Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 juli 2022

Otroligt men sant: Sverige bedrar pensionärerna på ännu ett sätt

Socialdemokraterna hatar uppenbarligen den äldre generationen svenskar. (Se hur ålderdomens och klokhetens Saturnus mår i Sverigehoroskopet!)

Mitt eget problem, att fattigbudgeten kraschade för att hyresstödet flyttades fram ett år och lämnade perioden som en svart bombkrater är det lilla problemet. Aftonbladet hade i år en insändare som beskrev ett ännu större svek från staten: folk från en viss årgång har betalt in till staten för sin pension men plötsligt trollas inbetalningarna bort för att (påstås det) användas för en senare generation! (Jag sparade tyvärr inte texten om detta groteska beteende från Magda och hennes räknenissar - eller om det var ett beslut från ett skumt pensionsråd med tvivelaktig demokratisk legitimitet.)

Och nu senast åker alla svenska pensionärer på en käftsmäll från staten om de är utlandsboende - i många fall garanterat för att Sverige inte längre ger möjligheter till ett drägligt liv och man söker sig till länder med billigare boende- och matkostnader.

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/a7g1mE/utlandssvenskarnas-pensionssmocka-gar-inte-att-overleva

Allt som går att säga är: denna blogg förutsade Sverigehoroskopets onda rikemansplanet (Jupiter) och att dess ödescykel skulle avslöja landets sämsta sida. Skyddsnäten spräcks nu av De Rika som ett sätt för dem att säkra sin egen position.

De Fattiga hade redan under många år betalt för De Rikas höjda standard och nu kommer nationens huvudlösa försämringar allt oftare. Allt som går att göra vinst (eller spara in på) är lovligt byte.

Sverige måste vara styrd av en ond demon, jst som inlägget i februari 2022 kom fram till på rent astrologisk grund. Den sublunära demonen har exakt att göra med den ogina småaktighet som Sverige numera ger så många prov på. Det är något allvarligt fel i det sublunära näringsgivande Vattenelementet. Sverige har blivit närigt och värst angripna av sjukdomen är de som spekulerar i boende. Vatten = Krabban = Bostad/Trygghet. Astrologin har känt till mänsklighetens svaga sidor tusentals år innan Väst "uppfann" psykologin.

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/dold-daimon-i-horoskopet-2.html

Socialism är enda lösningen för att få stopp på den Onde Rike Mannen. Sossarna fegade ut när 1900-talet var ungt och nu har de blivit högervridna oduglingar. Vad eller vilka ska lösa Sverige under sin pågående förbannelse? En Satan2-bomb från Putin? Det är nästan så den lösningen verkar enklast, en avtorkad tavla kan man skriva något helt nytt på.


Inga kommentarer: