Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 juli 2022

Sverige skärper terrorlagarna - blir ett hot för sig självt?

Tacksamt skriver en debattör i AB om att Sverige just skärpt sina terrorlagar och nu mer än något annat själv börjar likna en terrorstat som den egna befolkningen har rätt att frukta och känna sig fångade av. Jag tror AB-Cantwell förde ämnet på tal för månader sedan - ett ynkligt omnämnande. Nyheten får just så stor exponering att medierna ska känna att de inte förtigit något för allmänheten. Men för guds skull, sitt stilla i båten!

Händelsen stämmer bara alltför väl in den demoni som just nu byggs upp i Vädurens tecken och som jag förutspått en kulmen på om några få veckor [inlägg följer]. Mars i rörelse genom sitt eget tecken (stark!) kolliderar virtuellt med "spökplaneten" Rahu (girighetsdemonen) och en urladdning av något slag är att vänta.

Följande horoskop är enbart för dem som redan har en hjälplig förståelse av planetär symbolik. Övriga medborgare kan känna sig tryggare efter att Polis- och Övervakningsstaten just tog ett sjumilasteg närmare ett fascistiskt samhälle där en högre klan - låt oss kalla dem Övervakarna - kontrollerar massornas minsta andetag. Precis som i de ibland dystopiska ibland rent deskriptiva Hollywoodfilmerna.


  • Saturnus svagaste världsliga läge i öster - man sätter inte totalitär makt i händerna på ego-perspektivet (hus 1)!
  • Mars är i indisk astrologi signifikator för 3e huset (och därmed välplacerad där). Den vassa skrivpennans hus har en släktskap med svärdet! Men här går kämpen för långt och blir via Drakhuvudet/Rahu en demonisk strid i det mentala (galenskap) mot "faror inom det egna folket" (Månen i 6e). Men folket upplever att det är Staten som utsätter dem för vedermödor och rent hot.

Andra punkten tolkar naturligtvis Staten som legitim kamp mot terrorhot, men sanningen är att det är de skarpare lagarna horoskopet beskriver. Terrorbekämparen har själv blivit, om inte terrorist så väl en Förtryckare (Saturnus i 1a).

Att Saturnus nyligen nått egna tecknet Vattenbäraren har i förbigående noterats som en hård tid för Vattenbärarlandet Sverige, som nu får erfara vad det innebär att sakna moralisk ryggrad. Regeringens kapitulation inför Turkiet för att det "större goda" bedöms vara USA visar hur vansinnigt illa dessa politiker ser verkligheten. De tycks helt ur stånd att ta världens objektiva framtid som syftemål för Sveriges egna val för att bidra till världens spårväxling till nya grundvärderingar bortom vinstmotiv och parodisk maktkamp. I stället förskansar sig Sverige än hårdare i gårdagens världsordning.

*****

Knappt  hinner AB publicera kommentaren till lagändringen förrän beslutande myndighet rubricerar knivmordet i Almedalen som Terrorbrott !! Sveriges vansinne skruvas upp för att bättra matcha nya föräldern USA:s sinnessjuka tendens att se fiender och terrorister i allt och alla. Sagan Sverige har tyvärr inget lyckligt slut. Och det var svenskarna själva som tappade coolet och förmågan att sköta ett helt land.

 

 

Bonusspaning

Lät oss se om den nya lagstiftningens ondska har en analogi i politiker med känd födelsetid och där Saturnus står lika illa som den 1 juli vid midnatt !!! Högen med tidsexakta kartor ligger envist kvar på knappa 2000, 1962 stycken sedan några dubbletter upptäckts och rensats bort. Snittet borde vara 14 med Saturnus i 1a och 11a träffar är möjligen inom slumpvariationen. För lite data men lagom för en kvalitativ granskning. Finns tydliga spår av "svag Saturnus"?

  • Ulysses S. Grant;27.04.1822; 5:47 (AC: Väduren)
  • Hirohito;29.4.1901;22:00 (Skytten)
  • Salvador Allende;26.06.1908; 1:30 (Fiskarna)
  • Olof Palme;30.1.1927; 5:15 (Skorpionen)
  • Jacques Chirac;29.11.1932;12:00 (Stenbocken)
  • George W. Bush;6.7.1946; 7:26 (Krabban)
  • Pia Kjaersgaard;23.2.1947;15:00 (Krabban)
  • Michele Bachmann;6.4.1956; 0:08 (Skorpionen)
  • Boris Nemtsov;9.10.1959;13:05 (Skytten)
  • Barack Obama;4.8.1961;19:24 (Stenbocken)
  • Ed Miliband;24.12.1969;14:00 (Väduren)

Grant blev den siste amerikanska president som personligen varit slavägare, dessvärre Saturnus - "resursernas ägare" i dess tarvligaste och lägsta version. Saturnus anses "fallen"i egocentriska Väduren. Sedan kan man förstås debattera om man kan använda dagens "nyktra blick" och döma gamla européer som uppenbarligen trodde de var mer värda än alla andra folkslag... Astrologin ger i vilket fall Ulysses S. Grant tummen ner för en inskränkt härskartyp.

Japans kejsar Hirohito räknas till historiens massmördare efter massakern vid Nanking.

Chiles socialist Allende är förstås diktator ur amerikanskt perspektiv. Han begick självmord efter den "företagsvänliga" kupp USA (CIA) riggade. Notera Fiskarna i öster - martyren eller sanningsvittnet. Han insåg att han inte hade någon framtid i i ett Chile USA omstöpt för att bättre passa sina intressen.

Olof Palme - åtminstone hans motståndare lyfte gärna fram det dominanta ("diktatoriska") draget hos honom som något klandervärt. Saturnus i Skorpionen kan vara en av de mest hårdföra och modiga positionerna, och det var dess dödsförakt som blev slutet när han gick ut utan livvakter.

Franske presidenten Chirac klarade sig lindrigt undan efter en korruptionsskandal.

Bush... ja vad ska man säga om denne vanartiga rikemansson och ynkrygg? Saturnus i Vatten.

En dansk rasist som landsmoder... Mer Saturnus i Vatten.

Bachmann var en amerikansk republikansk presidentkandidat, anförde den populistiska Tea Party-rörelsen.

Nemtsov, politiskt mordoffer efter att ha kallat Putin en tjuv

Obama, horribel när man skrapar bort entusiasmen över USA:s förste färgade president. Förvärrade snarast USA:s krigsinsatser runtom i världen. Nobels fredspris ter sig i backspegeln som om norrmännen är helt köpta av NATO och USA! (De gav priset till USA:s korrupte utrikesminister Kissinger också!)

Miliband blev kortlivad Labour-ledare i Storbritannien. Här visar sig Saturnus i 1a huset för kropp och ego på en så låg nivå som att britternas RASISM tvingade bort honom. Rasism och ett foto när han slafsade i sig mat och såg knäpp ut. Sverige känner liknande riggade avsättnings-drev mot partiledare på ytlig grund (fast där fanns djupare maktmotiv i bakgrunden) Håkan Juholt och Anna Kinberg Batra är två exempel. 

Båda hade övrigt en stark Vädur (han troligen Månen, hon Solen), det kanske mest "personliga" av zodiakens fyra inledande personlighetstecken. Framgång eller avsättning på personlig grund tycks vara något Väduren är benägen till, och dess uttalanden är ofta impulsiva och ibland rejält ogenomtänkta, gällde både Juholt och Kinberg Batras "stockholmare är smartare". 

Mars position är viktig för att bedöma Vädurens typ och kvaliteten på impulserna. Moderaten hade Mars med Satans stjärna i Oxen - "enklaste" mest tölpaktiga sorten och egentligen en del av den svenska folksjälen (nationalhoroskopet har Månen i Väduren "ägd" av Mars i Oxen). Kulturen är påmålad svensken i tunna (ekonomiska) lager men därbakom döljer sig alltjämt det gamla Fattigsverige. Den kärnan har tydligt börjat skina igenom efter landets högervridning och "individualism" (som egentligen bara är personlighetsfixering, något mycket ytligare än den djupa individualiteten - själen).

Få av de här elva träffarna på "politiker med Saturnus i 1a huset" är värst imponerande. Till resonemanget om framgång på rent personliga grunder (1a huset) kan man också räkna Obama tack vare hans hudfärg. 

Stenbocksascendenten har mycket att göra med klassificering av allt mellan himmel och jord, jämför botanisten Linnés med samma ascendent. De färgade själva har förstörts av den vite slavhandlar-Saturnus "kvalitetsgrader" och svarta mobbar och rankar varandra inbördes - ju ljusare mörk hy (som de vita), dess bättre! I den meningen var Obama nästan vit och acceptabel för alla utom USA:s republikanska rasister.



PS. Minns Sveriges pågående dasha/cykel: den verksamt onda Jupiter (2020-36). Jupiter representerar Lagen (och Saturnus är dess utförare ur ett lågt och samhälleligt perspektiv). Sveriges lagar är inte avsiktligt onda i dess skrivningar, men i termen "verksamt ond" ingår att planeten inte lever upp till sin bättre natur. I Jupiters fall betyder detta slarv och tomt skrymtande, ceremonialitet utan logisk täckning. Det betyder att Sverige är mästare på ineffektiva lagar, lagar som förfelar sitt syfte, lagar som gynnar den elit som får plats i planetens hus, det 5e för dem som lever eller tror sig leva på "solsidan".

 


Inga kommentarer: