Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 juli 2022

Ebba Busch igen - aktualiserar tanken om politikerkörkort

 


Utspelen haglar från Ebba Busch som uppenbarligen fått en psykisk knäpp. Nyss var det en barnslig abortgaranti hon viftade ett papper om (27 juni). I nästa sekund hjälper medierna henne ännu djupare ner i dårskap genom att återge svammel om kemisk kastration på dömda våldtäktsmän. Vet inte journalister att de KAN förbigå dåliga presskonferenser med tystnad och på så viss sanera oljudet i luften?

Det visar sig att det senare utspelet kom när Månen passerade Krabbans tecken - vilket alltjämt är den dominanta teorin om Buschpsyket. Även om bloggen nyss pekade på att hela första tredjedelen av födelsedygnet såg Månen i slutet av Tvillingarna, ett tecken som stämmer väl in med hennes snacksalighet (för att inte tala om att super-Tvillingen och kappvändaren Bert Karlsson, nöjesentreprenör, coachade henne en tid).

Men i ärlighetens namn är Tvillingarna ett vassare tecken intellektuellt än Busch visar prov på, även om Månen i Tvillingarna är ett blekare återsken av en Sol i samma tecken. Återvänder man till bloggens tidigare karta så är Busch en fullmånestörd varelse (åt det maniska hållet och med tvångsmässighetsproblem - minns huset hon bara skulla ha). Hur labil den psykiska balansen är, bekräftas då av att Månen under två dygn passerar startläget. 

Mycket troligen drabbas kvinnor av en tilltagande fullmåne redan flera dagar innan den lyser rund på himmelen och därmed skull det omdömeslösa utspelet med abortgarantin också kunna förklaras med den förr så välkända mångalenskapen. När Busch fladdrade med sitt abortgarantipapper passerade Månen genom ett feminint och ytterst kroppslig tecken, Oxen, så Bush har tydligen en lång och plågsam menscykel under vilken hon borde överlåta tänkandet åt andra.

Men allvarligt talat. Varför tvingas svenska folket betalar skatt för höga politikerlöner när befattningshavare i så hög grad är fullständigt inkompetenta? Varför ska folket finansiera dessa barnrumpor i riksdagen som helt saknar förstånd och överblick för det komplexa systembygge hanteringen av ett land är? Kunde man ta in kungar från utlandet förr, borde vi kunna rata oss själva som dugliga ledare och importera folk även idag! 

Politikernas tilltagande oduglighet är en negativ spiral som aldrig tar slut eftersom det gör folk allt dummare (genom att lämna walkover till marknadskrafterna som älskar en korkad men köplysten befolkning) så att basen från vilka morgondagens politiker rekryteras snart inte ens kan läsa och skriva längre. De har fostrats med videoklick och böcker som man "lyssnar till"!

Skulle ett politikerkörkort införas som testar såväl allmänbildning som allmänt omdöme hade vi garanterat sluppit denna ovärdiga charad av skräprubriker i tidningarna.

 

PS. 

AB:s Anders Lindberg visar sin muntrare sida och tidningens rubrik om utspelet från Busch är högklassig satir! Om han bara stått emot NATO-drevet...

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/eE3Lxl/kastrera-skjut-och-straffa-med-busch



Inga kommentarer: