Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 juli 2022

Symbolik. Chicagoskjutningen på USA:s nationaldag.

Européerna som blev amerikaner har förvisso slaktat varandra i betydligt större antal än "6 döda och 30 skadade" (i skrivande stund), men det här massmordet på själva nationaldagen har ett högt symboliskt värde. Svenskarnas nya bästis NATO-USA visar vilka vi själva snart kommer att vara... Skytten valde för övrigt med en välbärgad förort för sitt dåd, det här var ingen skjutning av och mot andra utslagna i något förortsgetto.

Det finns mycket som talar för engelske läkaren Ebenezer Siblys horoskop (som kommenterades nyligen, i Elvis & USA:s kärlek till schabloner). I fallet med nationaldagsmorden pekar allt på USA:s våldsbenägna Skorpionascendent eller snarare ascendenthärskaren Mars olyckliga position i det skorpioniska 8e dödshuset.

 


Så ser ett nationalhoroskop ut för en galning som tenderar att vilja lösa allt med våld... Särskilt som Solen - nationens djupa identitet - också befinner sig i 8e. Det här är en perfekt start för nybyggare som snart börjar slakta ursprungsbefolkningen och sedan fortsatt i samma "mind-set" av bara farten.

Skjutningen börjar när Lejonet stiger över Chicagos östra horisont men den lokala himmelen visar hur Månen (folket) har Liemannens (Saturnus) ögon på sig. Saturnus har här maximal styrka, både hemma i sitt positiva härskarläge och världsligt stark i väster. (Solnedgångens väderstreck är symboliskt den egna identitetens död - någon Sverige borde känna som just offrat en stor del av sin identitet i och med den dåraktiga NATO-anslutningen.)

Eftersom Chicagoskjutningen definitivt är en händelse av nationell betydelse blir det motiverad att jämföra kartorna tillsammans. Mars och Rahu i Väduren kommer om cirka 3 veckor att gå samman i exakt konjunktion någon vecka. Detta, har jag spekulerat, kommer att ge en större katastrof för ett eller flera länder vars horoskop har ömma punkter - som USA-horoskopet som har just Väduren i 6e huset för Olyckan eller Fienden. Galleriaskytten i Köpenhamn kände troligen av samma demoni i atmosfären...

Den här transiterande krutdurken är redan aktiv med två illgörare i samma tecken, och i USA-kartan är det förmodligen våldsmannen Mars ensam som stod för nationaldagssorgen. Men notera Solens medfödda position i 8e: varenda gång USA vill markera sin "storhet" eller "identitet" så följer döden i dess spår... Det är möjligen västerlänningens värsta produkt någonsin, trots alla förunderliga ting som kommit från landet. 

(Jag känner folk med Solen i 8e och även om det inte är universums vassaste knivar är de alls inga onda varelser. Jag har dock anat att det funnits sorgliga omständigheter i uppväxtmiljön hos en och annan, trots att Solen i 8e tydligt handlar om att hålla garden högt och mörklägga så mycket som möjligt - typiskt även för USA:s mentalitet och djupa misstroende - "corporate mentality"...)

Mycket har bara med den evigt unga nationens självhävdelsebehov att göra - USA sitter fast i någon slags dödstrauma och tar man som exempel kampen landet vann om att "sätta en man på månen" före Sovjet så kan man fråga vilken merit rymdfärderna var med ett motiv är så sjukt lågt och omoget. Kommunisthatet har gjort en hel kontinent mentalsjuk men likt Sverige märker inte befolkningen hur vridna de är fastän vaga kopior på dårskapen närmare maktens centra. Alla simmar i samma akvarium och tror de är normala (fast större och bättre än andra länder - patriotismen är en religion i USA bland många andra och ofta rejält kufiska trosyttringar).

Med Solen - symbol för "milstolpar", "hjältedåd" eller ledargestalten - i 8e huset tillsammans med Mars, blir varje nationaldag en risk. Och i år sammanföll den risken med inte bara Solens transit genom 8e utan även Mars transit genom 6e. Två av de "onda" husen transiterades. Undrar just om "Homeland Security" var vett nog att läsa av stjärnorna regelbundet eller är det officiella USA lika depraverat som sekulära Sverige och tror det bara kan finnas en sanning som automatiskt relegerar alla annat till något dammigt museum?

*****

Spekulation

Varje gång Mars passerar antingen sitt negativa hemmaläge i Skorpionen eller positiva hemmaläge i Väduren triggas den medfödda Mars-i-åttonde. Har ingen ambition för ett stort forskningsprojekt men i teorin borde man kunna forska i ett stort antal skottdramer i USA och se om de värsta illdåden inträffat omkring triggerpunkterna. 

Det tål att understrykas att Sverige just har tagit en av världens värsta massmördare som sin bästa vän. USA anser förstås att de bara vill världen väl och vill införa "demokrati" bland de "efterblivna" - men varje med varje invasion följer lustigt nog ett skorpionhemligt uppsåt, att lägga nya naturtillgångar till USA:s ekonomi... Solen i Skorpionen kan läsas som det energiska arbetet på att hålla nationens död på avstånd. Och därtill mörkar 8e huset USA:s självinsikt. Amerikaner med hög intelligens finns i rikt mått givet befolkningsmängden, men nationella blindfläckar går djupt och sitter stenhårt inpräglade hos eliten som gått på Ivy League-universiteten. Eliten för USA:s förbannelse vidare, generation till generation.

Detta är ett monster och Siblys tidpunkt som enligt honom utlovade en strålande framtid måste kvalificeras: det är en mördares syn på framgång - att Sibly inte såg detta kanske beror på att läkaryrket också sorterar under Mars, knivar och skalpeller, och att hans hemmablindhet hindrade honom för att se PÅ VILKET SÄTT USA skulle komma att vinna sin storhet... (Men det är också möjligt att den västerländska (tropiska) zodiaken helt missar varningstecknen som framgång när man räknar om till ursprungliga sideriska zodiaken.

 

*****


Tillägg - Chicagos horoskop

Även om Chicagoskjutningen är en nationell angelägenhet kanske man primärt bör jämföra nationaldagens horoskop med det för staden. Obegripligt nog saknas datum för inkorporerandet av Chicago t.o.m. på en så tydligt specialiserad sajt som denna:

http://www.encyclopedia.chicagohistory.org/pages/11480.html

Men Wikipedia är mer välinformerad. Det blir dock inte lättare av att staden inkorporerades två gånger, först en mindre stad ("town") 1833 och redan 1837 därpå en utvidgad variant ("city"). Alla tycks eniga om att det andra dokumentet gjort det första obsolet.

Men innan jag såg dessa två datum hann jag tänka mig Chicago som skyskrapans hem och tillika ett klassiskt gangsternäste och såg i detta något som hade med skjutningens Lejonascendent att göra... Skyskrapor har ju Lejonets "monumentalstorlek" eller "King size" skriver över dem... Skytten positionerade sig också på ett hustak (okej, lite banalt).

Likväl visar sig det hävdvunna grundandet 4 mars 1837 sakna planeter i Lejonet. Däremot har en födelse vid midnatt En Skorpionascendent vilket placerar Solen i Vattenbäraren i 4e huset - bottenhuset och med all anledning att bygga skyskrapor för att markerar sin strävan att komma upp sig... (Skorpionhärskaren Mars med Stora Rikedomens Jupiter i Krabban opposit Månen i Stenbocken - där är den världsliga makthungrarens symbolik och troligen förklaringen till Chicagos våldsamma sociala problem, det är en status- och maktaxeln där den starke trampar på den svage.)


Tittar man på den ursprungliga "town charter" ger 12 augusti 1833 Lejonet upp, och till och med vålds- och brandplaneten Mars i tecknet. Trots det förefaller 1837-kartan vid snabbt påseende stämma bättre. Inte minst som Chicago "startades om" med den demoniska girighetens Rahu i Väduren - precis som den står f.n. och dessutom i medfödd med samma laglösa och slappa moral som det moderna Sverigehoroskopet: Saturnus undertryckt av Ketu. 

Saturnus/Ketu opposit Rahu i de två onda eller olyckliga husen 6 och 12 är ytterligare en indikation om stadens sociala problem - här finns inte mindre än 6 hinduiska planeter i Passionens kvalitet som står för typiskt mänsklig oförmåga att välja rätt mellan det Goda och det Onda. Mänskligheten halkar fram och tillbaka som känslorna driver släktet. 

PS. Hinduismen räknar de sju klassiska planeterna upp till Saturnus, samt den drivande Rahu. Men Ketu räknas inte utan ses som en lamentabel effekt av ambitionen hos Rahu. Trots att den kan upplevas som en aktiv punkt där saker går i stöpet, halshuggs eller som i Sveriges fall, tappar Saturnus moraliska ryggrad och blir en medlöpare till dem man tror ska stärka de egna intressena (som Sverige i NATO-frågan). Jag noterade i förbigående att Chicago brann ner under en vecka i oktober 1871 ("The Great Fire").

Missa inte brandplaneten Mars position på båda ställena i dubbelkartan, att branden skulle bli stor och drabba många invånare framgår av Jupiter med Månen prick på ascendenten vid midnatt denna tid. Himmelen ger högsta betyg åt denna kombination så uppenbarligen var Chicago ett så syndigt nästa redan efter några år, att Himmelens väg (DHARMA) accentuerar det som ligger redan i födelsehoroskopets Mars+Jupiter (extrem rikedom, extrem omoral).

 


 

Se även: Horoskopet för den misstänkte gärningsmannen


Inga kommentarer: