Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 juli 2022

Sexbrott och identitetsstörning

 


Expressen hade på torsdagen en artikel läsbar innan någon räknenisse räknade klick, ändrade sig och lade den bakom betaldörren. Det var/är ett ovanligt osmakligt svenskt brottsfall med tjuven inom Hemtjänsten som utvecklas till missbrukare av djur- och barnporr, för att sluta som flerårig våldtäktsman inom svensk äldrevård innan han upptäcks. Offer: senila och försvarslösa gamla kvinnor!

Hudfärgen - jag trodde det var fel på Expressens foto innan jag såg ett andra foto mot artikelns slut - för tankarna till Indien, Pakistan, Bangladesh eller liknande. Tankarna går mot ett adoptivbarn som snart spårade ut i Sverige till följd av vår nations många och allvarliga kollektiva psyksjukdomar. DN skrev nyligen om hur dåligt svenska adoptivbarn mår i detta fördomsfulla och ytliga samhälle. Det finns alltid något artificiellt och konstlat över Saturnus och invid Solen (Barnet) är "adoptivbarn" en fuskläsning efter att ha sett tidningsfotona.

Som eventuellt adoptivbarn kan därför födelsedata ifrågasättas. Är detta ännu bara ett påhittat datum av svensk myndighet i brist på uppgifter från "avsändarlandet"? I så fall gav slumpen ett märkvärdigt träffsäkert horoskop. Inte bara angrips Solen i Skytten av sin planetära fiende Saturnus - och konjunktionen tyder på att Solen har svåra hämningar eller identitetsproblem - Saturnus regerar specifikt över huden och hudfärgen och är således rasismens underliggande princip, åtminstone en Saturnus som fungerar illa. 

Men dessutom saknar Solen stöd inifrån, från sin disponent Jupiter, som ligger i Oxen, så att dissociationens 150-gradare bildas mellan Sol och dess fundament. Och som grädde på moset är denna Jupiter förbunden med Satansstjärnan Algol och dess förmåga ömsom pervertera, agera Åklagare eller sensualistisk Frestare. Förövaren uppfyller två av Algols flera roller, uppenbarligen handlar det om svår sexuell perversion (vilket understryks av en "tidstvilling" som strax ska visas) men också Frestaren eftersom han videofilmade sig själv mitt under våldtäkten med de hjälplösa kvinnorna. Frestaren är en som sprider vilket vanvett nu Djävulen kokat ihop.

Som om inte det räckte bildar myckenhetens Jupiter en satanisk opposition till kärlekens Venus, men den här oppositionen är en självtjänande och skadlig opposition som förr eller senare brakar ihop (känt fall: "Blondinbellas" imperium, dock med andra planeter mellan tecknen). 

För att understryka Solens brist på fundament i Jupiter mörklade bara denna zon i kartan. Statiska Oxen är verkligen "disjunkt" från mobila och ständigt expanderande Skytten. När 150-gradaren beror Sol eller Måne (eller ascendenthärskare för kartor med känd tid), kan effekterna bli märkbara.

*****

Horoskopet innehåller många orosmoment och lockar till en sökning bland 10.000 kartor efter andra med Solen i Skytten disjunkt från sitt fundament Jupiter i Oxen och därtill någon av Saturnus fyra aspekter till Skytten (0, 60, 180 eller 270 grader). 

Att träfflistan blir otippat lång sammanhänger med att både Jupiter och Saturnus är långsamma planeter så att chanserna till träff ökar... (Jag nöjer mig med dessa sökkriterier och skippar Jupiter-Algols skadliga opposition till Venus, trots att den säkert är ytterst betydelsefull för sexualförbrytaren.) Träffarna fördelar sig på ett fåtal tillfällen. "Generationerna" 1870, 1929-30, 53-54, samt 88.


  • Mbah Gotho;31.12.1870;12:00, var 2016 världens äldste man, vilket förvisso är en passande men oväntad tagning på Solen (livskraft) konjunkt Saturnus (ålderdom)
  • Stuart Hall;25.12.1929;12:00, BBC-journalist avslöjad som pedofil
  • Anonym (släkting);26.12.1929;12:00, "hemmafru"
  • Pat Lawler;29.12.1929;12:00, naken mot betalning (Playboybrud)
  • Francesco Alberoni;31.12.1929; 8:00, sociolog, journalist, en svensk psykolog gjorde sig ett namn på att vinkla om Alberonis tankar om skillnaden mellan kärlek och bli kär - intressant nog hos A. en infernalisk härdsmälta av Solen, Saturnus, Venus (så klart) och Mars (så klart)
  • Mara Corday;3.1.1930;12:00, ännu en naken mot betalning (Playboy), precis som den förra och "kärlekspsykologen" född med det jag först kallade hor- och horbockssyndromet på bloggen men ändrade till "förhöjd libido".
  • Bengt Dennis;5.1.1930;12:00, en Riksbankschef kanske också horar för pengarna? Bloggaren har råkat samla på sig många träffar under just det här årets Sol/Saturnus-konjunktion.
  • John Allen;15.12.1953;12:00, amerikansk hög militär som avgick pga. skandal ofredande mejl till kvinna, men eftersom han just skulle få en hög post inom NATO friades han närmast mirakulöst från alla anklagelser... Sådana är Sveriges nya lekkamrater.
  • Bill Pullman;17.12.1953;12:00, skådespelare som alltid spelat menlösa roller eller "president" eller makthavare med hårt sammanbitna läppar. Årgång 53-54 är en ny sort: Saturnus håller Solen i kort koppel från Vågen, ett passande tecken för att spela rättrådig som Pullman alltid gör. Saturnus har Mars med sig i Vågen, men kontrollerar lätt den röda stjärnan. I princip är dock båda de naturliga illgörarna samlade, vilket skulle kunna ge väldigt dåliga resultat...
  • Stavros Louca;20.12.1953;12:00, skollärare som anklagades i AB för fusk i något elevrelaterat program (jag tror han försvarade sin heder)
  • Anders Hamsten;20.12.1953;12:00, läkare och professor, Karolinska Institutet, högst medansvarig för att galningen Macchiarini fick en tjänst. Hamsten avgick senare.
  • Branko Milanovic;24.12.1953;12:00, rättrådig ekonom (förefaller det): skrev om de som Har och de som inget Har. Saturnus med Mars alltjämt i Vågen och håller fast Solen (en konstruktiv sextil som kanske kompenserar för att Skytten tappat kontakten med sitt fundament Jupiter i pengarnas Oxe).
  • Lars Nicander;27.12.1953;12:00, chef för svensk terrorbekämpning, Saturnus och Mars i kontroll över Nuets Sol börjar se riktigt logisk ut...
  • Ivanka Savic Berglund;27.12.1953;12:00, dubiös (enligt min mening) neurolog som letar tecken på att homosexuella har en annan ledningsdragning i sina hjärnor. Naturligtvis existerar inget sådant som en evig, själavandrande entitet för en hjärnforskare. Vänder man den här horoskoptypen som börjat forma en lång lista i listen, är det uppenbart att tankehöjden har begränsningar med Jupiter i ett materialistiskt Jord-tecken. Det är i det jordiska Jupiter hoppas på framgång för denna "årgång".
  • Anders Danielsson;27.12.1953;12:00, samma dygn som neurologen f.d. statlig generaldirektör som landade som SÄPO-chef och brände av 5 miljoner av folkets inbetalade skatt på ett James Bond-tema för säkerhetspolisens personalfest. Vi är i Sverige nu, där korruptionen tar allehanda uttryck. Förlorade på inget sätt trovärdigheten utan utredde sedan den nu etablerade "Myndigheten för psykologiskt försvar" med uppgift att indoktrinera svenska folket mot andra perspektiv än de som tjänar Staten.
  • Tomas Ries;29.12.1953;12:00, här tycks det finnas en formsvacka i tiden för vad har vi här om inte en propagandaspridare för NATO! Som sagt Saturnus och Mars i Vågen kan tippa i bägge riktningarna...
  • Alan Rusbridger;29.12.1953;12:00, fd chefredaktör The Guardian
  • Jane Badler;31.12.1953;12:00, aktris, många svenskar minns henne som den diaboliska ödlan Diane i tv-serien V (som SVT körde repris på x antal år senare eftersom vi är ett så vanemässigt folk)
  • Steven L. Mueller;1.01.1954;12:00, snuskigt rik amerikansk energidirektör (Månen i de djupa begärens Skorpion)
  • Annika Östberg;6.1.1954;12:00, svenskan som dömdes medskyldig och blev fast 28 år i amerikanskt fängelse till följd av uselt partnerval (mördare). Här ser man verkligen de naturliga illgörarna Saturnus med Mars i Vågen visa sin sämsta sida.
  • Waldemar Januszczak;12.1.1954;12:00, fortfarande samma konjunktion i artistiska Vågen - nu istället en konstkritiker (Saturnus är en kritisk planet och Mars stör Vågens ytliga dragning mot enbart harmonier - en kritiker är lämpad att var överkänslig för allt som subtraherar från ett mästerverk)
  • Howard Stern;12.1.1954;13:15, känd amerikansk radiopratare med många psykiska egenheter, bl.a. tvångssyndrom. Troligen för Månen i Väduren (psyket) som opponerar de båda illgörarna i motsatta Vågskålarna.
  • Vicki McCarty Iovine;13.1.1954, en tredje utvikningsmodell i Playboy, samma lätt destabiliserade psyke som hos radioprataren.
  • Denise M. Morrison;13.01.1954;12:00, direktör Campbells soppor, stormrik.
  • Jerry Sorvoja Polvi;16.12.1988;12:00, och nu börjar referensobjektets årgång, med en svensk tok från Haparanda. Känd i medierna som en yxmördare. Det är notabelt att INGEN av de ovanstående haft Jupiter i Oxen i närheten av den onda stjärnan Algol. Det sker först nu, med yxmannen. Men med bloggens striktare krav är Jupiter i 5e graden (men retrograd) i utankanten av en acceptabel influens från den onda stjärnan.
  • Anna Popplewell;16.12.1988;12:00, skådespelerska, minns inte varför jag noterade datumet, men hon har inte yxmördat i alla fall.
  • Andreas Melin;27.12.1988;12:00, referensobjektet och här har som sagt Jupiter backat till en ganska så gradexakt konjunktion med Algol.
  • Eddie Razaz;1.1.1989;12:00, en homosexuell deltagare i programmet Idol, och här är uppenbarligen Jupiter och Algol högaktiva. Kanske kan man se att Djävulen agerar "Trickster" här och spelar individen ett spratt via läggningen. Det skulle kunna vara så att Melin också var homo men dolde det genom sin extremt degenererade sexualitet och övergrepp mot senila kvinnor.
  • Jacob Lundberg;4.1.1989;12:00, marknadsliberalistisk tok till civilekonomistudent (troligen uppsnappad via någon dålig debattartikel i medierna), Algol, Satan, firar här triumfer och har lurat in mannen på ekonomismens falska väg. Jupiter som Frestarens lätta och snabba vinster.
  • Rasmus Sundstedt;8.1.1989;12:00, en skräptidningsrubrik som jag inte kan ta ställning, ledde till kontroll av datumet. En bandyspelare som sades "sakna spelsinne". Här syns Algol, alltjämt i Oxens 3e grad, som Åklagaren! Av dessa sista träffar, "generation" 88-89, är det bara bandyspelaren som slipper den svaga position Venus anses ha i Mars-tecknet Skorpionen. (Venus i Skorpionen blir samtidigt både mer drivna av låga sexdriften och samtidigt mer kräsna eftersom Venus störs av att stå i den turbulenta Mars läger - och detta redan innan man diskuterat Algols märkliga förvridningar av ämnet och Jupiters expansion av temat Amor).

Intressant med den här listan är att Saturnus OPPOSITION till Solen och dess 270-gradare helt saknas, trots så många träffar. Jag trodde först att Jupiters och Saturnus långa omloppsbanor gjort att de två aspekterna inte förekommit under den korta tid jag har relativt tätt med data, men en sökning efter de två saknade Saturnus-placeringarna (givet Jupiter-i-Oxen) visade att så inte alls var fallet.

Range of search: 1.01.1500 - 1.01.2000
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.tau & (sa.gem | sa.pis)
 
Realization intervals (begin - end):
26.04.1502 -  9.05.1503
23.03.1526 -  5.07.1526
 6.08.1526 - 11.08.1526
20.11.1526 -  6.03.1527
 1.06.1561 - 13.06.1562
 9.05.1585 - 26.06.1585
 6.09.1585 - 10.03.1586
 1.08.1620 - 19.10.1620
18.03.1621 -  2.08.1621
 2.01.1622 - 21.03.1622
21.09.1644 -  3.03.1645
27.04.1680 -  3.09.1680
 6.01.1681 -  9.05.1681
 7.10.1703 - 11.10.1703
 4.06.1739 - 28.08.1739
20.01.1740 - 15.05.1740
17.07.1798 - 19.08.1798
 7.03.1799 -  4.05.1799

De har visst förekommit flera gånger de senaste 500 åren, så frågan blir förstås om Solen under uppsikt i 180 eller 270 grader från Saturnus hindrar människor för att vare sig nå ryktbarhet eller vanrykte. Ett mystiskt fenomen att forska mer i...


Inga kommentarer: