Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 juli 2022

Italiensk ledare med mänsklig bredd missaktas i DN:s ryssdrev

 


Det börjar bli pinsamt hur DN-Wolodarski numera verkar som krigsindustrins frontman, favoriserar upptrappning av kriget mot Putin (tills sista ukrainare strukit med). 

"För att undvika ett utdraget krig borde det snarare skalas upp, särskilt vapenleveranserna." (anonym DN-ledare, kan mycket väl vara skriven av Wolodarski själv)

Helt klart har USA Bonnier i sitt ledband. Därmed blir den mäkta populära italienska akademikern Guiseppe Conte (jurist och premiärminister 2018-21) denna slaskborgerliga tidnings fiende då italienaren har förespråkat resonabel dialog med Putin snarare än ännu mer vapen och krig. Dvs, precis den tanke varje rimlig människa bör tänka. Men Wolodarski som "rekommenderar" den här anonyma ledaren...

https://www.dn.se/ledare/hall-i-och-hall-ut-annars-vinner-putin/

...är inte vettig. Tvärtom, hans horoskop tyder på den värsta sortens fanatiker, nästan Hitler-nivå den hans övermått av sensationslysten Eld + Vatten. Wolodarski verkar bli upphetsad av krig. Kanske bär hans kropp på en före detta nazist som nu reinkarnerat för att lära sig se "sakens andra sida" utan att klara det helt, fanatismen tränger stundtals igenom... Glöm inte vilken USA-vän han är efter sina amerikanska studieår. USA är det land som var så snara att förlåta nazisterna deras förbrytelser eftersom USA ville komma åt deras teknologi...

Intressant nog har italienaren Conte (som nämns i artikeln som underförstådd fiende DN-läsarna bör pränta in) också Eld & Vatten-urladdningar. Men han står för sin publika sida och har vunnit italienarnas kärlek genom att inte mörka att han är "elit", han kallar sig själv "den populistiska juristen" och höll länge ihop något så osannolikt som en höger/vänsterkoalition - och vann som sagt folkets beundran. Detta är en BRA politiker (de finns) som DN söker smutsa ner!

Wikipedia berättar också om Contes bakgrund, det är sannerligen ingen politikerbroiler utan han växte upp i ett modes hem. Men som horoskopet avslöjar har han så mycket högre potential än Wolodarski med dennes kortsiktiga populism.

Till allt lycka finns politikerns exakta klockslag, för utan detta hade inte "populismen" varit lika tydligt om med vetskap att det är nymåne i Krabban (ett sinnligt och passionerat tecken). Astrotheme hittade verifierat klockslag på en sajt:

birth time source: his birth certificate, according to the website https://kulturalias.com/2018/08/09/primo-articolo-del-blog

En intressant sak med Conte att Wikipedia-fotot (se ovan) direkt fick mig att tänka på den våldsamt populära Tom Cruise - också född i Krabban. Det är något med den "bästa sorten" av detta tecken: de får öppna och ärliga ansikten. Titta noga på fotot högst upp, det finns en sensibilitet som kan vara Krabbans arvslott, men också stamma direkt från italienarens DAIMON - en hög själ kommen "i köttet" och medveten om sig själv, ÄGER med stolthet sin kombination av folklighet och akademikerns precision. 

Återigen, Lyckopunkten och Daimonens punkt kräver exakt klockslag så det är tur som här kan se på ett horoskop vars kvalitet ytterligare generar Sveriges alla NATO-hökar. Dessa tillhör synbarligen en lägre sorts människotyp jämfört med denna dialogorienterade Tvilling. 

Naturligtvis är en daimon som framträder via kommunikationens Tvillingarna tecken på en MYCKET högre andlig nivå än det vargpack som väsnas på DN:s sidor och anonymt och med Wolodarskis välsignelse hetsar till mer krig bara för att de hatar Ryssen så. Vilka störda människor!

Det börjar bli rent pinsamt att vara svensk när man ser vilken nivåskillnad det är på rösterna i frågan hur att hantera Putins önskan att justera sin tomtgräns en smula. Det större goda vore om Väst gav med sig här, något som naturligtvis inte finns i USA:s tankar (och Sverige har naturligtvis inga egna, utan tar USA:s självhävdelsebehov som sitt eget, vilket är den sämsta och kanske sista importen Sverige som enskilt land gjorde).


Se Contes "högsta goda" i 9e huset, en "ren" Saturnus (gränsdragaren) hemma i sitt positiva härskarläge Vattenbäraren (samlingssymbol för hela Mänskligheten). Detta högsta goda är inte den galna värld vi lever i utan en enad värld. Man anar här hur han kunde hålla ihop något på pappret som ett högerparti och ett mitt-vänsterparti. Visionen och kapaciteten i 9e går inte att toppa och det beror naturligtvis på att Tvillingarna i öster är ett transparent sändebud från "det högsta goda". 

Här står dessutom ascendenthärskare Merkurius (ängeln, budbäraren) i välgörande opposition med Saturnus som är en av välgörarna för Tvillingascendenten. Denna man säger sanningen och har den korrekta målsättningen - i jämförelsen med detta "juristomen" är DN en infekterad tarmkanal full sjukt vinklad propaganda.

(Jag säger juristomen för vad är 9e på lägre nivå än den metafysiska om inte Lagens, juridikens eget hus (Jupiter/Lagen är naturligt signifikator i 9e men i detta fall tar Saturnus istället upp den rollen). Hans personliga Merkurius krokar alltså tag i Vattenbäraren/Saturnus som de lagar mänskligheten skapat sig själv för att kunna kalla sig civilisation.)

Jag har aldrig hört eller sett Conte, men Merkurius i ELD dämpas här av att Solen bildar en nymåne i Krabbans VATTEN. Talade man bara om elementen kyler detta ner Elden eller Vattnet skulle t.o.m. kunna släcka Elden. Merkurius i Lejonet skulle bli en försagd kommunikatör som talar för tyst.

Men man måste väga in även planeternas natur när man tittar på element och temperament. Solen ÄR Eld och värmer här upp pöbeln (Månen) som per definition tillhör den protektionistiska Krabban som främst söker säkra nationen innan man galet försöker rädda världen (Conte inser att okontrollerad invandring är ett problem för Italien). Det är exakt den turordning den mäktiga statsfilosofen Konfucius sade på sin tid och en axiomatisk sanning. Få först fason på ditt eget hus innan du försöker rädda världen. Sverige har sedan länge tappat bort den insikten och ingen vet väl vad landet längre står för.

Italienarens Merkurius saknar således inte eldig energi, men kopplingen till Krabban gör honom, misstänker jag, enkel i språket. Han vill nå alla eftersom 9e högsta idealitet nu verkar från en konception om alla människors essentiella samhörighet.

Med Lyckopunkten och Daimonens punkt i 1a huset måste jag erkänna att han ser väldigt bra ut, förutom att garanterat ha ett övermått av Tvillingarnas kommunikativa förmåga och intelligens. Här finns dessutom kombinationen Mars + Venus som dessutom ger emotionell kraft åt hans personliga närvaro. Mycket av Mars grovhet förfinas med Venus som smörjmedel och dessutom står Mars perfekt i termer av världslig styrka, den är maximalt effektiv i öster. Men glöm inte att Saturnus sätter gränsen från det 9e - han har visat det genom att villigt avgå när inrikespolitiken krisade. Denna Saturnus är god, det är ingen diktator.

Rahu i 1a huset brukar få en kritisk läsning på bloggen, men så exceptionellt det här horoskopet att det måste bedömas som en tillgång, även om Europa är för degraderat för att förstå honom. Möjligtvis kan man tolka Rahus ambition som hans karriärväg från lägre medelklass till jurist. 

Kanske är Rahu också en varning för att inte överdriva tilltron till sitt fundament, Merkurius, och kommunikationens möjligheter att reda ut alla problem. Men här är en av de människor som - om det fanns fler av dem - skulle rädda mänskligheten från USA:s hunger att få bränna av några atombomber. Det kliar verkligen i deras avtryckarfinger och jag tror att det var USA som just i ett sådant syfte lurade Putin att försöka sig på Ukraina, i en inledningsvis illa planerad snabboperation. Så satanisk är USA:s avsevärda intelligens att de använde Ukraina som lockbete. Och sådana maktmänniskor vill nu "Magda" mingla med. Vad har nu HON för eländigt mindervärdeskomplex?


PS. Jag lämnade rikedomens planet Jupiter i Oxen därhän eftersom även Conte verkar ha gjort det. Jupiter i 12e huset spelar en ringa roll i det här horoskopet och väl är väl det, för den ligger mindre än 2 grader från Algol, den onda djävulsstjärnan. I ett annat horoskop, ett moraliskt svagt horoskop, hade den kanske likväl kunnat ställa till med trubbel...

För att inte bli anklagad för skönmålning måste något ytterligare sägas om Mars. Den ÄR en verksam illgörare naturligen, men i favoriserat husläge och dessutom sublimerat till det Luft-intellektuella planet är den ingen råbuse. Dessutom neutraliseras den i höggrad som "verksamt ond" genom att umgås med komplementet Venus som är essentiellt god och för Tvillingarna också "verksamt god". Man kommer nog inte så långt från sanningen om man bara konstaterar att han är har ett "italienskt kynne", hetlevrad och snabb i tanken, men där Venus gjuter olja på de mentala vågorna. 

Den goda och förstahusprominenta Venus gör också Jupiter i 12e huset mer väldisponerad, lite som Sverigehoroskopets Venus är basen för landets primitiva Mars-Oxe. Det är som om Moder Svea på det hela taget har desarmerat de gamla usla män som förr härjade i detta land och våldet mot kvinnor åtminstone är mindre nu än förr. Numera går kung Vasa-skäggiga män så snällt på Stockholms gator och skjuter barnvagnen framför sig.

Inga kommentarer: