Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 juli 2022

Galleriaskjutningen och demoner i atmosfären

 


Kuriöst inträffar morden i Köpenhamnsgallerian FIELDS (amerikansk ägare?) dagen för inlägget om Hitlers horoskop. Det är som bloggaren övade lite i förväg på det som senare hände i grannlandet. 

Hitlers diktatorsproblem tillskrevs en överladdad och våldsam Vädur (härskare: krigiska Mars) som till följd av en Vågpersonlighet hamnat fel, i "den Andres" händer. Barnet (Väduren) blir ursinnigt när det inte har full kontroll över sitt lilla liv, och är då Venus svag kan Vågpersonligheten bli riktigt otrevlig.

Den etniske dansken, som sprang runt och ljög för gallerians besökare att det var ett låtsasvapen, griper till verket när en Hitler-liknande figur visar sig på himmelen.


Hitlers ascendent upprepar sig men också en rejäl övervikt mot motsatt sida ("den Andre"), där våldsmannen Mars mixas med den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet). Ett inlägg för några dagar sedan tog upp den braksmäll som kan misstänkas om cirka tre veckor när Mars hunnit in i Väduren och möter den ständigt backande Rahu.

Det här är inget annat än ett världsligt eller mundant horoskop för Köpenhamn som varnar för en social störning, med en vettvilling (Väduren) som stör Vågens alla köpmän och konsumenter i gallerian. (Vågskålarna har mycket med människor i samverkan att göra, köpare och säljare bör avsluta affären till ömsesidig belåtenhet.)

Att obalansen i det sociala Luft-elementet har dödlig utgång kan även den fantasilösa se genom Venus, Vågascendenten, som vid tiden befinner sig i 8e dödshuset. Jag har genom åren tittat på många hinduiska astrologisajter men man talar lustigt  nog väldigt lite om att detta hus är en spegelbild till den goda karmans femte hus, korresponderande till "Lejonkungen". Skorpionens 8e blir därför "den onda karman". 

Detta är respektive början och slutet på zodiakens andra akt, individualismens födelse i prakt och slut i bräcklighet och död. Hinduiska astrologer har förmodligen blivit lika världsliga som västerlänningarna trots kulturens suggestiva filosofier. Det är en ändlösa rad av frågor om pengar och lycka på dessa sajter, vilket visar att västerlänningen inte är ovanligt primitiv och efterbliven utan snarare att hinduisk astrologi från tvåtusen år tillbaka hade rätt som kategoriserade mänskligheten som fånga i Passionens kvalitet, mellan demoner (Mörkret) och halvgudar (Ljuset). Normala människor saknar förmåga att skaka av sig livets villkor, och springer hela sin livscykel runt som gnagare i kretsloppets hamsterhjul.

Passionens kvalitet är väl aldrig tydligare än i oppositionen mellan Väduren och Vågen, för detta är den positiva, utagerande axeln. Men negativa axeln av Passionens typ är Stenbocken/Krabban och den sorten är en materialist med oändligt ha-begär (tänk Ebba Busch som slog klorna i gamlingens stuga och inte gav sig). Negativt polariserad Passion är ett syndafall som ännu håller på att fullbordas, den positiva Passionen är i själva verket de urladdningar där själen söker befria sig från låsningen till Kretsloppet ("Vägen ned/vägen upp").

Teorin blir därför att den 22-årige dansken var någon drummel som spelat för mycket krigsspel online och påverkats av det han konsumerade. Titta hur perfekt den "bestraffande" Ketu stiger i öster när han dyker upp med sitt vapen. Det här horoskop antyder att bloggaren, fastän nybörjare på månens noder inte alls hade fel som valde att undersöka södra noden som en "halshuggare" eller åtminstone punkten där en Bestraffare stiger fram. I Passionens positiva polaritet kan detta sammanfattas som en "mentalt störd människa som agerar ut sin vrede" och att han var arg, har man redan kunna läsa i de första tidningsartiklarna.

 

PS. AB har den rätt exakta tiden "halvsex". Varför N.Y. Times skriver "ungefär sex" är frågan. Horoskopet ovan stämmer kusligt väl med halvsex, just för att halshuggaren ligger gradexakt vid ascendenten.


 

Inga kommentarer: