Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 juli 2022

Nära sammanstötning med en höjdare (planeter i transit)

Dygnet efter att Magdalena Andersson under en satanisk fullmåne åthutat de många sabotageorienterade elementen i Sveriges riksdag, fortsätter fullmånen att verka, men nu från ett nytt teckenpar. När bloggaren den 15 juni beslutar sig för att ta en tidig promenad och tågar ut i solen står sagda i Tvillingarnas 1a grad och den betydligt snabbare Månen har sedan föregående eftermiddag hunnit till Skyttens 12e grad.

Bloggaren är ett vanedjur och har ett antal innerstadsrundor han skiftar mellan och idag blev det en tur som förde förbi Rosenbad (under ombyggnad - Sverige är för "säkerhet" in i absurdum dessa NATO-flaggornas tid). Längs en liten tvärgata till turiststråket Drottninggatan kommer han in på densamma och korsar rakt igenom ett sällskap. 

Inte förrän han är nästan inne i den glesa grupp som håller "corona-avstånd" inser han att det är Magdalena Anderssons sällskap han vandrar rakt in i och passerar just bakom ryggen på henne. Runt och bakom ett entourage av allierade och förmodligen några civilklädda livvakter. Hade jag varit en beväpnad och ond människa skulle det ha varit klippt för "Magda" - Sveriges nya säkerhetsfixering till trots! [Detta skrevs ned 15 juni och efter det har bl.a. knivmordet i Almedalen inträffat, vilket gör texten än allvarligare. Regeringen verkar ha naivt svenska rutiner.]

Jag går vidare i stan och får kanske 20 minuter senare en bestämd känsla av att jag möter influensa-Bianca. Det är det där gråsprängda håret i rätt längd jag nyligen sett i någon kvällstidning, vad som förefaller vara en snygg ansiktsform. Men det är svårt att säga bakom de jättelika solglasögonen. Kort längd, vilket kan passa med den diminutiva mamman (men inget man tänker på när man ser båda tillsammans på foto i medierna). Hon rör sig i Vasastan mot Östermalm men jag är inte riktigt säker på identifikationen. Framför allt verkar två celebriteter under samma promenad lite väl generöst!

Vid hemkomsten fokuserar jag på hur jag korsar Magdas och eskortens promenadväg och där är nog tidpunkten inte mer än högst 2-3 minuter fel. Statsministern måste ha mött en del del flanörer på vad som förmodas ha varit en kort transportsträcka mellan diverse byggnader i bruk av regeringen, men man kan just undra hur många av dessa i den ansiktslösa massan som hade horoskop som "klickar" på lika många punkter som bloggarens med dessa statsministerns promenadminuter under Stockholmshimlen:


Det här har inget med statsministern att göra så jag listar korrespondenserna som en sak mellan bloggaren och transiterna som trycker på diverse horoskoppunkter.

1. Promenad faller lätt under 3e huset för "korta dagturer", huset i Lejonets tecken som också är Stockholms östra himmel (i 3-5 graden) vid vägarnas korsande. Insikten att kungamakaren eller kungavärdighetens stjärna Regulus är på uppgång i 6e graden finns förstås där. Kanske kan man betrakta en statsminister som den oblodiga revolution varvid konungen degraderades av socialdemokratin 1974.

2. Månen representerar också resor och mobilitet och här hettar det till rejält: Månen i Skytten har just passerat bloggarens Saturnus (en maktfaktor) och har vid incidenten en gradexakt opposition (bara en kvarts grad kvar till exaktitud) till bloggarens medfödda Måne i flanörens Tvillingarna. Sedan gårdagen med påhälsning från ledarskapets Sol i Tvillingarna. Redan här är transiterna intressanta men mest på den intellektuella och/eller visuella nivån (Luft/Eld).

3. Men lika fascinerande är transiten som träffar bloggarens förstahusägaren, den kroppsliga Tvillingascendenten. Det är rörlighetens Merkurius i Vågens 27e grad som dras in i himmelens budskap om en kvinna (Venus) opposit i Vädurens 27e grad och inte vilken kvinna som helst, utan en drabbad av eller fylld av den äregiriga demonen (månnodsaxlen). Den här ambitiösa kvinnan är närmast oskiljbar från den maktbegärliga demonen Rahu: Venus är bara 8 bågminuter förbi den den backande norra månnoden. I relation till bloggarens kommunikations- och promenad-Merkurius (26°17') skiljer bara en halv grad.

4. Bloggaren ger inte mycket för svensk maktutövning och halshuggna södra månnoden gör hans 10e makt- och karriärhus till en blek historia. Det gör nu inget eftersom husägaren i vilket fall betraktas som en fiende, Jupiter ligger i 6e huset, som en fiende till det högre goda bloggaren genom filosofi- och andra studier insett att Sverige framgångsrikt gjort befolkningen medveten om, för att ro den materialistiska arbetslinjen i land.

Som framgår av dubbelkartan befinner just just nu samma onda Rike Man (Jupiter) i transit och har sedan en tid passerat bloggarens "halshuggarinstinkt". Jag säger det igen: tänk om jag varit en våldsam terrorist och denna situation plötsligt uppstått på "Drottningens gata"...

Range of search: 1.01.2022 - 1.07.2022
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ju.pis[9.09]
 
Realization intervals (begin - end):
23.05.2022  6:00 (GMT+2) - 29.05.2022  2:00 (GMT+2)

Bloggarens fiende makthavaren/den onde rike mannen passerade över hans "halshuggningszon" 23-29 maj. Vad hände då som var ofördelaktigt eller en ren olycka? Notera att Draksvansens exakta position är enligt den antika metoden med ett medelvärde för en tänkt ständigt backande rörelse, inte den moderna astronomins mer exakta beräkningar. Utöver Jupiters position i 9.09 Fiskarna har förstås planeten en orb/omkrets så händelser kan också ligga utanför denna exakta punkt...

Den 23 juni skrev jag om att förseningarna Turkiet orsakat Sveriges ansökan om NATO-medlemskap som en möjlig förklaring till landets "lilla död" i november i år enligt hinduisk prognosmetod. Jag var INTE medveten om att fienden och uppslukaren Jupiter triggade min halshuggningsfaktor detta dygn!

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/fordrojt-nato-medlemskap-ger-tiden-for.html

Dagen därpå en kommentar av ekonomiskribenten Cervenkas text om ett ymnigt blödande Klarna Bank - återigen Jupiter eller Storfinansen och dessutom en halshuggning som skett (Cervenka: blöder ymnigt). Och säkerligen passar ytterligare någon text under denna korta tid av transitens exaktitud på symbolerna... Med en smula skepsis kan man förstås invända att inläggen dessa dagar inte skiljer sig nämnvärt från andra texter...

Den 28e, just innan den perfekta konjunktionen är till ända kommer den indignerade texten om sossarnas kliché "...tjänat oss vill") i vilken jag såg partiet som samma ruttna klassförespråkare som Sverige före arbetarrörelsen. Här frågar jag om partiet är dött (halshuggningen av demonen). Men det är något med Magdalena Andersson svenskarna gillar (och Storfinansen tolererar) och partiet vinner så klart på hennes högst normala svenskhet.

Bloggarens fiende, Storkapitalet/Jupiter som inte känner något annat än att "mycket vill ha mer" formar för tillfället också en tydlig transit-aspekt. I 11e graden Vatten i bloggarens horoskop, just passerat och nu i 12e graden Vatten på himmelen. Det har varit en intensiv tid i 10e makthuset i verkligheten och det har återspeglats i bloggarens egen karta.

*****

På ett sätt var det därför metafysik i den fysiska verkligheten när bloggaren helt oavsiktligt råkar KORSA Magdas väg. Korset är i sig symboliskt för ett problem, vilket är just vad astrologins korsarmar eller kvadraturer (90°) symboliserar. 

I brist på ekonomi har den fattigpensionerade bloggaren just inget annat än landets ledning att fundera över och hur ett så rikt land är så snart att vilja se den utgående kullen av arbetsmyror i graven. Det är en ond mentalitet som förmedlas genom denna nationalsjäl och har jag rätt, är den lokaliserad just demonens södra månnod, i viljan att halshugga (göra sig av med). Marknadsliberalism och tullfria gränser för landets alla krämare, är det då det enda till "själ" som innerst inne driver landet? 

Sverigehoroskopets nära relation mellan krämaren Merkurius, Saturnus (gränser) och Ketu (hugg ner alla hinder för krämarna) är verkligen ett träffsäkert omen och det utgår från Elitens 5e horoskophus där Storfinansen (Jupiter) håller till och även landets påstådda Ledare (Solen).

Det är därför jag hävdar att Sverige är det sista landet på jorden som kommer att släppa det gamla Paradigmet. Vi har inte odlat annat än profitörens mentalitet här i Högan Nord och en ny postkapitalistisk världsordning faller knappast landets elit i smaken. Andra och mer progressiva länder kommer att göra världen till en bättre plats, Sverige saknar den kapaciteten och även politiska viljan.

 

Inga kommentarer: