Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 juli 2022

Jätteheta zonen nu här - stökig helg eller något värre för Sverige?


Senast i...

https://siderisk.blogspot.com/2022/07/fodd-med-solsting-finns-typen.html

...kommenterades Mars & Drakhuvudets förestående konjunktion och jag kallade intervallet ±5° för "mest intensivt". Det var förstås inte helt sant eftersom det finns ett akut centrum i den här Eldsvådan.

Så jag tog mig efter många år tiden att förstå datorprogrammets inställningar för konjunktioner och planetaspekter. Tillverkaren var väl medveten om att man i äldsta tid räknade planeters aspekt som att de träffade hela tecknet och har en kryssruta för att enkelt gå över till detta synsätt. Söker man därefter tidpunkten för en nymåne med skriptspråket, "so.0.mo", så representerar nollan nu tecknets alla 30 grader. 

Men vill man veta när exakt pågående "värmebölja" kulminerar - Mars i eldiga Väduren möter den förstärkande demonen Rahu/Drakhuvudet - då måste flera saker justeras. T.ex. delar av orb-tabellen (av: "orbit") som konsulteras för alla de aspekter som fördefinierats (eller man själv skapat via en egen orb-tabell som man väljer före sökningen). Mars omfång eller "orb" är t.ex. förinställd till nämnda ±5°.

Så en tabell behövs där konjunktionen ändrats till ±1° för att hitta den allra mest intensiva zonen i t.ex. den generöst vida hinduiska definitionen av planeters samgående utan att behöva testa många dagar och timmar på måfå. 

En grad är en gammal bedömning för en brännhet aspekt. Det har kallats "triggeravståndet", kort före konjunktionens "perfektion" eller "exaktitud". Med svensk lokaltid (sommartid) ges nu dessa brännheta dagar inom trigger-zonen:

 

Range of search: 01.07.2022 - 8.08.2022
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ma.0.nod
 
Realization intervals (begin - end):
31.07.2022  0:00 (GMT+2) -  2.08.2022 20:00 (GMT+2)

 

"Eldkvasten" slår till exakt vid midnatt när söndagen rullar igång och kvarstår till tisdagskväll. 

Frågan är dock om något ytterligare händer i Sverige eftersom den flyktiga måntransiten för några dagar sedan tycks ha givit Sveriges respons på den demoni som beskrivs i krigarens tecken just nu: SAABs vapendivision uttryckte sitt hopp om att Putins krig skulle innebära fin-fina affärer för dem! Ni ser dödskallemaskerna fastvuxna över svenskt näringsliv, med dollartecken istället för ögon i hålorna. Dessa är männen (och några kvinnor) som dödade Sverige.

Den superheta zonen inträffar mellan När Mars når 23:12 och tills Mars redan passerad Rahu och befinner sig vid 25.01. Alla med planeter här _kan_ beröras på något sätt, beroende på hur mycket nytta eller strul dessa två orsakar i födelsehoroskopet.

Sverigehoroskopet har Månen i 22:55 så kanske kan landet utöver den "lätta" måntransiten nyligen också räkna med något Mån- eller Folkrelaterat när Mars når dit. Det betyder från och med Mars trigger-grad (dvs. 21:55) som inträffar den fredag 29 juli, strax efter midnatt. Se upp för berusade våldsmän ute i parkerna då! 

För det brukar ju vara så den svenska folksjälen löser sina ackumulerade övertryck, hjärnan tog Staten ifrån medborgarna för länge sedan och kvar finns bara krigsspel och våld för majoriteten svenska män. Och pengar förstås, men det är inte Mars/Rahus domän. Väduren står för fysisk prestation, självhävdelse och många enkla ting i början av själens färd genom zodiaken. 

"Värmeböljan 2022" representerar i hög grad primitivism förutom dess påtagliga genomslag via vädret. Man kan också räkna med dödsfall, någon folklig kändis kan checka ut i helgen. Eller ännu ett mord i landet. Krigs-Sverige har uppenbarligen gång på gång valt dödens väg och en riktig stjärnsmäll än den i Väduren är svårt att tänka sig. Se bara hur USA:s president fistbumpade med en mördar-diktator. Och med tanke på att Sverige länge idoliserat allt USA gör...

Globalt är jag lika nyfiken som någon om dessa verkligt intensiva dagar, astrologiskt, kommer att resultera i något utöver den den överhettade perioden så långt. Sedan kanske det går att summera den speciellt eldiga konjunktionen mellan Mars och Rahu i Väduren.

Tillägg. Med folklig svensk kändis avser jag inte politikern Marit Paulsen vars död jag såg i Expressen bara minuter efter att jag färdigställt detta inlägg. Jag kollar henne och nog låg hon TUNGT under Väduren och således indragen i den förhöjda destruktivitet som ligger i tiden. Paulsen hade Månen, Saturnus och Rahus motsats Ketu samlade i Väduren.


Tillägg

Alla dessa inlägg om "Värmeböljan 2022" är en följd av bloggarens senkomna intresse för transiter och vad kan tänkas signalera. Under många år var bara astrologins psykologiska del intressant, men den hinduiska dasha-läran har visat sig träffsäker och väckt intresset för alla dessa "trigger"-mekanismen. Inte minst transiterna som är enkla och egentligen bara kräver förståelse av hur födelsehoroskopet fungerar och på vad sätt det kan tänkas svara på passager i tiden. 

Bloggen har nämnt den gamla västastrologen Charles Carters "law of excitation" flera gånger. Transiten som granskas ger inte säkert någon nämnvärd verkan, påpekade han, om den inte sätter igång sig själv i horoskopet. En retur till födelseläget är ett sätt men en transiterande Mars kan också passera någon annan planet, och om denna är relaterad till natala Mars (t.ex. i kraft av Mars disponent/fundament) kan horoskopets Mars stimuleras igång, på gott och ont... 

Det kan innebära att huset den befinner sig i "går igång", men också (enligt hinduisk metod) de tre hus Mars tre aspekter (90, 180 och 210) naglar fast. Man kan lätt fastna i evighetslånga analyser men bloggen ägnar sig sällan åt sådana. Astrologin innehåller tillräckligt mycket att hålla reda på redan på en mer lättsam  nivå.

Västastrologin har också en uppsjö metoder, bloggaren testade "sekundär progression" i tjugoårsåldern (40 år sedan!) och tyckte sig se resultat, men släppte likväl prognosgrenen. Hade mer "här och nu" -attityden till var livet pågår på den tiden.

När nu Sveriges politiker gör sitt bästa för att demolera landets enhet (kan ses som naturlig följd av marknadens försök att bryta ner samhället till konsumerande individer, en genomsjuk individualism som inget har att göra med människans verkliga individualitet), har prognosintresset vaknat upp. Bloggens tydningar blir förstås rätt mörka. Tiden är mörk och hinduisk metod passar utmärkt eftersom den tycks smått skeptisk till människoarten till att börja med.

Landets öde är förstås uppbundet med världsödet, men den som känner till horoskopet för universums födelse kan ju skriva en kommentar nedan! Kanske räcker det med att hålla noggrann koll på USA-ödet, eftersom Sverige sålt ut sig till det landet. Det som händer i USA kommer hit tio år senare sades det för 30-40 år sedan. Det stämmer inte längre. 

Världen är ögonblicklig för dem som halkat så lågt ner tillvaron att de lider av "bumerangkarma" (en västerländsk term, men rätt finurlig). Det indikerar att den goda karman tagit slut (svullats upp!) och felsteg får omedelbara återverkningar - västerlänningarna har nått denna kritiska punkt nu och det är Naturen själv de fått som Fiende. Det lär de inte kunna lösa utan kommer att få krypa till korset.


Inga kommentarer: