Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 juli 2022

DN, Public Service och sommarens värmeslag

Nog för att tre massiva svenska varumärken generar sig samma dag "Värmeböljans signatur" drabbar Sverigehoroskopet, men vad om dusten mellan DN och Sveriges Radio? Detta måste också räknas som en händelse under den överhettade himmelen.

https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-mot-sr-toppen--reste-till-seychellerna/

Kort därpå ändrades innehållet, SR-chefen befann sig inte alls där Wollobarskij, konsument av skräpnyheter, inhämtat att hon var. Så mycket för DN:s alltid så "trovärdiga information"...

I inlägget "Dagen Ground Zero" om Sveriges delaktighet i det astrologiska katastrofominat - som begränsar sig till att landets Måne berördes, måste rimligen också denna viktiga batalj mellan två dominanta nyhetsorgan räknas.

Eftersom SR är "Public Service" i - allmänhetens tjänst (ha! prova hellre Statens primära propagandainstrument), stämmer det perfekt att Eldstormen passerar Sverigehoroskopets Måne-i-Väduren, själva symbolen för den ansiktslösa massan av svenskar eller "publiken" i Public Service-begreppet. 

Nu tar själve DN-Wolodarski (se länk) till orda och det är förstås helt i linje med astroLogiken att en aktiv Vädur i hans födelsekarta dras in i överhettningen. 

Här kommer "SAAB gnuggar händerna"-kartan för torsdagen 21 juli till snabb återanvändning, nu med Wolodarski som mottagare av samma planetära transiter:


Till och med en icke-astrolog skulle ana att här pågår något signifikativt. Sverige har nu brutit ihop till den grad att landets två dominanta publicister bekrigar varandra. Vem behöver Putin att skrämmas med, svenskarna på Elitnivå är den verkliga faran för landets mentala välbefinnande.

 

Tillägg

Wolordarskis Måne skulle kunna befinna sig i slutet av Tvillingarna, men medfödd Måne med Mars stämmer med hans stirriga känslomässighet. Nu ropar han "hot" efter en text från SR:s förvisso makalöst inkompetenta kommunikationsansvariga. Det har Månen i Krabban som har hot-sniffande och säkerhet på sitt bord. 

Månen med Mars visar också hur vriden DN:s agenda är under Wolodarskis ledning. Allt handlar om Eld/Vatten-sensationalism (fånga in banala eller kicksökande läsare) och Putins rackartyg har avslöjat hur judiskättade rysshatare har fritt fram att uttrycka sig i tidningen. Krabban som sämst är just nepotism och särintressen - tecknet kontrasterar starkt mot den övergripande Vattenbäraren som den står i icke-förhållande eller 150-graders vinkel med. 

Även ur det senare perspektivet (klan vs. hela samhället) är bråket begripligt eftersom Public Service i så hög grad associeras med Staten och dess inbillade behov att kontrollera medborgarna. Och eftersom Staten är så präglad av vad som numera är högersosseri blir bråkets undertext begriplig: det är som i kapitalförstöringens kapitalism helt enkelt ett bråk där två aktörer på samma marknad söker förgöra varandra. Och, som jag nyligen framkastade, ett drag för att förringa Public Service och därmed socialdemokratin just innan valet.

Wolodarskis delaktighet i tumultet började förstås innan Månen flyktigt anslöt sig till Mars och Rahu i Väduren, men den astrologiska transiten som bl.a. berör alla med aktiva Vädurar har redan pågått en tid. Det är intressant att sommarsolen nu gått in i Vattentecknet Krabban - som är viktigt för Wolodarskis lysförmåga i Väduren, så att Eld/Vatten-sensationalismen går igång hos chefredaktören. SR:s tölpbeteende ger utmärkt reklam för DN enligt hjärnor som verkar inom en mindre smart världsbild.


Inga kommentarer: