällsmedborgare svenska staten sätter sitt hopp till (förutom gamla trygga leverantörer av exportinkomster inte minst vapenfabrikörerna).

Med astrologins karta ser man istället Platon att människomassorna i det yttre samhället hårdare knutet till, inte en ordinär kung (motsvarande Socialdemokraternas diktaturbeteende) utan till en Filosofkung. De bäst lämpade av alla människor, de som tagit tänkandet så långt det går. 11a huset länkas därmed om och knyts till 9e huset, hinduismens "bästa hus". I grekisk tradition (garanterat en österländsk import) döpt till Gudens tempel. Jupiter, filosofins och den omistliga metafysikens eget hus.

Jupiter, Eterplaneten, är naturligtvis inte intresserad av så banala saker som prylar och individuellt ägande eftersom Jupiters expansiva natur, ur perspektiv av de fallna själarnas perspektiv, är att kickstarta den på Vägen upp. Den hinduiska avataren Krishna beskrivs som "den som drar till sig" och skulle kunna vara en illusion av hur Jupiter från "marknivå" står för kraften att växa sig större ut ur eller in i tillvarons inre och fördolda dimension. För Eter-Jupiter är ut och in, fram och bak, bara meningslösa ord, precis som Den Ene inte låter sig fångas i mänskliga kategorier.

Efter att ha petat med en filosofiskt vinklad astrologi i 14 år eller mer, står det helt klart hur Sverigehoroskopet (det från 1974) representerar en korruption av Vattenbärarens symbolik och än värre blir det när man ser hur Överheten lämnat det enkla folket (Månen) långt bakom sig. Och så lågt har folket klämts fast och indoktrinerats från alla håll, att landet knappast tillhör Vattenbärarens tidsålder. Bara det faktum att regeringen sedan regeringen Reinfeldt och vidare av socialdemokratiska tar från de fattiga och ge till de rika liknar exakt en ond konung från gamla tider. Vattenbäraren är bara ett tecken som i det jordiska femtehuset för härskare dessa regeringar svänger sig med i tompratet om "demokratins" förträfflighet. 

Samtidigt är Sverigehoroskopets sektor för "filosof-kungar" angripen av en låg demon som kan kopplas till Vatten, biologi och näringsliv. I Sverige skulle det aldrig gå att omsätta Platons idealstat eftersom nationen korrumperats på det andliga planet. Och eftersom tiden nu skyndar blir enda slutsatsen att Sveriges val av NATO/USA var spiken i kistan. Historien lämnar nu den här platsen bakom sig och slutet kan komma på olika sätt. Ur andevärldens perspektiv är Sverige redan dött.

Inte minst beror det på de inhemska politikerna som Lena Mellin i en ovanligt skarp text anklagar:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/66LQk0/politikernas-kortsiktighet-ar-ynklig

Och här kommer jämförelsen av Giorgina Meloni "ärlig i sin otroliga begränsning till platonismens onda sektor" och lika konservativa men narcissistiska Ebba Busch in. Svenskan är ett bra exempel på Jord-Vatten-gyttjan och den totala avsaknaden av LUFT som kan se framtiden. Hon har inte ens nämnvärd ELD och är därmed inte ens ärlig som italienskan. 


Busch maktlystna Sol-Stenbocken liknar i hög grad den nationalkonservativa italienskan men den här gången ligger Folkets fruktan direkt inbakat i Sol-fundamentet Saturnus. I Skorpionen, ett "låst" tecken klarar denna Busch inte av att dö, och hennes beteende blir därmed rent sociopatiskt. Erkänner brott bara för att ta tillbaka erkännandet i en sidokommentar - den pinsamma scenen borde alla minns som tänkt sig rösta borgerligt. 

Att Skorpionen ligger bara en nivå under makt- och prestigemedvetna Solen förklarar i mina ögon varför hon så snabbt blir vass i rösten - det är ett patologiskt maktfixerat horoskop, som tidigare noterat via kanske lite andra resonemang (Bloggen har även tidigare pekat på kombinationen Skorpion och Stenbocken som den hårdaste och mest omöjliga kombinationen, kapabel till mycket ont.)

Så här sjuk är många av de svenska politikerna (och astrologin har tusen och en sätt att illustrera avvikelser från det ideala), just för att de kommer ur ett folk på Jorden vars horoskop visar en nation som länge förträngt möjligheten för en verklig filosofkung att uppstå ("jantelagen" - en annan är väl lika god som nån, en fullständigt satanisk lögn).

Detta land vill dö i skam, troligen för att dess historia och självbild verkar börja på 700-talet med pirater, rövare och slaktare - vikingarna. Ett sådant land attraherar inga stora själar. Som bäst tvingas blandarter hit av Ödet, som t.ex. bloggaren, med ett extremt starkt 9e hus men dålig karma som ledare (Solen). 

Den starka filosofisidan (9e husägaren i sitt starkaste världsliga läge) är dessutom grundad i den hopplöst osäljbara dualismen mellan andesjälen och kroppen som i Väst går tillbaka på Platon själv (avhandlat som rena skolboksexemplet i Dold Daimon del 3).

Men vad sysslar Sverige med? kroppsfixering, eget ägande och föga därutöver! Det går inte ens att börja tala om alternativa paradigm i ett land som sjunkit så lågt i relation till den naturliga zodiaken, en referens för människans evolution från apa till gud. 

Men med mästerastrologen Charles Carter måste man instämma i hans: "trevligare en välartad primitiv typ än de med avancerade horoskop som urartat". Sveriges månsida är primitiv men inte välartad och dess solsida är ruskig! Därmed knappast någon, vare sig hög eller låg, på plats att upptäcka hur landet ligger.

*****


Även, ett inlägg från 2014, ett av många som brottats med 9e som hinduismens "bästa hus":

https://siderisk.blogspot.com/2014/04/det-hogsta-goda-hus-9-for-ascendenten.html

Ser att detta inlägg var det när Sideriska siktet dog en av sina dödar (bara för att återuppstå igen)

I ett inlägg från 2017 citeras Plotinos (många år felaktigt refererad till med den engelska stavningen Plotinus) om ovanstående bild av Platons tredelade själ:

https://siderisk.blogspot.com/2017/12/naturen-sjalens-mantelfall.html

 

 

PS. Jag läser om Meloni halvnio på måndagsmorgonen, ser vissa horoskopparalleller med Ebba Busch och bestämmer mig för att kontrastera kartorna. På tisdagen kan man läsa att Ebba Busch varit först på plats vid en krock mellan två bilar. Ett järtecken för henne själv kanske? Incidenten utspelade sig på eftermiddagen och så länge satt jag inte med inlägget!

https://www.expressen.se/nyheter/ebba-busch-i-bildrama-forst-pa-olycksplatsen/


3 kommentarer:

Susanne sa...

Astrotheme anger hennes ascendent som siderisk kräfta. Som källa anges bara "memoire" - vems minne sägs inte. Då hamnar skytten i 6:e... men en välgörande jupiter i 10:e kan ju vara ett tecken på att hon kanske kommer att uppnå maktens tinnar...

Susanne sa...

Fast kanske hon inte kommer att bli långvarig där uppe, med Ketu och disponenten mars i olycks- och fiendehuset...

Seaward sa...

Franska sajten har skärpt till sig rejält i sina källhänvisningar, och jag har flera bekanta med Krabban som mån- eller ascendenttecken vilka alla är mycket angelägna (jag skulle t.o.m. säga affekterade) om "Sveriges tillstånd", och jag kan faktiskt inte avgöra om det är SD-åsiikter eller bara nationell protektionism jag hör.

Så detta astrothemes "minne" - översatt till siderisk zodiak har mycket talar för sig!

Givet osäkerheten med horoskopet vill jag inte spekulera i den italienska politiken, särskilt som jag redan erkänt okunskap :-)