Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 juli 2022

Det paradoxala knivmordet i Almedalen

 

Några kommentarer till nynazisten som knivmördade en psykiater som inte hade med något att göra. Det är paradoxalt att just eftersom nazism bland politiska åskådningar lugnt kan sägas representera akut vanvett eller sinnessjukdom. Det är som ett högerperspektiv multiplicerat med 100.

I kartan ovan vänder jag offer och händelse och placerar psykiatern i den yttre kretsen. Det är alltså Tiden själv som står i centrum. delvis av det enkla skälet att radiorösten (P1 Tankar för dagen) Wieselgren saknar födelsetid medan dådet är rätt minutexakt. Visbys östra horisont tecknas av Jungfruns 26e grad och psykets Månen stiger i öster och har altituden 12 grader över horisonten. Min astroNomi är knappast yrkesmänniskan men jag förmodar att solljuset osynliggör Psyches planet. 

Månen kallas ofta "sinnelag" på bloggen men "psyke" går lika bra. Ibland används "själen" vid översättningar från det grekiska ordet men det är för diffust eftersom Månen representerar den lägsta nivån i själen, den irrationella och stämningsfyllda del som tillika i princip bara är en teaterscen där sinnesdata först registreras och koordineras med minne och andra Aktörer. Det är en väldigt grundläggande aspekt av den till människa förklädda daimonen (den eviga själen).

I relation till Tiden själv blir psykiaterns soltecken i humanitära vårdgivaren Fiskarna ett omen. Wieselgrens sol går ned i Visbys väster. Fel människa på fel tid och plats. Det kunde förmodligen ha varit vem som helst som drabbades av knivhugget från nazisten.

Psykiaterns medfödda Måne + Saturnus stämmer med en beskrivning på radion om en människa enveten och modig i sitt arbete för dem med psykiska sjukdomar. Månen med orubbliga Saturnus ger verkligen ett envetet sinne. Men här tjänar den medfödda också som ett varsel om "livets början och slut" eftersom Månen symboliserar "vaggan och graven" medan Saturnus förstås är tidsherren eller Liemannen. I relation till Visbys himmel aktiverar detta omen Tidens 4e fjärde hus som just symbolisera "livets in- och utgång". Solen går ner och Liemannen gör sitt jobb.

Det är många år sedan den transiterande Månens aspekt till Jupiter nämndes senast, men i termer av "avslut" indikerar Jupiter att slutet kommer snabbt och relativt smärtfritt. Till och med i jordelivets sista stund är Jupiter "den Stora Välgöraren".

Som en bakgrund verkar förmodligen även här den stundande konjunktionen mellan vanvettets Mars som nyligen anlände till Väduren samtidigt som giriga demonen Rahu backar sig genom samma tecken för en praktsmäll om några veckor. Vid knivmordet passerar kombinationen det åttonde dödshuset. 

I väntan på den veckolånga konjunktionen ("kombinationens" intensifikation) har Väst nu upplevt galleriaskjutningen i Köpenhamn, USA haft sin högsymboliska massmördare på nationaldagen och så då den svenska varianten, en ideologiskt psyksjuk rasist som knivhugger någon i folkvimlet. Just dessförinnan, med Mars i Fiskarna istället "värmeböljan" som bl.a. såg mordet på homoklubben i Norge och USA:s undanröjande av kvinnors aborträtt. [Morgonnyheterna nämner just 9 döda vandrare i norra Italien när en glaciär kollapsade för några dagar sedan.]

Naturligtvis dör folk som flugor i andra länder och världens pågående krig och den Klimatkatastrof som nu rullar in över världen, så det här är inget försök att "bevisa" astrologin som en kausativ kraft. Detta är astrologi som ren symbolik, som påminnelser om faktorer (förr: gudar) som formar den "mänskliga upplevelsen". Planeterna rör sig långsamt och skiftar ibland "teman" och den observante hajar till och noterar. Mängder av instantieringar till dessa teman resulterar tills den nya tidsandan blir det normala.

Det lär komma mer vartefter den överhettade Mars i Väduren och Drakhuvudet närmar sig varandra. Detta är en signatur för vettlös och passionerad ondska.



Inga kommentarer: