Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juli 2022

När storsläggan går...

 


Nu har DN:s Winiarski tagit till storsläggan och inget av det han skriver härnäst kommer att spela någon roll. "Putin (bara) ute efter att döda så många som möjligt" - ett sådant påstående borde vara omöjligt att publicera för en tidning som berömmer sig av trovärdig information.

Det är förstås bara tendentiös och illvillig propaganda producerad av "lag Väst", låt vara producerad i affekt. Man har tidigare försökt presentera Putin som en Hitler som går ned i ordergången och söker mikrostyra, men sanningen är förstås att varken Putin eller någon annan kan kan vara på varje plats i varje ögonblick. Överdrifter och omotiverade handlingar begås i krig, så enkelt är det. 

Varje försök att vinkla om rapporterna på Winiarskis sätt är frankt talat lika vidrigt som krig i sig. Skammen faller här tung över DN - en av Sveriges värsta propagandamaskinerna såsom Överhetens och NATO:s senaste allierade. Förr eller senare kommer t.o.m. det duperade svenska folket att märka hur falskt det skorrar om rapporteringen om detta krig.

Det är inte länge sidan bloggen noterade en annan hårresande text signerad samme Winiarkski:

https://siderisk.blogspot.com/2022/06/dns-forvanskning-av-putins-ord.html


Falskheten tycks förutsagd på födelsehimmelen: Månen i Skytten är ett oroligt sinnelag, Elden får den att flamma ut i olika riktningar. Okontrollerad Eld tilhör de destruktiva krafterna, och att psyket är ostyrigt står helt klart eftersom den mörka eldens Mars attackerar Månen. Det är alltså Winiarskis eget sinnelag och dess "typiska åskådningsform" (rysshat) han tillskriver Putin personligen. Därmed blir den annars diplomatiska och fina Vågen ett sämre kalibrerat instrument än väntat.

 

Ett sinne fylld av "ELD i JORD" påminner starkt om "brända jordens taktik" vilket troligen är en upplevelse Winiarski haft i ett tidigare liv som så starkt traumatiserade honom då att det är den stående attityd han tar till allt han ser i deta liv. En dramadrottning som tar till överord i många sammanhang.

Astrologiskt finner jag på bloggens fjortonde år att en tes man aldrig läser om eftersom det är bloggarens egna slutsats av systemets konstruktion. En sjärnhimmel kan innehålla många goda omen och löften om kvaliteter som dessvärre får oerhört svårt att infrias när LÄGRE KRETSAR FÖRDUNKLAR JORDVARELSENS BLICK FÖR DET HÖGA, SANNA OCH GODA.

Tveklöst finns ett rent idealistiskt budskap på denna himmel Vågskålarna har Saturnus i sitt så kallat bästa lägre här. Zodiaksymbolen för balans och proportion gör gemensam sak med lagens exekutiva arm, Bödeln Saturnus. Venus som det kuttersmycke Kvinnan av tradition alltid varit, fogar sig förstås här och gör det komfortabelt för Saturnus när denna patriark gästar hennes hemmatecken. Solen, alltså Winiarskis soltecken, har inte mycket att säga till om när den Äldste tar över scenen. 

Det kan bloggaren intyga med Vågen som soltecken. Solens individualitet har ingen chans mot Saturnus som driver detta horoskop via dess mäktigaste världsliga position i Väster (där Saturnus i rollen av Liemannen verkligen är Sista Ordet). Dessutom är hans Saturnus symbol för den högre daimonen (i den grekisk-romerska traditionen) och verkar från Högsta Himmelen eller horoskopets 9e hus för den universella Dharma, människans högsta möjliga nivå. Släktet synliggör den genom ämnen som religion och filosofi och den förutsättningslösa grundforskning som det näriga landet Sverige i synnerhet försökt döda för att göra alla forskare till slavar i Näringslivets maskinerna. 

Jag kan inte föreställa mig att Winiarski haft oturen att födas som Himmelens potentiella representant men i ett sataniskt och förvridet land. Då skulle han aldrig ha jobbat för huset Bonnier och släpat den börda som är judenhetens ansträngda förhållande till den såväl västeuropeiska som ryska antisemitismen.

Enligt bloggarens fynd fördunklas Winiarskis Vågen-relaterade humanism (som sannolikt springer ur en judisk börd) var gång han sjunker så lågt ner i medvetande som till Månens nivå. 

Det är här kroppslig biokemi börjar skapa affekterade nidbilder av det gudomligt informerade verklig intellekt som fört mänskligheten så långt. Det finns skäl att utifrån återfödelseläran misstänka att denna själ en gång tillhörde en oren krigare och det är den störningen som syns i Mars direkta angrepp mot Månen. 

Ur sinnelagsascendentens perspektiv tecknas självdestruktivitet - själen vill straffa sig själv och erfara sina egna excesser i det där krigarlivet. Som så ofta sysslar bara Winiarski med personlig problemlösning men gör det från Sveriges största dagstidning och till skada för landets otaliga tanklösa läsare som slukar vad  än Auktoriteten säger och tror det är sanning.

Ta t.ex. Bobby Fischer, svårt antisemistisk och likväl fyrfaldig världsmästare i schack. Varifrån kom alla störningar i hans psyke/Måne som gjorde honom till ett så osäkert och opåtligt kort? Hans klockslag är känt men för rättvisans skull återges hans karta på samma sätt som Winiarskis, med "bara" en månascendent:


Fyndet talar för sig självt, det är Mars, återigen i Jord, som angriper ett eldfängt sinne och skapar en lättstörd människa. Precis som Winiarski hatade Fischer "Ryssen" men hade en betydligt högre grad av logik i sin välplacerade Merkurius stöttad av Saturnus-i-Oxen. Merkurius i Luft och Saturnus i Jord tecknar pur rationalitet (förmågan att hålla mängder schackkunskap i huvudet samtidigt). 

DN-mannen brottas med en helt annan och mer mer problematisk Merkurius, men båda delar problemet med att Månen kan råka i spinn av Mars och odla skeva föreställningar som i princip handlar om andra nationers eller personers kroppsliga underlägsenhet. Fischer producerade hjärnsmörja om judarna, Winiarski förgiftar DN:s läsekrets med Putin som underlägsen i andra avseenden, kanske den forne rysslandskorrespondenten privat håller alla ryssar för att vara underlägsna, horoskopet räcker inte för att avgöra det. 

Ett är säkert: störningar mot psyket tillåter sällan en klar bild av Himmelens eller 9e husets gudomliga likgiltighet för människors patetiska tankemönster. Utan "fungerande nia" börjar människor tro sina egna tankar!

 *****

Läsaren kanske inte tror detta och jag har ingen möjlighet att bevisa något. Men Fischer dök upp i huvudet just som jag sökte något att avrunda med. Jag kan ärligt säga att jag bara mindes att horoskopet hade flera oppositioner men inga enskilda planetplaceringar.

Ändå måste det omedvetna ha kommit ihåg den gång jag ritade den sideriska kartan och dess Mån-Mars-störning och dessutom att även Solen stod i ett Lufttecken. Fischers är ett av drygt tiotusen kartor jag sparat och flyktigt överblickat. 

Hur är en sådan fullträff möjlig? Mars kvadratur till Månen är alls inte unik, fast mer så när även elementen stämmer. (1/12 * 1/4 * 10.000 kartor ska ge drygt 200 stycken med en eldfängd Måne som träffas av samma kvadratur från Mars i Jord.)

Min förklaring är likväl att i frågor som rör Sanning och Lögn, den gamla judiska och allmänt orientaliska läran om människans inneboende Ljus och Mörker, då kickar bloggarens 9e hus för samvete och (gudomlig) intuition in, tydligt beskrivet av det födelsehoroskopet. 

Intuitionen i den naturliga zodiakens 9e hus "supersedes", efterträder och adderar en helt ny nivå i människans ordinära intellekt, det som beskrivs av motstående 3e huset (och Merkurius). Den som börjat lite på sin intuition kan skaka fram korrekt information utan att behöva "tänka sig fram genom en sekvens av logiska tankar". Man bara ber om informationen (bönen behöver inte ens vara formaliserad på ett religiöst sätt) och svaret anländer ur tomma intet, som ett UFO ungefär. [Tillägg. Nu klarnade minnet: Fischer lyftes efter många år fram så nyligen som i samband med Almedalsmördaren!]

Dold Daimon del 3 använde bloggarens horoskop och diskuterade den personliga daimonen (den rationella själen) och dess i 9e-husfrågor positiva läge som "informator" (gradexakt den personliga ascendenten). Frågan om sann information kontra demagogi är ett typiskt ämne där daimonen kan tänkas hjälpa värdkroppen och ge namnet "Fischer" som en snygg avrundning på ett tråkigt ämne. Ett de judiska esséerna kallade Lögnens ande och dess herravälde över Jordens folk. 

Utvikning. Esséerna placerade sig prekärt genom att både anamma gamla persiska föreställningar samtidigt som de vidhöll att Gud var en och skapare av denna värld. Lösningen var en slags trenighet där Guds första tanke var zoroastrianernas Goda Tanke eller Ljusets, Sanningens ande. Tanke nummer två, Lögnens ande eller Propagandistens orientering hatade Gud och detta blev med tiden läran om Satans, den försmådda och bittra materialisten som lade världen under under sig och vars lov DN och alla sekulära organ dagligen sjunger.


Sista minuten-tillägg

Rysslands motsvarighet till västerländska
pojkvaskers ständiga dödande i dataspelens värld

DN producerar samma dag ännu ett häpnadsväckande lågvattenmärke som publicist. Törs jag påminna om att Mars med stormsteg närmar sig kollisionen med Rahu i Väduren? (Ny granskning redo som bloggens söndagstext.) Ju mer obalanserat födelsehoroskopet är, desto tidigare känner man av ett tilltagande astrologiskt högtryck.) 

Uppenbarligen har en publicering av en Ukrainsk kulturarbetare fått många DN-läsare att använda sig över textens uppenbart partiska och negativa nytolkning av klassisk rysk litteratur som främlingsfientlig och fylld av ondska.

DN:s kulturman, religionshataren Johan Thente tappar då helt koncepterna och skäller ut tidningens läsare med besked: 

"svenska skribenter, halvintellektuella och trekvartstyckare, vars landsmän, släktingar och grannar för närvarande inte torteras och mördas ...  bör hålla väldigt mycket käften när det kommer an på offrens åsikt om angriparens kultur, dess rötter, och litterära uttryck."

Den här "kulturredaktörens" innersta väsen är om möjligt värre än Ryssens egen  (talar om nationalsjälen) och kräver en snabb kontroll av födelsedatat. 



Hm...ännu en Sol-Våg. Ingen kan bli besviken på stjärnornas sätt att peka ut ömma punkter i folkbeståndet. Den här gången är det inte psyket som direkt bär på Mars aggressioner utan en hycklande Sol-i-Vågen som fantiserar sig in i rollen av slaktade anhöriga till ukrainska skribenter, sådana som den troligen han själv gav klartecknet till publicering.

Men detta sinnelagshoroskop är långt värre än både Fischers geniala men antisemitiska psyke eller DN-Winiarskis problem. Här skulle man kunna ge Thentes tordön tummen upp om inte för att han drevs av Satan i sinnet. 

Det tragiska krigsdramat utspelar sig i det lunära horoskopet som en Olyckans eller Fiendens Mars-attack (hus 6) mot Solen och kommunikationens i dödens 8e hus. Inget fel, således på Thentes förmåga att kreativt-mentalt (Eld+Luft) blåsa upp krigets hemskheter och låter dess kraft kläs i ovanstående drapa, nu riktad mot DN-läsarna. Råmaterialet hade han redan på sin himmel, klart att återanvända i sin realistiska fiktion.

Men kartans uppenbart dålig karma är inte det tråkiga. Det är alltså att det handlar om FALSK indignation från en ateist som bara använder ord och känslor som verktyg. I detta fall därför att hans, ateistens smärta blir maximal när Mars står i Krabban och kritiken mot publiceringen träffar honom  i veka livet, varande en av de medansvariga till DN:s ryssdrev han genom sitt genmäle bevisligen är.

Det är psykets koppling till den falske Satan som pekar på ett särdeles misslyckat försök från en Ateist att låta helig vrede spys ut mot DN-läsarnas invändningar. Detta är rösten från en demon som inte tål andra än sitt eget perspektiv. Jag kan empatisera med Thente, själv med Sol-Våg och Venus-Lejon (fast betydligt mer gynnsamt placerade). När jag började blogga var jag ovan vid offentligheten och ser tillbaka på en och annan alltför kärv eller dömande replik... (Samtidigt drogs väldigt unga och idiotiska typer till bloggen från första början, de har nu vuxit upp men är förmodligen fortfarande konsumenter av västerlandets typ av våldsporr.)

Uppenbarligen har publiceringen fått både många och välartikulerade mothugg eftersom Thente svarar som den sämsta nivån av Mars-Krabba: pöbelaktigt, rått och simplistiskt förklenar han över ett bräde alla mothugg. Thente låter mer som en som älskar kapten Haddocks svordomsramsor än någon som borde syssla med högkultur, trots uppräkningen av "fina" namn just därefter.

Bloggen har som bekant krympt området för den onda stjärnan Algols räckvidd. Ett klart nybörjarfel som ligger många år tillbaka på bloggen. Nu gäller 2 graders avvikelse i zodiaken (traditionellt endast 1° acceptabelt). Den Rike Mannens Jupiter (Bonnier ?) ligger klart närmare Satansstjärnan än så i Thentes karta (han har tjänat Huset Bonnier i många år nu...). Detta är lika förödande för den psykiska hälsan som Winiarskis och Fischers Mars-attack mot eller inom sinnelaget. 

Att ha ett korrupt fundament till Månen än en dålig aspekt mot den är möjligen ännu värre. Det blir nu sannolikt att individen inte alls förstår sig själv. Fundamentet är genomfalskt (åter: Thentes aversion mot religionen). Satan har inte ett uns av sanning i sig, han är en personifikation av det minst verkliga som tänkas kan. Han är "den dåliga tanken" det gamla Persiens zoroastrianer förkastade. Hans sinne bär ett ett implantat från demonernas värld - hemska tanke!

Av det lilla någon haft att säga om Thente på svenska Wikipedia ser jag att hans enda tidigare "claim to fame" är att ha agerat Djävulens advokat även en gång tidigare och det stödjer tanken om lögn och förbaskad dikt i DN:s andra "opinionsbildande" artikel i "Ryssfrågan" samma dygn. Som Sol-Våg ser jag tydligt hur spyan var det Thente egentligen ville ha sagt, likt "kulturnamnen" direkt på avhyvlingen av DN-läsarna hänger han sedan bara på en efterrationaliseringens och legitimeringens kulturtext. Detta är en obalanserad Vågs försök att snygga till intrycket utan att behöva eller vilja ändra på det redan sagda (jämför SD:s vitbok).


Inga kommentarer: