Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 juli 2022

Småsvenskar på solsidan spejar ... på varandras statussignaler

 


DN kör temat "Pengar och position" och låter finansspekulerande kvinnan Andra Farhad berätta vad som ser vara statusmarkörer på likasinnade svenskars (iraniers?) Instagramkonton just nu. 

Aftonbladet har redan sjungit hennes, miljonär vid 21, och den fallna människotypens lov bakom betaldörrar. Nu använder sig också DN av samma informatör. DN-temat kan ses som borgerlighetens motoffensiv mot den stora uppmärksamhet Andreas Cervenkas ekonomistudie "Girig-Sverige" rönt. Den lämnar säkert inte slamkrypar-Sverige någon ro. Det är sådana texter som kan påverka Solsidan lyxliv om inte nysvenskarna vaccineras med material av DN:s typ. (Jag utgår från att Farhad tillhör första generationen svenskar - gissningsvis efter att det självefterlåtna västinflytandet klipptes av och en mycket striktare och mer moralistisk livsstil återinfördes.)

Vilket födelselandet än är har börsklipperskan helt klart ett sinnelagshoroskop av "storslagna" Lejonets typ, ett passande tecken för någon som kollar om gräset är grönare hos grannen, hur status- och lyxmarkörerna ser ut på sociala konton hos de andra "spelarnas". Hos den här speciella klassen av glidare, spelare och spekulerare har många - till ännu flers förtrytelse - faktiskt återfötts i gräddfil till följd av god karma. 

Och kartan, fastän för hela dygnet, lovar en del men suktar efter ännu mer i en evig spiral som tenderar till krasch och utbrändhet. Här finns den klassiska Eld & Vatten-striden hos någon som bränner ljuset i båda ändarna. Jag tror inte den här kvinnan eller någon av hennes sort kommer att få uppleva en ålderdom med ziljarders pengar. Tiden är kort nu i "Värmeböljans tidsålder". 

Kalla den en rening genom eld som måste föregå skiftet till den nya Vattenbärarens tidsålder där mänskligheten kollektivt äger sin värld snarare än den minoritet andra likt Farhad söker efterlikna i det lilla. Det är alla som hon som är problemet. En halv procent obegripligt superrika klarar Jorden knappt att hantera, men det är när dessa sprider begärets förtärande sjukdom nedåt och massorna alla vill bränna av en miljon på en trendig el-bil eller ett smycke, det är då man hamnar i den brännugn Jorden är på väg att bli. 

Inget nytt i den iakttagelsen utom för DN, som spelar falskare än t.o.m. Aftonbladet, den tidning som förundrat mig hur de kan ha texter som uppmuntrar till avund och konsumtion sida vid sida med mer insiktsfulla texter. Uppenbart att medier tillhör näringslivet och inte alls kommer att bidra till mänsklighetens tillfrisknande. Så vad ska man då ha DN:s och de andras ensidiga antiryska rapportering till? De förvärrar bara världens situation. Världsbranden måste få ha sitt lopp, innan en ny mänsklighet med större klarsyn än sådana som Andra Farhad tar ut en ny färdriktning.

Mån-Lejonet opposit Luft-Saturnus hemma i egna tecknet Vattenbäraren är värd att nämnas. Jag har sett den i en del högpresterande horoskop, hos individer som verkligen "kunnat sina grejer". I sin ungdom var t.ex. Antroposofins grundare Rudolf Steiner så kunnig i Goethes tankar och livsverk att hans seniorer imponerades stor. (Där rådde visserligen en annorlunda men besläktad kombination mellan Lejonet och Vattenbäraren: Månen/Saturnus i Lejonet opposit Solen i Vattenbäraren). Hos börsklipparen står istället Saturnus som läromästaren redo att fylla hennes voluminösa sinnelag med RÄTT BEGÄR. Saturnus kan här liknas vid de gamla persernas Goda Tanke  eller nyplatonismens NOUS (det gudomliga intellektet) eftersom planeten metafysiskt står för "blåkartan" bakom hela världen.

Men vad lite som kan sägas om ett horoskop för hela dygnet, räcker inte den gamla och visa Saturnus till. Här pågår sänkande krafter: det vansinniga Eld & Vatten-kriget bloggen döpt till "sensationalism". Kvinnan granskar Instagram med lupp för att inte missa en enda statusmarkörer hennes jämlikar signalerar genom. 

Eld är visuell och varm och Vatten kallt och begärsfullt. Den här människan måste titta och åtrå för att ha något liv! Så tom i sig. Ett horoskop dominerat av dessa två kvaliteter är hetlevrat och emotionellt och begären löper amok. Hon är typen som inte är nöjd efter första spekulationsmiljonen utan vill ha mer... Det blir förstås "sensationsrubriker" om dessa människor för deras missbruksproblem tar sig ofta grandiosa uttryck.

Horoskopet för sinnelagets orientering bjuder också på den sataniska axeln (hus 2, min ekonomi, hus 8, den skorpioniska avunden men mer känd i Väst som huset som tecknar Arvet en del bespetsar sig på när den utgående generationen trillat av pinn). Det är en gediget materialistisk axel och genom Eldascendenten syns att sinnet har en alltigenom konventionell syn på ägande. Död Jord hamnar i ett Jord-hus. Engelskans "stuff" blir vårt "stoff", prylar och tillhörigheter i största allmänhet - inklusive pengar som symbolen för någon form av innehav.

Det är faktiskt belysande att meditera över det här dominanta Eld & Vatten-horoskopets simpla livssyn jämfört med den mer renodlat Eld-dominerande kartan för Martin Luther King (egentligen en Eld & Jord-karta, kampen att bli sedd, erkänd och given samma rätt som alla andra). 

Det som lyfte Kings karta var den kända födelsetiden som gav hans personlighet tumme med den mest klarsynta och andliga Jupiter som tänkas kan: "allt gott åt alla". Jord-elementet hos hon var alla materialistiska slavägare som skapade sig rikedom genom att hålla andra nedtryckta, en stil som Farhad ansluter sig till. Var den finansspekulerande kvinnan har sin Jupiter är okänt, men sinnelagskartan är väldigt trovärdig här.  Det är 2a pengahuset hon fantiserar om ett besök av Jupiter - i JORD: den lågt utvecklades själens syn på vad Stor Rikedom är...

Men har hon då inte Solen stark i Väduren och i 9e huset för "det högsta goda" och därmed åtminstone en sinnelagskarta som är besläktad med altruisten Martin Luther Kings? Bortser man från att det ena horoskopet är strikt personligt (King) och det andra bara rör "stämningarna" i den sublunära sfären under ett dygn (Farhad) kan man ändå se olika "verkshöjd" eller kvalitet i kartorna. 

För till vilken nytta är människor som Farhad, som har egot som det högsta goda (Solen i jag-principens Vädur i 9e) och därtill backas fundamentet Mars, vilket i Vatten-Krabban inte heller detta kommit ur zodiakens 1a och strikt personliga sfär. Krabban är den närmaste familjen, så möjligen skulle den här kvinnan dela med sig lite av sina ziljoner till de allra närmaste, men någon stor själ (mahatma) som Martin Luther King aviseras inte detta födelsedygn.

Mänskligheten kommer att förbli sig lik och i linje med universums signaler anlända som hög eller låg. Astrologin kommer att arkiveras först sedan mänskligheten lärt sig manipulera sitt eget DNA för att eliminera alla de emotionella brister som börsspekulantens karta omvittnar. Faktiskt, romerske filosofen Plotinos menade att astrologin slutar "fungera" från det att en människa tränat upp eller aktiverat sin rationella själ och vinner distans från den irrationella själens. 

Människan definieras i hinduismen som ett fenomen av Passionens kvalitet: typiskt dominerad av djurbeteenden eller instinkt men ändå med en gnutta genuint mänskligt förnuft. Detta gudomliggörande av den enskilda individen är nu knappast är något den svenska staten prioriterar för Folket (en produktionsresurs och föga mer). Nu behöver staten visst fylla hela Norrland med arbetsslavar till batterifabriker så att Solsidan kan köra politisk korrekta elbilar med snofsigt märkesnamn som "Polstjärnan" eller något liknande.

Ett kommande inlägg tittar vidare på mänsklighetens feljusterade typer och går då till bankvärlden, och ett tydligt exempel på att Vatten står för kyla och fruktan för sin biologiska existens säkerhet (befogad eller ej). Denna omättlighet hos Vatten ger en impuls att sälla sig till Bankvärlden som en symbol för solid Jord-materiell trygghet.


PS. Se taggarna nedan, de överlappar och beskriver nästan samma sak. Hade bloggen startat NU skulle först en förteckning gjorts upp över alla nyckelord som skulle komma att behövas...


Inga kommentarer: